2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Doktorları bilmem ama bence çok büyük bir kolaylık.Alptuğ ilk 2 ay emdi, emerken kendi kendine uyuyordu.şimdi tiksiniyor almıyor ana kebdi kendine de uyumuyor emzik gitti sallama başladı bizde...

hayırlı yolcuklar cnm ıns sorunsuz gecer yolculugunuz iyi tatıller

Oglusumda merhaba demek istedi size teyzeleri

oyy yerım sızı cok yakısıklısınız masallah

TACİZCİNİN HEDEFİNDEKİ ÇOCUKLAR
*Anne babasıyla ilişkisinin kopuk olduğu çocuklar.
*Ailede fiziksel şiddete maruz kalan çocuklar (saçını okşayan biriyle karşılaşma).
*Sevgi yoksunu çocuklar (başkalarına sarılma isteği vb).
*Suçu işleyen kişilerin yüzde 85’i çocuğun tanıdığı kişilerden oluşmaktadır. stismara maruz kalan çocuklarda tacizin etkisi genelde ilk 2 yıl içinde ortaya çıkmaktadır. Bu etkiler taciz sırasında tacizin ne şekilde yaşandığına ve kim tarafından uygulandığına göre değişmektedir.
.
*Tacizin kim tarafından ne kadar süre uygulandığına bağlı olarak tacize uğrayan 10 yaşından küçük çocuklarda; Kendi yaș ve gelișim düzeyine uygun olmayan cinsel bilgiye ve ilgiye sahip olması, cinsel davranışlar sergilemesi, cinsel içerikli şeylerden kaçınması, ters tepki vermesi, resimlerinde, oyunlarında ve davranışlarında cinsel içerikli temaların olması, sık ve ortalık yerde yapılan așırı mastürbasyon, konuşmasında cinsel içerikli sözcüklerin sık kullanılması, baştan çıkarma davranışı, cinsel içerikli resim çizimleri (tecavüz), vücutlarının kirli ya da zarar görmüş olduğunu belirten cümleler kurmaları, genital bölgelerinde tuhaf-yanlış bir şeyler olduğunu düşüncesi, genital bölgelerinde ağrı duyma görülmektedir.
*10 yaşından büyük çocuklarda ise ağırlıklı olarak; rastgele cinsel ilișkiye girme davranıșı ve tekrarlayan istismarlara maruz kalma riski vardır, okul ve arkadaș ilișkisinde sorun yaşarlar, kendini yaralayıcı ve hatta kendine zarar verici davranışlar sergilerler.
.
ÇOCUĞUMUZU TACİZDEN NASIL KORURUZ?
*Çocuğunuzu, tanıdığınız herhangi birini (akrabanız, yakın arkadaşınız dahil) öpmesi, ona sarılması için zorlamayın. Bırakın bu konularda içinden gelen kişiye içinden geldiği gibi tepki versin.
*Çocuğunuza basit cinsel eğitimler verin; “buralar senin özel alanların, buralara kimse dokunmamalı, dokunursa o kişiye “hayır” diyebilir ve bana haber verebilirsin”
*Çocuğunuza vücudunun sınırlarını anlatın: “bu beden senin, eğer birinin seni kucaklamasını istemiyorsan bunu söyle, bunu söylemek senin hakkın, seni rahatsız eden en ufak bir fiziksel dokunmayı sonlandır”
*Çocuğunuza, istenmeyen bölgelere dokunmanın yasal olmadığını, bunu yapan bir yetişkinin yanlış yaptığını öğütleyin ki biri ona tacizde bulunmak isterse yasal haklarını bilerek rahatlıkla tepki verebilsin.
*Arkadaşlarını ve arkadaşlarının anne babalarını tanıyın.
*Sizin izniniz olmadan kimsenin aracına binmemesi gerektiğini söyleyin.
*Çocuğunuzla aranızda iyi bir iletişim kurun; yaşadığı şeyleri size anlatması için onu cesaretlendirin ve başından geçen olumsuz/ kötü bir deneyimi anlattığında abartılı tepki vermeyin ki anlatabilsin.
*Tüm çocukların “sevgi” - “kabul edilme” ihtiyaçları yoğundur.
*Bu duyguları ebeveynleri tarafından doyurulmazsa, kabul görmek ve sevilmek için başkasının ondan istediğini yapabilir.
*Dolayısıyla çocuğunuza ne kadar karşılıksız sevgi verirseniz ve onu ne kadar koşulsuz seversiniz, başkalarına karşı o kadar az yakınlaşma ihtiyacı duyacaktır.
.
NE YAPMALIYIM?
*Seyirci kalmayın!
*Güvenli bir ortamda çocuğun size açılmasını sağlayın, size ne yaşadığını anlatması için onu cesaretlendirin.
*Çocuğunuza “sen yanlış bir şey yapmadın”, “bu olan senin suçun değil” mesajı verin.
*Onu ruh sağlığı uzman götürün.
*Çocuğunuzun, bu konuda uzman biri tarafından, medikal muayeneden geçmesini sağlayın. Bunu yaparken doktorun onu nasıl muayene edeceğini ve bunu ne için yapacağını hem siz anlatın hem de onu muayene edecek doktor anlatsın.

kızlar az önce facede bı haber gördüm içim parcalandı 6 aylık bebegı ucuklu bı yetıskın öpmüs bebegın suratını bı gorsenız yavrucak ne hale gelmıs durumu agırmıs vırüs kapmıs allah sıfa versın aman dıkkat edın ucuklu bırı öpmesın ınsanlarımızda hıc dusunce yok allah korusun bebek ölümüne bıle neden olabılıyormus.

hayırlı yolcuklar cnm ıns sorunsuz gecer yolculugunuz iyi tatıller

oyy yerım sızı cok yakısıklısınız masallah

Fundacim iyi yolculuklar saglikla gidin gelin ins....

çoookk teşekkür ederim kuzular umarım güzel bir yolculuk ve tatil geçiririm dediğiniz gibi fırsatını buldukça damlarım yanınıza öpüyorum hepinizi canlar

ps: suba cm kesinlikle gitmelisin bence.. son günlerde çok yorgunsun sanırım sen..annenin yanında biraz dinlenirsin belki..hem annenin eşini de daha iyi tanımış olursun beraber vakit geçirerek... için rahatlar en azından

Ya ben sizin oğullarınızı öperim, öperim ki! Şimdiden çok yakışıklılar, yağız delikanlılar olacakları günler de gelecek...

Son düzenleme:

gercekten can sıkıcı bı konu paylasımın ıcın tskler bılgı sahıbı olmalıyız tabı kı mesela benım kvdem oglumu severken yazın cıkarırız bezını kulodunu dolasırsın dıyor yada senn pıpını yerım fln ben olmaz cıplak gezemez gıyer sortunu gezer dıyordum bu yazıyı okuyunca dogru dusundugumu farkettm tabı kı kvdem kötü niyetle demıyor ama bu yazıya bakarsan cocuk özelını bılmelı allah belalrını versın bu ınsaların demeden de gecemıcem yavrularımızı böle ınsanlardan korusun allah

Canım sen nereliydin, ben kaçırdım ya da unuttum sanırım??

Kesinlikle haklısın canım. Ben hiç sevmem böyle şeyleri. Havuzda denizde erkek çocuklarının çıplak gezmesi beni rahatsız ediyor. Kızlar böyle gezdirilmez ülkemizde. Ama erkeklik gururla sergilenir, ataerkil ve maço toplumun tezahürleri. Parme nin bu konuda paylaştıkları rahatsız edici ama bilmemiz lazım. Bir de işin bu yönü var.

Asu ya annen bakacak dimi .vay be zaman gecti herkes ise donüyor birbir

Evet canimm annem bakacak kizima. Hatta sanirim biz hafta ici tumden annemde kalicaz. Zor bi surec basliyor

Canim size iyi yolculuklarrrr gule gule git bol bol gez dinlen hasret giderin

Canim ben cocuk ihtiyac duyuyorsa 24 aya kadar birakmasi icin zorlanmamali ddiye okumustum :) herseyde oldugu gibi emmzik konusunda da fikir ayriliklari var. Sen daha iyi bilirsin icgudulere guvenmek lazim

Tamam şimdi hatırladım. Ben Hatay'a iki kere gittim iş için, çok güzel günlerim oldu, çok sevdim ama İskenderun'a gidemedim malesef. Hatta Mart ayında yine çağırıyorlar, oğlumla annemi de alıp giderim ama kızımı kim okula gönderecek. Ailenin evi İskenderun da mı?

Hatay heracmm daha doğrusu İskenderun

bende hıc sevmıyorum hatta oglumu pıpını yerım dıye sevenlere bıle gıcık oluyorum neyse ben kvdeye derım cocugun özelını bılmesı lazım dıye allahtan kı söyleyınce yapmıyor tmm dıyor

Ya evet bir de böyle bir şey var. Biz 3 kız 1 erkek kardeşiz, bir erkek kardeşim vardı erkek namına ailede, ne annemden ne babamdan ne de daha büyüklerimizden ben böyle bir şey duymadım. Ya başka yer mi yok yiyecek:)) Benim iyi eğitimli bir arkadaşım da böyle seviyordu oğlunu ve pipisini öpüyordu. Anne- oğul ilişkisi için de hatalı bir davranış olduğunu düşünüyorum ben. Bir de böyle sevilirse bir çocuk, Allah göstermesin bunu bir istismarcı yapsa, normal olduğunu düşünmez mi, düşünür.

bende hıc sevmıyorum hatta oglumu pıpını yerım dıye sevenlere bıle gıcık oluyorum neyse ben kvdeye derım cocugun özelını bılmesı lazım dıye allahtan kı söyleyınce yapmıyor tmm dıyor

benım kv de tam bır oglan cocugu duskunu kendı kayınvalıdesınden böyle gördügü ıcın oldugunu dusunuyorum kız cocuklarını sevmezmıs kvdesı ben hamıle kalınca hep ıns erkektır dedı durdu onlar bunu derken cocugun pıpısıyle övunuyorlar sankı ne sacmalık bırde yerı geldıgınde terbıyeden bahsederler

Canim size iyi yolculuklarrrr gule gule git bol bol gez dinlen hasret giderin

teşekkür ederiimmm tatlımm öperim seni ve Asumu

evet canım İskenderun da yaşıyorlar bence kesinlikle gelmelisin tekrar madem sevmişsin de eşin ilgilenmez mi sarı papatyayla bir kaç gün :)

Fundam benim eşim uzun bir zamandır çok ağır çalışıyor. Bir de şehir merkezine uzak olduğumuzdan evden çıkışı 5.30, eve gelişi 9.30 veya 10. Şaka gibi ama gerçek ne yazık ki... Acıyorum cidden, adam kendi ülkesinde trafik nedir bilmez, çalışma saatleri kısa, buraya geldi uzun süredir ağır bir şok yaşıyor. Gidelim diyorum bazen ama gidip de dönmemek var, çok uzak, çok... Yoksa bakar tabi elinden geldiğince.

teşekkür ederiimmm tatlımm öperim seni ve Asumu :54

evet canım İskenderun da yaşıyorlar bence kesinlikle gelmelisin tekrar madem sevmişsin de eşin ilgilenmez mi sarı papatyayla bir kaç gün :)

Ne meraklıyiz yalap salap öpmeye . Bu alışkanlıktan bir kurtulsak millet olarak hastaliklar yarıya iner eminim

Kesinlikle kiz erkek farketmeksizin çıplak dolastirilmamali cocuklar , maalesef pedofili ülkemizde cok yaygın , biz annelere buyuk gorev düşüyor , Allah korusun tabi ama once biz korumalıyız . Zaten bu kadar yaygın olmasının nedenlerinden biri de kardeşine laf gelmesin aile huzuru bozulmasın diyen ,üvey babadan şiddet görüp gidecek yerim yok diye göz yuman anneler degil mı . Konuşması bile ayıp geliyor . Üstelik sadece cocuklara degil bebeklere bile istismar soz konusu . Susmayalım bu konuda elimizden geleni yapalım ve herkese duyuralım .

Olabilir Canim cok bilgim yok açıkcası belki yedinci ayda kabul ederse , kabul etmeyenler icin iki yastir . Su an ağzında ama hala uyumadı bakalım bir duruma gore karar vericem .

Günaydınnnnnnnnn uyanın bakalım güzell annelerrrrrrrrrrrrrrrr

Evet valla bnen de seyyah söylemese aklımdan geçiremezdim kimyonu ben de kimyon koyucam ben de :122::122:

Bu güzel fikir için teşekkürler seyyahçım
Rica ederim canım ne demek :)
SEyyahcim muhteşem önerileri ile sahnelere geri mı donmuş ne güzel ne guzel :)
Artık hep buralardayım sanırım
Valla oğlum vermez ekmeğini kimselere ... Canım iş çok zor oluyor ben şanslıyım öğlene kadar çalışıyorum ama sabahları evden çıkmak çok çok çooook zor oluyor yaramaz sabahları uykulu oluyor emerek uyumak istiyor sarmamı istiyor istiyor da istiyor ...
Oglusumda merhaba demek istedi size teyzeleri
Hiii Allah korusun sabah sabah içim açıldı vallahiiii çok tatlısınnnnnn sennnnnnnnnnn.....

Eylulde anne der gbi bi ses cikariyo ben onu anne olarak kabul ediyorum cok hosuma gidiyo
Bizim böcük de bazen konuşur gibi yapıyor L ıgı he hı bazen de resmen anne diyor o zaman çıldırıyorum sevinçten hatta geçen gün oğlum anne dedi babasıyla ben atladık efendim dedik eşim baba dediğini iddia etti uzunca bir süreeee
Valla zor gibi görünüyor kime çekti bu çocuk bilmiyorum ki
Canımmm ben emzik konusunda çok şanslıyım ilk günden tuttu oğlum 5 gün damaklı aldı sonra büyük yuvarlak emzik tuttu uyurken mükemmel yardımcı oluyor ne zaman bırakırsa bıraksın çeyizine kadar yolu var

Ben de bundan şikayetçiyim oğlumun bir yengesi resmen çocuğun pipisine tapıyor ne zaman çocuğu sevse oğlum olduğu için sinir oluyorum eli sürekli çocuğun bacakarasında altını değiştiriken gelip çocuğun pipisini öpüyor sürekli olarak t****k ve b****k diye seviyor midemi bulandırıyor ... Bir de 5 yaşında kızı var ona kötü örnek olabileceğini hiç düşünmüyor kızı okulda erkeklerin peşinden koşup annesinin yaptığını yapmak isterse bu sefer de okuldaki erkek çocuklar kızımı taciz etti diye kıyameti koparacak sapık kadın ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…