2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

aynen canım...ben öpemiyorken insanların şapur şupur öpmesi hiç hoşuma gitmiyor o kadar tontik yanaklar dururken gıdısından öpmek hiç de hoş değil :)

Ayşecim çok haklısın,bir de sulu sulu öpmüyorlar mı en çok ona sinir oluyorum herşeyin bi dozu var ya...Bişeylere müdahele edince de çok bilmiş pimpirikli oluyosun herkesin gözünde..

Hadi hayırlısı bakalım gözümüzün önünde değişiyorlar,becerileri artıyor her gün biraz daha büyüyorlar..Bizim için de bunlara şahit olmak çok keyifli mucizevi bişey..

Hayırlısı olsun canım,gün bitmek üzere bile az kaldı kavuşmana kızına. Ama sana kimbilir nasıl geçmiştir bugün..Beni de şimdiden telaş sardı ama verdiğimiz bütün fedakarlıklar yavrularımız için,napalım..

kizlar zaman ne cabuk gecti. Masallah canim yaşını yariladi. Cok seker olmus kuzucugun. Tam isirmalik olmuş.

Süpersin hikaye anlatma fikri harika :)) aldığımız ilgisini çeken memnun kaldığınız kitapların ismini yayın evini de paylaşalım kızlar :))

canim ilk basta alisveris dergilerine bakip birseyler anlatiyordum. Sonra ayşe butikbebeden kitaplar almış. Onu kiskandim :)) bende aldim. Ucuz bir kactane aldim. Yumsak kitaplarim dizisinden aldim. Sunger uzerine sayfalar yapistirilmis dokununca biryeri cizilmiyor. Baska kitaplarda almak istiyorum da netten guvenemiyorum magzadan alacam.

ohh ne guzel mis gibi olmus evin. Benimde lazim genel bir temizlik.

Kızlar sizi çok özledim iyi geceler

bizde seni ozledik canim. Ohh bol bol gezdin eglendin iyi gelmistir canim.

Günaydın... Bugün kızımsız ilk günüm

Zor dimi canim. Bende haziranda basliyacam. Dun bakici adayi ile gorustuk. Ayni sitede ama nasil emanet edecem bilmiyorum. Senin annen bakiyor ne guzel. Icini rahat tut canim annenden iyi kim bakabilir gozun kapali emanet edersin.

Hepimiz icin hayırlı olsun yeni topigimiz. Umarım beslenme ile ilgili aradığımız tüm soruların yanıtını bulur ve kıymetli bebeklerimizi en dogru ve saglikli bir sekilde büyütmemizde bize kılavuz olur .
Merhaba canım ben 27 ağustosta doğum yptım.Bnim bebeğim hidresofali ve spiina pifida hastası doğar doğmaz yoğun bakıma aldılar ve amaliyatlarını oldu. Çok şükür şimdi iyi (maşallah) sürekli kontrol altında her bölümden bende yeni ek besinlere başladım başlarken az başladım ama dün biraz abartım ıspanak,pırasa,havuç sebze çorbası yptm. çocuk yedi diye 3 saat arayla 2 kase verdim.onu akşam kustu bundan sonra daha az vericem.Sizin uyguladığınız ek besin menüsü varsa paylaşırmısınız.

Canim cok gecmis olsun ve İnan su an iyi olmasına cok ama cok sevindim :)) koca bir masallah da benden bebeğine :)

Anne sutu de veriyorsun sanırım ek gidalar gunde iki cay bardağını gecmemeli gerisi anne sutu ya da devam sutu olmalı Canim . Ayrıca ispanagin daha geç verilen besinler arasında olduğunu duymuştum . Ben daha ek gıdaya başlamadım gelecek hafta başlıyoruz ve doktorun önermedigi birşeyi paylaşıp yanlış bilgi vermek istemem o yüzden ben gelecek hafta menümüzü paylasicam . Gecmiste burada yazanlar oldu ancak eminim senin icin tekrar yazacak arkadaslar olacaktır .

Sevgiler

Son düzenleme:

çook çok geçmişş olsun canımm allah acil şifalar versinnn..

oyy ne güzell çıkmışşş öykücükkk.. maşallhhh :)

çook geçmişş olsunn canımm. iyi olmanızaa çok sevndimmm.. maşallh bebeğinee..

gecmıs olsun cnm masallah bebegıne ek besınlere yenı basladıysan meyve purelerıyle baslamanı tavsıye ederım bız ılk olarak meyve puresı ve yogurtla balasık daha sonra drmz sabah meyve puresı oglen corba ogleden sonra yogurt aksam muhallebı seklınde bır lıste verdı sen bunu hergun degıstırebılırsın dıyelım bır gun sebze corbası dıger gun tarhana tabı azar azar ver

Çok sağol cnm bizim dr rumuz bize menü yazmadı. ek besine başlayacağim zaman gelmeme gerek vrmı diye sordum yok dedi normal bebeklere göre verilenlerden azar azar verirsin dedi bn netten araştırarak yaptım menüyü bn çocuk doktoruna hastalandıkça göötürüyorum menüyü çocuk doktorundanmı almak gerikiiyor zaten ayda 3 4 defa ordayım bu aarada anne sütü yetmiyoo bu yüzden sma mama kullanııyorum. şimdi artık yavas yavas kahvaltı, çorba , meyve ve muhallebi veriyorum muhallebiyi devam sütüyle yapıyorum evde ypılan meyve suyuya muhallebi yapsam olurmu.

sağol cnm bende hergün bunlardan veriyoorum ama dün biraz fazla abartmışım:)))

çoookk geçmiş olsun canım....atlatmışsınız şükür ki

Bazılarımızın doktoru veriyor bazılarımız buradan bilgi alışverişi yapip netten araştırıyor doktorun önerdikleri ile birleştiriyor . Bu kadar sık gidiyorsun bence sen de sor doktoruna ne öneriyor ne vermeli ne kadar vermeli belki o da bir menü önerir sana

Kahvaltı icin burda arkadaslar biraz labne peyniri dut pekmezi başlangıçta leblebi kadar yumurta sarısı ( sonra yatım yumurta sarısı ) yapmışlardı . Çorbalardan 6. Ve 7. Ay da tarhana cok yararlı . Elma ve armut puresi , avokado bal kabağı ve havuç pureleri verdiler bunlara bir cay kasığı zeytinyağı koydular . Sayfaları biraz karistir istersen geriye dogru bir cok tarif var burda

Muhallebi konusunda bilgim yok yanıltmak istemem

Bebeğine çok çok geçmiş olsun,şimdi iyiymiş maşallah ona.Ben de ek besinlere tam başlamadım tattırma aşamasındayım patates havuç pirinç temel olmak üzere her gün bi sebze ekleyerek çorba yapıyorum 3 gündür dün kereviz sapı eklemiştim bugün de brokoli ekledim ilaveten.Ama şimdilik bi kaç kaşık tattırıyorum..Tariflerine balkabağı da ekleyebilirsin,gurme bebek diye bi site var ordaki tariflere bakabilirsin,bi de ıspanak ve patlıcan da nitrat içerdiklerinden 8.aya kadar yasak diye biliyorum canım...Bebişine tekrardan geçmiş olsun..

Buz gibi bir İstanbul öğleden sonrası hepinize sıcacık bir merhaba göndermek istedim. Ara ara girip okuyorum. Hepinizi kucaklıyorum.
Mutluluk kızın çok güzel, çok fıstık olmuş, çok da büyümüş.
Durusel maşallah İkra'ya, yürüdükleri günleri de göreceğiz yakında.
Parme cim baban hemen iyileşir inşallah. Bu arada ben iş gereği çok seyahat eden, hem otobüs hem uçak yolculuklarında ne yazık ki Türk çocuklarının çığlık, ağlama ve yaramazlıklarına maruz kalmış biri olarak paylaşımını çok yararlı buldum. Sosyal ortamlarda bu durumdan o kadar rahatsızdım ki, kızım bu şekilde davranmasın diye çok dikkatli oldum. Allah a şükür sosyal ortamlarda uslu davranan ve eziyet çektirmeyen bir kızım var. Dilerim aynı şeyi oğlum için de becerebilirim. Gerçekten çok zor ve dayanılmaz oluyor bu tarz davranan çocuklar. Geçen emzirme odasında 3-4 yaşlarında bir kızın altını değiştirecek annesi, nasıl bir terör estirdi kız, nasıl bir bağırma, çığlık, ağlama, şımarıklık. Zaten oda çok küçük, çığlık ve bağırıştan emziremiyorum, dayanamadım patladım.

Engele takılmış :) Google a turk cocuklari neden cok agliyor yazarsanız milliyet blog yazısı

Son düzenleme:

Bir de Heracim yeni nesil cocuk yetiştirme tekniklerinin de yanlış yorumlandigi kanaatindeyim . Cogu sorun bundan da kaynaklanıyor onceden cocuğa soz hakkı verilmemesi gibi bur yanlışlık yapılırken simdi özgüven kazandıracağız diye her şeyi mazur Görme müdahale etmeme surekli kendi çocuğunu haklı bulma gibi eğilimler var . Bu da cocuklari arsı doyumsuz ve kuralsiz yapıyor kanımca . Ve yine denge ögesi karşımıza çıkıyor

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum! Çok doğru bir tespit. Özgüven sahibi yapacağız derken bu sefer de egosu aşırı şişirilmiş, burnu havada, kendisini tanımayan çocuklar yetişiyor. Ve bu çocuklar büyüyor, bu seferde bir yetişkin olarak rahatsız ve problemli insanlar olarak sorun yaratmaya devam ediyorlar. Mesela ben yeni nesil ünlülerin röportajlarını okurken ve gençlerin konuşmalarını dinlerken çok şaşırıyorum. Hiç pişman olmadım diyorlar. Nasıl ya, neden, hiç mi yanlış yapmadın, hiç mi kalp kırmadın ve bundan dolayı pişman olmadın?? Bu nasıl bir ego anlamak mümkün değil. Çocuklarımızın özgüvenli insanlar olması çok önemli elbette ama bunun yolu şımartmaktan değil, ona sorumluluk vererek ve o sorumlulukları yerine getirdiğinde bunun ne kadar önemli olduğunu anlatarak olur düşüncesindeyim.

Öykü guzeller güzeli öykü :)) hem cok sık olmuşsun hem de cok Tatli :) nice aylar yaslar gor mutlulukla ...

Öykücüm çoook güzelsin maşallah sana Kokoş saç bandına da bayıldım. 6 aylık kocaman bebek oldular vay be

çok tatlısın öykü'cüm kocaman bir öpücük sana sevimli şey :)

Oyy sanada günaydın çabucak geçsin bugün senin için :)

çooook teşekkür ederiz kızlar :))))

zaman bazen çabuk geçiyor bazen de hiç geçmek bilmiyor gibi geliyor :)) ama şaka maka 6 ayı geride bıraktık

nice nice yaşlarını da görmek nasip olur inşallah..

bu arada biz doktora gittik kontrol için ve bu 6. ay aşıları ne zormuş yaa zavallı kuzum 6 aylık olduğuna pişman oldu

doktor ek gıdaya başlayabilirsin artık dedi bugüne kadar sadece anne sütü aldı mama konusunda zorladım alsın diye ama almadı yapacak bişi yok diyor doktor... elma yada havuç suyuyla başla dedi.. Allahım çok heyecan yaptım ilk kez yeni tatlar deneyecek korkuyorum da açıkcası ya kabul etmezse diye :18:

Anne baba Ben bilirim ben yaparım asla özür dilemem dediğinde cocuk bunu ornek alıyor ve senin cümlelerine eklemek istediğim bir şey daha var . Vicdan meselesi . Gözlemlediğim vicdan eksikliği var kendi basına gelmeyen ve direkt bağlantılı olmayan her konu normal hayatın akısı . Vicdanı olmayan insan herseyi yapabilir bence .

Hayırlı olsun Canim gercekten heyecan verici :) Dr peki kac gun sonra ne kadar ne eklemen gerektiği konusunda bilgi verdi mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…