Bde bebislerin kac aylik oldgnu gosteren seyde :-D yok olmus o nerde
herkeslere mirabaa :)) geçmişi parça parça okudum o yüzden alıntı yapamadım
suloz,ang,funda nice nice aylara diyorum :) bu kuzucuklar büyüdü cidden
minkm doğum günün kutlu olsun ağlamak yok ama emii çünkü hepimizde vardır hüzünleneceğimiz anılarımız o yüzden kendini fazla yıpratma..
herasera beni çocukluğuma evcilik oynadığımız o günlere götürdün ne güzel günlerdi
parmecim o kadar uykusuzluğa rağmen samimiyetine ve enerjine hayranım
O da kayıp son zamanlarda çok yavaşlıyodu site sanırım ağırlıkları atıyor admin. Hızlandı farkettiysen
Yavas yavas sira bize geliyo heralde bizise aticaklar bu gidişle :-D
ama hepınızın nasıl mutlu zekı basarılı bı cocuk yetıstırmek konusunda ugrastıgınızı gorunce paylasmak ıstedım sunuda soylıyım bu anlatıcaklarımı ılk kez paylasıyorum belkı benım ıcınde ıyı gelır
ben orta okula gıdıyordum bı gun okuldan geldım annem yemek yapmıs ısrarla benı teyzeme gonderdı kardelserımde okuldaydı gıttım .eve geldıgımde kımse yoktu kardeslerımde geldı annem gelmedı aksam oldu babamda daha ısden gelmemıstı tlfn caldı actım annem arıyodu dedıkı yemegınızı yıyım ben sızı cok sevıyorum gelıcem sesı tıtrıyodu anladım bıseylerın yolunda gıtmedıgını odasına gıttım esyalarını toplamıs gıtmıs...babamla sorunları vardı ama ne oldugunu bılmıyordum neyse babam geldı ewe sonra ertesı gun babaannemle dedm geldı memleketten dewamlı aıle buyuklerı toplanıyor gorusuyorlardı ben annem yokken onun kazagını kokladım okulda camdan dıarı bakıp onun gelmesını hayal ettım gozum hep kapıdaydı...cok zordu cooook neyse annem 15 gun sonra dondu babamla barıstılar hallettıler sorunu neyse artık bılmıyorum ama bu olay bende cok derın bı ız bıraktı suan aılem cok mutlu annemle aram cok ıyı asla yasadıklarımı paylasmadım uzulmesın dıye kıyamam kı.. ben ne yasadım o olaydan sonra bılıyomusunuz ıcıne kapanık bırı oldum ders dınlemedım hayal alemınde yasadım hayllerımde ben hep en ıyı kısıydım herkes benle ılgılenıyordu cok mutlu bı yerdeydım cok uzun bı süre pskolojm berbattı kımseye demedım kendı kendıme konusmaya bıle baslamıtım kendımle savastım yendım ama ben belkı lıse mezunu degılde unıverste mezunu olabılırdım lıseyı bıle zor bıtırdım cunku hıc ders dınlemıyodum herseyden korkan bırı olmustum suan hala var aıleme bısey olacak korkusu abım benı eve bırakır ewe gıdene kadar hep aklım ondadır soylemek ıstedıgım cocuklarınız lutfen yanlız bırakmayın eger cok kotu bısey bıle yasasanız anlatın terk etmeyın mutsuz ortam da yasamasın tabı ama terk etmeyın alın konusun karsınıza ne bılıyım bu satıları yazarkn aglıyorum annemı hıc suclamadım onu cok sevıyorum ama keske bole olmasaydı benı ıyılestıren esımıde coook sevıyorum
Eskiden oyuncaklarımız yoktu ve elimize geçen her şeyle oynardık, ama en çok sokakta oynardık. Ben eve girmezdim mesela hava iyice kararıncaya kadar. Kartonlardan kendimiz şebnem yapardık, yine karton ve kağıtlardan monopoly oyununu birebir yapmıştık, alacak paramız yoktu çünkü. Bir de tabi kardeşlerimiz vardı. Benim 3 kardeşim var yaşlarımız birbirine yakın. En iyi oyun arkadaşım onlardı. Elektrikler sık sık kesilirdi ve biz o karanlıkta, gaz lambasının ışığında isim, şehir, hayvan oynardık. Ben Bilirim diye bir bilgi yarışması vardı, o yarışmayı oynardık. Ansiklopedilerden soru hazırlardık, birimiz sunucu olurdu, diğerleri yarışmacı. Çok eğlenirdim ben, hiç canım sıkılmazdı. Kardeşlerim, sokaklar ve oyunlarımız... Şimdi çocuklarımız sokaklarda özgürce oynayamıyor malesef. Hava güzel olduğunda sadece parklara götürebiliyoruz ve orda oynanan oyunlar da hep aynı. Sokakta tombik ( bazı yörelerde yedi taş mı deniyordu??) ve yakan top oynamayı bilmiyor çocuklar. Ayrıca pek çok çocuğun kardeşi yok veya yaşları birbirine yakın değil. Bu nedenle oyuncak alıyoruz çocuklarımıza oynasınlar diye. Şimdi daha yalnız çocuklar, o nedenle uyku arkadaşları veya ellerinden düşürmedikleri bir şey var... Özellikle ve bilinçli bir şekilde vermedim eline ama çok önceden sarı bir tweety almıştık kızıma hediye olarak. Kendisi gibi sarı. O gün bugündür uykuya giderken elinde. Şimdilik bir özgüven eksikliği yok gibi görünüyor ve kendi kendine yetiyor, tabi bir çocuk için bu ne demekse. Sınıfta insiyatif alıp, parmak kaldırıp sorulara cevap veriyormuş. Ödevlerini yapıyor, arkadaşlarıyla iyi geçiniyor, eee daha ne olsun. Oyuncakları var ama pek oynamıyor onlarla. En çok bizle oynamayı seviyor, oyuncaklı veya oyuncaksız bizimle. Çocuklar için en önemli şey onlara sevgi vermek ve ilgi göstermek, oyuncaklı veya oyuncaksız...
Bde bebislerin kac aylik oldgnu gosteren seyde :-D yok olmus o nerde
Angy bizi degil de site eskiden 7100 sayfa falan sanırım ya da o civarlarda olan konuları kapattığını hatırlıyorum . Hatırlarsan hamile iken bir bayan gelip topic kapanacaktı ek süre istedik falan yazmıştı bize
canımmm inan yalnız değilsinn. belkii seninnkine benzer bir hikaye değill ama herkesinn ardındaa bir hikayesii var.. BENİMM dee.. ama dediğimiz gibii inş. geridee kalırr hepp.. hepp güll ailenleee inş..
Sen çok tatlı bi annesin canım :)) bebişin çok şanslı. Kocan da çok iyi biriymiş anladığım kadarıyla sana hep destek olmuş.Hep böyle mutulu, huzurlu bir yuvanız olsun canım. Bize güvenip içini döktüğün için çok teşekkürler
gül tabii canım bugün senin doğum günün ağlamak falan yokk
Cnm bugun senn dogum gunun gülüceksn mutlu olucaksn dogum gnun kutlu olsun...
Doğum günün kutlu olsun canım... Parme nin de dediği gibi herkesin geçmişten getidiği yaralar var. Arada hatırlıyoruz tabi ama bugün senin doğum günün, herşeyi unutalım ve sen süper bir gün geçir...
hadi yaa fundacım sen bizim listeyi tutuyorken sen hiç doğurmucan sanıyordum bi ara hamileykendemek sen bizden 1 gün öncesin birde :) maşallah ardaya tekrardan
Tatlım inşallah hayatında hiç yaşamadığın kadar güzel bir yıl olur senin için.. Doğum günün kutlu olsun
Aa evt o zamn topun agznda olan biz degiliz ;-) bazilari icin tehlike canlari caliyor :-D
Tatlı arduşuma maşallah nice nice mutlu aylar olsun ayy zaman nasılda geçiyor ya ardam tadına tad katarak büyüyosun 20 li yaşlarda düşünemiyorumgünaydın canlar
sabahın 6 bucugundan beri uyanığız.. saat 9 dan 4 e kadar uyuyor ama bir de erkenden kalkmasa tam süper olacakneyse gece uyuyor ya buna da şükür
nice mutlu aylaraa kızlaarrsağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum Eylüşle İlker Ali ye
dün de bizim 5 ayımız doldu.. çok çabuk büyüyorlar yaa.. bu da Arduşumun 5 ayda geçirdiği evrim
Eki Görüntüle 935325
Oyy damadım benimmm kocaman olmuş yirim seni kocaman öpüyoruz duruşla seniKaşığı eline verdikten sonra dikkatli olun çünkü anlık kafanızı başka bir tarafa çevirmenizle kaşığı gırtlağına kadar sokması bir oluyor. Tecrübeyle sabittir
Nice aylarınız olsun canımm.
Bizimde bugün 6. ayımız doluyor. Büyüdüler yahuu
Eylüşüm benim güzel kıZçem maşallah sana nice nice aylara tatlımBiz bugun 5 aylik olduk ;-)
Şiirinde kızında okadar güzell ki CNm mutlu bir çocuk olduğu okadar belliki tüm çocuklar mutlu olsun sevgiyle büyüsünSizleri okumak da güzel:)) O kadar uykusuzum ki, aslında hemen uyumam lazım, kızı okula gönderdim, oğlumu uyuttum ama yazmak güzel... Yazarken geçmişi hatırladım tuhaf bir hüzün var içimde. Ne dolu dolu, koşa koşa oynardık değil mi? Ne hırs yapardık Allah ım!! Sanki hayattaki en önemli şey oyunmuş gibi. Ama belki de öyledir.
Sebzelerden sevdiklerim:
Havuç, domates, oyun.
Meyvelerden sevdiklerim:
Elma, şeftali, oyun.
Bence en iyi besin oyun
Çünkü
Hiçbir şey yemesem bile bazen
Oynarken doyuyorum.
İsmail Uyaroğlu
Eki Görüntüle 935509
Nasılda güZel anlatmışsın CNm ya ahh ahh nasılda özledim çocukluğumu ve kızımında benim gibi bi çocukluk yaşamasını nasıl isterdim bu olanaksız bölesi bi dünyada o yüzden masum oyuncaklar ve ii sevgi dolu bir bir aile ve sizin bebişler gibi tatlımı tatlı arkadaşları olsun minik masum ve sevgi dolu bi dünyada büyüsün hepsiEskiden oyuncaklarımız yoktu ve elimize geçen her şeyle oynardık, ama en çok sokakta oynardık. Ben eve girmezdim mesela hava iyice kararıncaya kadar. Kartonlardan kendimiz şebnem yapardık, yine karton ve kağıtlardan monopoly oyununu birebir yapmıştık, alacak paramız yoktu çünkü. Bir de tabi kardeşlerimiz vardı. Benim 3 kardeşim var yaşlarımız birbirine yakın. En iyi oyun arkadaşım onlardı. Elektrikler sık sık kesilirdi ve biz o karanlıkta, gaz lambasının ışığında isim, şehir, hayvan oynardık. Ben Bilirim diye bir bilgi yarışması vardı, o yarışmayı oynardık. Ansiklopedilerden soru hazırlardık, birimiz sunucu olurdu, diğerleri yarışmacı. Çok eğlenirdim ben, hiç canım sıkılmazdı. Kardeşlerim, sokaklar ve oyunlarımız... Şimdi çocuklarımız sokaklarda özgürce oynayamıyor malesef. Hava güzel olduğunda sadece parklara götürebiliyoruz ve orda oynanan oyunlar da hep aynı. Sokakta tombik ( bazı yörelerde yedi taş mı deniyordu??) ve yakan top oynamayı bilmiyor çocuklar. Ayrıca pek çok çocuğun kardeşi yok veya yaşları birbirine yakın değil. Bu nedenle oyuncak alıyoruz çocuklarımıza oynasınlar diye. Şimdi daha yalnız çocuklar, o nedenle uyku arkadaşları veya ellerinden düşürmedikleri bir şey var... Özellikle ve bilinçli bir şekilde vermedim eline ama çok önceden sarı bir tweety almıştık kızıma hediye olarak. Kendisi gibi sarı. O gün bugündür uykuya giderken elinde. Şimdilik bir özgüven eksikliği yok gibi görünüyor ve kendi kendine yetiyor, tabi bir çocuk için bu ne demekse. Sınıfta insiyatif alıp, parmak kaldırıp sorulara cevap veriyormuş. Ödevlerini yapıyor, arkadaşlarıyla iyi geçiniyor, eee daha ne olsun. Oyuncakları var ama pek oynamıyor onlarla. En çok bizle oynamayı seviyor, oyuncaklı veya oyuncaksız bizimle. Çocuklar için en önemli şey onlara sevgi vermek ve ilgi göstermek, oyuncaklı veya oyuncaksız...
Iyiki doğdun CNmbugun benım dogum gunum cok heycanlıyım acaba kocıs baan bı supr,z yapıcak mı :) konuya dırek daldım bı gecmısı okuyayım
doğum günün kutlu olsun canım,tatlı bebişin ve mutlu ailenle huzur sağlık dolu yaşlar diliyorum sana :)bugun benım dogum gunum cok heycanlıyım acaba kocıs baan bı supr,z yapıcak mı :) konuya dırek daldım bı gecmısı okuyayım
umarım kesilmemiştir de bizler için miss gibi oksijen kaynağı olmaya devam ediyordur :)Ağaç dikmek harika bir fıkirmis tebrik ederim :) benim de vardı bir ağacım çocukken diktiğim ama su an berde onu bile hatırlamıyorum kesin rant icin kesmişlerdir
ayyyy ne güzell :) bence de herkesin dikili bir ağacı olmalı...hepimiz dikelim yavruşlarımız adına birer tane...onlarla büyüsünler :)Canım ne güzel düşnümüşsün herkesin dikili bir ağacı olmalı bence de. Okul zamanında biz de dikmiştik. Kim bilir nasıl da büyüdü ağacım, ay bi garip oldum şimdi bak. Büyüyüp kocaman olmuş etrafa oksijenler saçan koca bi ağacım var benim de
inşallah canım gönlünün istediği kadar orda kalırsın, yavruşunla birlikte ağacınızın meyvelerini toplarsınız :)Ben de portakal ağacı diktim bahçemize geçen Nisan'da kızımın niyetine. İnş uğurlu gelir bi kaç sene tayinimiz çıkmaz ben de onun fotoğrafını çekerim. Evimiz bahçemiz çocuk büyütmek için harika . Burda büyüsün istiyorum. Bize dua edin kızlar(. Çok güzel fikirmiş bu arada
Bende böyle kendimi iyi hissediyorum biliyorum kendimi bıraksam toptan düşerim . Ayrıca iltifat ediyorsun cok sagol bence bu topicte herkes cok samimi . Teşekkürler mutluluk rumuzun gibi mutlu ettin beni :)
hee yaa gitmiş çizelgelerimizne istedin onlardan eyy kk :)) topiklerce ve sayfalar dolusu postlar, onca arşiv yığınları varken incecik çizelgeleri çıkartmış atmışlar
Ne güzel yazmışsın canım ya. yaz günlerinde saat dokuzlara onlara kadar sokaktaydık. anneler de çaylarını alır bizimle birlikte sokağa çıkarlardı. Hiç oyuncak olmadan ne güzel oyunlar oynardık. Benim durumum daha farklı 7 yaşıma kadar köyde yaşadım bağ bahçe yayla tarla hepsini gördüm. 7 yaşında izmire geldik ama gene de sokaklardaydık o zamanlar.Bayramlarda şeker toplardık.... Ah hera ne yaptın ya.Nerelere götürdün beni.Yazacaklarımı bile toparlayamıyorum.Çok duygulandım... Kızımın bunları yaşayamayacak olmasını düşünmek kötü.Yaz tatillerinde babaannesi ile dedesinin yanına köye göndermek istiyorum.Başka da bu koşullarda yapabileceğim bir şey yok.Ah ah ne yaptın hera ya
herkese selammm geçmişi okuyamadm bgn misafirleer wardı oğluşumu görmeye gelmşş öğretmen arkadaşlarım..ciciler almşlar :)
bende yoruldum eşimde nöbetçi....berkaymla tw islios yani o pusetinde ben pcde size bi bakııyım dedim..
doğumgünü olanlara mutlu yaşlar diliyorummm...
Nabersiniz kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?