2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Canimm ben ikinciyide kiz istiyorum tabi oncelik saglikli olmasi kizima bi kiz kardes :-D esim de nde oglumuz olur belki diyip duruyo kendince isim bile bulmus :-D eylul buyusunde bakicaz artik :-D

Bencede ;-) topikce calisalim :-D

Yapmasi kolaymis. Kahvaltiya gecince deneyecem. Paylasim icin sagol canim. Diger yaziyida okudum. Cok sabirli olmaliyiz. Yoksa parmaklarinda oynatirlar bizi. :)

cok gecmis olsun canim. Bizde tam ek gidaya gecmedik. Ben 11 gibi yarim cay bardagi yogurt veriyorum. Birde aksam 6 da meyve yada sebze puresi veriyorum. Doymazsa isterse emziriyorum. Corbaya 6.ayda baslayacam.

Benim bebişim resimlerii bugün5. ayını bitirdidoğum tarihi 27/08/13Eki Görüntüle 951778 Eki Görüntüle 951779 Eki Görüntüle 951781 şimdilik buu kadar biraz gözler şaşı çıkmış.
masallah canim. Nice aylara yaslara. Bu arada hosgeldin.

Kızlar daha önce yazdım ama o sırada kimsecikler yoktu, gözden kaçmış olabilir diye yine paylaşıyorum.

ikinci çocuğun zamanından bahsedilmiş. Ben de iki çocuğu olan biri olarak fikrimi söylemek isterim. Kızım çok zor bir bebekti. Zor dediğim, gazlı, uykusuz, yemesi sorunlu bir çocuktu. (Allah gerçekten sakat veya hastalığı olan çocuğu olan annelere sabır ve kuvvet versin) Çok az uyuyordu, bir süre sonra emmek istemedi, ek gıdaları hep kustu. Belki ben çok tecrübesiz olduğumdan onu anlayamıyordum, bazı şeyleri yanlış yapıyordum. Neyse o büyürken çalışmaya da başladım ve hiç aklıma gelmedi ikinci çocuk. Belki bu zorluklardandır. İşte beş yıl geçti ve ben bebek kokusunu özlemeye başladım, bir yandan da kendi kardeşlerimle güzel ilişkimi düşünüyordum ve bir kardeşinin olmasının onun için iyi olacağını düşünüyordum. Ama en çok kendim için istiyordum sanırım, çok dillendirmedim bunu, çünkü kafam çok karışıktı ve koşullarım daha zordu, annem bakmayacağım dedi ve gerçekten de bakmıyor şu anda, çalışma hayatım ne olacaktı, tez zaten kalmıştı, daha da kalacaktı, ama bir yandan da yaşlanıyordum, daha sonra daha zor cesaret edebilirdim. Ya da edemeyebilirdim. En önemlisi zorlukları unutmamdı, yani hatırlıyordum ama, bebek kokusu ve kardeşlik duygusu baskın çıkıyordu. Tuhaf bir biyolojik saat varmış gibi, içimden geliyordu, sanki bedenim çağırıyordu bebeğimi. Böyle kafam bir dünyayken eşim ve ben o sıralarda sürekli seyahat ediyorken ve birbirimizi zor görüyorken geldi bebeğim. Bu kadar hızlı olması çok şaşırttı beni. Nette verilen bilgiler, 35 yaşından sonra ne kadar zor olduğu, şansın ne kadar azaldığı vs. aklımda olduğundan belki de şaşırdım. Gece uyumadığı zaman çok sinirleniyorum ama iyi ki yapmışım:)) Bir mucize çocuklar, mis gibi kokan bir mucize bebekler... Oğlum daha sorunsuz kızımla kıyaslayınca, ya da ben daha tecrübeliyim ve onun ne istediğini daha iyi anlayabiliyorum. Her şeyi saplantılı bir şekilde takıyordum ilkinde, şimdi yapmıyorum. Eminim sizler de ikinci çocuğu ne zaman yapacağınıza en güzel,en doğru zamanda karar vereceksiniz, belki de benim gibi tam karar vermeden, kafanız karışıkken olur:)) Ama düşünüyorumda aralarında 5 yaş olacağına iki yaş olsaydı daha iyi olurmuş. Tam rahatladık, okula başladı ve ben işime ve kendime yönelebildiğim zamanda ikincisinin olması işleri karıştırdı, zora soktu açıkçası. Eğer arka arkaya olsaydı şimdi ikisi de okulda olurdu ve ben seyahate, işe, okumaya daha doğrusu kendime zaman ayırırdım.

Tuçe Allah bebeğine sağlık sıhhat, sana kolaylıklar versin. Bebeğin çok şeker, çok tatlı, sağlıkla büyüsün inşallah.

Bir senle ben varız, bir de ziyaretçiler. Kız kaçak, nasıl da birdenbire ortadan kayboldun:)) Ben diyorum iş güç var, sık giremeyeceğim, yine de buraya uğramadan edemiyorum, senin yüzünü gören cennetlik.

Bir senle ben varız, bir de ziyaretçiler. Kız kaçak, nasıl da birdenbire ortadan kayboldun:)) Ben diyorum iş güç var, sık giremeyeceğim, yine de buraya uğramadan edemiyorum, senin yüzünü gören cennetlik.

Heracım misafir baskını yedim bir de işletim varken buraya girmek istemedim çünkü bi girdim mi 2 saatten önce çıkamıyorum 😆

Canım ben de belki önceden yaZdığına da cvp vermiş olabilirim...ben 5 yıl beklemeyi düşünenlerdenim ama kime söylesem o kadar yaş farkı olmasın tam rahata kavuşacağım derken sil baştan başlıyorsun diyorlar...ama 2 yıl olsun desem de bu sefer kpssye hiç hazırlanamam diyorum. O kadar okudum yazık olacak yollarıma... Her şeyin hayırlısı diyorum artık.zaten çikom da pek planlı bir bebek olmadı

Canimm ben ikinciyide kiz istiyorum tabi oncelik saglikli olmasi kizima bi kiz kardes :-D esim de nde oglumuz olur belki diyip duruyo kendince isim bile bulmus :-D eylul buyusunde bakicaz artik :-D

Şu çin takvimi fln da tutmuyo da ki ona göre ayarlasak neyse artık sağlıklı olsunlar da hepsi seviliyo sonuçta 😍ben de kız ismi bulmuştum ama nasip 😄

Allah kabul etsin ve ellerine sağlık canım :)) Her şey çok güzel olmuş, emek verip yapmışsın nasıl olmasın :))

Geldim kız geldim Gezdim gezdim yine geldim ahaha İkroşuma maşallah yakında emekler o İdoş da aynı durumda bakalım bizimki ne zaman başlıycak ama ciddi ciddi emeklemesi benim için ciddi külfet olucak. Hayırlısı bakalım

Bencede ;-) topikce calisalim :-D

Angy bak Hera arayı fazla uzatmayın demiş eğer 2.yi yapacaksak çok beklememek lazım tarih belirleyelim en kısa zamanda

Kızlar geçmişi çok parça parça okudum umarım atladığım bişey yoktur varsa da nolur affedin beni yazık bana

Herkese iyi geceler kızlar vakit uyuma vaktidir hayırlı geceler herkese, tatlı rüyalar

Ayşe' cim seni anlıyorum. Tabi herkesin özel durum ve şartları var. Yaşamın neler getireceği bilinmiyor veya bizim fikirlerimizin değişebileceği gerçeğini de gözönünde bulundurmak lazım. Eğer 2. ciden sonra istediklerini yapamazsan, elbette daha uzun ara vereceksin. Hepimizin şansı açık olsun ve çocuklarımızla mutlu bir geleceğimiz olsun inşallah...

Hoşgeldin canım sağol ilk günü atlattık bol emmeli bi akşamdan sonra bugün 2. günümüz hadi hayırlısı :)

Bakıyorum da zor günleri atlatmışız kızlar. İlk zamanki acemilik geçmiş ikinci çocuklar bile konuşulmaya başlanmış :) Ben ikinci çocuğun, ilki 2 yaş sendromunu atlattıktan sonra yapılması taraftarıyım.

di mi bir de o var ...çevremden gördüğüm kadarıyla çok zor bir dönem o sizin ilk gününüz nasıl geçmiş?? asu ağlamış mı canım??

Günaydın güzel anneler:) biz kahvaltimizi yaptık. ..

günaydın canım...afiyet olsun :)

Günaydın güzel anneler:) biz kahvaltimizi yaptık. ..

Günaydın afiyet olsun neler yediniz bakalım kahvaltıda :)

di mi bir de o var ...çevremden gördüğüm kadarıyla çok zor bir dönem o sizin ilk gününüz nasıl geçmiş?? asu ağlamış mı canım??

günaydın canım...afiyet olsun :)

Ağlamış canım ya biberonla süt içmemiş hiç Annem zorla kaşıkla içirmeye çalışmış biraz biraz. Kaşık maması da vermiş ama biliyorum sevmiyo kaşık mamasını. Ben gidene kadar çok az beslenmiş yani. Bilmiyorum nasıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…