2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

maşallah size. sağlıkla büyüyor bebeklerimiz çok şükür. üzüm pekmezi verilmiyor mu. dut mu vereceğiz? ayrıca ben aptamil içine ekliyorum yemiyo ayrı ayrı verip sonradanmı sütünü içirsem? rezene kaç cc içine hazırlıyorsun? yumurta peynir dönüşümlümü kullanıyorsun ikiside aynı gün mü?

Allah'ım şifasını ver yarabbim. dualarım sizinle. iyileşecek içini ferah tut. tut ki sütün eksilmesin.

Saol canım Rabbim bütün bebişlere uzun ömür versin Mertin mevlüdüni de Allah kabul etsin canım..

Subacm Barış tam olarak kaç aylık.Bizim 6.ayımız ayın 6sında bitiyor.Ama ben 10unda işe başlayacağımdan birinde falan ek gıdaya başlamak istiyorum.Bu zamana kadar 3er gün tattırdım.Benim doktorum ek gıda konusunda liste falan vermedi sadece haftada 1 gün mutlaka tarhana ver dedi.. Sen şimdi başlayınca bu öğünlerin hepsine birden mi başlayacaksın yoksa bi kaç gün önce meyve sebzesi verip sonra sebze çorbasını da ekleyip sonra yoğurt ve muhallebi katarak mı devam edeceksin ..

Kimsecikler yok uyuyomusunuz kizlar sareya ve ben varim. :) zilli kizim pazar keyfi yaptirmadi erkenci havada bozuk disari da cikartmaz kocis. Gerçi adamcagiz sabah geldi işten uyuyor.

Kizlar benim kiz heycanlaninca ayak çevirmeye başladı. Sizinkiler neler yapiyor.

.
Ufacık bebekler bile (bazı durumlarda üç aylık kadar küçükler bile) eğlenceli bir kitaptan zevk alabilir. Okur yazarlık standardını yükseltmeyi amaçlayan Ulusal Okur-Yazar Vakfı, erken yaşta kitap paylaşımının öğretmek bebeklerin dinleme, konsantrasyon ve konuşma becerilerini geliştirdiğini söylüyor. Ama herşeyden öte, bu eğlenceli bir eylemdir. Büyük parlak resimleri olan çok ince kitaplarla işe başlayın. Bebeğinizin kitabı çiğnemesine, yumruklamasına ve dokunmasına izin verin. Çoğu bebek başka bebeklerin fotoğraflarına bakmaya bayılır. Hayvan sesleri, tekerlemeler ve hareketli şeyler oldukça eğlencelidir. Ayrıca çıngıraklı ya da içinden birşeyler fırlayan sürprizli kitaplarla oynamaya doyamazlar. Oniki haftalık bir bebek bile tiz sesli kitaplardan hoşlanır.

Alıntı
.

5 AYLIK
Neler yapabilir?.
Başını boynunu ve gövdesini daha iyi kontrol eder.
Desteklendiğinde oturur.
Sırtüstü dinlenirken ayaklarını ağzına götürür.
Sese doğru döner.
Nesneleri ağzına götürerek araştırır.
Değişik pozisyonlarda yatması ve oturması için ona yardım edin. İlgi göstereceği bir şeyi ona yakın bir yere koyun, onu almak, tutmak için yuvarlanması uzanması, emeklemesi değişik kas gruplarının çalışmasını sağlayacaktır.
Hangi oyunları oynayabilirsiniz?
Bebeğinize giderek artan karmaşıklıkta nesne resimleri gösterip, bu resimler hakkında onunla konuşun. Bu aylarda bebeğiniz bilgi edinirken görme ve duyma duyularını yoğun kullanır.
Bebeğinizi sık sık aynanın karşısına götürün. Her ikinizi de görmesini sağlayın. Aynalar bebeklerin kendilerini tanımalarında etkili araçlardır. Sıcak soğuk, ıslak kuru gibi kavramları öğreten oyunlar oynayabilirsiniz.
Doğru oyuncak hangisidir?
5 aylık bir bebeğe dokunduğunda ses ve ışık veren düğmeli aktivite oyuncakları, yansıtıcılı oyuncaklar, tekmelediğinde ses ve ışık çıkaran oyuncaklar alınabilir. Zıplamaktan hoşlanan bebekler için hoppalalar düşünülebilir.
6 AYLIK
Neler yapabilir?
Sırtüstünden karınüstüne yuvarlanır.
Desteklenmediğinde kısa süreli oturur ancak denge için öne doğru eğilir ve düşebilir.
Otururken nesnelere doğru uzanır.
Eşyaları bir elinden diğerine geçirir.
Düşen bir nesneyi arayabilir.
Aynaya baktığında gülümser.
Sesleri taklit eder.
.
Hangi oyunları oynayabilirsiniz?
Bebeğin görüş alanı içindeki ilginç nesneleri hareket ettirin. Kaybedin, tekrar ortaya çıkarın. Hareketten, takipten hoşlanan bebeğiniz kaybolan nesneleri arayacak, dikkatini yoğunlaştıracak, nesne devamlılığını öğrenecektir.
6.ayına gelmiş bebeğinize artık sık sık kitap okumalısınız. Bebeğinize kitap okumak için hiçbir ay erken sayılmaz. Yüksek sesle ve işaretlerle kitap okumak en basit ve en etkili gelişim uyaranlarından biridir. Hergün bir kere bebeğinizle kitap okumak onun kitap sevgisi kazanmasına ve ileriki yıllarda kitap okuma alışkanlığı edinmesinde çok etkili olacaktır.
Doğru oyuncak hangisidir?
Emekleme oyuncakları, beni takip et oyuncakları, üstüste dizilen küpler, üç boyutlu ve sesli kitaplar, el aktivitesini geliştirecek el ve parmak oyuncakları, küçük parçaları olmayan bebekler, yumuşak toplar, arabalar tercih edilebilir.

Çiko karnımdayken başlamıştım ben ona kitap okumaya her gece bir masal okurdum (bir masal kitabı almıştım)...sonra uzun bir süre ara vermiştim 2 gündür tekrar okumaya başladım çok hoşuna gidiyor ben kitap okurken kıkır kıkır gülüyor ama şu dişleyebildikleri kitaplardan almalı :/

Aa ne guzel yapmissin ayse , biz de bu hafta sonunu müzikli hafta sonu ilan ettik . İki gündür sevdiğimiz şarkıları dinleyip berabere söylüyoruz inci de bize eşlik ediyor :)) ve az once fransızca bir şarkı söylüyordu babası diğer şarkılara verdigi tepkiden daha farklı tepki verdi ilk kez duydu fransizcayi sanırım diller arasi farklılığı anlayabiliyorlar . Bu harika birşey

Cok guzel bir paylasim olmus. Begen dedim begenmiyor. :) begendim. Bende resimli kucuk kitaplardan aldim. Renkleri ve şekilleri anlatiyor. Resimlere gore hikayeler uyduruyorum dinliyor bakiyor. Yaklastirinca ise saldiriyor kemirmeye basliyor. :))

Cok guzel bir paylasim olmus. Begen dedim begenmiyor. :) begendim. Bende resimli kucuk kitaplardan aldim. Renkleri ve şekilleri anlatiyor. Resimlere gore hikayeler uyduruyorum dinliyor bakiyor. Yaklastirinca ise saldiriyor kemirmeye basliyor. :))

Süpersin hikaye anlatma fikri harika :)) aldığımız ilgisini çeken memnun kaldığınız kitapların ismini yayın evini de paylaşalım kızlar :))

herkes gezmelerde sanırım kımsecıkler yok

paremcım cok gecmıs olsun babana allah acıl sıfalar versın cnm.

ıkı gündür giremedım dün annemdeyım bugunde annem bendeydı :) canımm annem ewını temızleyelım dedı camları sıldık perdeler yıkandı halıları halı yıkama makınasıyla yıkadık buzdolabını bosalttık temızledık dızdık mutfak dolabları sılındı yerlestırıldı odalrın hepsı elden gectı kalabalıgım cok vardı malum cocukdan dolayı onlar düzene sokuldu ew mıs mıs oldu bal dok yala :) en son bu kadar ayrıntılı dogumdan once yapılmıstı süper oldu cnm annem benım o zamanda o yapmıstı .

oglum oksuruyor demıstım ayaklarının altına cok cok az vıks sürdüm corab gıydırdım yatırdım oksurugu bayagı azaldı hatta hıc bıserdey kalmadı bıraz burnumuz akıyor vıksn 2 yasından önce sürülmeyecıgını duymustum annelık iç gudulerımı kullanarak denedım gogsune burnuna kullanmadım ayagına azıcık sürdüm bı problem yasamadık

geçmiş olsun. bizde vikis sürdük ayağının altına ayrıca bi kapta vikis kaynattık yattığı odaya azcık üflettik sonra soğuk buhar mak çalıştırıp burnundan çektirdik yaklaştırıp faydası oldu. tekrar geçmiş olsun

Ayy canım ne güzel insan çok rahatlıyor ev temiz olunca benim annem de temizliğime yardım etti heryeri elden geçirdik herkonuda destekçim,annelerimiz birer melek:)

Kızlar sizi çok özledim iyi geceler

Biz de seni özledikk canım

Günaydın... Bugün kızımsız ilk günüm

Hayırdır canım işe mi başladın?

Öykü maşallah sana seni de yerim o kokoş şaç bantını da...

Sareyacım evet işe başladım bugün. Çok stres yaptım kızlar rahat olamadım. Son birkaç gündür bu yüzden Asu da huzursuzlandı. Dün gece yine geç saatlere kadar uyumadı. Şimdi annemi aradım hala uyanmamış. Bakalım neler olacak... Çok ağlamaz inşallah (

çok tatlısın öykü'cüm kocaman bir öpücük sana sevimli şey :)

Günaydın... Bugün kızımsız ilk günüm

Oyy sanada günaydın çabucak geçsin bugün senin için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…