Anne baba Ben bilirim ben yaparım asla özür dilemem dediğinde cocuk bunu ornek alıyor ve senin cümlelerine eklemek istediğim bir şey daha var . Vicdan meselesi . Gözlemlediğim vicdan eksikliği var kendi basına gelmeyen ve direkt bağlantılı olmayan her konu normal hayatın akısı . Vicdanı olmayan insan herseyi yapabilir bence .
Hayırlı olsun Canim gercekten heyecan verici :) Dr peki kac gun sonra ne kadar ne eklemen gerektiği konusunda bilgi verdi mı ?
Benim bebişim resimlerii bugün5. ayını bitirdidoğum tarihi 27/08/13Eki Görüntüle 951778 Eki Görüntüle 951779 Eki Görüntüle 951781 şimdilik buu kadar biraz gözler şaşı çıkmış.
Anne baba Ben bilirim ben yaparım asla özür dilemem dediğinde cocuk bunu ornek alıyor ve senin cümlelerine eklemek istediğim bir şey daha var . Vicdan meselesi . Gözlemlediğim vicdan eksikliği var kendi basına gelmeyen ve direkt bağlantılı olmayan her konu normal hayatın akısı . Vicdanı olmayan insan herseyi yapabilir
Sağol ablası teşekkürlerçokk şekerr bir bebişşş canımm. allh bağşlasınnn.. maşllh
Bende dr a götürcem hastalığı yüzündn zaten kayma vr. oyüzden götürcem canımOyy yavrum benim nasil da masum bakmış cok guzel cok Tatli masallah :) benim kızımda arada sası bakıyor hala , hatta haftaya göz kontrolüne götüreceğiz
Benim bebişim resimlerii bugün5. ayını bitirdidoğum tarihi 27/08/13Eki Görüntüle 951778 Eki Görüntüle 951779 Eki Görüntüle 951781 şimdilik buu kadar biraz gözler şaşı çıkmış.
Canım aramıza hoşgeldin. Bebeğin çok tatlı maşallah. Hastalığı da iyileşmiş çok şükür. Ek besinlere yoğurt, sebze ve meyve pürelerinden başlarsan daha iyi olur naçizane tavsiyem ve şuan esas besin anne sütü ek besini kesinlikle abartmıyoruzMerhaba canım ben 27 ağustosta doğum yptım.Bnim bebeğim hidresofali ve spiina pifida hastası doğar doğmaz yoğun bakıma aldılar ve amaliyatlarını oldu. Çok şükür şimdi iyi(maşallah) sürekli kontrol altında her bölümden bende yeni ek besinlere başladım başlarken az başladım ama dün biraz abartım ıspanak,pırasa,havuç sebze çorbası yptm. çocuk yedi diye 3 saat arayla 2 kase verdim.onu akşam kustu bundan sonra daha az vericem.Sizin uyguladığınız ek besin menüsü varsa paylaşırmısınız.
Ayşecim harika bir paylaşım canım. Hepimiz aynı konuda müzdaribiz Türk halkı olarak öpmeye çok meraklıyız. Karşıdan agucuk, bugucuk yap ne diye salya transferi yapıyosun kardeşimbenim çikom atopik dermatit doktor mümkün olduğunca öpmeyin dedi...kucağa bile almıyoruz çok fazla, üstümüze sürtündüğünde hemen tahriş oluyor yüzüe tabi dinler mi millet, bazı akrabalarımız ben odada yokken öpüyorlar bi de ayşe gelmeden öpelim diyorlar...sanki zevkimden öpmeyin diyorum yaa...instagramda paylaşananne diye bir sayfayı takip ediyorum, o bloğunda yazmış bu yazıyı...işte alıp face e koyasım var...kadının da dediği gibi bir tek sen de mi var bir tek sen mi bebek büyütüyorsun diyecekler diye koymuyorum... sizle paylaşayım dedim...hani elinden masum öpücük bile aslında ne kadar zararlı hele ki bu mevsimde, bu kadar virüs dolaşırken ortalıkta....
Öpme Arkadaşım!
Öpme arkadaşım!
Öpme çünkü hasta oluyor anlıyor musun?
Girmiyor mu kafana?
Öpme!
Şu elleri ağzına burnuna sokma! Çünkü senin arkandan o da sokuyor ellerini ağzına burnuna?!?
Nasıl anlatayım arkadaşım sana?
Yapma!
Böyle mi konuşayım illa seninle?
Çünkü kibarca ya öpmeseniz.. dediğimde ya biz de büyüttük çocuk... demeyi biliyorsun...Hele ellerini öperken Bak yüzünden öpmüyorum. diyorsun bana sırıta sırıta.
Ben nasıl anlatıcam bu işi sana arkadaşım?
Ne yapayım ben de alıp senin elini ağzıma sokup sonra Al şimdi de sen sok ağzına elini mi? desem acaba?
İster misin benim ağzıma girmiş eli sonra kendi ağzına sokmayı?
Hatta kısa yoldan ağzını aç ben tüküreyim arkadaşım?
Okurken iğrendin değil mi? Hele son kısımdan...
Ne biçim kadın dedin değil mi? Ağza burna tükürmeli falan konuşuyor.
Zorundayım!
Tüm annelerin adına biraz sert olmak zorundayım artık!
Ben aç ağzını tüküreyim dediğimde kaba oluyorum ama sen gelip benim çocuğumun elini yalarmış gibi öptüğünde ve çocuğum ben daha elini silemeden ağzına soktuğunda kaba olmuyor değil mi? Hatta yine ben kaba oluyorum olur da es kaza utana sıkıla seni uyarırsam.
Tüm anneler adına konuşuyorum ben bugün!
Herkese söylüyorum hem de!
Akrabalara, yakın arkadaşlara, uzak arkadaşlara, yoldan geçen tanımadıklarımıza, restorandaki garsona, taksideki şöföre, marketteki kasiyere! Herkese herkese!
Bebeklerimizi öpmeyin arkadaş!
nerlerdesin sencanım ?? biz de seni özledik :)
Biz de seni özledik Canimbızde senı özledık cnm bursaya gıtmıssın sanırım bende bursada oturuyorum cok sevıyorum burayı umarım begenmıssındır.
Kızlar gezdim tozdum valla bir de misafir olunca çok uzak kaldım. Onlar gelmeden önce de biraz ince temizlik yaptım. İdanın küçülenleri filan kaldırdım. Koca abla olmuş da bir sürü küçüleni olmuş benim kızımınKardeş yapma ihtimalimiz olduğundan sağa sola vermedim şimdilik:26:
Anne baba Ben bilirim ben yaparım asla özür dilemem dediğinde cocuk bunu ornek alıyor ve senin cümlelerine eklemek istediğim bir şey daha var . Vicdan meselesi . Gözlemlediğim vicdan eksikliği var kendi basına gelmeyen ve direkt bağlantılı olmayan her konu normal hayatın akısı . Vicdanı olmayan insan herseyi yapabilir bence .
Hayırlı olsun Canim gercekten heyecan verici :) Dr peki kac gun sonra ne kadar ne eklemen gerektiği konusunda bilgi verdi mı ?
Kizlar nasilsiniz..bu ara eylul biraz miz miz pek giremedim.ARASTA hosgeldin bzde seni ozledik..TUCE hosgeldin bebegine cok buyuk gecmis olsun smdi iyi olmasina cok sevindim cok tatli masallah..atladigim vrsa kusura bkmayin kizlar alinti ypamiyrm telden yaziyorum ha bide OYKUCUK YASINI YARILAMISS MASALLAH COK RESIMLERE BAYILDM
Kızlar gezdim tozdum valla bir de misafir olunca çok uzak kaldım. Onlar gelmeden önce de biraz ince temizlik yaptım. İdanın küçülenleri filan kaldırdım. Koca abla olmuş da bir sürü küçüleni olmuş benim kızımınKardeş yapma ihtimalimiz olduğundan sağa sola vermedim şimdilik:26:
İyi yaptın canım, ohh ne de iyi gelmiştir gezmelbakalım 20 gün sonra benim de kayınvalidem gelecek 2 hafta bizde :/ ben de giremem herhalde o varken... Ben de geçenlerde Alptuğ'un küçüklerini ayırıyordum... Bunu ilk aldım, bu çok yakışıyordu , aaa bu çok güzel derken elim başkasına vermeye gitmedi koydum hepsini kenara
Sİmdilik 2. Cocuk ihtimaline karsı hepsini saklıyorum ben de . Daha sonra söylediğin gibi ozel olanları cok sevdiklerimi kızıma hatıra olmak üzere ayırıp kalanını ihtiyacı olan birilerine dağıtacağım .
Sİmdilik 2. Cocuk ihtimaline karsı hepsini saklıyorum ben de . Daha sonra söylediğin gibi ozel olanları cok sevdiklerimi kızıma hatıra olmak üzere ayırıp kalanını ihtiyacı olan birilerine dağıtacağım .
Canım işe başlamışsın hayırlı olsun:)Sareyacım evet işe başladım bugün. Çok stres yaptım kızlar rahat olamadım. Son birkaç gündür bu yüzden Asu da huzursuzlandı. Dün gece yine geç saatlere kadar uyumadı. Şimdi annemi aradım hala uyanmamış. Bakalım neler olacak... Çok ağlamaz inşallah(
Ahahha hepsi ayrı bi sevimli bunların yaa benimki de heyecanlanınca titriyorKimsecikler yok uyuyomusunuz kizlar sareya ve ben varim. :) zilli kizim pazar keyfi yaptirmadi erkenci havada bozuk disari da cikartmaz kocis. Gerçi adamcagiz sabah geldi işten uyuyor.
Kizlar benim kiz heycanlaninca ayak çevirmeye başladı. Sizinkiler neler yapiyor.
Çok teşekkürler parmecim bu faydalı paylaşım için. Ben de idoşa kitaplar aldım bu hafta bayıldı onlara:).
Ufacık bebekler bile (bazı durumlarda üç aylık kadar küçükler bile) eğlenceli bir kitaptan zevk alabilir. Okur yazarlık standardını yükseltmeyi amaçlayan Ulusal Okur-Yazar Vakfı, erken yaşta kitap paylaşımının öğretmek bebeklerin dinleme, konsantrasyon ve konuşma becerilerini geliştirdiğini söylüyor. Ama herşeyden öte, bu eğlenceli bir eylemdir. Büyük parlak resimleri olan çok ince kitaplarla işe başlayın. Bebeğinizin kitabı çiğnemesine, yumruklamasına ve dokunmasına izin verin. Çoğu bebek başka bebeklerin fotoğraflarına bakmaya bayılır. Hayvan sesleri, tekerlemeler ve hareketli şeyler oldukça eğlencelidir. Ayrıca çıngıraklı ya da içinden birşeyler fırlayan sürprizli kitaplarla oynamaya doyamazlar. Oniki haftalık bir bebek bile tiz sesli kitaplardan hoşlanır.
Alıntı
.
Kız bandananı yesinler ne tatlı şeysin yaa maşallah sanaselam kızlar nasılsınız bakalım :))
biz bugün 6 ayımızı bitirdik onun şerefine fotoğraf çekindik sizlerle de paylaşmak istedik...
işte Öykü'm...
Eki Görüntüle 950927 Eki Görüntüle 950929 Eki Görüntüle 950931 Eki Görüntüle 950933
Ek gıdanız hayırlı olsun canım :)Selamlar arkadaslar bugunki kontol.den bahsedeyim sonra gecmise bakicam.
Cok sukur hersey yolunda.
500 gr.almis 1 cm.uzamis dr.iyi buldu.Asilari yaptik cok agladi kuzum(
İns ates yapmaz.
Ek gidaya tam anlamiyla basliyoruz.
Sabah kahvalti(labne peynir,yumurta sarisi,dut pekmezi,2 tane cici bebe,tereyag cay bardagi kadar rezene cayiyla bulamac yapip veriyoru)
Oglen tarhana veya sebze corbasi(zeytinyagi ekliyoruz tuz,salca vs.yok)
Ogleden sonra yogurt meyve suyu gece yatmadan da muhallebi.
Meyvelerden kivi ve cilek haricinde hepsini verebilirsin dedi.
Kavanoz meyveleri sordum hani zorda filan kalirsam vereyimmi diye hayir dedi.
Gece uyanmasi gazdan ve acikmasindanmis.Dis belirtisi yokmus 2_3 ayi bulur dedi.
Emerken kafasi cok terliyor dedim vitamin damlasini duzenli ver dedi.
Kan damlasini verdi kabiz yapabilir dedi.
Onumzdeki ay kiymali ve balikli yemeklere gecirecekmis bu ayki duzenimiz bu olacak bakalim nasil gecirecegiz buayi
Haberler boyle...
Seyyahçım güle güle kullanın mama sandalyenizi çok beğendim bol bol mamalar yesin ArenimizGünaydınlar herkeseeee nasılsınız kızlar ??
Canım maller mondy aldık çok beğenerek aldım çok kullanışlı tavsiye ederim... Eki Görüntüle 949407
Canım ben 4 aylık olduğunda ek gıdaya geçtim meyve püresi, yoğurt ve yumurta verdim .. Yaklaşık 15 gün önce de çorbalara başladım bebeğim halinden gayet memnun
Korsenin zararını görmüş biri olarak derim ki dikkatli kullanın hemoroide sebep olabiliyor hırs yapıp çok kullandım 2 haftada hemoroid oldu ...
Allah kabul etsin canım Yağız da pek yakışıklı olmuş maşallah annesi de pek güzelmiş :)
İyi yaptın canım, ohh ne de iyi gelmiştir gezmelbakalım 20 gün sonra benim de kayınvalidem gelecek 2 hafta bizde :/ ben de giremem herhalde o varken... Ben de geçenlerde Alptuğ'un küçüklerini ayırıyordum... Bunu ilk aldım, bu çok yakışıyordu , aaa bu çok güzel derken elim başkasına vermeye gitmedi koydum hepsini kenara
Hem de nasıl iyi geldi canım ama hala dinlenemedim o ayrıbende 2. Çocuk düşüncesi yok aslında pek de kociş çok lafını ediyor dü bakalım. Öyle bişey olursa toplanıp aynı ayda yapalım bari yaa topik dağılmasın sende de pek niyet yok gibi sanki
Anam hiç olmaz mı...yavruşumu kardeşsiz bırakmak istememevet evet çok da iyi olur valla toplaşalım ama ben 2. De kız olsun istiyorum ona yoğunlaşıyorum tabi önce sağlıklı olsunlar da bi kızçe de ben süsleyeyim bee
İşte benim el marifetim yok bahaneyle ben de alışırım belki �� amin canım Allah herkesin gönlüne göre versin.önce çok isteyip de olmayanlara ��Allah gönlüne göre versin canım ben bi kıza daha hayır demem eğer yapacaksak hazır Bandana yapımına da alışmışken
Aramıza hoşgeldin canım ben de 31 temmuzda doğum yaptım bişey olmazBen eylül annesiyim, 3 eylül doğumlu bir oğlum var, hamileliğim boyunca eylül anneleri ile birlikteydim ( sıpam 17 eylülde gelmek yerine 3 eylülü tercih etti.) bu nedenle kendimi size yakın hissediyorum
İşte benim el marifetim yok bahaneyle ben de alışırım belki �� amin canım Allah herkesin gönlüne göre versin.önce çok isteyip de olmayanlara ��
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?