- 18 Haziran 2013
- 374
- 44
- 48
Günaydııın..
Hepiniz, bebişleriniz iyisinizdir umarım kızlar. Geçmişi okuyamadım. Bizde ataklardayız bu ara çıldırmanın eşiğinde yazıyorum size
Bizde menümüzü yazalım fikir olsun :
Kahvaltı: 2 Ad. bebe bisküvisi, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı labne, 1/2 yumurta sarısı, 1 Ad. zeytin, 1 çay kaşığı tereyağ (Devam sütüyle bulamaç yapıyorum)
Öğle: Brokoli çorbası ( Brokoli, havuç, irmik birlikte pişirip sonradan z.yağı ekliyorum)
Akşam Üzeri: Tarçınlı elma püresi
Akşam: Yoğurt
Afiyet olsun kuzulara
cnm gecmıs olsun üzülme olacagı varmıs gecen benımkıde hapsırdı oksurdu ewde surubum vardı pedıtus bı kac gun kullandım burnunuda serum fızyolojkle temzledm bıseycıgı kalmadı sen genede bı dra götür bakalım ne dıcek ates olmadıgı mudetce sorun yok demıstı bıze drmz ewde surubun varsa getırme dedı yanlız dewamlı gözün üzerınde olsun atesını sık sık kontrl et ben bakarım cıgerlere ınmemıs olur ewe goturursun bes dkka sonra ıner ates yapar o yüzden atesını sık sık kontrl et demıstı bu arada serum fızyolojıgıde kullanırken yatırma dedı burnuna dokunce kaldır kı asagıya ınmesın balgam yapar dedı söylıyım dedım ıns cabucak atlatırsınız cnmGuzel,saglikli,sorunsuz,musmutlu bir hafta olsun insssssss.
Kizlar baris grip oldu sanirim(((
Oksuruk,hapsirma ve burun akintisi var.
Gecede tikaliydi burnu nefes almakta zorlaniyor ve aglayarak uyaniyor.(
Off icim yandi ya bugun dr.goturucem.
Kv de diline dolamis gecen biryere cikmistim uzerine battaniye almadin o yuzden usuttu diyip duruyor boyle olacagini bilsem almazmiydim(
Bakalim dr.ne diyecek.
Ayrica bizimde disler geliyor.Ucu parmagimi kesmeye basladi.Jel suruyorum sorunsuz atlatirim umarim.
Bu sekilde ucu gorundugunde ne zaman cikar?
Nasya,parmis simdi ben sizin gibi guzeller guzeli anneleremi yorum yapayim yoksa sizden cok cok daha guzel,tatlimi tatli meleklerinizemi
Harikasinizzzzz masallah size bu vesile ile dostlugunuz daim olur ins.Sevgiler...
Minkm ohh ne guzel vakit gecirmissin bende cok ozledim eski gunlerdeki gibi gezip,alisveris yapmayi.
Nazlibebis senin o dunyalar tatlisi lokumunu yerim masallah.
Deniz,sareya Allah yardimciniz olsun ins gunleriniz su gibi akip gider aksamlari bebislerinizle bol bol vakit gecirirsiniz.
cnm üzülme ya kılosu normalın altında degıl saglıklı olsun o önemlı alır kıloyu dıs dendır ıstahsızlıgı sıkma canını kılosu gayet ıyı cok skldıysan baska bı dra göster kafan rahatlasın ıstersen ben gecen gun altı aylık bebegın olması gereken kıloya bakmıstım 6 bucukla 9 arası senınkı gayet normal sınırın altında degıl kı üzülmeslm kızlr aşıya gittik geldikkk.. aşımıız oldukk. tabii kyametii kopardı aşı olurken ama kucağıma alır almaz sustuu.. eve gelirkende yoldaa uyuduu.. şimdi uyandı kuzenleriyle oynuyorr.
derin zaten çok iştahsız bir bebişş, neredeysee emmeyii bırakckk zatenn..(o kadar bunalumlara girdimmm neler çektümm bu emme yüzendenn ama artıkk çok üzülmüyrmmne yapaymm ben elimden geleni yaptımm ) ve ek gıdayı da pek yemiyorr,, devam sütü de içmiyrdu doğru düzgünn,, doktora götürmüştm dişeten demiştii ama 1 ay oldu hala çıkmadı dişleriii..vitamin şurubu vermişti iştahı açılsın diyee polivit diye onuda pek sevmedi ama içiyrdu gene, fakat iştahında bir değişklkk olmadıı ve bu ay sadece 200 gr almışızz.. hemşire olabilir falan dedii.. ama çok sıkldımm.. başka bir doktora daha mı götürsem acaba.. 6 bucuk aylık 7,300 grmızz..
Kızlar geçmişi okuyamadım daha sonra okurum,ananemizdeyiz.doktordan geliyoruz, boyumuz kilomuz gayet iyiymiş.sandığım gibi değilmiş sütüm yetiyormuş ama biz yine de ek gıdaya geçiyoruz nihayet�� yarın elmayka başlıyoruzdemir ilacı biZde alerji yapmıştı kullanma 6.ayın sonunda çorbalarına kıyma katarız doğal yollardan takviye yaparız dedi.destekli oturabilirmişki biz oturuyorduk zaten.salıncak kullanabilirsin dedi ama yürüteç önermiyorum hiç bir yararı yok dedi.atopik dermatit devam ediyor dedim 1 yaşına kadar geçer çok artmadığı sürece kortizonlu ilaç kullanma dedi cildi inceltiyormuş ve daha dişlerimiz çıkmıyormuş...ek gıdaya geçtik artık tecrübelerinizden bol bol faydalanırım
güzeller güzeli nasya ve dünya tatlısı ela ile de tanıştım
Eki Görüntüle 969935
Herkese iyiakşamlaaar.. Muhtemelen daha önce konuşuldu ama artık eskisi gibi takip edemiyorum sizi o yğzden sormak istediğim bikaç bişey var ekgıdaya geçen arkadaşlardan yardım istiyorum yardımcıı olursanız çoook mutlu olurum..
Oğlum 6 aylık oldu ekgıdalara başlıcaz yavaş yavaş ama doktor herhangi bi açıklama yapmadı sadece neler vermemem gerektiğini söyledi.. Şukadar yoğurtla başla püreyle başla yada suyuyula başla vs. Hiçbişey sölemedi.. Şimdi ilk başta meyvelerin suyunumu vereyim? Sebze çorbasına ilk başladığım gibi pirinç koyabilirmiyim? Kahvaltıya hemen başladınız mı peynir, yumurta vermeye başlamalımıyım? İlk ay verilenler 1 çay bardağını geçmemeli diye okudum doğrumudur sizlerde öyle mi yaptınız? Bunun gibi şeyler işte.. Çok acemi kaldım bu konuda bana yardımcı olurmusunuuz? Hepinizi öpüyoruz oğluşumla beraber.. Buda size akşam lokumu :)Eki Görüntüle 969977
Kızlar yarın okullar açılıyor ve ben de başlıyorum artık..6 ay kaldım yavrumla günlerin nasıl geçtiğini anlamadım bile şimdi içim çok buruk oğluşumdan ayrılmak istemiyorum,bütün gün onsuz geçicek alışmam lazım ama kokusunu özlücem bebeğiminEvde kaldığım günlerde sanki yalnız değilmişim gibi yoldaş oldunuz bana hepinizi çok seviyorum,inş yarın zaman çabuk geçer iyi uykular size ve meleklerinize..
Not:Nasya ve parme siz ve kızçeleriniz çoook güzelsiniz,maşallah
benimki tutmadışimdi tekrar mayaladım...ehh acemilik
inşallah bugünü çabucak geçirirsin ve oğluşuna kavuşursun bir an önce canım :) seni bekleyen diğer yavrularına kavuşuyorsun... yeni eğitim öğretim döneminiz hayırlı olsun...maraton başladı...
Barış'a çok geçmiş olsun canım...dişleriniz de hayırlı olsun... işte sinir etmek parayla değil, sen sanki hasta olmasını istersin, dediğin gibi bilsen öyle çıkar mıydın ki ama konuşmasalar olmazz...
ohhh afiyet olsun İdoş'a.. biz de 12de elma yiyeceğizzz :)
çookk geçmiş olsun canım size de...valla canım düzen bozuluyor gerçekten. biz ctesi ablamlardaydık orda kaldık..çikom beşiğini aradı çok zor uyudu. ayakta sallanmaktan nefret ediyor, kendisi uyuyamıyor arada kaldık. eşim bilseydim beşiğini de getirirdik dedi...ki bundan önce de kalıyorduk her ay 3-5 gün zorlanmıyorduk böyle. artık düzenleri iyice oturdu pıtırcıkların...
bizim konsept belli canım büyük ihtimalle 'little man' olacak. pastayı da önceden deneyeceğim canım.öyle paldır küldür o güne bırakmam...hatta diş buğdayı yaparsam o zaman da denemeyi düşünüyorum...
Herkese günaydın arkadaşlar.Sık sık giremiyorum ama sürekli takip etmeye çalışıyorum.Maşallah meleklerinize.Çok güzeller.Ne kadar hızlı büyüyorlar.Zaman ne çabuk geçiyor değil mi?Kim doğum yaptı diye konuşurken şimdi ek gıdada neler veriliyor diye konuşuyoruz.
Parme ve nasya maşallah size valla yalan yok kıskandım.Hatta eşimede gösterdim.Bak topikteki arkadaşlar tanışmış.Ben bu bilgisayar yüzünden sık giremiyorum ve hep geri kalıyorum dedim.Güldü.Tamam kendimizi biraz toparlayalım sana tablet alacağım dedi.Meleklerinizde çok güzel maşallah.Bizde elacığımın 6.ay aşılarını yaptırdık geldik.Şindi uyuyor.İnşallah bu gün zor geçmez.Başka aşı yaptıracak arkadaşlarda vardı.O arkadaşlarada Allah kolaylık versin.
Selam kizlar.
suba ve tondora gecmis olsun canim. Hasta olacaklari varmis kendinizi suclamayin. Bana da ne zaman disari cikarsam hasta olur bu cocuk diyorlar olmaz olmaz diyorum cok sukur olmadida. Bence cocuklar evde kalabalikta daha cok hasta oluyorlar. Suba disinizde hayirli olsun canim.
Nazlibebis kizin cok seker masallah. Tam boncuk :)
Arasta menunuz guzelmis. Portakal daha once denedin mi? Mandalina asitli oldugundan pisik yapmisti bizde. Gerci pisecek nasil olur. Pisik falan yapmazsa bende deneyeyim. Yarin 6 aylik oluyoruz bizde. :)
İşe baslayan arkadaslar gununuz cabucak gecer ve yavrucuklariniza kavusursunuz. Bizde bakici bakiyoruz ne zormus
Kızlar ben bu şekilde mayalıyorum inş sizinkide tutar. ilk önce sütü kaynatıyorum biraz ılıyınca yerine alıyorun 1.resim yeride ısınsun diye
sonra parmağım dayancak ısıya gelince 2 tatlı kaşığı yoğurt ekliyorum hafifçe altına doğru karıştırıyorun kapağını örtüyorum kavanazon ama sıkmıyorum sonra alttaki havluyu sarıp üzerinede başka havlu sarıyorum 4 saat bekliyor sonra 1 saat kapağı açık dışarda bekliyo sonra buzdolabına alıyorum ve misss 😃
Afiyet olsun canım sizede.Bizde kahvalti yok daha
corbamiz ayni canim birde patates ekledim ben.
meyvede cevizli elma
yogurt
ne bitmez atak biri bitiyor biri basliyor. Allah yardimcimiz olsun canim. Allah kadinlara cok guzel sabir vermis yoksa erkekler gibi olsaydik halimiz kotuydu.
Sağol canımm, sizde inşallah yakın zamanda adapte olursunuz ek gıdayabizde ataklardayızz galibaaa. birr atlatsaydıkk şunlarııı..
nasya ve parmee çok güzell görünyrsunz bebişlerinzleee..
ve diğer fotosu paylaşılan tüm beişlere maşallh diyrmm..
arasta ve sülozz.. menülerinz çokk güzelmişşş.. topak topak et olsunn inş..
Afiyetler olsun size deKızlar ben bu şekilde mayalıyorum inş sizinkide tutar. ilk önce sütü kaynatıyorum biraz ılıyınca yerine alıyorun 1.resim yeride ısınsun diye
sonra parmağım dayancak ısıya gelince 2 tatlı kaşığı yoğurt ekliyorum hafifçe altına doğru karıştırıyorun kapağını örtüyorum kavanazon ama sıkmıyorum sonra alttaki havluyu sarıp üzerinede başka havlu sarıyorum 4 saat bekliyor sonra 1 saat kapağı açık dışarda bekliyo sonra buzdolabına alıyorum ve misss 😃
Herkese günaydın arkadaşlar.Sık sık giremiyorum ama sürekli takip etmeye çalışıyorum.Maşallah meleklerinize.Çok güzeller.Ne kadar hızlı büyüyorlar.Zaman ne çabuk geçiyor değil mi?Kim doğum yaptı diye konuşurken şimdi ek gıdada neler veriliyor diye konuşuyoruz.
Parme ve nasya maşallah size valla yalan yok kıskandım.Hatta eşimede gösterdim.Bak topikteki arkadaşlar tanışmış.Ben bu bilgisayar yüzünden sık giremiyorum ve hep geri kalıyorum dedim.Güldü.Tamam kendimizi biraz toparlayalım sana tablet alacağım dedi.Meleklerinizde çok güzel maşallah.Bizde elacığımın 6.ay aşılarını yaptırdık geldik.Şindi uyuyor.İnşallah bu gün zor geçmez.Başka aşı yaptıracak arkadaşlarda vardı.O arkadaşlarada Allah kolaylık versin.
kızlar elmayla açılışımızı yaptık, çok sevdi çikom sanki yıllardır elma yiyormuş gibiydi hiçç yadırgamadı...sandalyesini de çok sevdi :)
bizde ataklardayızz galibaaa. birr atlatsaydıkk şunlarııı..
nasya ve parmee çok güzell görünyrsunz bebişlerinzleee..
ve diğer fotosu paylaşılan tüm beişlere maşallh diyrmm..
arasta ve sülozz.. menülerinz çokk güzelmişşş.. topak topak et olsunn inş..
Kızlar ben bu şekilde mayalıyorum inş sizinkide tutar. ilk önce sütü kaynatıyorum biraz ılıyınca yerine alıyorun 1.resim yeride ısınsun diye
benimki tutmadışimdi tekrar mayaladım...ehh acemilik
A hayırlı oksun afiyet olsun çikoya sen beğendin mı sandalyeyi ins icine sinmistir .
evet canım çok beğendim.gayet sağlam duruyor.çikom çok hareketli de e kilolu da olunca arka tarafın tekerlekli olmaması iyi oldu :) e çiko da beğendi :) almak isteyenlere ben de tavsiye ederim...
yok canım kraft tango :) dereceyle baktım yoğurdu mayalarken bakalım tutacak mı??joie mi aldığın
güzeller güzeli nasya ve dünya tatlısı ela ile de tanıştım
Eki Görüntüle 969935
Herkese iyiakşamlaaar.. Muhtemelen daha önce konuşuldu ama artık eskisi gibi takip edemiyorum sizi o yğzden sormak istediğim bikaç bişey var ekgıdaya geçen arkadaşlardan yardım istiyorum yardımcıı olursanız çoook mutlu olurum..
Oğlum 6 aylık oldu ekgıdalara başlıcaz yavaş yavaş ama doktor herhangi bi açıklama yapmadı sadece neler vermemem gerektiğini söyledi.. Şukadar yoğurtla başla püreyle başla yada suyuyula başla vs. Hiçbişey sölemedi.. Şimdi ilk başta meyvelerin suyunumu vereyim? Sebze çorbasına ilk başladığım gibi pirinç koyabilirmiyim? Kahvaltıya hemen başladınız mı peynir, yumurta vermeye başlamalımıyım? İlk ay verilenler 1 çay bardağını geçmemeli diye okudum doğrumudur sizlerde öyle mi yaptınız? Bunun gibi şeyler işte.. Çok acemi kaldım bu konuda bana yardımcı olurmusunuuz? Hepinizi öpüyoruz oğluşumla beraber.. Buda size akşam lokumu :)Eki Görüntüle 969977
Guzel,saglikli,sorunsuz,musmutlu bir hafta olsun insssssss.
Kizlar baris grip oldu sanirim(((
Oksuruk,hapsirma ve burun akintisi var.
Gecede tikaliydi burnu nefes almakta zorlaniyor ve aglayarak uyaniyor.(
Off icim yandi ya bugun dr.goturucem.
Kv de diline dolamis gecen biryere cikmistim uzerine battaniye almadin o yuzden usuttu diyip duruyor boyle olacagini bilsem almazmiydim(
Bakalim dr.ne diyecek.
Ayrica bizimde disler geliyor.Ucu parmagimi kesmeye basladi.Jel suruyorum sorunsuz atlatirim umarim.
Bu sekilde ucu gorundugunde ne zaman cikar?
Nasya,parmis simdi ben sizin gibi guzeller guzeli anneleremi yorum yapayim yoksa sizden cok cok daha guzel,tatlimi tatli meleklerinizemi
Harikasinizzzzz masallah size bu vesile ile dostlugunuz daim olur ins.Sevgiler...
Minkm ohh ne guzel vakit gecirmissin bende cok ozledim eski gunlerdeki gibi gezip,alisveris yapmayi.
Nazlibebis senin o dunyalar tatlisi lokumunu yerim masallah.
Deniz,sareya Allah yardimciniz olsun ins gunleriniz su gibi akip gider aksamlari bebislerinizle bol bol vakit gecirirsiniz.
Günaydın kızlar :)) Yeni bir haftaya giriş yaptık. Herkese iyi haftalar diliyorum
BUGÜNKÜ MENÜ
Sabah: Yumurta, peynir
Öğlen: Kayısılı yoğurt(haşlanmış kuru kayısı ile hazırlayacağım, fikri bir panpa verdi))
Akşam:Havuçlu kereviz çorbası(düdüklü tencerenin içine kereviz ve havuç doğrayıp 1 çay bardağı kadar portakal suyu ve azıcık da su ilave edip haşlıycam ve tel süzgeçten geçirip zeytinyağı ekleyeceğim)
Günaydın kızlar gzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz güzel bir buluşma oldu arkadaşlıklarımız daim olur inşallah
Suba geçmiş olsun canım doktordan gelince haber ver mutlaka
Arasta menü güzelmiş afiyet olsun elada ıkı gündür kabız gibi ıkınarak zar zor top şeklinde kaka yapıyor dün gece bir felaketti yine bizim için sabaha kadar hiç uyumadı yatağıma yattığımda sabah oluyodu nerdeyse üzüntmden içimi çeke çeke ağlayarak uyuyakalmışım bi kaç saat uyku yine ağlama krizleri zaman geçsin hemen bitsin şu huysuzluk uykusuzluk
Günaydın,sağlıklı bir hafta olsun herkese..
Bizde grip olduk İlker le ben aynı gece ateş baş ağrısı mahvoldum eşimde biraz hastaydı hasta hasta oğluma tek baktım ablam gelip alacaktı ama düzenimiz bozuluyor diye gitmedim ama çok zor 2 günü atlattık sayılır..
günaydınnnnn mızıklı bir sabah bizde.
herkese bol gülücüklü bir hafta diliyorum.
Kahvaltı : labne peynir 2 cici bebe yumurta ,pekmez 1 çay kaşığı , yarım ceviz . azcık tereyağı üzerine ıslancak kadar rezene.
birazdan armut havuç suyu..
Lokumu yerim yerim maşallah
Günaydııın..
Hepiniz, bebişleriniz iyisinizdir umarım kızlar. Geçmişi okuyamadım. Bizde ataklardayız bu ara çıldırmanın eşiğinde yazıyorum size
Bizde menümüzü yazalım fikir olsun :
Kahvaltı: 2 Ad. bebe bisküvisi, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı labne, 1/2 yumurta sarısı, 1 Ad. zeytin, 1 çay kaşığı tereyağ (Devam sütüyle bulamaç yapıyorum)
Öğle: Brokoli çorbası ( Brokoli, havuç, irmik birlikte pişirip sonradan z.yağı ekliyorum)
Akşam Üzeri: Tarçınlı elma püresi
Akşam: Yoğurt
Afiyet olsun kuzulara
Merhaba canım seni görünce aklıma geliyor,muhtemel doğum tarihlerimiz aynıydı seninle :) o zamanda pek sık giremiyordun sanırım,dilerim em kısa sürede kavuşursun tabletine :) demek bizden önce doğum yaptın bizimde yaklaştı 6.ay aşıları .. öpüyorum Ela'cığı ve seni(
Canim sagol hemen alsın ins tableti esın :)
cnm gecmıs olsun üzülme olacagı varmıs gecen benımkıde hapsırdı oksurdu ewde surubum vardı pedıtus bı kac gun kullandım burnunuda serum fızyolojkle temzledm bıseycıgı kalmadı sen genede bı dra götür bakalım ne dıcek ates olmadıgı mudetce sorun yok demıstı bıze drmz ewde surubun varsa getırme dedı yanlız dewamlı gözün üzerınde olsun atesını sık sık kontrl et ben bakarım cıgerlere ınmemıs olur ewe goturursun bes dkka sonra ıner ates yapar o yüzden atesını sık sık kontrl et demıstı bu arada serum fızyolojıgıde kullanırken yatırma dedı burnuna dokunce kaldır kı asagıya ınmesın balgam yapar dedı söylıyım dedım ıns cabucak atlatırsınız cnm
cnm üzülme ya kılosu normalın altında degıl saglıklı olsun o önemlı alır kıloyu dıs dendır ıstahsızlıgı sıkma canını kılosu gayet ıyı cok skldıysan baska bı dra göster kafan rahatlasın ıstersen ben gecen gun altı aylık bebegın olması gereken kıloya bakmıstım 6 bucukla 9 arası senınkı gayet normal sınırın altında degıl kı üzülme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?