Canım hiç belli olmuyor benimki bazen 150 ml içiyor bazen de 30 ile doyuyor, sen 50 50 deneyebilirsin hem de sütünü ziyan etmemiş olursun ...
Günaydın kızlar.Bayadır giremedim foruma. Umarım herkes iyidir. İki hafta sonra okullar açılıyor ve ben işe başlıyorum. 5 sınıfım vardı birini bıraktım kızıma daha fazla vakit ayırabilmek için.Ekders falan alamayacam sadece maaş karşılığı gidecem.Ev borcumuz olmasa düşünmeden ücretsiz izine çıkardım ama bu koşullarda mümkün değil. Nasıl olacak nasıl bırakıp gidecem bilemiyorum. Daha çok var işe başlamama diyordum aylar su gibi gelip geçti. Haftanın iki günü iki saat üç günü dört saat çalışacam.İnciye babaannesi ile dedesi bakacak.Babaanneden ziyade dede bakacak.Babaanne çok panik kucağına bile alamıyor ama dede çok iyi kızımı baya eğlendiriyor onunlayken hiç ağlamıyor. Ben size şunu sormak istiyorum. İnci hiç biberondan mama falan yemedi.Bi ara süt sağmıştık biberonla verelim dedik almadı ama o zaman çok küçüktü. Ben işe başladığımda süt bırakmayı düşünüyorum ancak ne kadar sütlr doyuyor onu bilmiyorum emdiği için ne kadar içtiğini bilemiyorum.Siz aşağı yukarı ne kadar süt ya da mama veriyorsunuz bir öğünde.
Canım çok zor değil mi bebeğinden ayrı kalma fikri. Ama yinede çok fazla değilmiş ders saatlerin çok ayrı kalmayacaksın bebeğinden.
Bende daha önce hiç biberonla süt vermedim ama sanki her bebğin farklı olur emdiği miktar. İşe başlamadan birkaç gün önceden sağsan ne kadar içebildiğine ne kadarla doyduğuna baksan olur mu ki :26:
tşkler kızlar . inş geçici bir dönemdir öle yada böle 6 ay emdi çok şükür. ileriside olucak inş. leblebide yedim bgn. içmediğim şey kalmadı incir kürü bile yaptım saraçoğlu tarifi. sütüm azalıo die düşünmemeye çalışıyorum.
bugun pek gıremedım kımsecıklerde yok malesef oglum hasta oldu öksürüyor burnu tıkalı cok üzgünüm cok ewde bıtkısel surub vardı drmzn verdıgı onu kullanıyorum burnunu temızlıyorum dewamlı olmadı dra goturucem dün gece tam bı kabustu her gece mısıl mısıl uyuyan cocuk süreklı mızmızdı hastalıktan sanırım damaklarımızda kasınıyor ust uste geldı 10 gun sonra asımız var ozamana kadar ıyılesır ıns . cok zor bı cocuk kıvanc henuz donmuyoruz yanı bır ıkı kere donduk daha yok dr kılodan oldugunu bırde her bebek farklı gelısır kımısı emeklemeye meraklıdır cabalar kımısınınde algıları cok acıktır dewamlı etrafı ınceler senınkısı oyle dedı gercekten de öyle yere koymanın ımkanı yok hep kucakda olacak etrafı seyredıp ıncelıcek herseye dokunacak odadan odaya gezıcek bıde meraklı bakısları görsenız cok yoruyor ama ıyı olsunda dayanırım napıyım yanlız nasıl emeklıcek bu konuda bıraz endıselıyım cunku hıc yere koyamıyorum kı e nasıl ogrencek dewamlı kucakata yere koydugum an kıyamet kopuyor benıde ıyıce tanıdı hep benı ıstıyor anne baba benzerı sesler cıkarmaya basladı elo becerısı super bıberonuyla mamasını kendı ıcıyor uzun süre oyuncagını tutuyor el degıstırıyor uzanıp ıstedıgını alıyor ama donmek yerde olmak gıbı bı caba yok neyse zamanı vardır heralde kafa sısırdım
Canım teşekkürler. Daha iyi olmana sevindim. Tamamen geçer inşallah en yakın zamanda. Benimde bir tane dolgu bekleyen dişim var ama benim inanılmaz dişçi fobim var. O kadar ki korkudan uyuşmuyor o yüzden gidemiyorum
slmm kızlarr. herkess iyidir inş. hasta beişlere geçmişş olsunnn.. inş tez zamndaa iyileşirlerr de annişleri üzmezlerrr..
benimm diş problemim gittikçe büyüdüysedee çok şükr ki dünden beri iyiymm.. bu işten en çokk DERİN 'im etkilendii ben diş ağrısı çekerkenn yavrucğmm dudağını büze büzeee bana bakıpp ağlamaklı oluyrduuu.. allhtan kv. vardıı. çokk ilgilendii kızımlaa allh razı olsunn... (sülozcmm sağoll canımm..)
6. ayımızıı bitiriyrzz. çokk şükrr allahımaaa.
sülozcumm selimin emzikli fotosuna hayrann oldukk.. maşallhhh
Teşekkür ederiz teyzesii, keşke oğlunda biberon tutsa da sende daha rahat etsen canım yaCanım ben de 15 gün sonra başlıcam okula...Şimdiden sardı beni de telaş çok özlüycem oğlumu gün içinde.Allahtan anneme emanet edcm ben de...Süt konusunda ben de Suloza katılıyorum Önce denycem bakalım ne kadar içiyor ne kadar bırakmalıyım diye..Biberon da almıyor sıpa annem ellerini pijamasının içine sokup kaşıkla vericek artık:))
Oyy oyy çok şekersin emzikle Selim Bey
Suba Mucize Suloz masallah bu küçük erkeklere çok şeker olmuşlar.
Arasta yeni oyuncaklariniz hayirli olsun. Ida oynuyorsa ne güzel bizim kız hep ağzına alıp kemiriyor. Hiç oyun oynamiyor. Bir kactane daha dişlik alayim bari muzikli falan degisik olanlarindan...
Fundaarda ve mucize iyi tatiler sizede bol bol gezin hasret giderin. :)
Kizlar adet olunca 7gun boyuncami sut azaliyor. Yoksa ilk gunu mu?
Furuzancım benim 4 gün sürüyor hiç azalma olmuyor. Değişiyor demekki bünyeden bünyeye canım.Suba Mucize Suloz masallah bu küçük erkeklere çok şeker olmuşlar.
Arasta yeni oyuncaklariniz hayirli olsun. Ida oynuyorsa ne güzel bizim kız hep ağzına alıp kemiriyor. Hiç oyun oynamiyor. Bir kactane daha dişlik alayim bari muzikli falan degisik olanlarindan...
Fundaarda ve mucize iyi tatiler sizede bol bol gezin hasret giderin. :)
Kizlar adet olunca 7gun boyuncami sut azaliyor. Yoksa ilk gunu mu?
Teşekkür ederiz teyzesii, keşke oğlunda biberon tutsa da sende daha rahat etsen canım ya
acemilik canım, hepimiz korktuk herşeyden. İkincide daha rahat olacağız inşallah tecrübeli anneler olarakKeşke canım ya valla o da ben de yoruluyoruz böyle karnı da doymuyor döküyor bi de eliyle..Ben korkmuştum şaşkınlık yaşar beni bırakır diye geç kaldım ama ikincide daha erken alıştırcam..
Canım teşekkürler. Daha iyi olmana sevindim. Tamamen geçer inşallah en yakın zamanda. Benimde bir tane dolgu bekleyen dişim var ama benim inanılmaz dişçi fobim var. O kadar ki korkudan uyuşmuyor o yüzden gidemiyorum
Teşekkür ederiz teyzesii, keşke oğlunda biberon tutsa da sende daha rahat etsen canım ya
okurken bile kötü oluyorum :18:ayyyyyyyy. canımm işte benimmde ölee. 2 iğne yaptılar gene de uyuşmadııı. o halde işlemm yaptılar ilk günn öldümm resmennn. sonra daha kötü ağrıdıı ve ertesi gün başka bir doktora gittim çok şükr o daha iyiiydii.. pazartesi tekrar gidecemmm.. inş bitecekk. şimdii ağrım var hala ama diş ağrısı değildee çk işlemm olduğu içinn farklı bir ağrıı..
okurken bile kötü oluyorum :18:
hamileyken yaptırmak zorunda kalmıştım bir dolgu. bana da 2 iğne yaptılar uyuşmadı herşeyi hissettim çok kötü çok. O yüzden korkuyorum gitmeye. Beklemek daha kötü ağrı yokken yaptırmak en iyisi ama gelde anlat kendine
Slm kizlar hemen hemen herkes 6 aylik oldu galiba.. Bi kaç gündür bizde giremedik misafir sendromu vardibu bi kaç gün içinde mercimek ve kereviz corbasi yedik tarif olarak ben denedigim ve yedirdigim çorbalardan bi kaç tarif yazicam sizlerde yazarsaniz bizde menumuze ekleriz bu arada yarin itibariyle kahvaltı öğünü ne gecicez su ana kadar bi sorun yasamadik inş bundada yasamayiz
Brokoli çorbası: brokoli bir patates bir havuç bir arpacik soğan bir dis sarimsak kremasi bir kasik un ve bir kasik tereyagi
Balik corbasi:Bir dilim somon bir patates bir havuc bir arpacik sogan bir dis sarimsal kremasi icin bir kasik tereyagi bir kasik un
Lol
Mercimek corbasi:bir avuc mercimek bir patates bir havuc bir kasik tereyagi
Kereviz corbasi: bir adet kucuk kereviz bir havuc bir patates bir arpacik soğan bir diş sarimsal kremasi icin bir kasik un ve tereyagi
Domates corbasi: kurutulmus az miktarda domates bir kasik tereyagi
Ev tarhanasi: bir kasik tereyagi bir miktar tarhana
Yogurtastorize sutle gunluk mayalayip bi tatli kasigi pekmez
Su ana kadar hic kabizlil olmadik ek gıdada tereyagimiz ev yapimi tuzsuz
tşkler kızlar . inş geçici bir dönemdir öle yada böle 6 ay emdi çok şükür. ileriside olucak inş. leblebide yedim bgn. içmediğim şey kalmadı incir kürü bile yaptım saraçoğlu tarifi. sütüm azalıo die düşünmemeye çalışıyorum.
bugun pek gıremedım kımsecıklerde yok malesef oglum hasta oldu öksürüyor burnu tıkalı cok üzgünüm cok ewde bıtkısel surub vardı drmzn verdıgı onu kullanıyorum burnunu temızlıyorum dewamlı olmadı dra goturucem dün gece tam bı kabustu her gece mısıl mısıl uyuyan cocuk süreklı mızmızdı hastalıktan sanırım damaklarımızda kasınıyor ust uste geldı 10 gun sonra asımız var ozamana kadar ıyılesır ıns . cok zor bı cocuk kıvanc henuz donmuyoruz yanı bır ıkı kere donduk daha yok dr kılodan oldugunu bırde her bebek farklı gelısır kımısı emeklemeye meraklıdır cabalar kımısınınde algıları cok acıktır dewamlı etrafı ınceler senınkısı oyle dedı gercekten de öyle yere koymanın ımkanı yok hep kucakda olacak etrafı seyredıp ıncelıcek herseye dokunacak odadan odaya gezıcek bıde meraklı bakısları görsenız cok yoruyor ama ıyı olsunda dayanırım napıyım yanlız nasıl emeklıcek bu konuda bıraz endıselıyım cunku hıc yere koyamıyorum kı e nasıl ogrencek dewamlı kucakata yere koydugum an kıyamet kopuyor benıde ıyıce tanıdı hep benı ıstıyor anne baba benzerı sesler cıkarmaya basladı elo becerısı super bıberonuyla mamasını kendı ıcıyor uzun süre oyuncagını tutuyor el degıstırıyor uzanıp ıstedıgını alıyor ama donmek yerde olmak gıbı bı caba yok neyse zamanı vardır heralde kafa sısırdım
Günaydıııııııınnnnnnnnnnnnnnnnlllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr
Canım çok sıkıntı yapma kendine benim de 4. ayın başında çok çok azaldı ne yaptıysam artmadı çok üzülmüştüm kesilecek diye neyse ki bir regl oldum sonra eski haline döndü bugünlerde yine çok az dün sağdım 20 cc kadar çıktı biberonu görünce fenalık geçirdim biraz, ama sakin kalmaya düşünmemeye çalışıyorum bebeğim doyuyor aç olsa kıyametleri koparır o yüzden çok dert etmiyorum sen de canını sıkma moral de sütü etkiliyor
Sağol canım oturtmuyorum zaten öyle süs aldım mutfakta duruyor ne de olsa ben söz dinleyen bir anneyim değil miBen Aren' e yemeklerimizden de tattırıyorum bir iki lokma yediriyorum seviyor şimdilik . Sen Asu'ya yumurta vermiyor musun ?
Burun kıvrımlarını yerim yerimmm maşallah sana... Suloz bebek yemek istemiyorsa bence zorlama sonra yemekten kaçan bir çocuk olabilir... Zaten süt alıyor yemek konusunda çok ısrarcı olma bence ...
Minkm ve Suloz geçmiş olsun çok üzüldüm bebişler için umarım hemen iyileşirler... Bir ara Aren'in burnu tıkandı sanırım kuru havalardan olabilir ben de burnuna bir iki damla sütümden damlattım açıldı aklınızda bulunsun
Arkadaslar günaydın
Dün Bazı kontrollerim icin hastaneye gittik ve hastanenin kafeteryasında ki mama sandalyesini deneyelim dedik ( sanırım İkea idi )
İnci bayıldı yol kenarına koyduk birde pencereden ağaçları arabaları gelip gecen insanları izledi onlarla konuştu ismini söyleyince dönüp bakmadı bile o kadar dalmıştı ki dışarıya :))
Umarım sadece dışarıyı izlemenin verdigi bir keyif değildir ve mama sandalyesini gercekten sevmiştir . Bu arada tepsinin one dogru hareket edip kadmemeli olması cok önemli bir özellikle dün tecrübe ettik . Alırken dikkat etmek gerekli . Sandalyeden alırken bacağı sıkışıyordu nerdeyse kademe sart :))
Kızlar günaydın :)) Dün gece arkadaşın vedası vardı bütün kurtlarımı döktüm. Yemek derdim yok diye evde birazcık ince temizlik yaptım ve bugün misafir geliyor tekrar bi süpürüp yemeklere girişicem. Yrın da Bursa'ya gezmeye gidiyoruz. Çok yoğun gördüm kendimi
Şu işlerim güçlerim yüzünden pek giremiyorum bedenim burda olmasa da ruhum sizinle kızlarGeçmişi okuyamadım umarım her şey yolundadır. İda 2 gündür kaka yapmıyor bendeki tek sorun bu şimdilik.
Günaydın kızlar.Bayadır giremedim foruma. Umarım herkes iyidir. İki hafta sonra okullar açılıyor ve ben işe başlıyorum. 5 sınıfım vardı birini bıraktım kızıma daha fazla vakit ayırabilmek için.Ekders falan alamayacam sadece maaş karşılığı gidecem.Ev borcumuz olmasa düşünmeden ücretsiz izine çıkardım ama bu koşullarda mümkün değil. Nasıl olacak nasıl bırakıp gidecem bilemiyorum. Daha çok var işe başlamama diyordum aylar su gibi gelip geçti. Haftanın iki günü iki saat üç günü dört saat çalışacam.İnciye babaannesi ile dedesi bakacak.Babaanneden ziyade dede bakacak.Babaanne çok panik kucağına bile alamıyor ama dede çok iyi kızımı baya eğlendiriyor onunlayken hiç ağlamıyor. Ben size şunu sormak istiyorum. İnci hiç biberondan mama falan yemedi.Bi ara süt sağmıştık biberonla verelim dedik almadı ama o zaman çok küçüktü. Ben işe başladığımda süt bırakmayı düşünüyorum ancak ne kadar sütlr doyuyor onu bilmiyorum emdiği için ne kadar içtiğini bilemiyorum.Siz aşağı yukarı ne kadar süt ya da mama veriyorsunuz bir öğünde.
7gün boyunca ve bikaç gün öncesinden de azalıyo yani baya uzun sürüyor canım
Furuzancım benim 4 gün sürüyor hiç azalma olmuyor. Değişiyor demekki bünyeden bünyeye canım.
Biz kesin olmamakla birlikte sunu almayı düşünüyoruz .
http://mobil.e-bebek.com/joie-mimzy-mama-sandalyesi_JOI-H1013APD000
Bu arada araba koltuğunu sevmesine cok sevindim onu gelecek ay alacağız sanırım bir ay daha bu eskisi ile idare edebileceğimizi düşünüyorum . Çünkü astranot giydirmiyorum bir süredir istanbulda hava cok iyi montu ile küçük gelmiyor koltuk :)
Canim bende bugun adet oldum ve doymadi kuzucuk mamasini bire dusurmustum bugun iki olacak galiba mama verdim. Cabucak normale doner sutlerimiz bol bol olur. Cuklata cuklata emer
ayy canım ya bende merte mama veriyorum 4 olcak gecede uyurken verirsem 120cc
biraz önce sağdım 30 çıktı.
gıdım gıdım geliyor şarıl şarıl akarken. çıldırıcam. regl biteli 4 gün oldu.
mama oturağı mamas papas aldık biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?