Merhaba canım hoşgeldin
Sonra allah evinize bir nimet verir gözlerinizi alamayacagınız bır mucizeye sahip olursunuz....
Günaydıın kızlar. Çok yoğun geçen 3 günün ardından anca bugün girebildim. Özledim sizi
Haftasonuydu dün gelen misafirdi derken uzak kaldım. Bugünde pek burda olamayacağım sanırım çünkü çook hastayım.
Feci grip oldum, annemi çağırdım gelip Selimle ilgilensin diye. Daha yeni atlatıyor yavrum gribi yeniden nüksetmesin benim yüzümden. Geçmişe üstten üstten bakabildim sadece. Fırsat buldukça uğrayacağım.
Benimde duygularıma tercüman oldu bu yazı arkadaşım.. Yazanın eline sağlık.
Maşallah sana cingözz. Çok tatlı canım Allah bağışlasın. Adı ne bebeğinin?
Hoşbldk canım..
Nasıl gidiyor bakalım..Ek gıdalara geçtiniz galiba..
Mesaj attim gelmedimi canim. Mama sandalyesi ile ilgili.
Canım ben sadece 1er çay kaşığı tattırdım hep alışması için, yani ek besine geçmedim. Cuma günü 6 aylık oluyoruz o zaman başlıycaz. Bu ay sabahları labne peynir ve yumurta sarısı, gündüz sebze ve meyve püresi, çorba ve de yoğurt gibi şeyler düşünüyorum. Yani şöyle sabah emzirdikten sonra biraz labne yumurta karışımı vericem, 1-2 saat sonra emzirme tekrardan, öğle yine emzirme ardından sebze püresi ya da çorba, bir sonraki menü de meyveli yoğurt şeklinde olacak. Tabi 2 çay bardağını geçmeyecek şekilde çünkü halla anne sütü ana öğün :)) Diğerleri ek gıda :)
Ayyy alıntılara da mesaj diyor ya çoğu zaman bakmıyorum bile mesaj var mı diye. Hemen bakıyorum canım off mahvettiler siteyi yaa
Yani tattırmak da en önemlisi canım , ileride bu tatlarla karşılaştıklarında yabancılık çekmesinler dimi.
Ben de o şekilde başlamıştım çok şükür şimdi yaşıtlarından daha yapılı bi kız . Ve hiç bir şeyi de seçmiyor..
Doğru söylüyorsun anne sütünü almaları şart..
Maşallah canım kızına benimki pek sevmiyo şimdilik inş değişir dün yumurta tattırdım onu sevdi ama labne peynirde öğürdü
yapılıyor cnm hatta gece verırsen daha tok tutar sık uyanmaz
1 su bardağı su (200 ml) 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu 6 ölçek Devam Biberon Maması ıstersen ıcıne meyve suyuda koyabılırsın
Canım biliyorsun mamalar ılık su ile yapılıyor ama muhallebi yüksek ısıda piştiği için mamayı bozabilir..
Ama muhallebeyi yedirmeden önce ılıkken mamayı içine karıştırabilirsin..
Bu arada herkeze meraba..)
.
Yapılır diye biliyorum ben de ama sonradan katılıyor muhallebiye.
Umarım iyidir bi sorun yoktur...
Dile bak dile..Maşallah sana
canim bana doktor liste verdi onda corbaya kahvaltiya ve muhallebiye konuyor hatta yogurt ta calabiliyorsun. Biraz uzun ama yazayim baskalarininda isine yarar.
-Kahvaltı
150ml hazirlanmis devam sütü ,1/8 haslanmis yumurta sarisi 1/2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir , 1tatli kasigi pekmez.
-Yogurt
1porsiyon icin 100ml hazirlanmis devam sutu. 2cay kasigi yogurt.
90 ml su icine 3 olcek devam sutu koyarak hazirladigimiz mamayi kucuk bir kaseye bosaltalim. 43derece sicaklikta kucuk parmavimizla kontrol edebiliriz. 2cay bardagi yogurt ilave ederek 4-5saat sicak ortamda mayalayiniz. Buz dolabinda 5-6saat dinlendirin.
-Muhallebi
1su bardagi su 3silme tatli kasigi pirinc unu , 6olcek devam sutu
1su bardagi su ile 3silme tatli kasigi princ unu pisirilir. Ve ocaktan indirildikten sonra icerisine 6olcek devam sutu ilave edilir v iyice karistirilir.
-sutlu sebze corbasi
1/4havuc 1/4patates 1/4kabak 1tatli kasigi pirinc 2olcek devam sutu
havuc patates princ ve kabagi haslayip eziniz. Bu karisimin icine 1cay kasigi sizma zeytinyagi ve 2olcek devam sutunden toz olarak ilave ediniz.
canim birde gecen msj attim sana gelmedimi.
Selamlar hos geldin. :)
biliyorum canım sonradan katılıyor devam sütünün tozu
ilk aşamada ayran kıvamında falan yapmaya çalışıcam bakalım çünkü ilk kez tattırıcam yutamaz falan minik kuzum
Ayy yerim ben onun tatlara tepki verişini..
Valla onlar bizden bilmiş ama ben yılmadan usanmadan veriyordum..
Hatta bir ara hemşiremiz bu yakında obez olucak diyet vermek zorunda kalıcam bak ona göre demişti..))
Yap bakalım canım..Ben hiç devam sütü kullanmadığım için tam da bilmiyorum yani..
Furuzaaan menü paylaşımı için teşekkürler mutluluğun da dediği gibi harikasınnn
yapıcam bu akşam bakalım nolcak :))
böyle tarifler oldumu hemen paylaşmak lazım illa birinin işine yarar yani :))
yapıcam bu akşam bakalım nolcak :))
böyle tarifler oldumu hemen paylaşmak lazım illa birinin işine yarar yani :))
Hafta sonundan minik bi kare :)))
Eki Görüntüle 953172
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?