2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Rezene ve ıhlamur çok iyi canım süt için. Birde burda cennet elması tavsiye etmişlerdi. Ben denemedim ama işe yarıyormuş

bol su ve rezene iç canım.benim bunlar sütümü çok arttırıyor....

içiyorum arkadaşlar nasıl oldu anlamadım. mert gece sadece emiyor ve dün gece sık sık uyandı doymadı biberonda almıyor gece illa uyanık olacak uykusu baya bi açılırsa alıo. uykudaysa eğer sağıyorum sık sık gelsin die ama az gelio

Senin işin öğlene kadar olması çok iyi... Asucum anneme emanet artık bundan sonra

Canım yakışıklı oğlun seni çok yoruyor bu aralar... Diş sıkıntısıysa eğer jel sürmeyi denedin mi? Bizim de ilk uykuya dalarken çok problem olmuştu. Tabi o zaman diş olabileceğini düşünmedik erken diye. Şimdi uykudan önce huzursuzsa jelden sürüyorum rahat dalıyor. Sürdükten sonraki sevinci görülmeye değer

Güle güle kullanın mama sandalyenizi canım. Hastaneden de güzel haberler almışsınız ne güzel Siz 6 aylık oldunuz sanırım dimi? Erken değil yahu oturtmak için. 1 yaşında mı oturacak

Selimmm emzikli bir poz bekliyorum senden en artistinden olsun Canım sen yine egepole mi gidiyordun? İshal döneminde 3 farklı doktora gittik ve öeeh geldi artık herkes farklı konuşuyor. 15 gün içinde 200 gr almıştık en son gittiğimiz doktor çok az buldu. Bu 15 gün içinde Asu 2 kez ishal oldu bunu da biliyor yani. Çok canımı sıktı ya yine en iyisi bizim Çağrıcık 6. aydaki kardiyolog randevumuzda bi sorun çıkmazsa ben de sadece sağlık ocağı kontrolüne gidicem zaten.

Kızım da yumurta yemeye başlasın artık ya ben yımırtadan çok bıktım :)

Üfff benim kızım da kaşıktan tiksindi sanırım açmıyor ağzını. Elimle deniyim bakalım. Benim yiyip içtiğimde hep gözü. Dün akşam su içince öğüren çocuk benim içtiğim bardaktan su içmek istedi şapur şupur yalandı bardağı verince Püre falan tattırmadan direkt yemeklerden mi versem napsam

Devam et bakalım canım içmeye.Süt psikolojisi de çok öenmliymiş sütüm az diye düşünme hiç. Gelecek çoğalacak diye düşün. İnşallah geçici bir dönemdir.
Canım en son 4 ocakta götürdüm. Bir daha düşünmüyorum bir sorun olmadıkça. Çağrıya gidiyordum, sende mi ona gidiyorsun? Dişten olmasın Asu'nun ishali?
Bu kaşığı reddetme olayı bizdede başladı. Her zaman yediği elmayı bugün yemek istemedi. İÇine pekmez koydum biraz tatlandırsın diye, yedi biraz ama severek değil yani belli. Zor soktum kaşığı ağzına
Bu da emzikli Selim, alışık değiliz yakıştıramıyoruz hiç

alışık olmayınca yakıştıramıyor insan...ben de Alptuğ'a arada veriyorum belki alır diye de ablamlar falan çıkar şunu hiç yakışmadı diyorlar :) çağrı beyden memnun muydunuz canım, benim İzmir'de bir doktor bulmam lazım, manisaya götürüyorum hem bahaneyle ailemi de görmüş oluyorum.ama acil durumlar için burda da şart...
Selim'e maşallah demeyi unutuyordum az kalsın :) kocaman oldular yaaa

Slm kizlar hemen hemen herkes 6 aylik oldu galiba.. Bi kaç gündür bizde giremedik misafir sendromu vardi bu bi kaç gün içinde mercimek ve kereviz corbasi yedik tarif olarak ben denedigim ve yedirdigim çorbalardan bi kaç tarif yazicam sizlerde yazarsaniz bizde menumuze ekleriz bu arada yarin itibariyle kahvaltı öğünü ne gecicez su ana kadar bi sorun yasamadik inş bundada yasamayiz

Brokoli çorbası: brokoli bir patates bir havuç bir arpacik soğan bir dis sarimsak kremasi bir kasik un ve bir kasik tereyagi

Balik corbasi:Bir dilim somon bir patates bir havuc bir arpacik sogan bir dis sarimsal kremasi icin bir kasik tereyagi bir kasik un

Mercimek corbasi:bir avuc mercimek bir patates bir havuc bir kasik tereyagi

Kereviz corbasi: bir adet kucuk kereviz bir havuc bir patates bir arpacik soğan bir diş sarimsal kremasi icin bir kasik un ve tereyagi

Domates corbasi: kurutulmus az miktarda domates bir kasik tereyagi

Ev tarhanasi: bir kasik tereyagi bir miktar tarhana

Yogurtastorize sutle gunluk mayalayip bi tatli kasigi pekmez

Su ana kadar hic kabizlil olmadik ek gıdada tereyagimiz ev yapimi tuzsuz

Canım ben doğduğundan beri götürüyorum Çağrı beye memnundum. Yine götürecek olsam ona götürürüm. Çok ilgili.
Artık gerek görmediğim için götürmeyeceğim sadece. Tavsiye ederim.
Teşekkür ederiz bu arada, kocaman oldular evet

Sagol canim benim.
Bizimkide emzik almadi sadece taksideyken mizirdandiginda veriyordum ben elimle destekliyordum o zaman tutuyordu kisa sure.
Sizi okuyunca bir deneyim dedim ama emzigi emmiyor damagiyla isiriyor ve dusuruyor.
Almaz herhalde degilmi?

Son düzenleme:

Canim bol bol sivi tuket. Bende leblebi cok guzel sut yapti. Ihlamur rezene incir kayisi uzum hosafi hepsini dene canim. Gecici bir donemdir insallah duzelir canim bol bol sutun olur.

Jel aldim ama hic surmedim canim.Prosp.okudum 6. Aydan once kullanilmamali diyordu o yuzden kullanmadim ama deneyeyim.
Jeli parmagima surup damaginami sureyim nasil yapiliyor?

Bugun kv geldi barisin yaninda durdu bende pazar alisverisine ve kuafore gittim.
Kendimi cok mutlu hissettim kuafor koltugunda otururken kisa bir surede olsa baristan ayri bisey yapmak iyi geldi.

Sagol canim benim.
Bizimkide emzik almadi sadece taksideyken mizirdandiginda veriyordum ben elimle destekliyordum o zaman tutuyordu kisa sure.
Sizi okuyunca bir deneyim dedim ama emzigi emmiyor damagiyla isiriyor ve dusuruyor.
Almaz herhalde degilmi?
Canım Selimde öyle yapıyordu. Dişlerini kaşısın diye veriyordum emziği birgün baktım emiyor. Kendi keşfetti yani.
İnci de emzik almıyordu parme denedi onunki de almaya başladı. Emsin istiyorsan ara ara dene bakalım. Yada ver sende eline kaşısın dursun dişlerini belki o da kendisi keşfeder.

Canım neyin iyi geleceğini düşünüyorsan onu dene çünkü psikolojik bişey gerçekten. Ben anneme gittiimde çok sütüm oluyor mesela annene git :)

Hahahayy çok yakışmış bence Ben de Çağrıya gidiyordum canım ama son birkaç sefer ona randevu bulamayınca başkalarına gittim. Farklı farklı şeyler duydum. Tekrar ona götürücem kısmetse :) Seviyorum rahat bi doktor.

Jel aldim ama hic surmedim canim.Prosp.okudum 6. Aydan once kullanilmamali diyordu o yuzden kullanmadim ama deneyeyim.
Jeli parmagima surup damaginami sureyim nasil yapiliyor?

Canım bizim jelde öyle bişey yazmıyor :26: Evet parmağıma biraz alıp damağına sürüyorum

Teşekkür ederiz canım, evet rahat, ilgili bir doktor.
Senin diş için kullandığın jelin adı ne canım?

ayyy bu berkay bgn yordu beni...eşim nöbetçi bgn..akşam olunca onunla oynuolardı şimdi tüm gün ben bakınca yordu ama tatlı yorgunluk tabii..bi yandanda walizleri hazırladım yrn yolcuyus ankaraya :))

sulozzz ne kadar büyümüşş bebişinn...değişmiş :) tatlı olmş ama full emzik ağzındamı...öyleyse kötü olmş...benmkiside uyurken alıodu emziği bu ara almıo..yenisini aldm küçülmştür emzik die....unutmuş emmeyi..iimi kötümü bilemedim

biberonla içmeyidde unutmuş...su weriyorum dişlerini kaşıo ısırıo biberonu...

oyyy yerim ben bunu yaaa tatlılığa bakk koca adam seniii maşallah

tşkler kızlar . inş geçici bir dönemdir öle yada böle 6 ay emdi çok şükür. ileriside olucak inş. leblebide yedim bgn. içmediğim şey kalmadı incir kürü bile yaptım saraçoğlu tarifi. sütüm azalıo die düşünmemeye çalışıyorum.

emzıklıde cok yakısıklısınız annesı emzık valla buyuk rahatlık benım oglum gun ıcınde pek emmıyor atıyor uykuya gecıste buyuk yardımcım

ayy cnm sorma o bebısın yüzüzünü görseydınız varya aman dıkkat edın bende cok korktum kucagına verdıgım kısılerın dırek yüzüne bakıyorum ucuk fln var mı dıye

bugun pek gıremedım kımsecıklerde yok malesef oglum hasta oldu öksürüyor burnu tıkalı cok üzgünüm cok ewde bıtkısel surub vardı drmzn verdıgı onu kullanıyorum burnunu temızlıyorum dewamlı olmadı dra goturucem dün gece tam bı kabustu her gece mısıl mısıl uyuyan cocuk süreklı mızmızdı hastalıktan sanırım damaklarımızda kasınıyor ust uste geldı 10 gun sonra asımız var ozamana kadar ıyılesır ıns . cok zor bı cocuk kıvanc henuz donmuyoruz yanı bır ıkı kere donduk daha yok dr kılodan oldugunu bırde her bebek farklı gelısır kımısı emeklemeye meraklıdır cabalar kımısınınde algıları cok acıktır dewamlı etrafı ınceler senınkısı oyle dedı gercekten de öyle yere koymanın ımkanı yok hep kucakda olacak etrafı seyredıp ıncelıcek herseye dokunacak odadan odaya gezıcek bıde meraklı bakısları görsenız cok yoruyor ama ıyı olsunda dayanırım napıyım yanlız nasıl emeklıcek bu konuda bıraz endıselıyım cunku hıc yere koyamıyorum kı e nasıl ogrencek dewamlı kucakata yere koydugum an kıyamet kopuyor benıde ıyıce tanıdı hep benı ıstıyor anne baba benzerı sesler cıkarmaya basladı elo becerısı super bıberonuyla mamasını kendı ıcıyor uzun süre oyuncagını tutuyor el degıstırıyor uzanıp ıstedıgını alıyor ama donmek yerde olmak gıbı bı caba yok neyse zamanı vardır heralde kafa sısırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…