2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Bizim de ek gıdadan sonra kaka sıklığımız arttı ve de baya kokulu olmaya basşladı:)

Parmecim İnci kızımızı doktora götürmüşsün yediğin bişey dokunmuş demek ki canım geçmiş olsun babana da acil şifa diliyorum canım..

Çok teşekkür ederim benim için uzun uzun anlatmışsın foto da görmeyi çok isterdim ama sistem pasif bırakmış(Top tülleri anlayamadım canım bu uzun tüllerden mi bahsettin ben o şekilde süslücem kapıyı..Ben de köpük tabak kullanıcaktm,üstüne etiket iyi fikirmiş..Bir de tulumba tatlısını neye koyayaım diye düşünüyordum muffin alym ben de bari.Oğluma papyon ,gömlek pantolan bakıcam bugün bakalım..çok teşekkür ederim tekrar çok makbule geçti...

Çok geçmiş olsun bizimki de düşmüştü koltuktan hem de bir anlık dışarı çıkmıştım insannın içi eziliyor gerçekten..Yapamaz dediğimiz şeyleri yapıyor bu minikler gerçekten işimiz çok zor çok dikkat etmek lazım artıkk..

Bi gunaydinda bizlerden :)

Dünkü günaydınına bugün karşılık veriyim şeker kız seni..Sana da günaydın..

Herkese günaydın güzel anneler..

Hepinizden cok özür diliyorum ama mazeretim var açıklayacağım . İnci iyi merak etmeyin . Ve sizi cok ama cok seviyorum ailemden başka beni bu kadar başka kim merak eder bilmiyorum ne iyi ınsanlarsiniz

canımm incininn iyi olmasına çokk sevindimm.. babana da çook çok geçmişş olsunnn..herşeynn yolundaa olması güzelll :)

Parmiskom size Iyi olunda en onemlisi o CNm AMA Bizde cok endise ettik
Cok sukur ki Hersey Yolunda CNm babana cok uzuldum ins tez zamanda sıhhatine kavuşur acil şifalar diliyorum tatlış

Yok canım ya sigara hiç olmadı hayatımda. Yemek yemeye alıştırdı
benim de hiçç hayatım da sigara olmadı denemedim bile ve içen insanlara da çok üzülüyorum...tabi başta eşim ne yaptıysam bıraktıramadım , neymişş işi çok stresliymiş. bi tek onun işi stresli sanki ama en azından eve adım attığı andan itibaren içmiyo...

Halbuki normal yemek yetiyor ama işte insan psikolojik olarak yiyor. Rejim yasak canım o konuda haklılar eskiden nasıl yiyorsak öyle yememiz gerekiyor ama lanet tatlı isteği herşeyi mahvediyor.
yaaa ben hamileyken dahi tatlı yemezdim...emzirirken arada çekiyo canım, oysa ki çikolatadan bile nefret ediyordum...ama yine de hamilelikten önceki kilomun altına düştüm de az tontik hamile kaldıydım :)

inciye bişey olmamasına çok sevindim...:) süt ürünlerine karşı mıymış alerji kanlı kaka ona delaletti sanki?? babana da çok üzüldüm canım...içmesin kimse şu pis şeyi yaa inş. bir an önca sağlığına kavuşur baban da....

Iki mama sandalyesi arasinda kaldim. Birisi baby max loca mama sandalyesi digeri baby2go sleepy mama sandalyesi. Locayi kullanan var mi kizlar.

Resim ve ozelliklerini cepten ekleyemedim siz google dan bakarsiniz. Sizce hangisi kizlar :))

Bizd loco var tabi tam oturamadigi icin cok kullanamadim ama 4 tekerlek filan olmasi guzel bazen salondan koyuyorum mutfaga suruyorum fln hosuna gidiyor diger marka sanirim 2 tekerdi. Daha oncede yazmisti. Ama satici kraftin yan markasi oldugunu suan kampanyada da oldugu icin cok sattigini vs soledi

Arkadaslarım benim hepinizin mesajini alıntıların ancak maalesef uçtu gitti yanıt vermek istediğimde

Eksik olmayın dualarınızı babam icin esirgemediginiz icin bin kere teşekkür size zira cok ihtiyacı var

İnci icin ayrıca teşekkür ederim . Soranlar olmuş , incinin kakasindaki kan poposundaki çatlaktan dolayı kaka cok yapıyor bugünlerde bir de hep zorlanıyor gazli yapıyor kakayi o yüzden yara olmuş kanıyor ama cok asırı degil merhem ile tedavi edeceğiz insallah . Dr bunun bizim icin en iyi senaryo olduğunu çünkü alerjiye bagli olmadıgını söyledi

Dokuntusu icin o gun sicaklamasi ya da benim son zamanlarda biraz abarttigim cikolata yapmış olabilir atopik dermotit degil bu dedi . Çikolatayı kes biraz takip edelim geçtiginde tekrar cikolata ye ondan mı değil mı anlayalım dedi .zaten ben bunlari yapıyordum ama Dr yine hatırlattı

Yeni aldığın çamaşırları granullu sabunla yıka , yumusatici kullanma

Arkadaslar kendi cocuk Drumuz yurtdışında olduğu icin dün onun önerdiği başka bir dra gittik . Bayan cok hoşuma gitti ilgili konuşan iki cocuk annesi aynı zamanda . Bende bazı konularda görüşünü aldım .

- Yürütec kesinlikle önermiyor
- tv izlemeyi önermiyor
- altıncı aydan sonra ek besin ( purelere baslarsin ) ancak dokuzuncu Aya kadar anne sütü ağırlıklı beslenme , dokuzuncu aydan sonra anne sutu yardımcı oge , bir yasından sonra bizim yemekleri yiyebilsinler dedi .
- is durumun varsa bekle altıncı aydan sonra zorlu bir süreç var bir yasından sonra calışmanı tavsiye ederim ama kreşe degil bakıcı tut uc yasından sonra kreşi şiddetle öneriyorum dedi
- yabancı dil icin daha once bahsettigimiz dilbilimcilerin aksi yonde görüş belirtti . Sadece muzik degil konusun dedi . Ana dili öğrenmesinde sorun yaratmaz dedi
- cok önemli bir öneride bulundu sanırım bunu cogunuz atladı . Grip aşısı olmanızı öneririm keske doğumdan sonra olsaydınız dedi . Hatta sadece grip degil anne babanın boğmaca aşısı olmasını öneriyorum dedi hatta isim yazdı
- incinin durumu icin Demir ilaci dozunu iyi buldu korkmayın öyle cok bir diz vermiyorsunuz yan etkisi falan olmaz aksine kızınızın ihtiyacı var bu ay zaten kendi doktorunuzla yeni bir test yaparsınız dedi
-kesinlikle grip , zatürre vs hava yolu ile gecen hastaliklar bu tarz kişilerle temas etmesini engelleyin dedi öksuren kisi varsa özellikle uzak durun dedi
- hafifte olsa bir pisigimiz var her alt değiştirmede hametan kullanın hic bir zararı yok dedi
- bu sıralar yapmadı gereken hareketleri sordum . Bur elinden diğer eline oyuncak geçirme, CE e oyununa tepki, sizi ve esinizi takip etme dedi bur kac tane daha saydı hatırlayamadim simdi
- destekle otursun dedi süresi var mı dedim yok istediğiniz kadar otursun dedi minderle falan destekleyin

Parme teşekkürler yazdığın için. Yapması gereken diğer hareketleri hatırlayınca yazarsan sevinirim. Babana çok geçmiş olsun. Benim babam da 40 senedir günde 2 paket içiyor. Bırakma lafını duyunca küplere biniyor. Ama eşim bıraktı şimdilik. Şimdilik diyorum çünkü 2 senedir kışın bırakıp baharda başlıyor:)) evde izin yok balkonda da hasta oluyo sebep de bu yani

Kizlar ii gclr kaç gündr giremiorum iş ve cocuk zor oluomuş:)) geçmişi okuyamadm bi slm vereim dedim herkese...bu arada regl olmadm ve inanlmaz midem bulaniyor..yarn bi test alicm.insallah kaldiramicgm bi sonuc cikmaz..

canım inşallah değilsindir. doğumdan sonra düzenli mi görüyordun reglini? belki de basit bir mide bulantısıdır haberdar et bizi test yapıncaa..

aynı anda hem sevinmek hem de üzülmek bu olsa gerek.. İncim için çok sevindim önemli bişeyinin olmamasına parmecikm babacığın için de çok üzüldüm Allah en kısa zamanda şifasını verir inşallah canım dualarım sizinle

kıyamam size canım yaa geçmiş olsun iki kuzuya da Allah yardımcın olsun senin de heram..

Gunaydin kizlar dun fazla okuyamadim. Misafirim vardi. Artik yalniz degiliz dogurmak uzere olan arkadasim oldu. Esimin uzaktan akrabalari buraya tasindilar. Sayfalara bakayim neler olmus.. :))

senin adına çok sevindim canım ne güzel yoldaş olursunuz işte birbirinize

Iki mama sandalyesi arasinda kaldim. Birisi baby max loca mama sandalyesi digeri baby2go sleepy mama sandalyesi. Locayi kullanan var mi kizlar.

Resim ve ozelliklerini cepten ekleyemedim siz google dan bakarsiniz. Sizce hangisi kizlar :))

sleepy yi biliyordum da hatta arasta nın istediği ama kırmızısının stoklarda kalmadığı sandalye bu babymax loco ya şimdi baktım. ve gayet de beğendim valla fiyatı da çok uygun. bir sitede kargo dahil 136 tl ye buldum. sağ ol canım alacağım zaman ilk buna bakacağım

Kızım henüz emekleyemesedeee isteği herşeyii kendisii alıyorr etrafındann.. koca battaniye seriyorumm altınaa ama yuvarlanıpp dönüppp kıvrılıppp sürünüppp battaniye dışına gidiyrr.. emeklemeye az kaldı gibi geliyr banaaa oyuncağına uzanırkennn parmakk uçlarındaa kalıyorr nerdeysee, kollarınıı uzatıyorrr. alamayınca da yuvarlanıyorr alıyorr. yetişemezse eğerr dönüpp bana bakıyorrr mızmızz bişekilde ağlıyorrr hemen veriyorum yakınına oyuncağııı.. ama o bakışıı yok muuu öldürüyorr beniii.. canımm kıızmmm derin'immm büyüyorr yaaa. o gaz sancıları içinde kıvranıpp ağladığındaa beraber ağlarkenn hiç bitmeyecekk sanıyordummm hiç geçmeyecekkk.. çok şükürr allahımm çokk şükrr bu günümüzeee..

tabiiki aksiliklerr var ama ölee sorunlar var kii biizm büytüpp üzüldüklermizz yanında hiçç kalırrr.. her sorunda hemenn üzülüp ağlıyorumm dünyanın sonuymuşş gibi davranıyorumm. hemenn isyan ediyrdumm.. bende artıkk şükredecğmmm her halimize..

canım çok önemli bilgiler bunlar teşekkür ederiz paylaştığın için bizim de pazartesi günü kontrolümüz var. not alayım ben de bu konuları sonra unutuyorum sormayı çünkü

hahhaaa çok iyi yaa sezonluk sigara kullanıcısı yani eşin helenasım bizimki de iş yerinde içiyor eve geldikten sonra içmiyor balkona çıkmak işine gelmediğinden

bilgiler için teşekkürler canım:) tv izleme konusunda ben de aynı fikirdeyim ....artık sayesinde ben de izleyemiyorum.ne zaman açsam ne yapıp edip yılan gibi kıvrılıyo o tvyi izliyo :)

Son düzenleme:

Oturma kismi uc kademeli diyor. Yatar konuma geliyor mu? Yafda biraz egimli olunca bebek rahat edebiliyor mu icinde ..ikisninde fiyati uygun cok pahali birsey istemiyorum bende. Ben magzadan bakamiyorum netten alacam o yuzden kararsiz kaldim.

Oturma kismi uc kademeli diyor. Yatar konuma geliyor mu? Yafda biraz egimli olunca bebek rahat edebiliyor mu icinde ..ikisninde fiyati uygun cok pahali birsey istemiyorum bende. Ben magzadan bakamiyorum netten alacam o yuzden kararsiz kaldim.

Hayir tam yatar olmuyor, en yatik hali pusette durur gibi oluyor. Ben en yatik halinde koyuyorum yani tam kendini tutamadigi icin biraz kaykiliyor :) onundeki oyuncaklari gormeyip emniyet kemerini kemiriyor. Oturmak icinde hosuna gitti gibi..

Bizim icinde sorup ogrenmissin canim. Cok sagol. Bugun bende bir yerde okudum. Yurutec yerine mama sandalyesi alin deniyordu. Dik pozisyonda yemek yemesi lazimmis . Benim kiz tv ye bakmiyor. Hep acik sesini dinliyor. Ama eve biri geldiginde yada disarda biri kucagina aldiginda bakiyor. Babadiyla benim kucagimda tv ye cevirsemde bakiyor hemen kafasini ceviriyor. Bende yeni yeni oturtuyorum. Esi. Kiziyor birsey olur diye. Bu destekli oturtmak tam nasil oluyor. Popunun ustunem belin ustune mi oturacak bu konuda kafam karisik. Bilen birisi anlatsin :))

Aynen oyle ev yerlestiriyorlardi. Yanlarina gittik iki insan yuzu gorduk ohh be dunya varmis. Dedikodu yapmak guzelmis be :)))

Kirmizisi var buldum bir siteden karardiz kaldim sadece hangisi olsun diye. Burda pek magaza yok. Netten alacam gormeyincede kararsiz kaliyoruz.
Ikisijin fiyayida uygun canim.

Hayir tam yatar olmuyor, en yatik hali pusette durur gibi oluyor. Ben en yatik halinde koyuyorum yani tam kendini tutamadigi icin biraz kaykiliyor :) onundeki oyuncaklari gormeyip emniyet kemerini kemiriyor. Oturmak icinde hosuna gitti gibi..

Himm anladim canim.pusette durur gibiyse iyi baby2go da dikkat uyuya kalabilir yazmslarda aciklamamislar. Fasladan locada altta sepeti var galiba.Bizde ikisinden birini alacagiz. Ohh ne guzel sevmiss bizim zillide severse cok guzel olacak cunku ana kucagina sigmaz oldu. Mutfakta yemek yaparken ve yerken bizi izlemeyi cok seviyor. Birde dik oturtarak beslemek daha iyiymis.

benim kociş de izin almış yarına,çeşmeye gideceğiz akşam...ben de onunla avutuyorum kendimi, valiz falan hazırlamaca :)bir gün kalacak olsak da 2 valiz yaptık :) Alptuğ sağolsun :) olsun evde piteklemekten iyidir gidin gidin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…