2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

canım üzülme sağlıklı olsun varsın bu ay kg almasın diğer ay alır. devam sütü verdinmi hiç bide onu denesen. belki sever kaşık maması vs.

sıkma canını canım kilolu bebek sağlıklıdır diye bir şey yok ki...sağlıklı olsunlar da gerisi boş... hem artık öyle çok kilo alamayacaklar hareketlenmeye başlıyorlar.hem iştahlanır annesi yeni yeni alışıyorlar farklı tatlara....

Merhaba,

Haftasonu sayfalar birikmiş yine:) Nihayet bitirdim okumayı...tek tek alıntı yapamadım...Bebişler çok tatlı maşallah insan bakmaya doyamıyor:)
Arastacım çok geçmiş olsun, sağlıklı olsun yavrularımız<3

İşe başlayanlara da sabır diliyorum..Ben de 40 günlükken çalışmaya başladım ama bir dil okulunda öğretmen olduğum için bir sınıf aldım ve sadece akşamları gidiyorum..onda bile her fırsatta oğlumun videolarını izliyorum:)
Böyle bir özlem yok gerçekten, Elimiz kolumuz gibi oldular onsuz bir şey yapınca kendimi yarım gibi hissediyorum..Ama yine onlar için çalıştığımızı düşünüp teselli etmeye çalışıyorum kendimi:)

6 aylık kontrolümüzde doktorum kahvaltıda kesinlikle bebe bisküvisi kullanmamı istemediğini belirtti, tam buğday unlu ekmeğin içini ufala dedi...Katkı maddesi olan ve hazır besinleri kullanmamı istemiyor..Labne peynir de bunlardan biri...Kesinlikle verme dedi..Yiyeceği kadar beyaz peyniri akşamdan suya koy tuzu gitsin öyle ver dedi...Pekmez olarak da üzüm pekmezi vermemi önerdi kan yapıcı özelliği nedeniyle...Tereyağı için çok erken, ağır gelir dedi..8. 9. ay gibi başlayacağız..

Meyve olarak portakal ve mandalin vermiyorum asitli diye dedim..sadece tattırabilirsin dedi...Bugün tattırdım ve malesef sanırım Yağızın reflüsü nedeniyle mideyi zorladı ve çok kustu oğlum..Hiç bu kadar kusmamıştı..

Sabah kahvaltıda peynir, yumurta sarısı, pekmez ve çok az ekmek içi veriyorum..Öğlen sebze çorbaları yapıyorum..Bugün tarhanayı deneyeceğim ilk defa..akşam üstü yoğurt ve arada meyve..

Bu arada kafadaki konağımız artık yaraya döndüğü için krem kullanmak zorunda kaldık ve kortizonlu krem ve antibiyotikli krem verdi..2 günde bir banyodan 15 dakika önce sürüp yıkıyorum iyi gelecek gibi..

Allah bebişlerimize sağlık versin..

mrb kızlar.Çok yoğunum bu aralar pek giremiyorum.umarım herkes iyidir.Biz grip olduk Önce İnci'de başladı sonra ben ve babamız.Allaha şükür ateş kusma falan olmadı ama göğüsünde hırıldama oldu. Bu gün tamamen iyileşmiş gibi duruyor. Hastalık çok zormuş kendim hastalıktan kırıldım ama inanın İncinin hasta olması bana hastalığımı unutturdu. Anne olmak bebiş hastayken çok zormuş onu anladım.Bu gün işe başadım.Sabahtan iki saat dersim vardı. babaannesi ile dedesi baktı. ilk gün sorunsuz geçti darısı yarına.

Bu arada perma ve nasya çok güzelsiniz.bebişlerinize de bayıldım. Allahım korusun sizi...

Mutluluk ve Ecit cok sagolun kızlar iltifatlar icin :) Ecit gecmis olsun bugun aklıma gelemiştiniz inci napiyor acaba diye

Anetam verdigin bilgiler icin cok sagol uzun uzun yazmissin teşekkürler ve size de gecmis olsun bu sefer gecer insallah

Saol canım:) Geçti ama ömrümden ömür gitti. Çok öksürünce ayy ayy diyordu. Oturup ağladım nasıl hasta ettim ben seni diye. eşim hafta sonu kesilikle evde durmak istemiyor çıkmayalım hasta olur dedim hep ama dinletemedim sonunda oldu geçen hafta sonu evde kaldık o da kendini suçlu hissetti baya.

çok geçmiş olsun canım .... ohh ne güzel ilk günü de sorunsuz atlatmışsınız bundan sonraki günler de sorunsuz geçer inşallahh :)

Kızlar İda ilk kez 8 kaşık yoğurt yedi, bebeği yoğurt sevmeyen annelere kayısılı yoğurdu denemelirini tavsiye ederim. Veee yarım kase çorbayı da ilk kez içti İdoş. Portakallı, havuçlu kereviz işe yaradı bugün :))

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım. Neeeee Little Man mi ayy çok orjinal fikir ahahah kimin aklına geldi kız. Nasıl şeyler yapacağını şimdiden çok merak ediyorum. Diş buğdayı pastasını da bizle paylaşırsan sevinirm canım merak ediyor olacağım ))
İnşallh sorunsuz gçer canım çok geçmiş olsun. İnsan yapırınca rahatlıyor, sırtımdan büyük bir yük kalktı valla 9. aya kadar rahatız
Canım piştiği için sorun olmaz diye düşündüm. Seve seve de içti çorbasını hatta ilk kez bu kadar çok içti Ben yarı su yarı portakal suyu koydum nolur nolmaz diye. Yarın aynı çorbadan yine yapıcam :))
kızlar elmayla açılışımızı yaptık, çok sevdi çikom sanki yıllardır elma yiyormuş gibiydi hiçç yadırgamadı...sandalyesini de çok sevdi :)
Canım benim mama sandalyeniz de, ilk başlangıcınız da hayırlı olsun. Güzel güzel mamalr yesin yakışıklı jönümüz,popişine et olsun

Kuzucum şu tipe little man dan başka bir fikir bulamadım :)

Eklentiler

• $image.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 47

Of canım ataklar aşılar mahvolduk bu ay topikçe pertiz valla Seni yememe konusunda çok iyi anlıyorum İda kilo kaybı bile yaşadı. İnsan üzülüyo haliyle ama bereket emmesi fena değildi o süreçte. Bugün yemeğini güzel yedi hep iştahsız olacak diye korkmadım değil! Kilo ile hiç işim olmaz da gerekli vitaminleri alamıycak diye endişe ettim. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum canım. Önünde sonunda alışacak sakın pes etme tatlım Azar azar zorlamadan devam et ve eğer için rahat edecekse başka doktora da mutlaka götür tatlım Senden güzel haberler bekliyorum :)) Umarım aşı da sorunsız geçer ağrısız sızısız atlatırsınız canım :)
Ay sütaş görse ağlar yav hepimiz süt ve süt mamülleri tesisi olduk bi nevi Peynir yapanlar, lor yapanlar, yoğurtlar kalıp gibi ahahaha Orda zaten de Kurabiyemin kurabiyesini gördüm ohhh şapur şupur götürüyo maşallah yoğurtları

Canım sağol bu bilgi için 2 sene sonra McDonalds çocuk menüsü istiyoz diye ağlıycaklar ve biz de paşa paşa alıcaz ama şimdi elinden geldiğince korumak istiyo insan tabi
Teşekkür ederim canım Cicibebeyi ben de kullanmıyorum birkaç sabahtır, labne de içime sinmiyor zaten ben normal bizim yediğimiz peynire geçtim ve bizim peyniri daha çok sevdi
Çok geçmiş olsun canım bugün daha iyiymiş çok şükür. Havalar çok garip yaa tam hastalık havası
Kuzucum şu tipe little man dan başka bir fikir bulamadım :)
Ayy tipini yediğim şık salon erkeği modunda ahahah ayy bayıldım kıyafete filan. Çok iyi düşünmüşsün canım tam little man

Valla özledim sizi ya nasıl alışmışım bütün gün sanki çaylar kahveler eşliğinde sohbet ediyoduk...
Okulun ilk günü çok yoğundu, bir de üstüne belim tutuldu, geçmişi okuyamayacağım bile, Mavi'yi de uyuttum ben yatar. Biran önce iyileşmem lazım herkese iyi gecelerrrr, deliksiz uykular.. Minik meleklere tatlı tatlı rüyalar...

Kızlar dün avmde alt değiştirirken 40 ı çıkmamış bi bebeği emzirmeye getirdi annesi bi o bebeğe ve bi de kucağımdaki koca danaya baktım Ayyy ne miniklermiş ne çabuk büyümüşler o bebek İdoşun yarısıydı. Bizimki oynaya oynaya emiyo tabi öteki yavrum dünyadan haberi yok cok cok cok çekiyo

İişin özeti büyütmüşüz kızlar yav

İiyi geceler canım sen de özleniyorsun. Maviye sarıl uyu hasret giderin canım. Belin için de çok geçmiş olsun sıcak tutmaya çalış canım

geçmiş olsun cnm deliksiz uykular.
bu bel ağrısı bende doğumdan beri var mormal doğumun zararımı acaba geberik durumdayım hiç geçmiyor kaburgam
çatlamıştı doğumda&#128515; gülüyorum enterasan şeyler beni bulup.
arastacım tşkler kurabiyem yoğurtları götürüyor bgn bende kayısılı verdim senin tarif&#128515;

Kizlar ii gcler işten eve gelip koşuştrmacadan eskisi gibi girip o güzel tavsiye ve tariflerini pek okuyamiyorum artik..bi sıkıntım var daha dogrusu sıkıntmı onuda kestiremiyorum..ateşi hergün emzirip cikiorum annem 9 gibi uyutuo 11 11.30 gibi kalkio tosunum sonra kahvalti veriyor.öğlenden sonra çorba veriyorum çorbasini 4 5 yaprak ıspanak orta boy patates 1 havuç bi çicek brokoli Yarim kabak koyuyom 1 yemek kasigi pirincide cezvede haslayip ezip sütümle kivamina getirip bi cay kasigida z.yagi koyup yedirioruz.sonra 6 ya dogruda yogurt veriyoruz.hepsini yiyor.uyku durumuna görede yarim meyve veriyorum.sıkıntım bu durumun rutine dönmesi çorbayı çeşitlendiremiyorum yani bu hergün böyle.yani nasil çeşitlendirebilirim Bana yaptiğiniz denediginiz corbalari meyve pürelerini vs alintilayarak yazarmisiniz ben yarin yada bu gece müsait oldukca bakip okuyayim..hepinizi öpüyorum..

Arastacim büyüdülerde sanirim bi bende var bu fobi ben ateşle disarı cikarken hep huzursuzum yok cocugun uyumasi lazmdi yok gazi tutcak yok işedi falan falan resmen fobi haline dönüştü ateşin dısarda aglama durumu bende..yanimda annem falan varsa iim ama onun disinda derya ates ben cikarsak hep panik korku halindaim dolayisiyla gözümü atesten alamadiigimdan cikinca keyif almiyorum artik..=(( sizlerinde böyle deil mi ya duruomu sizinkiler disarda falan ben o duran bebeklere hayran hayran bakarak gecirdim su 6.5 ayi ne zaman geçcek bu durum bilemiyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…