2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

merhaba yarasın ek gıdası tosuna
armut elma havuç üçü bir arada bazen yanına avakado
armutlu yoğurt elmalı yoğurt deneyebilirsin.
tarhana çok besleyici dr hiç bişi yemezsede yoğurt ve tarhana muhakkak yesin dedi.
pirinç yerine bulgurda yapabilirsin pirinç şekerli ve kabız yapabilir
balkabağı buharda haşlayıp verdi arkadaşlar
bi arkdş paylaşmıştı ben not etmiştim ilerde lasım olur diye onu ekleyeceğim😃

Bugünün ilk günaydını miniğimle benden gelsin.Koccaman günaydınlaaaar.Kızızm kahvaltısını yaptı.Birşey soracağım.Sizin yavrucuklar kahvaltıda doyuyormu?Ela doymuyor.Dün itibari ile kahvaltıda bebe bisküvisini artık yedirmiyorum.Tek yaptığım ıhlamur yada rezenenin içine 1 çay kaşığı labne, üzüm pekmezi, yarım yumurtasarısı koyup veriyorum.Ama kuzum bu kadarcık şeyle nasıl doysun.Arkasından devam sütü veriyorum.Çünkü kızım 2 hafta önce emmeyi komple bırtaktı.Zaten sütümde gıdım gıdım geliyordu.Olanda gitti.Şimdi kahvaltı sırası bende.Bu arada söylemesi ayıptır resmen bir dana oldum.Bugün itibari ile rejime giriyorum.Emzirmeyip bana arkadaş olmak isteyen varsa sevinirim.Yalnız kalmamış olurum.Bugün kızımı teyzesi ile birlikte doktora götüreceğiz.Kan ilacı için kan tahlili yapılacak.Birde idrar testi istedi.İdrarında koku vardı.İnşallah bu günüde rahat atlatırız.Hepinizi ve miniklerinizi şu anda çığırmakta olan minik prensesimle kocaman öpüyoruz.

canım üzülme sağlıklı olsun varsın bu ay kg almasın diğer ay alır. devam sütü verdinmi hiç bide onu denesen. belki sever kaşık maması vs.
onlarıda verdimm ama pek ışık yokk bakalımm yılmadann denemeye devmmm :)

teşkrler canmm. inş. dediğin gibi olurr

Kuzucum şu tipe little man dan başka bir fikir bulamadım :)

maşallh sana yakışıklııı :))

güzeller güzeli nasya ve dünya tatlısı ela ile de tanıştım
Eki Görüntüle 969935

Çok güzelsiniz canlarım :) Ela ve İnci çooook tatlılar maşallah Parme şehir şehir gezip tüm topikle tanışacaksın bu gidişle

Doğum günü zamanı bakalım ne cevherler çıkacak Ben de elimle bişeyler hazırlamak istiyorum ama fırsat bulabilir miyim bilmiyorum.

Lokum değil bu kaymak şekerine benziyo annesi bembeyaz uuuu yerim

Canım Allah kolaylıklar versin sana yalnız değilsin

Çorba tarifini çok beğendim not alıyorum canım teşekkürler

kızlar elmayla açılışımızı yaptık, çok sevdi çikom sanki yıllardır elma yiyormuş gibiydi hiçç yadırgamadı...sandalyesini de çok sevdi :)

Maşallah canım inşallah herşeyi çok severek yer annesini üzmez

Misss gibi olduğu belli o son fotoğraftan Maşallah canım ya ne kadar neşeli yemek yiyor

Küçük adammm kıyafetlerini yesinler senin. Kokteyle mi davetliydin yakışıklı?

Canım yeni yarıyılın hayırlı olsun Allah kolaylık versin

Evet yaa insan tuhaf oluyor. 1 haftalıkken hastaneye gittiğimizde yanımıza 4 aylık bi bebek gelmişti. Bi ona baktım bi Asuya baktım bizimki bu kadar olurmu diye düşünmüştüm. Şimdi 1 haftalıkların yanında biz koca bebek gibi oluyoruz ne çabuk büyüyorlar

Günaydın... Güzel haberlerle dönün inşallah canım

günaydın kızlar aşımızı sorunsuz atlattık çokk şükürr. şu dişleirmizde bi çıksaydııı.. :))

arastacmm çokk teşkkr ederimm canımmm orumların içimi rahatlattı

güzel menüü yarasın bal şeker olsun selimime
Teşekkür ederiz canımm
Afiyet bal olsun ida kuşuma
Ayyy çok yakışıklısın tatlım senn.
Canım ben şimdiye kadar yaptığım çorbaları yazayım sana.
İlk Çorba: Havuç, patates, bir avuç irmik.Pişirip zeytinyağı ekliyorum.
Brokoli Çorbası: Brokoli, havuç, bir avuç irmik. Pişirip zeytinyağı ekliyorum.
Kereviz Çorbası: Kereviz, patates, havuç, bir avuç irmik. Pişirik zeytinyağı ekliyorum.
Bezelye Çorbası: Bezelye, patates, havuç, bir avuç irmik. Pişirip zeytinyağı yine.

Aslında devamlı sebzeler değişiyor. Sebzeleri, pırasa, ıspanak, balkabağı gibi mevsim sebzelerine göre değiştirip değiştirip yeni çorbalar yapabilirsin.

Günaydın canım. Kahvaltıda doymuyorlar elbette şuan için. Daha yeni ek gıdaya adapte oluyorlar o yüzden direk ek gıda ile karın doyurmak doğru olmaz bence. Bir miktar kahvaltı arkasından emziriyorum ben. Öğle, Akşam öğünlerinde de aynı. Sütünün gitmiş olmasına üzüldüm. Sende öğünler arkasından devam sütü vermelisin bence. Aldığı gıdanın tamamı katı olursa kabızlık sorunu yaşayabilir. Tahliliniz de iyi çıkar umarım.

günaydın kızlar aşımızı sorunsuz atlattık çokk şükürr. şu dişleirmizde bi çıksaydııı.. :))

Günaydın canım. Atlatmışsınız hadi gözünüz aydın. atağınız ne alemde onu atlatabildiniz mi?

Merhaba arkadaslar dun internetimde bir sorun vardi giremedim.
Baris iyi cok sukur.Soguk alginligiymis peditus ve balgam sokturucu verdi.
Atesi yok cok sukur.
Gece burnu tikaliydi ne kadar ceksemde oluyor ve cok kiziyor spreyi sikip cekmeme.
Minkm sagol canim tavsiyen icin ben uzanirken sikiyordum.

Ang,nasya,tondora,arasta,ayserb,furuzan,mutluluk cok tesek.ederiz gecmis olsun dilekleriniz icin.

Ayserb masallah cikoya cok tatli cikmis ayrica elmayi sevmis afiyet olsun kuzuma...
Kurabiye mert yogurdu cok sevmis resimden belli gulucukler saciyor.
Benim yogurtta tutuyor bir kere tutmadi onuda kocise tarif etmistim ben barisi uyutugum icin oda sut sicakken yapmis olmamisti.

Canım bence tüm sebzeleri böyle karıştırıp vermesen daha iyi olur. Ben de saydığın tüm sebzeleri kullanıyorum ama ayrı ayrı. Mesela kabağı püre şeklinde ver tarçınlı- zeytinyağlı, brokolili patatesli çorba, ıspanağı ayrı bir gün havuçla birlikte pişir, ben çorbalarda hiç pirinç kullanmıyorum mesela ya irmik ya da bulgur. Dün portakallı havuçlu kereviz çorbası yaptım bayıla bayıla yedi. Böyle ayırırsan hem her gün farklı bir vitamin almış olur hem de hep aynı şeyi yemekten sıkılmaz. Zaten kahvaltı ve yoğurt hepimizde aynı. Ben İdoş yemediği için kuru kayısıyı haşlayıp yopurtla birlikte blendırdan geçirip veriyorum. Hergün de değişik bir meyve vermeye çalışıyorum. Sen de bu şekilde verebilirsin
Canm ben Avmlerde koca koca çocukları görüyorum ağlarken boşver ağlıycak tabi bırak her ortama alışsın. Ben gece müzikli, eğlenceli yere bile götürdüm. Hatta çocuk doktoru da ne iyi yapıyosun her yere alışsın demişti o akşam :)) Bırak kasma ağlar ağlar susar. Çevir pusetini geleni geçeni görsün ve sen de gezmenin tadını çıkar

Kızlar biz de dün doktordaydık. Haberlere nerden başlasam bilemiyorum. Moralim bozuk biraz. Öncelikle bundan önce kızım kanlı ishal olduğunda acil olarak gittiğim doktora ve ona güvendiğim için kendime çok kızgınım. O zaman ben süt alerjisi olabileceğini düşündüm ama doktor çatlak var ondan olmuştur diyip beni ikna etmişti. Tabi o zamanlar daha ek gıdaya geçmediğimiz için gözle görülür belirtilerimiz yoktu Neyse o dönemden sonra Asumun gelişimi baya yavaşladı. Kilo durumunu tahmin ediyordum zaten çok da kurtlu olduğu için hiç kilo almıyor. Dün tartıldık ve evet hiç kilo almamış hatta en son yanlış ölçülmediyse 50 gr zayıflamış. Boyumuz 65,5 cm kilomuz 6.250 gr. Doktor bize özel zayıf bebek listesi verdi. Çorbalara kıyma tavuk koymaya başlıycaz hemen. Ben süt ürünlerini tamamen kesiyorum. Asuya da keçi sütü bazlı formül mama, keçi sütünden yoğurt çökelek vericez. Anne sütü almaya devam tabi bunların yanında

Günaydın canım ben emziriyorum ama rejime başladım daha doğrusu dengeli beslenmeye başladım. Bir ara ne güzel dikkat ediyodum kilo vermeye başlamıştım ki yine saldım kendimi ve tatlıya çok abandım maaelsef. Dengeli beslenince tatlı krizleri daha az geliyor. Biraz zaman alıcı oluyor ama istediğim kiloya gelene dek bu kez pes etmeden rejim yapıcam. Haftada 3 gün spor yapıcam veee hafta sonu 1 gün kendime ödül vericem o gün herşey serbest :)))) Dün ilk karın kası egzersizimi yaptım kendimi çok iyi hissediyorum

Çorba tarifini çok beğendim not alıyorum canım teşekkürler

Rica ederim canım umarım İdoş gibi Asuş da sever

Rica ederim canım hee bak sana tavsiyem şu fundaardanın tavsiye ettiği şarkı grubu var ya ben onu açıp oturtuyorum karşısına ona baka baka yiyor yoksa yemiyor İdoş illa dikkatini çekecek bişeyler olmalı. Sen de öyle dene bakalım napacak :))

Tişikkirler Suloz teyzesi Bugün ben de brokoli çorbası yapacağım buradaki tariften

Geçmiş olsun canım kuzucuk iyileşir inşallah hemencik.

Günaydın kızlar :)) Herkese mutlu günler. Hemencik menüyü veriyorum

TİKKAT TİKKAT

SABAH1/4 yumurta sarısı, tam tahıllı, ballı muhallebi (5 kaşık yedi :))
ÖĞLENBrokoli çorbası (suloz arkadaşımızın verdiği tariften :))
ARA ÖĞÜN Tarçınlı elma püresi
AKŞAMKayısılı, pekmezli yoğurt.

Günaydın... Güzel haberlerle dönün inşallah canım

Sağolun arkadaşlar.

Canım inşallah en kısa zamanda normal kilosuna döner.

Bende egzersizlere evde yapmaya çalışacağım.Spora gidemem.Yakınımda spor salonu yok maalesef.Bakalım sporsuz ne kadar vereceğim.

Canım çok geçmiş olsun asuma inşallah hemen kilo almaya başlar güzel güzel yemeklerini yer minnoş

Canım ben de netten video buldum ordan yapıyorum doğum sonrası karın egzersizleri de çıkıyor. Haftada 3 gün spor yapacak olmamın sebebi de şu; kaslar dinlenince daha çok sertleşiyor Şuan ihtiyacım olan karın kası ve popiş kası yapmak Popiş kası için de 20 kez yarım köprü kuruyorum :))

Canım geçmiş olsun. Bu kadar üzme kendini sağlığı yerinde olsun da çok kilolu br bebek olmasa da olur.
Oo menü süper.
Canım kaşık mamasının kalanını atıyor musun? Kaç cc sudan hazırlıyorsun sabah öğünü için?

İnşallah canım sağol

Canım çok geçmiş olsun asuma inşallah hemen kilo almaya başlar güzel güzel yemeklerini yer minnoş

Sağol canım inşallah 7 kiloyu görürüz 1 ay sonra

Yarım köprü nasıl oluyo kız? Popo egzersizi diyince hemen benim antenler döndü :)

Hiiii süt alerjisi mi eyvah eyvah yaa iyi ki farketmiş şimdiki doktorun canım. Asucuğuma hep beraber kilo aldırırız burda inşallah sakın üzülme. Bak nerdeyse her gün tarifler paylaşıyoruz yapar yapar yedirirsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…