dısınız mı cıkıyor cnm nasıl farkettın bende suphelenıyorum ama unuttum bugun sormayı bugun nkı kontrl bıraz karısık oldu aklımdakı cogu seyı sormayı unuttum.bu arada dru arayıp sordum hemencık cok degılmı dıye :)sormasam bu gece uyuyamazdm ogunlere uy dort ogun ver ama azar azar dedı korkma sütü bırakmaz ben butun hastalarıma bu sekılde uyguluyorum aralarında yemek secen cok cok azdır dedı ama bnm kafama bı kurt dustu ya sımdı ıkı uc kısıden aynı seyı duymadan rahat edemem bole de bı yapım var
ewt cnm tam 5 aylık
Canım doktorun yıllardır denemiş o ne diyosa öyle yap. Her doktorun farklı bir tarzı var) Boyuna da gelince 6 aylık bebek giysilerinde hep 68 cm yazıyo demek ki 6 aylık standart boy 68 cm ee seninki 5 aylıkken 66 ise 6 aylık olduğunda kesin 68 olur Yani standart :))
sagol cnm aslında pek takılmıyorum boya kıloya ama genede normal oldugunu duymak ınsanın ıcını rahatlatıyo bu arada gecmıs olsun esıne ve ıdaya ben cıkıyorum kızlar ıyı aksamlar size
merhabalar,
allah bebişlerinize sağlıklı uzun ömürler versin.. bende aralık 2009 anneleri topiğinden, idim. sizden yeğenim için bilgi yardımı rica ediyorum. erkek kardeşimin bir bebeği oldu 29 ağustos 2013 tarihinde dolayısıyla en doğru bilgileri sizlerden alabileceğimi biliyorum.. ben İstanbul da yaşıyorum onlarda izmir de.. gelinimiz , benden yardım istedi görev icabı bulunduklarından evde internet yok. olsa bile kolay kolay giremez zaten 1 kolu yok işleri anca yetiştiriyor. bebeğimiz her ay ortalama 550 gr aldığı için dr. ek gıdaya başlayalım demiş. oysa sütü akıyor ama demekki yaramıyor. yağsız sanırım. uzaktan uzağa telefonla ona yardım etmeye çalışıyorum. öncelikle elma püresi ile mi başlasak yoksa dediğiniz gibi yoğurtlamı bilemedim.. yada ikisine aynı anda mı? ben meyve püresiyle başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam.. mesela öğle ye doğru meyve püresi verip akşam bir öğünde yoğurtlamı başlayalım biraz bilgi verebilirmisiniz. 4 aylık tam.
1-Yoğurt (ilk 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
2-Havuç püresi( ikinci 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
3-Balkabağı püresi(üçüncü 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
4-Avakado püresi(dördüncü 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
5-Elma püresi (beşinci 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
İlk 20 gün için planım bu şekilde sizlerin nasıl arkadaşlar ?
Hoşgeldiniz ben ve arkadaşlarım elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Yoğurtla başlayan arkadaşlarımız olmuş ben de bugün okudum bir sıkıntı yaşamamışlar ama eğer siz yoğurtla başlamak istemiyorsanız havuç, balkabağı ve avakado gibi tadsız yiyeceklerden başlamanızı tavsiye ederim. Sebebi de tatlı olan elmayla başlarsanız belki diğer tatsız şeyleri reddedebilecek olması. Daha sonra elma püresi ile devam edebilirsiniz dilerseniz:)
Ben başlama listemi bu şekilde hazırladım belki size de faydası dokunur :)
bu liste iyi oldu çok teşkkürler
teşekkür ederim yardımınız için.. ara ara sizlere katılacağım bu gidişle, ay eskiye döndüm sanki ne güzel duygulardı.. buranın inanılmaz faydaları oluyor..
bu arada dedikleriniz mantıklı geldi.. öyle önereceğim ebruma... umarım herşeyi sorunsuz alır.. ben oğlumda herşeyi sorunsuz atlatmıştım.. çocuktan çocuğa değişiyor tabi.. onlar bizi yönlendiriyor. sonra ise ipleri tamamen ele alıyorlarah burda olsalar her türlü yaparız beraber ama ah işte
Mayala gitsin kız belki onu sever. Belki kokusundan hoşlanmamıştır keçininİda alışık ben oğlak burcuyum doğduğundan beri keçi sütü içiyo yani
kızlarr ne olur akıl verin keçi sütü yok inek sütüyle mi yoğurt veriyorsunuz ?
Canım ben keçi sütü arayışına bile girmedim,inek sütüyle yapacağım.kızlarr ne olur akıl verin keçi sütü yok inek sütüyle mi yoğurt veriyorsunuz ?
Canım keçi sütü yoksa inek vereceksin tabi ki aman o kadar düşünme onu hepimiz inekle büyüdük. Bne de inek vericem bu akşam eşimle konuştuk o konuyu. Yalnız 1 yaşına kadar inek sütü süt olarak verilmeyecekmiş yoğurdunu verecekmişiz canım.Ama eğer süt vericeksek bu keçi sütü olmalıymış çünkü anne sütüne daha yakınmış. Ok ?
Canım ben keçi sütü arayışına bile girmedim,inek sütüyle yapacağım.
Zaten bir arkadaşımız keçi sütü ile mayaladı sevmedi kuzucuk, inek sütüyle mayalayacak şimdi sıkma canını :)
işte bizden komik karelerrbir adet ekşimiş surat duru
Eki Görüntüle 914098
yılmak yok şimdi inek sütünden denicem bakalımm
Ben hiç keçi sütünden yoğurt yemedim güzel mi kız:26:
gerçekten annellik çok değiştiriyor insanı. çocuklara karşı çok hassaslaştım ben de. haberler de çocuklarla ilgili kötü bir şey görmeye tashammül edemiyorum kanal değiştiriyorum.ben öğretmenim. kesinlikle işe başlayınca çocuklara karşı tavrım çok değişecek:) zaten benden çok yüz buluyorlardı şimdi ne yaparız bilmem kuzularla :)
Kim temizleyecek parmiş sonra o narları
Herseyin bir şeyi var tatliskom :) koy bir poşetin icine bağla ağzını onu at yere kırılsın icinde :))
Naberr kizlarr :-D
Anam grip oldum yatiyodm 2 gundr bugun biraz gozumu actim
evet bu konuda haklısın canım...ben daha başlamıyorum ek gıdaya ama tracynin kitabından alıntı yapıyorum size
aileler beni arar: 'yemesinde bir sıkıntı yoktu.ona çeşitli tahıllar, sebzeler, meyveler verdik.fakat şu anda bunların hiçbirini ağzına almıyor.' bu tip durumların çoğunda sorun şuradadır: ebeveynler katı gıdaları vermeye başladıklarında, bebeğin emme süresini azaltırlar. onlardan bir anda çok şey istemektedirler. bebek ise emme zamanından bu şekilde mahrum edildiğinde , yani onu sütten kesmede çok erken davranıldığında, haklı olarak kaybettiklerini telafi etmek için çok daha fazla anne sütü veya biberon istemeye başlar.
sabırlı olun ve ona katı besinler vermeyi bırakmayın. anne sütü ve formül süt vermeye de devam edin. eğer sakin davranırsanız, bir hafta ya da on güne kalmadan direnci kırılacaktır. katı gıda alması için hiçbir şekilde onu zorlamaya kalkmayın ama aç olmasına rağmen yemiyorsa, onu geceleri beslemeyin. bunun yerine, alsa da almasa da , gün içinde katı gıdaları vermeye devam edin. eğer aç ise eninde sonunda yemeyi deneyecektir....
der kendileri :)
Yaaa ne demezsin ne beslendim ne beslendim kuş sütüyle
Emme boyunca bir annenin yüzü bu kadar incelenir mi arkadaş ama inceliyor işte bi de bir güzel yoluyor incelerken kızımdan şiddet görüyorum şikayetçiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?