güzel kız ben az önce bulgur pilavıyla yedim duruş hanım beğenmedi bize kaldıı
biraz daha kokulu sankim inek yğurdunu tercih ederim tabiiama daha faydalıymış buda
napsamki bide inek sütümü mayalasam:44:
Canim Hosgeldin sen başlamıştın ek gıdaya dimi bize tecrubelerini anlat tatlım .
Bu arada haftasonu malum kişilerle buluştum cok guzel gecti :)
Arastacım teşekkürler canım
Ben de biliyosunuz erken başladım bu ek gıda olayına başlarda herşey güzeldi ağız hemen açılıyordu ama şimdi kilitliyor açabilene aşk olsun sebze çorbası yapıyoruum hergün ıkı kaşık zor yedirdim ısrar etmıyorum ama canımda sıkılmıyor değil yemeyen çocuğun ne kadar zor olduğunu çevremden biliyorum çok sabırlı olmalıyız bakalım yoğurdunu yiyecekmi yada ben yanlış zamanlama yapıyorum bazen o da bende alışacağız ama bu zor bir süreç umarım güzel güzel yer bebişlerimiz
Ben de biliyosunuz erken başladım bu ek gıda olayına başlarda herşey güzeldi ağız hemen açılıyordu ama şimdi kilitliyor açabilene aşk olsun sebze çorbası yapıyoruum hergün ıkı kaşık zor yedirdim ısrar etmıyorum ama canımda sıkılmıyor değil yemeyen çocuğun ne kadar zor olduğunu çevremden biliyorum çok sabırlı olmalıyız bakalım yoğurdunu yiyecekmi yada ben yanlış zamanlama yapıyorum bazen o da bende alışacağız ama bu zor bir süreç umarım güzel güzel yer bebişlerimiz
Hehe gördümkiii inciyi gördüm önce fotolarda hemen aha dedim noluyo afiyet olsun canım
Bende yazdım işte çok başarılı değilim henüz muhallebide veriyorum bi tek onu çok severek yiyor sebze çorbalarına yeni şeyler katarak devam edıyorum kabak ekledım en son yarında bezelye ilave edicem yoğurt her gün mutlaka veiyorum bide su vermeye başladım ben düzenli olarak çünkü çok kıvamlı ve zorlanarak kaka yapmaya başladı kuzucum bardakla veriyorum çok güzel su içiyo hehe
O senin güzelliğin arastacım valla çok sevindim ekgıda konusunda birbirimize destek olucaz burda tarifler paylaşıcaz süper oldusüperOyyy güzeller güzeli Nasyam da gelmiş. Hoşgeldin sefalar getirdin. Teşekküre ne hacet asıl geldiğin için ben teşekkür ederim. Tam da ek besine başlamışsın ne güzel isabet olmuş canım. Bu zor alıştırma sürecini hep beraber atlatıcaz inşallah
Öğrendik ya cucum senden nasıl mayalanacağını tatlısını mayalıcam işte kuzumaahahaha bak bak bak nasılda aklını çeliyor kızımın
sabah biri yoğurt nasıl mayalanır diyee sorduyduuu sankimsankim sankim bi kedi gördümmm
yavrum kimbilir ne acılar çekti. İnşallah biz farkederiz canım, dişi çıkacağı düşüncesi bile inanılmaz heyecanlandııyo benitabi cnm ben anlamadım siz anlayın bari yardımcı olurum kuzucuklar ağlamasın çıkmaya başladığı gün calpol verdim ağlayıp duruordu nasılll sakinleşti 2 saat uyuyup şokkkk etti beni gündüz:))
oyyyy çok tatlı yavrumm :)
Mayala gitsin kız belki onu sever. Belki kokusundan hoşlanmamıştır keçininİda alışık ben oğlak burcuyum doğduğundan beri keçi sütü içiyo yani
O senin güzelliğin arastacım valla çok sevindim ekgıda konusunda birbirimize destek olucaz burda tarifler paylaşıcaz süper oldusüper
Teşekkür ederiz Canim :)
Ek gida konusunda zorlamasak gerekiyor cocuğu galiba senin dediğin gibi . Egemen de mesela o gun hiçbirşey yemedi
Elacim Kakasini zor yapıyor dedin ya acaba zeytinyağı Koyuyormusun çorbalarına . Bende cok korkuyorum ek gıdaya geçince kakadan simdi bile yapıyor ama yaparken zorlanıyor .
hoşgeldin canım
aklını seviyim ben bu arastanın süper düşündü valla
ahh ahh yemeyen çocuk zor bende yemeyen bi çocuktum umarım duru bana çekmez hapur hupur yerşimdide iştahım fora ya neyse
aynen canım bu beslenme işi sabır şart valla inş. hepsi güzel güzel yerler bizi üzmezler
ahahaa
bayılıyom sana ya komik hatun seviyom seniii
koku var valla kız koyun kokar ya hani onun gibi bi koku var valla:26:
Merhaba, ne kadar güzel toparlamış bebeğin kilosunu maşallah.
Ben 6. ayı doldurduğunda başlayacağım, ama burda 6. ayın dolmasını beklemeden tattırmaya başlayacak arkadaşlarda var canım. Bebeğin ek gıdaya ne kadar hazır bunu ölçerek annesi olarak doğru zamanı sen bulacaksın sanırım
Oyy ne güzel toparlamış CNm anne sütün yaramış maşallah
Valla CNm her Dr farklı görüşte 4. yasada başlatan var 6 ayın sonundada ama bizim gibi olanda 5 ayda biz sadece tatlara alıştıracaz Dr tavsiyesiyle hatta ben bugün yoğurtla başlıyorum kaşığın ucuyla vericem 4 gün aynı şey sonra havuç 4 gün sonra avakado 4 gün sonra Balkabağı 4 gün elma ve armut 4 er gün alerjik reaksiyon. Gösterip göstermeyeceğini tespit etmek açısından ve tatlara alışması açısından bu şekilde başlıcam
Sende Dr fikir alıp annelik insiyatifini kullanıp son kararı vermelisin en doğru kararı sen verirsin
Öğrendik ya cucum senden nasıl mayalanacağını tatlısını mayalıcam işte kuzuma
yavrum kimbilir ne acılar çekti. İnşallah biz farkederiz canım, dişi çıkacağı düşüncesi bile inanılmaz heyecanlandııyo beni
Nasyacım hoşgeldin. Selimde kaşığa hemen ağzını açıyordu geçen hafta rahatsızlandı şurup verdim 3-4 gün. Acıydı galiba tadı oda ağzını kitlemeyi öğrendi, şimdi dviti bile zor veriyorum açmıyor ağzını. İnşallah geçici birşeydir. Bütüün sebzeleri, çorbaları severek yerler ileride minişler
Bu kadar mütevazı olma kız hep beraber düşündükBen de seni seviyom ki
Aa bir incimiz daha mı oldu :) bir garip oldum simdi kızımın adını duyunca op onuda annesi :)
Sadece anne sutu alan bebeklerde genelde beşinci ayda tattırmaya altıncı ayda da ek gıdaya geçiliyor . Yani biz bir agustos doğumlumuz tattırmaya Ocak itibari ile ek gıdaya Şubat bir itibari ile geçeceğiz . Tabi bebeğimizin durumu uygunsa ve Dr onayı ile
Rica ederim bende beklemedeyim canım 15 günümüz kaldı 6 ayın dolmasına
Sizin ne kadar var ?
İnan ben de tuhaf oldum kızımın adını duyunca. Şimdi kucağımda ve senin için öptüm teyzesi:) cumartesi dr a bir sorayım bakalım ne diyecek.çok saol canım :)
İnsan etkileniyor valla normalde ben cok tv acmıyorum gecen acikti bur fragman gordum bir dizi de inci isimli bir kızın basına kötu birşey geldi bir baktım hemen gozum dolmuş :) Allah hepimizin bebeğini iyilikler ile karşılaştırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?