2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Öncelikle bir yemek yeme saati çizelgesi oluşturun. Çocuğunuz eğer yemek yemeyi reddederse bir sonraki yemek saatine kadar bekleyin. Aralarda ekstra yemek saatlerine, atıştırmalara izin vermeyin.

Yemek saati yaklaştıkça açlıktan, acıkmaktan söz edebilirsiniz. Yemek sonrasında ise doymaktan bahsedersiniz. Böylelikle açlık-tokluk hissini söze dökerek daha fazla farkındalık kazandırmış olursunuz.

Midesini erkenden doldurmamak için öncelikle katı besinlerle başlayın, daha sonra sıvılara geçin.

Yemek zamanı yediği miktara takılmayın. Eğer “yemeğim bitti”, “doydum” diyorsa sofrayı kaldırın.

Yemek masasında öncelikle kendi kendine yiyebileceği yemeklerle yemeğe başlamasına izin verin. Örneğin, bir parça ekmek, biskuvi, muzu kendi kendine yiyebilir.

Kaşıkla yemeğe karşı direnç geliştirdiyse, başka yollarla yemesine izin verebilirsiniz. Örneğin, pipetle, eliyle de içip, yiyebilir.

O yemek yerken siz de bir şeyler yiyin. Yemek yemek bir yandan da sosyal bir aktivitedir.

Yemek yeme yeri masa ve yemek sandalyesi olmalıdır. Oturma odasında, yatağında, vs. yemek yemesine izin vermeyin.

Eğer tabağı, çatalı, fincanı atmaya başlarsa, onları masadan kaldırın ve net bir şekilde memnuniyetsizliğinizi belirtin.

Kendi kendine yemek istediği her zaman ona fırsat verin. Dökülmesinden, üzerinin kirlenmesinden tedirgin olmamak için yemek sırasında bir önlük bağlamayı unutmayın.

Yemek zamanını otuz dakika ile sınırlandırın.

Oyun zamanı ile yemek zamanını birbirinden ayırın. Yemekte oyun oynamamaya, oyun sırasında da yemek yememeye özen gösterin.

İstenmeyen davranışlarına tepki verirken duygularınıza ve sözlerinize dikkat edin. Gereksiz duyarlılık ve aşırı tepkilerden kaçının.

Siz de yemek zamanı ritüellerine uyun. Zamanında masaya oturun. Yemek sırasında televizyonu kapatın.

teşekkr edrimm canımm. güzell paylaşımm her zamn ki gibii..

Arastadan haber var mıı.. ne yaptılar acabaa. inş. kötüü bişey ykturr

teşekkr edrimm canımm. güzell paylaşımm her zamn ki gibii..

Arastadan haber var mıı.. ne yaptılar acabaa. inş. kötüü bişey ykturr

BEn teşekkür ederim Canim .

Canim onlar bugun idrar vereceklerdi kültür yapılsın diye sanıyorum kültür sonucu icin en az 24 saat beklenmesi gerekiyor yarın aksam falan cikar sonuc yani .

biz geldik kızlar doktor gitmiş hastaneden başka doktora muayene olduk.diş çıkardığı için kabızlık olabilirmiş dedi.ilaç verdi vede ek gıdaya geçebilirsin yavaş yavaş dedi. bu doktorla diğer doktorun arasında dünyalar kadar fark var ikisindede düşünce ayrılığı yine.. neyse şimdi çok zamanım yok yemek yicez öpüyorum siziii

Canım ben 1 kere oldum daha da olmadım hala :18:

bir kaç gün daha bekliyeyim bari kızlar
eğer hala gelmezse test yapıcam

iyi akşamlar kızlar çok geçmişi okuyamadım bu 26.haftalardaki atak ne atağı oluyor neler yapıyorlar

bu arada ben hiç adet olmadım daha olacak gibide durmuyorum

kızlar bız bugun ası olduk korktugum gıbı olmadı ates fln yapmadı sukur sadece bıraz ıstahsızlık dısında sorun yok yarın asısı olanlar ıcın soylemek ıstedım korkmayın o kadar etkılemedı yavrumu ıns sızın kuzucuklarda sorunsuz atlatır

HArika Canim teşekkürler umarım bizde cok etkilenmeyiz

slm kızlar dün 6. ay aşımızı olduk rahattı şükür 1 haftadır köpek dişi sıkıntıydı 3 gündürde kabız(( ne çekti yavrum ama bugün çoookkkk kötüydü kakayı yaparken ağlamaya başladı fitil aldık koyarken aman allahım yavrum elleriyle başını tutarak büyük kız gibi ağladı tabi ben ve kızkardeşimde dayanamadık eşimde çok kötü oldu nasıl içleniyor ve sonra tekrar altını açtığımda yine fitil vercem sandı ellerini başına götürdü bittimm bittimm nasıl üzüldüm Allahhım kimsenin yavrusuna hastalık vermesin ne zormuş bi kabızda bile böle üzüldüm yavrumun ağlamasına parçalandım Rabbim şifa dileyen tüm annelere ve bebeklerine şifa versin hatta herkese versin kimse hasta olmasın(üzülmesin.anne olmak denilen tanımı bugün çok ii anladım hala pek kaka yapamadı ama bi daha herhalde asla fitil veremem çok üzüldüm o haline ve aklıma küçük bebeklere işkence edenler tecavüz edenler geldi Allah onlara da vicdan versin vermiyorsada kahretsinnn. çokkkk duygusala bağlamışım demi ama napım yavruma çok üzüldüm hepimizin bebişleri inşallah hep gülerler ve acı çekmezler ve ağlamazlar ve üzülmezler veveve....hepinizi çok seviyorum giremiyorum bu aralar ama dönecem en kısa zamanda inşallah, herkese hayırlı cumalar ii geceler kuzucanlarım ha bu arada kabız için denemediğim kalmadı zeytin yağı kayısı suyu armut suyu karnına yağ ile masaj popoya zyagı vs vs öneriniz varsa acilen bekliorum bide eşim bana kızıo çok yemek veriosun die pufff ne çoğu bu gün sabah çok az peynir fındık kadar tereyağı pekmez yedi öğlende kerevizli kabaklı ıspanaklı püre tarzı bişe ama az bişe akşam vermedim korkudan ek olarak bazen muhallebi meyve püresi bal kabağı avakado falan 3 öğün veriorum çok mu sizce?ufff ii dolmuşumm

Cok gecmis olsun canim. Bizde bir kabiz bir ishal oluyoruz. Ne yapacagimi sasirdim. Disten mi ek gidadan mi bilmiyorum. Yazik kuzucuklarimiza insan kiyamiyor dayanamiyor.

Gecmis olsun canim. Sistit cok kotu biz zor dayaniyoruz. Yazik yavruma cani yaniyordur annesi gecer gider insallah. Canim guclu ol sen annesin Allah hepimize guc ve sabir versin.
bir kaç gün daha bekliyeyim bari kızlar
eğer hala gelmezse test yapıcam

Ahh o testler. Bende ilk oldum sonra olmadim. Sonunda bu ay oldum ve rahatladim. Hep duzenli olsa yoksa surekli hamilemiyim kuşkusu yer bitirir beni.

Aşı olacak bebislerimiz atessiz ve huzursuzlanmadan atlatirlar insallah.

Kizlar birde ek gidaya gecince kakasini hic öğütmeden cikardigi oluyor mu ? Bizim ki özellikle elmayi aynen cikartiyor. 12sinde kontrolumuz var soracam bakalim.

Aşı olan pıtırcıklara geçmiş olsun diyorum...yarın olacaklar da umarım ateşsiz sorunsuz atlatırlar... Kabızlık ek gıdaya geçen herkeste bir numaralı sorun herhalde...umarım bir an önce alışır bünyeler 😟

geçmiş olsun.
erik kaynatıp içirdin mi canım?

Kızlar yarın sabahtan aşıya gidiyoruz. Bize şans dileyin😁 benim küçük cadım yine sağlık ocağını yıkacak kesin☺️

YaRin öğleden sonra bizimde asımız var ins sorunsuz gecer . Disten dolayı huzursuzluğumuz daha tam geçmedi bile kotu denk geldi

yarın aşımız var. Mert bugünden huysuz
Arastamm nasılsın idoşum nasıl ne yaptınız bugün.

Arkadaşlar inşallah aşıları sorunsuz atlatırsınız geçmiş olsun şimdiden.

Asu hep bizimle masada. Yalnız bizim hala mama sandalyemiz yok. Haftanın büyük bölümü annemde olduğumuz için ben sanırım şu sandalyeye bağlanan aparatlardan alıcam

Hadi bakalım ek gıdanız hayırlı olsun canım :)

Canım ya çok geçmiş olsun kıyamam onun gözyaşlarına Verdiğin ek gıda çok değil bence. Bizimki de rutine bağladı artık 3 günde 1 yapıyor. Kızlar kabız diyorsunuz ya katı mı çıkarıyor dışkısını? Bizimki koyu kıvamlı ama katı değil. O yüzden kabız diye düşünmüyorum ben. Çıkarma zamanı gelince gayet güzel yapıyor çünkü kendisi :26:

Çok geçmiş olsn Arasta temiz çıkar böbrekleri inş,bizim canlarımız onlar inş.çarçabuk iyileşir İda Helen

Size de çok geçmiş olsun canım minicik bedenleriyle sıkıntılarla savaşıyorlar yavrularımız...Amin canım kimsenin yavrusuna hastalık vermesin Rabbim...Verdiğimiz katı gıda az aslında ama o bile kabız yapıyor işte..Bizimki de dün hiç yapamadı sabah böyle baya katı bi şekilde azıcık yapabilmiş hiç öyle olmamıştı bi yandan iştahsız ek gıdayı reddediyor.bi yandan mızmız,bi de kabızlık var...Off hep iyi olsun onlar ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…