- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
Anam hiç olmaz mı...yavruşumu kardeşsiz bırakmak istememevet evet çok da iyi olur valla toplaşalım ama ben 2. De kız olsun istiyorum ona yoğunlaşıyorum tabi önce sağlıklı olsunlar da bi kızçe de ben süsleyeyim bee
Hem de nasıl iyi geldi canım ama hala dinlenemedim o ayrıbende 2. Çocuk düşüncesi yok aslında pek de kociş çok lafını ediyor dü bakalım. Öyle bişey olursa toplanıp aynı ayda yapalım bari yaa topik dağılmasın sende de pek niyet yok gibi sanki
Doktorlar bebeklerimize kahvaltı icin labne peynir öneriyorlar . Dışarıdan aldığınız fabrikasyon peynirleri mı vermeli yoksa kendimiz yapabilir miyiz diye bakınirken ne buldum
http://www.gurmebebek.com/labne-ev-yapimi--66548
Merhaba canım ben 27 ağustosta doğum yptım.Bnim bebeğim hidresofali ve spiina pifida hastası doğar doğmaz yoğun bakıma aldılar ve amaliyatlarını oldu. Çok şükür şimdi iyi(maşallah) sürekli kontrol altında her bölümden bende yeni ek besinlere başladım başlarken az başladım ama dün biraz abartım ıspanak,pırasa,havuç sebze çorbası yptm. çocuk yedi diye 3 saat arayla 2 kase verdim.onu akşam kustu bundan sonra daha az vericem.Sizin uyguladığınız ek besin menüsü varsa paylaşırmısınız.
masallah canim. Nice aylara yaslara. Bu arada hosgeldin.Benim bebişim resimlerii bugün5. ayını bitirdidoğum tarihi 27/08/13Eki Görüntüle 951778 Eki Görüntüle 951779 Eki Görüntüle 951781 şimdilik buu kadar biraz gözler şaşı çıkmış.
Bir senle ben varız, bir de ziyaretçiler. Kız kaçak, nasıl da birdenbire ortadan kayboldun:)) Ben diyorum iş güç var, sık giremeyeceğim, yine de buraya uğramadan edemiyorum, senin yüzünü gören cennetlik.
Canimm ben ikinciyide kiz istiyorum tabi oncelik saglikli olmasi kizima bi kiz kardes :-D esim de nde oglumuz olur belki diyip duruyo kendince isim bile bulmus :-D eylul buyusunde bakicaz artik :-D
Kızlarrr günaydın.. Mevlüdümüzü yaptık geç olsa da allah kabul eder inş.Güzel oldu içime sindi Yağız kalabalıkta elden ele dolaştı hasta olcak diye çok korktum ama hasta olan bazı tanıdıklar gelemeyeceklerini söyledi düşünceli insanları seviyorum...İkimizde çok yorulduk gece yattığımız yeri beğendik yani..Fotoları zor ekledim bebek şekerlerini kendim yaptım,makineden çektiklerim büyük geldi ben de onları ekrandan telle çektim inş güzel çıkar..
Eki Görüntüle 949396 Eki Görüntüle 949400 Eki Görüntüle 949394 Eki Görüntüle 949395 Eki Görüntüle 949398
cnm Allah yardımcın olsun bi gün bizde ayrılacağız şimdiden üzülüyorum(
herkese günaydın giremiorum ama aklım sizde,eşimin yorumunu yazmıştım saygılarınızı kat kat ilettim pişman ettim:)))) parmecim babana tüm kalbimle Allahtan şifa diliyorum inşallah tez zamanda iileşir babalara hiççç dayanamıorum( arastada yok görünürde sanırım napıoki ne işi varmış:26::26:ha emeyi unutuodum ikra baya gitmeye başladı popoyu kaldırıp itio kendini ulasamazsada yuvarlanıo:)) sanırım emeklemesi yakın:))
Bencede ;-) topikce calisalim :-D
Kızlar daha önce yazdım ama o sırada kimsecikler yoktu, gözden kaçmış olabilir diye yine paylaşıyorum.
ikinci çocuğun zamanından bahsedilmiş. Ben de iki çocuğu olan biri olarak fikrimi söylemek isterim. Kızım çok zor bir bebekti. Zor dediğim, gazlı, uykusuz, yemesi sorunlu bir çocuktu. (Allah gerçekten sakat veya hastalığı olan çocuğu olan annelere sabır ve kuvvet versin) Çok az uyuyordu, bir süre sonra emmek istemedi, ek gıdaları hep kustu. Belki ben çok tecrübesiz olduğumdan onu anlayamıyordum, bazı şeyleri yanlış yapıyordum. Neyse o büyürken çalışmaya da başladım ve hiç aklıma gelmedi ikinci çocuk. Belki bu zorluklardandır. İşte beş yıl geçti ve ben bebek kokusunu özlemeye başladım, bir yandan da kendi kardeşlerimle güzel ilişkimi düşünüyordum ve bir kardeşinin olmasının onun için iyi olacağını düşünüyordum. Ama en çok kendim için istiyordum sanırım, çok dillendirmedim bunu, çünkü kafam çok karışıktı ve koşullarım daha zordu, annem bakmayacağım dedi ve gerçekten de bakmıyor şu anda, çalışma hayatım ne olacaktı, tez zaten kalmıştı, daha da kalacaktı, ama bir yandan da yaşlanıyordum, daha sonra daha zor cesaret edebilirdim. Ya da edemeyebilirdim. En önemlisi zorlukları unutmamdı, yani hatırlıyordum ama, bebek kokusu ve kardeşlik duygusu baskın çıkıyordu. Tuhaf bir biyolojik saat varmış gibi, içimden geliyordu, sanki bedenim çağırıyordu bebeğimi. Böyle kafam bir dünyayken eşim ve ben o sıralarda sürekli seyahat ediyorken ve birbirimizi zor görüyorken geldi bebeğim. Bu kadar hızlı olması çok şaşırttı beni. Nette verilen bilgiler, 35 yaşından sonra ne kadar zor olduğu, şansın ne kadar azaldığı vs. aklımda olduğundan belki de şaşırdım. Gece uyumadığı zaman çok sinirleniyorum ama iyi ki yapmışım:)) Bir mucize çocuklar, mis gibi kokan bir mucize bebekler... Oğlum daha sorunsuz kızımla kıyaslayınca, ya da ben daha tecrübeliyim ve onun ne istediğini daha iyi anlayabiliyorum. Her şeyi saplantılı bir şekilde takıyordum ilkinde, şimdi yapmıyorum. Eminim sizler de ikinci çocuğu ne zaman yapacağınıza en güzel,en doğru zamanda karar vereceksiniz, belki de benim gibi tam karar vermeden, kafanız karışıkken olur:)) Ama düşünüyorumda aralarında 5 yaş olacağına iki yaş olsaydı daha iyi olurmuş. Tam rahatladık, okula başladı ve ben işime ve kendime yönelebildiğim zamanda ikincisinin olması işleri karıştırdı, zora soktu açıkçası. Eğer arka arkaya olsaydı şimdi ikisi de okulda olurdu ve ben seyahate, işe, okumaya daha doğrusu kendime zaman ayırırdım.
Canım ben de belki önceden yaZdığına da cvp vermiş olabilirim...ben 5 yıl beklemeyi düşünenlerdenim ama kime söylesem o kadar yaş farkı olmasın tam rahata kavuşacağım derken sil baştan başlıyorsun diyorlar...ama 2 yıl olsun desem de bu sefer kpssye hiç hazırlanamam diyorum. O kadar okudum yazık olacak yollarıma... Her şeyin hayırlısı diyorum artık.zaten çikom da pek planlı bir bebek olmadı
Canım aramıza hoşgeldin. Bebeğin çok tatlı maşallah. Hastalığı da iyileşmiş çok şükür. Ek besinlere yoğurt, sebze ve meyve pürelerinden başlarsan daha iyi olur naçizane tavsiyem ve şuan esas besin anne sütü ek besini kesinlikle abartmıyoruz
Ayşecim harika bir paylaşım canım. Hepimiz aynı konuda müzdaribiz Türk halkı olarak öpmeye çok meraklıyız. Karşıdan agucuk, bugucuk yap ne diye salya transferi yapıyosun kardeşim
Kızlar gezdim tozdum valla bir de misafir olunca çok uzak kaldım. Onlar gelmeden önce de biraz ince temizlik yaptım. İdanın küçülenleri filan kaldırdım. Koca abla olmuş da bir sürü küçüleni olmuş benim kızımınKardeş yapma ihtimalimiz olduğundan sağa sola vermedim şimdilik:26:
Canım işe başlamışsın hayırlı olsun:)
Ahahha hepsi ayrı bi sevimli bunların yaa benimki de heyecanlanınca titriyor
Çok teşekkürler parmecim bu faydalı paylaşım için. Ben de idoşa kitaplar aldım bu hafta bayıldı onlara:)
Kız bandananı yesinler ne tatlı şeysin yaa maşallah sananice 6 aylara canım:)
Ek gıdanız hayırlı olsun canım :)
Seyyahçım güle güle kullanın mama sandalyenizi çok beğendim bol bol mamalar yesin Arenimiz
di mi bir de o var ...çevremden gördüğüm kadarıyla çok zor bir dönem oBakıyorum da zor günleri atlatmışız kızlar. İlk zamanki acemilik geçmiş ikinci çocuklar bile konuşulmaya başlanmış :) Ben ikinci çocuğun, ilki 2 yaş sendromunu atlattıktan sonra yapılması taraftarıyım.
Günaydın güzel anneler:) biz kahvaltimizi yaptık. ..
Günaydın güzel anneler:) biz kahvaltimizi yaptık. ..
di mi bir de o var ...çevremden gördüğüm kadarıyla çok zor bir dönem osizin ilk gününüz nasıl geçmiş?? asu ağlamış mı canım??
günaydın canım...afiyet olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?