2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Brokoli çorbası sinavimizi başarı ile verdik nette çok bebek yemeği tarifi var ama ben deneyip yedirip deneyimli annelerin tariflerinden yedirmek ıstiyorum kızıma güzel tarifleri olanlar paylasabilirmi...

Oh afiyet olsun. Burda denk geldikçe netten paylaşıyorum ben de ama daha tattırma aşamasında olduğumuz için deneyimim yok maaelsef. Deneyince mutlaka yazıcam

benim oğluşum da bir köpekle büyüsün çok isterim ama maalesef ben çok korkuyorum:) o kadar özeniyorum ki köpek besleyenlere ama elimde değil korkumu yenemiyorum ama ben de oğluşumun doğduğu gün dedemlerin evinin bahçesine (ilerde babamın olacak) ağaç diktirdim...onunla büyüyen bir ağacı olsun istedim :) şimdi hevesle bahar gelsin de muğlaya gideyim diye bekliyorum...ağacımızı görücez ve oğluşumun her yıl ağacıyla fotosunu çekeceğim :)

:) evt canım çizgifilm bağımlısı çocukları görünce ne kadar ilgisiz anne baba olduğunu düşünüyorum çocukla kaliteli zaman geçirmek cok önemli ışte ülke şartlari sebebiyle çocuğuyla zaman gecirememis ailenin meyveleride desek daha doğru sanki...

brokolıden bahsedılmıs bende bugun brokolıyle corba yaptım kafama gore tarıfler varsa alabılırım yazıyım yaptıgım corbayı bır adet havuc bır patates 3 yaprak ıspanak ıkı parca brokolı bır avuc da bulgur attım kaynattm cok azda zeytın yagı katıp bı kase ıcırdım . bu arada bu nınnı cok ıse yarıyor ya bes dkkada uyudu

bugun benım dogum gunum cok heycanlıyım acaba kocıs baan bı supr,z yapıcak mı :) konuya dırek daldım bı gecmısı okuyayım

Aynen canım cok tarif var ama ben birde ailecek yiyebilecegimiz tarifler arıyorum bugun yaptığım brokoli aksam yemeğimiz :)

Bende yarım kilo brokoli bi havuç bi patates bir dış sarımsak birde arpacik soğan uzerinede bir kasik tereyaği bir kasik un kavurup ekledim eylüle baharatsiz bize baharatli :)

Bende yarım kilo brokoli bi havuç bi patates bir dış sarımsak birde arpacik soğan uzerinede bir kasik tereyaği bir kasik un kavurup ekledim eylüle baharatsiz bize baharatli :)

bu tarıf de guzele benzıyor yarında bunu denıyım cnm sen sanırım sızede yapmıssın ben brokıolı pek sevmem olculerı bıraz azaltarak yaparım bu arada karnıbaharla ılgılı hıc bırsey duymadım bebklere yedırılıyor mu

Tavuk ve tavuk suyu verme konusunda kararsizim kasapta satilanlar üç bes gunde hormonla büyüttülup sattıkları ve bunu yedirmek içime sinmio organik koy tavuğu tabirli degil gerçekten kendi besleyip büyüttuldugu bir yer bulursam almak istiyorum fakat çevremde böyle bir yer yok bu konuda sizlerinde fikrini öğrenmek istiyorum siz nasil yapmayı düşünüyorsunuz.

ben bu konuda sanslıyım esımın dedesı bahcesınde tavuk beslıyor ordan almaya karar werdım.

kızlar bende bısey sormak ıstıyorum cvp verırsenız cok sevınıcem malum bız mamaya yenı basladık ek gıdayada baslayalı ıkı ay oldu ben sımdı dıyelım oglen bı kase corba ıcırdım mamasını ne zaman vermelıyım bu konu kafamı cok karıstırıyo bı kac defa ıcmedı mama bosa gıttı e gogsun olsa ne zaman ıstersen ver mamayı bosa harcayacak kadar malesef zengın degılım yenı nasıl ayarlamalıyım bu mama ek gıda ısını bu konu cok kafamı karıstırıyo ıkısınden de mahrum bırakmak ıstemıyorum

O konuda benimde fikrim yok canim brokoliyi azaltarak yapabilirsin.

Ağaç dikmek harika bir fıkirmis tebrik ederim :) benim de vardı bir ağacım çocukken diktiğim ama su an berde onu bile hatırlamıyorum kesin rant icin kesmişlerdir

bugun benım dogum gunum cok heycanlıyım acaba kocıs baan bı supr,z yapıcak mı :) konuya dırek daldım bı gecmısı okuyayım

Dogum gunün kutlu olsun :)

Açıkcası tavuklara ilgili duyduklarım hic hoş degil ben bile hoşnutsuz yiyorum ilk etapta bu nedenle kiyma ve balık etini tercih edicem

Canım bizde mama ile beslendigimiz icin ben şöyle yapıyorum sabah 9da 120cc mama 12de 120cc ölçerek ki bi kere olctm kasenin ayarını biliyorum corba 3te 120 eş değer yoğurt pekmez icine bi tatlı kaşığı 6da 120cc mama 9da 90cc mama ve bir yemek kasigi milupa tahilli 30cc Su ekleyerek yapip yediriorum sonra alsana uykumuza yatiyoruz tabi uykuda bu saat aralari biraz aciliyor gece 1 2 arasi 120cc border sabah 5 6 arasi 120 cc simdiye kadar boyle devam ettik ama kahvalti ogunune gecince degisiklik yapicam.

Doğum günün kutlu olsun canım :)) Bebişinle ilk doğum günü oldukça heyecan verici oluyor . Eşin de bence sürpriz yapar ama bazen dalgınlıklarına da gelebiliyor. Herşeye hazırlıklı ol yine de.

Canım ne güzel düşnümüşsün herkesin dikili bir ağacı olmalı bence de. Okul zamanında biz de dikmiştik. Kim bilir nasıl da büyüdü ağacım, ay bi garip oldum şimdi bak. Büyüyüp kocaman olmuş etrafa oksijenler saçan koca bi ağacım var benim de

ama hepınızın nasıl mutlu zekı basarılı bı cocuk yetıstırmek konusunda ugrastıgınızı gorunce paylasmak ıstedım sunuda soylıyım bu anlatıcaklarımı ılk kez paylasıyorum belkı benım ıcınde ıyı gelır

ben orta okula gıdıyordum bı gun okuldan geldım annem yemek yapmıs ısrarla benı teyzeme gonderdı kardelserımde okuldaydı gıttım .eve geldıgımde kımse yoktu kardeslerımde geldı annem gelmedı aksam oldu babamda daha ısden gelmemıstı tlfn caldı actım annem arıyodu dedıkı yemegınızı yıyım ben sızı cok sevıyorum gelıcem sesı tıtrıyodu anladım bıseylerın yolunda gıtmedıgını odasına gıttım esyalarını toplamıs gıtmıs...babamla sorunları vardı ama ne oldugunu bılmıyordum neyse babam geldı ewe sonra ertesı gun babaannemle dedm geldı memleketten dewamlı aıle buyuklerı toplanıyor gorusuyorlardı ben annem yokken onun kazagını kokladım okulda camdan dıarı bakıp onun gelmesını hayal ettım gozum hep kapıdaydı...cok zordu cooook neyse annem 15 gun sonra dondu babamla barıstılar hallettıler sorunu neyse artık bılmıyorum ama bu olay bende cok derın bı ız bıraktı suan aılem cok mutlu annemle aram cok ıyı asla yasadıklarımı paylasmadım uzulmesın dıye kıyamam kı.. ben ne yasadım o olaydan sonra bılıyomusunuz ıcıne kapanık bırı oldum ders dınlemedım hayal alemınde yasadım hayllerımde ben hep en ıyı kısıydım herkes benle ılgılenıyordu cok mutlu bı yerdeydım cok uzun bı süre pskolojm berbattı kımseye demedım kendı kendıme konusmaya bıle baslamıtım kendımle savastım yendım ama ben belkı lıse mezunu degılde unıverste mezunu olabılırdım lıseyı bıle zor bıtırdım cunku hıc ders dınlemıyodum herseyden korkan bırı olmustum suan hala var aıleme bısey olacak korkusu abım benı eve bırakır ewe gıdene kadar hep aklım ondadır soylemek ıstedıgım cocuklarınız lutfen yanlız bırakmayın eger cok kotu bısey bıle yasasanız anlatın terk etmeyın mutsuz ortam da yasamasın tabı ama terk etmeyın alın konusun karsınıza ne bılıyım bu satıları yazarkn aglıyorum annemı hıc suclamadım onu cok sevıyorum ama keske bole olmasaydı benı ıyılestıren esımıde coook sevıyorum

tsk ederım cnm sagol
tmm cnm cok sagol bende buna gore bı duzenleme yapayım
Doğum günün kutlu olsun canım :)) Bebişinle ilk doğum günü oldukça heyecan verici oluyor . Eşin de bence sürpriz yapar ama bazen dalgınlıklarına da gelebiliyor. Herşeye hazırlıklı ol yine de.
tsk ederım cnm suana kadar hıc unutmadı ama bakalım ben genede cok heveslenmıyım.
Keske bizimde oyle bi sansimiz olsa hatta satarsa dedeniz o tavuklara talibiz :)
dedeye sorarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…