2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

günaydınlarr herkeseee :) bugün mızmızlanma sırası bizde...gece de hiç kalkmadığı kadar çok kalktı ,büyüme atağı böyle bişey mi acaba daha önce hiç mızmızlanmamıştı.... sallıyorum bakalım umarım uyur...

Gunaydinlar

Parmecim paylasim icin tesek.Cok can sikici bir konu ama bilgilenmemiz gerekli.
Herseyden once cocuklarimizin bizlerle dertlesebilecegi,baslarina kotu bir durum geldiginde once anne-babalari ile paylasmalari gerektigini ogretmek.
İtiraf edeyim hamile kalmadan once ve hamislikte cok istememe ragmen kiz degil erkek evladim olsun diye dua ettim.Cunku onu disaridaki kotuluklerden koruyamamaktan korktum hep ya ona biri zarar verirse dusuncesi yasadim.
Erkek olursa kendini koruyabilir,konusabilir,bana anlatmasa bile babasiyla paylasir icim rahat olur dusuncesi vardi.
Oysa ki bu isin kizi-erkegi yok biliyorum.
Allah kahretsin boyle sapkin insanlari ve Rabbim korusun butun cocuklari...

Emzik konusunda eger alirsa ve o sekilde uyumaya alisirsa verirdim ben.
Bir sekilde biraktirirsin.

Minkm ve herasera tesek.ederiz ogluslarimizi begenginiz icin
Minkm benimde 2 gundur ucugun var( lavanta yagi kullaniyorum ve opmuyorum barisimi.Hamileyken okumustum.Yurtdisinda prem.dogan minik bir bebegi ucuklu babasi opmus ve bebek olmustu( o gunden bu yana cok korkarim.

Fundacim evet oldukca yorucu bir hafta geciriyorum.Dun yine saat basi uyandi(
Gitsem dinlerim annem cok guzel ilgileniyor ama iste .....

Bu arada dün annemle alışverişe çıktık ayrıca doktor kontrolümüze gittik her şey çok iyi bu son kontrol artık çocuğu durduk yere hastaneye götürmek istemiyorum bir sürü hasta çocukla aynı ortama giriyor korkuyorum... Bir de mama sandalyesi aldım oğluma doktor yemek süresince destekli oturtabilirsin dedi yalnız kv her şeyde olduğu gibi buna da "daha erken" yorumunu yaptı

teşekkürler parmecim bu paylaşımın için...neler neler duyuyoruz gerçekten çok can sıkıcı bir durum ve gerçekten kızı erkeği yok artık bu sapıklığın... hemen eşime okutacağım bu yazıyı...benim annem babam yapmaz göster teyzelere p...ni olayını ama kendi ailesi yaparsa uyarır en azından....hep korkmuşumdur böyle sapıklıklardan ... Allah'ım evlatlarımızı korusun

Seyyahcim oncelikle tesek.ederim oglusum adina
Sonrasinda is hayastinda yeniden basarilar ve kolayliklar dilerim.
Dr.kont.iyi gecmis sevindim canim bende 6. Aydan sonra heray degilde gerekli durumlarda gideyim diyorum ama bakalim.
Mama san.hayirli olsun.

hayırlı olsun canım mama sandalyeniz...doktor kontrolünüz de iyi geçmiş sevindim :) mutlu aile sofralarınız olur inş :)

Günaydıınnn
Alıntılarım gittiler yine
Mucize, Subacım maşallah oğullarınıza ikisi de çook yakışıklı.
Parmişim ben emziği verdim gitti rahatladım valla az da olsa. Ayların emicisi gibi emiyor tiryakisi oldu. Şimdi iyice alışsın diye devamlı veriyorum, bırakmayacağından emin olduğumda sadece uykusu geldiğinde vereceğim. belki kendi başına uyumasında yardımcı olur.
Doktor kontrolü konusunda bende sizinle aynı fikirdeyim. Geçen ay ek gıdaya geçiyoruz diye götürdüm. Bir rahatsızlığı olmadığı sürece götürmeyi düşünmüyorum.

hayırlı olsun canım mama sandalyeniz...doktor kontrolünüz de iyi geçmiş sevindim :) mutlu aile sofralarınız olur inş :)
Amin inşallah canım ....
Seyyahcim ise baslamismiydin sen yoksa ben gunebakan ile mi karistirdim ? )
Ben geçen ay iki günlüğüne işe gelmiştim ama salı gününden itibaren başladım artık yeter bu kadar yayıldığım

Bence de sağlıklı çocuğun hastanede ne işi var zaten her ay doktor bakıyor hım tamam güzel kilosu şu boyu şu falan filan boşuna yorgunluk stress Sağlık ocağı da aynı işi yapıyor hem daha tenha

Yumurta anne sütünden sonra bebek ve çocuklar için en önemli ve besleyici besinlerin başında gelir. Yumurtayı çocuklara erken dönemden itibaren sevdirmek ve alıştırmak lazım. Her çocuk – 1 yaşından sonra – düzenli olarak günde 1 yumurta tüketebilir.

Eğer alerjik bir durum yoksa yumurta bebek ve çocuk beslenmesinde mutlaka yer alması gereken bir besindir. Bebek ve çocuklar için yüksek oranda protein, demir ve aminoasit kaynağıdır. Aynı zamanda tüm B vitamin çeşitlerini, yağda çözünen A, D ve E vitaminlerini içerir.

Sağlıklı gelişen bebeklere 6-7 ay arasında yumurta sarısı verilmeye başlanabilir. İlk başlangıçta katı haşlanmış ¼ yumurta sarısını (yarımın yarısı) kahvaltı karışımına ekleyerek veya tek başına tattırarak başlayabilirsiniz. Zaman içinde bu miktarı arttırabilirsiniz.

9 aylık bir bebek – eğer yumurtaya alerjisi yoksa – hergün yarım yumurta sarısı yiyebilir. Yaz aylarında, çok sıcak günlerde bu miktarı azaltabilir ve günaşırı olarak verebilirsiniz.

Yumurtanın beyazı sarısından daha ağırdır, bu nedenle 1 yaşa doğru başlamak daha uygundur. Çok az miktarda başlayıp bebeğin yiyebilirliğini gözlemleyerek hafta hafta miktarı arttırabilirsiniz.

Çocuk yumurta sevmiyorsa…
Her çocuk yumurtayı farklı şekilde sever. Ne şekilde seviyorsa öyle verin. Yumurtayı yumurta olarak yemeyi sevmiyorsa yumurtalı ekmek, menemen, 1 yumurta ile yapılmış krep gibi tarifleri de deneyebilirsiniz. Bu yöntemi yumurtanın sarısı veya beyazını ayırıp yemeyen çocuklar için de deneyebilirsiniz.

Eğer çocuğunuz her şekilde yumurta yemeyi red ediyorsa o zaman yayla çorbası, tavuk çorbası gibi içinde yumurta terbiyesi olan ama koku ve tat olarak da bunu hissedemeyeceği yemek teriflerini deneyebilirsiniz. Çünkü – eğer alerjik bir durum yoksa – yumurta sağlıklı bebek ve çocuk beslenmesinde mutlaka olamsı gereken, vazgeçilmemesi gereken bir besindir.

Aynen canım, ayrıyetten gereksiz masraf. Sağlık sektörü çok pahalandı gerçekten

Kızlar benim oğlum bazen kaşıkla yedirdiğim zaman istemiyor tükürüyor ben de elimle yedirebileceğim bir yemekse püreler falan gibiyse elimle yediriyorum o zaman tereddütsüz yiyor aklınızda bulunsun ay pat diye aklıma geldi işte ...
Bir de keçi sütünü geçenlerde marketten aldım "kecheese" diye bir marka aldım da daha mayalamadım sorum şu bu markayı tanıyor musunuz bana güvenilir gibi geldi , bir de keçi sütünü inek yoğurduyla mayalayabilir miyim ?? Denediniz mi ?

Canım çok faydalı gerçekten, teşekkürler paylaşımın için.
Ben yumurtayı çok seviyorum ama yiyemiyorum. Dokunuyor bana.
İnşallah oğlumdada öyle olmaz.
Ayyy seyyahcım ben seni alıntıladım ama konu ile ilgili hiçbir fikrim yok. O değilde senin o avatardaki resim nedir öyle yaaa

bunu söylediğin çok iyi oldu canım...eşimde şu anda uçuk var... gerçi çiko atopik dermatit olduğu için öpmüyoruz ama hemen okuttum ona da belki ben yokken çaktırmadan öpüyordur falan:26: sen yazınca araştırma yaptım da uçuktan virüs kapıp ölen bebişler dahi varmış....aman dikkat

canım face de bebeğimin beslenme kitabı diye bir sayfa var orada yemek tarifleri de var bi bakın isterseniz....

Artiz oğlum o benim hayatım tadım tuzum şekerimmmm saymaya keseyim yoksa aşkama kadar bitmez O benim tarifi imkansızım Geçenlerde annemlerdeyken Aren i öyle bir sevmişim bağıra bağıra öpe öpe annem içerden bağırdı yeter böyle mi sevilir çocuk diye ben de dedim senin de böyle güzel bebeğin olsaydı sen de delirirdin ... Annemden harika cevap "benim öyle güzel 4 tane bebeğim var"

Kızlar selam bu ara pek uğrayamadım halletmem gereken bir takım şeyler var çok yakında aranızda olucam.

kızlar sütüm azaldı nasıl çoğaltabilirim. hipp hatal galactago lactamil içiyom ama mert az emdiğindenmidir ne azaldı mama veriyordum arada 100 cc çıkarken 50 çıktı bgn hatta 30 çok üzüldüm yardım lütfen

bol su ve rezene iç canım.benim bunlar sütümü çok arttırıyor....

Rezene ve ıhlamur çok iyi canım süt için. Birde burda cennet elması tavsiye etmişlerdi. Ben denemedim ama işe yarıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…