2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Bizde kahvalti yok daha
corbamiz ayni canim birde patates ekledim ben.
meyvede cevizli elma
yogurt

ne bitmez atak biri bitiyor biri basliyor. Allah yardimcimiz olsun canim. Allah kadinlara cok guzel sabir vermis yoksa erkekler gibi olsaydik halimiz kotuydu.

kızlar elmayla açılışımızı yaptık, çok sevdi çikom sanki yıllardır elma yiyormuş gibiydi hiçç yadırgamadı...sandalyesini de çok sevdi :)

slm kızlr aşıya gittik geldikkk.. aşımıız oldukk. tabii kyametii kopardı aşı olurken ama kucağıma alır almaz sustuu.. eve gelirkende yoldaa uyuduu.. şimdi uyandı kuzenleriyle oynuyorr.

derin zaten çok iştahsız bir bebişş, neredeysee emmeyii bırakckk zatenn..(o kadar bunalumlara girdimmm neler çektümm bu emme yüzendenn ama artıkk çok üzülmüyrmm ne yapaymm ben elimden geleni yaptımm ) ve ek gıdayı da pek yemiyorr,, devam sütü de içmiyrdu doğru düzgünn,, doktora götürmüştm dişeten demiştii ama 1 ay oldu hala çıkmadı dişleriii..vitamin şurubu vermişti iştahı açılsın diyee polivit diye onuda pek sevmedi ama içiyrdu gene, fakat iştahında bir değişklkk olmadıı ve bu ay sadece 200 gr almışızz.. hemşire olabilir falan dedii.. ama çok sıkldımm.. başka bir doktora daha mı götürsem acaba.. 6 bucuk aylık 7,300 grmızz..

bizde ataklardayızz galibaaa. birr atlatsaydıkk şunlarııı..

nasya ve parmee çok güzell görünyrsunz bebişlerinzleee..
ve diğer fotosu paylaşılan tüm beişlere maşallh diyrmm..

arasta ve sülozz.. menülerinz çokk güzelmişşş.. topak topak et olsunn inş..

cnm gecmıs olsun üzülme olacagı varmıs gecen benımkıde hapsırdı oksurdu ewde surubum vardı pedıtus bı kac gun kullandım burnunuda serum fızyolojkle temzledm bıseycıgı kalmadı sen genede bı dra götür bakalım ne dıcek ates olmadıgı mudetce sorun yok demıstı bıze drmz ewde surubun varsa getırme dedı yanlız dewamlı gözün üzerınde olsun atesını sık sık kontrl et ben bakarım cıgerlere ınmemıs olur ewe goturursun bes dkka sonra ıner ates yapar o yüzden atesını sık sık kontrl et demıstı bu arada serum fızyolojıgıde kullanırken yatırma dedı burnuna dokunce kaldır kı asagıya ınmesın balgam yapar dedı söylıyım dedım ıns cabucak atlatırsınız cnm
cnm üzülme ya kılosu normalın altında degıl saglıklı olsun o önemlı alır kıloyu dıs dendır ıstahsızlıgı sıkma canını kılosu gayet ıyı cok skldıysan baska bı dra göster kafan rahatlasın ıstersen ben gecen gun altı aylık bebegın olması gereken kıloya bakmıstım 6 bucukla 9 arası senınkı gayet normal sınırın altında degıl kı üzülme

maşallah çikocuğuma :) hayırlı olsun ek gıdanız :) bizimkinin poposunda mantar gibi bişey oldu travazolu her altını açtığında sür dedi dr. ama kortizon dedim o kadar kortizondan bişey olmaz dedi . ama içim rahat etmedi günde 1 kere sürüyorum bende.

güzeller güzeli nasya ve dünya tatlısı ela ile de tanıştım
Eki Görüntüle 969935

tütü tüüüüüü tüü maşallahh kızlar ve anneelerr bende İlker Ali yi götüreyimde bir gün güzeller arasından bir tane seçer dimi

bizede aynı dedi doktor yavaş yavaş meyve yoğurt 6.ay dolduktan sonra kahvaltı çorba bi liste istedim ben doktordan aynısını uygulamamda bişeyler esinlenerek uygulucam bende :) lokumuda ben pek severim ama bu lokum iştah kabartıcı dişlerim gıcırdadı :) maşallahhh sanaaa

Yeni dönem sizede hayırlı olsun,umarım iş hayatına yeniden adapte olursun kolay olmasada kolay gelsin canım :)

benimki tutmadı şimdi tekrar mayaladım...ehh acemilik

bende dün mayaladım sabaha anca tuttu fırından alıp salona götürünce

sağol tatlım aynen yaa öncelerii ne güzeldi sürekli gidip kalıyorduk şimdi ne zor yaa gözleri açıldı bunların herşeyi daha dikkatli inceliyorlar :) beşik olmayınca ayağımda sallıyordum uyuyor zorda olsa ama bu diş çıkarma bide grip olunca gitmesem daha iyi olur diye düşündüm. bu arada ek gıdanız ve mama koltuğunuz hayırlı olsun sağlıklı yemekler yiyip büyüsün Alptuğ

Merhaba canım seni görünce aklıma geliyor,muhtemel doğum tarihlerimiz aynıydı seninle :) o zamanda pek sık giremiyordun sanırım,dilerim em kısa sürede kavuşursun tabletine :) demek bizden önce doğum yaptın bizimde yaklaştı
6.ay aşıları .. öpüyorum Ela'cığı ve seni

çok teşekkürler canım o kadar çok dikkat ediyorumki bi görsen eminim çok gülersin bana evde :) ama yine oldu olan ama bu sefer çabuk atlattık umarım kış bitene kadar gelmez bu hastalık

Son düzenleme:
Kızlar ben bu şekilde mayalıyorum inş sizinkide tutar. ilk önce sütü kaynatıyorum biraz ılıyınca yerine alıyorun 1.resim yeride ısınsun diye
sonra parmağım dayancak ısıya gelince 2 tatlı kaşığı yoğurt ekliyorum hafifçe altına doğru karıştırıyorun kapağını örtüyorum kavanazon ama sıkmıyorum sonra alttaki havluyu sarıp üzerinede başka havlu sarıyorum 4 saat bekliyor sonra 1 saat kapağı açık dışarda bekliyo sonra buzdolabına alıyorum ve misss 😃

Eklentiler

• $image.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 48
  • $image.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 46
  • $image.webp
    22 KB · Görüntüleme: 51
  • $image.webp
    14 KB · Görüntüleme: 51
kızlar direk konuya dalıyorum az sonra da geçmişe dalıcam

siz bebişlerinize avokado verdiniz mi????

ben dün rendeleyip ilk denemeyi yaptım yemedi tiksindi titredi falan en sonra kusacak gibi olunca bıraktım bugün de elma suyu ile tatlandırıp biraz da kıvamını incelttim bayıla bayıla yedi hatta daha versem yicekti de dokunur diye fazlasını vermedim :))

avokadoyu siz nasıl veriyorsunuz?

haha sonuç harikaymış :) ben de sarıp sarmaladım canım ama annem sen parmağını ölçü alma dedi zira azıcıkın dayanıklıyımdır da :) bu sefer de soğuk geldi sanırım yaptığım süt.sonra dedi işte Alptuğ'un banyo suyu sıcaklığında olsun diye. şimdi de o sıcaklıkta yaptım inş. tutar....bi de keçi sütünden denedim o da farklılık gösteriyor mudur ki??

Afiyet olsun canım sizede.
Sabır konusunda aynen katılıyorum
Sağol canımm, sizde inşallah yakın zamanda adapte olursunuz ek gıdaya
Afiyetler olsun size de

Canim sagol hemen alsın ins tableti esın :)

kızlar elmayla açılışımızı yaptık, çok sevdi çikom sanki yıllardır elma yiyormuş gibiydi hiçç yadırgamadı...sandalyesini de çok sevdi :)

A hayırlı oksun afiyet olsun çikoya sen beğendin mı sandalyeyi ins icine sinmistir .

Sagol bebekim :)

Ben bu sonucu yerim dayanamam :))

Tondora inci ben seçilmem secerim diyor :))

A hayırlı oksun afiyet olsun çikoya sen beğendin mı sandalyeyi ins icine sinmistir .

evet canım çok beğendim.gayet sağlam duruyor.çikom çok hareketli de e kilolu da olunca arka tarafın tekerlekli olmaması iyi oldu :) e çiko da beğendi :) almak isteyenlere ben de tavsiye ederim...

güzeller güzeli nasya ve dünya tatlısı ela ile de tanıştım
Eki Görüntüle 969935

wouwwww kızlar harikasınız maşallah miniklerde çok tatlı ne güzel bi tablo

pudra şekeri fazla kaçmış annesi bunun :)) bembeyaz maşallah çok tatlı
bizde yeni başladık sayılır ilk önce elma suyu ile başladım ay sonuna doğru çorbalara ve kahvaltıya başlıyacağım
bugün elmalı avokado verdim bayıldı

geçmiş olsun canım

oohh miiss yarasın helene
portakal suyu dokunmaz dimi canım?

ay kıyamam size yaaa anne olmak böyle bir şey işte
acaba ne kabız yaptı canım elayı? şu ek gıda işinden bu yüzden çok tırsıyorum :18:

geçmiş olsun canım yaa herkes hasta valla şu sıralar
yaa düzen konusu da bıçak sırtı bir konu yani... sen günlerini hatta haftalarını veriyorsun bi düzen oluşturuyorsun hop bi atak yada hastalık geliyo ve o oluşturduğun düzeni allak bullak ediveriyo

ohh misss yarasın kuzucuğa

güzel menüü yarasın bal şeker olsun selimime

offf sonuç bir harikaaa gözlerinden belli bayıla bayıla yemiş annesiii çok tatlı buuuuu

Canım ben 12 ağustosta doğum yaptım.Eşim aslında alalım diyor ama biraz borcumuz var.Şimdi ben tablet alırsam gözlerine batar.Yüzüme olmasada konuşular.O yüzden eşimde o zaman biraz toparlanalım alıcam dedi.Hatırladığım kadarı ile senin miniğin kabız olmuştu.Doktor hangi ilacı vermişti.Elada kabız.Doktor duphalak verdi.Düzelmezse dozunu artır dedi ama bağırsak tembelliği yapıyor diyorlar.O yüzden dozunu artırmaya korkuyorum.

Canim sagol hemen alsın ins tableti esın :)

İnşallah canım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün aile hekimi kahvaltıda devam sütü kullanıyorsan içine pekmez koyma.İçeriğini yitirir dedi.Ayrıca hem aile hekimi hemde çocuk doktoru bebe bisküvisini pek önermiyorum dedi.Katkı maddesi çok varmış.Bilginize.

zaten rutine binmişti kilo alımı hep 500 gr alıyrduu.. onu da alamadı bu ay. kiloya çok takılmıyrmm da iştahsız olması üzüyr benii. burdada doktor yok ki hep devlet hastanesine gidiyrmm.. gelecek ay mersine gidecemm orda götürmeyi düşünyrmm bakalımm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…