2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Gunebakancim sut urunlerine alerjisi oldugunu nasil anladiniz?
Gecmis olsun.Uzme kendini annesi saglikli olsunda ins.bir sonraki aylar acigi kapatir.

Nasyacim cok tatli olmus elos ve sana cok benzettim.
Furuzan masallah bu ne tatlilik bayildimmmm hayirli olsun sandalyeniz.Barista kemerini yemeye calisiyor.
Minkm oglusun kocaman abi olmus parklara gidip salincaklara binmis masallah.

Bizde bugun kiz kardesimle avm gittik.Baktim barisin huzursuzlugu yok aldim gittim guzel gecti butun gun insanlari izledi,guldu,kendi kendine konustu,insanlara gulup durdu. masallah cok gulec bir oglum var cok hosuma gidiyor goren bana benzetiyor annesi gibi guleryuzlu diyorlar babamiz biraz somurtkandir

Son düzenleme:

Seni unutmasi veya senden uzaklasmasi imkansiz canim.
Her aksam oyunlar oyna konus,kokunu tanir,emziriyorsan zaten kopamaz senden.

Bugun cok komik birsey oldu.
Baris emdi daha uzerimi duzeltmeden kucagima oturttum.
Gogsume bakti iki eliyle tutup otururken yapisti
Oyle komikti ki anlatamam biraktim bir sure oyle yuzu bana kucagimda otururken emdi oynadi desek daha dogru olur gerci

Canım sabırlı ol zamanla bu durum değişir inşallah sen onun annesisin en çok seni sevicek biraz zaman ver maalesef büyüklerin bu komudaki davranışları çok hatalı oluyo annenin ne kadat kırıldığı umurlarında bile olmuyo seni anlıyorum ben çalışmıyorum ama bizimkilerde yok kafası çok büyük senmi büyütüyosun yoksa kafasını yada çocuk dilini çıkarsın bunun dili hep dışarda aptalmı olucak ne gibi saçma salak şeyler söylüyolar yani anlayacağın onların tavırlarını görmezden gel bol bol emzir öp kokla bebişini

Canım sen gerçekten çok güler yüzlüsün barışta sana çekti ne güzel zaten çok güzel bir çocuk hemde güleç maşallah ona benimkide çok gülüyo herkese yaw çok hoşuma gidiyo benimde
Eki Görüntüle 973115

ılk salıncak denememızıde yaptık :)

Ayyy ne tatlı ya kocaman oldular bende bugün bindirdim salıncağa ölee bakınıyo tatlı tatlı yaz gelsin parklardan çıkmayız artık

Canimmm tesek.ederim.
Bende dort gozle bekliyorum yaz gelsede parklar,bahceler cikip oyalansak hem bize hem cuculere iyi gelecek.

Cok sevindim Canim beğenmene güle güle kullanın :)

Eki Görüntüle 973115

ılk salıncak denememızıde yaptık :)

Oy yavrum nasil da mutlu olmuş cok Tatli cok :))

Ay Canim uzme kendini gittiğin icin sitem ediyor belli ki cok akıllı olduğu icin sevin bence . Bu bir süreç ıkınız icinde cok erken elbet alışacaksınız . KV Lerin yaptıgı hic hoş degil tabi empati yapmak neden bu kadar zor acaba . Kıyaslama yapılır mı hic böyle bur durumda .

biz de gittiğimiz yerlere onu götürüyorum bu aralar sıkıldı değişiklik arıyor bizim mama sandalyesi perşembe günü gelicekmiş çok meraklıyım bekliyorum kaç gündür kızım sevcek mi diye ben de foto çekip koyarım

Öyle yapiyorum canim caktirmamaya çalışıyorum ama icim kan ağlıyor. Calismaya baslayinca en cok bundan korkuyordum insan korktuguyla sinaniyor iste..
Seni unutmasi veya senden uzaklasmasi imkansiz canim.
Her aksam oyunlar oyna konus,kokunu tanir,emziriyorsan zaten kopamaz senden.
Evet ben de öyle düşünüyordum canım ama nasıl bir anda koptu benden anlamiyorum.
Tam tersi canim beni istemedigini dusunerek git gide uzaklasiyorum oglumdan.onlari gormezden gelsem bile oglumun tavri canımı yakiyor.

Inşallah canim öyledir. Belki cocukca ama inan oyle zor ki..

İştah Artıran 12 Öneri

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik çocuklarda iştahsızlık sorunuyla baş etmenin yollarını şöyle anlatıyor:

1..Üst kat komşunun tariflerini denemeyin: 6 bisküvit, 1 kaşık pekmez, bir. yumurta sarısı ve bir dilim peynir… Bulamaç besinler diye tanımlanan bu tür tarifler yüksek kalorili oldukları gibi, baskın tatları severek yiyen çocukların dilinde sadece yoğun şeker tadı kalmasına yol açıyor. Bu da çocuklarda şekerli tatlar konusunda seçici bir yapı gelişmesine neden oluyor. Buna alışan çocukların damak tadı duyuları da yeni lezzetlere karşı oldukça dirençli hale geliyor.

2..İlk denemelerde sabırlı olun: Çocuklar her yeni besine ortalama 8-10 denemeden sonra alışıyor. Bu nedenle ilk denemede bir kase dolusu havuç püresini bitirmesini beklemeyin. Ancak bir kaşık bile olsa her gün bu yeni besini çocuğunuza tattırarak alışma sürecini sabırla bekleyin.

3..Enerjinizi doğru besinlerde kullanın: Ispanak yedirmek için çocuğunuzla kılıç kalkan oyunu oynamak yerine, enerji ve sabrınızı; süt – süt ürünleri, et, yumurta, balık ve tahıl yedirmeye saklayın. Çünkü bu besinler çocuğunuzun gelişimi için çok daha yaşamsal öneme sahipler.

4..7. aydan itibaren pütürlü gıdalar yedirin: Yiyecekleri çatalla ezip, yumuşatarak yedirmeye çalışın. İlk denemelerde pütürlü yiyemeyen çocuğunuza karşı soğukkanlılığınızı koruyun. Sabır ve inatla denemelere devam edin.

5..Sofraya birlikte oturun: 9 aylıktan sonra çocuğunuzu tok bile olsa mutlaka sizinle birlikte sofraya oturtun. Çocuğunuz erişkinlerin tükettiği gıdaları yiyebilecek yaşa geldiyse sofrada olan yemeklerden yedirmeye çalışın. Çocuğunuzun önüne koyacağınız küçük bir ekmek parçası veya köfte ile kendi kendine yemek yeme hazzına varmasını sağlayın.

6..1 yaşından sonra kontrollü emzirin: Anne sütüne çok alışkın ve düşkün bebekler, bir yaşından sonra anne memesini bir nevi tiryaki gibi emiyor. Anneyi her gördüğü yerde, her canı istediğinde emmeye çalışıyor. Anne memesi emip bir şekilde doyduğu için de ekstra gıda yemek istemeyebiliyor. Siz de bu durumdaysanız 1 yaşından sonra emzirme konusunda çok daha kontrollü olun.

7..Çocuğunuza örnek olun: Çocuğunuzun sizin yemek yeme alışkanlıklarınızı aynen taklit edeceğini unutmayın. Sebze yemeğini sevmeyen bir babanın, makarnadan maydanozları ayıklayan bir kardeşin bulunduğu bir ailede küçük bebeğin önüne koyulan her şeyi yiyip bitirmesi beklenmemeli. Elinizde tabakla televizyon izliyorsanız, çocuğunuzu sofrada oturup yemek yemeye ikna etmeniz kolay olmayacaktır.

8..Yemek öncesinde abur cubur yedirmeyin: Yemek öncesi verilen abur cubur atıştırmalıkların, ara öğünlerin yemek saatinde kabusa neden olacağını unutmayın.

9.“Yemek sofrada yenir” mesajını verin: Çocukların dikkat süresi çok kısadır ve uzun süre sofrada sabit halde oturmaya tahammül edemezler. İki lokma yedikten sonra ayağa kalkan çocuğunuzun peşinden, elinizde tabak çatalla koşuşturmayın. Onu birkaç kez uyardıktan sonra hızla sofrayı kaldırıp, yediği besinle yetinmesini sağlayın ve bir sonraki yemek saatine kadar da herhangi bir gıda almasına engel olun.

10..Israr etmeyin, ancak alternatif de yaratmayın: Çocuğunuza ‘teklif var ısrar yok,. ancak alternatif de yok’ deyin. İşin sırrı gaddar anne kavramında yatıyor. Kereviz yemeğini yemeyi reddeden çocuğa karşı doğru yaklaşım makarna pişirmek değil, bir hafta süreyle her öğünde kereviz yemeği sunmaktan geçiyor.

11..Oyun oynayarak yedirin: Çocuğunuz 1 yaşında ise belli oranda oyunla, kandırmaca ile yemek seanslarını daha çekici hale getirilebilirsiniz. Ancak bunu, videoya kaydedilmiş reklam serilerinin önüne oturtularak, her reklam döngüsünde ağzını robot gibi açan bir çocuk noktasına kadar götürmeyin.

12..Ceza ya da ödül vermeyin: Yemek seanslarıyla ilişkilendirilmiş ceza/ödül yöntemleri başlangıçta işe yarıyor gibi görünebilir, ancak’ yaşamak için yemeliyiz’ algısının kurulmasına olumlu katkısı olmaz.

Alıntı

maşallah bu yaz parklar bahçeler denizler bizi bekle😃 geçen yıl gebeş gebeş geZdik bu yıl yavrularımızla👶👪

sagolun teyzelerı ewt yaz gelsın de gezelım artık ya bebıslerımızle

Kizlar oglumun iki yanagindada birer tane siyah nokta var sizce onlari nasil geçirebilirim ??

cnm benım oglumun suratında 4 5 tane var dra sordum yag bezesı yıkandıkca acılır bısey yapmana gerek yok dedı ama sınır oluyorum sıyah sıyah noktalar bazen sıkmamak ıcın zor tutuyorum kendımı :) gecen gun de yuzunde sıvılce cıktı bıldıgınız ergenlık sıvılcesı gıbı sonradan ögrenıyorum kı halası cekırdek yedırmıs allahım ya uyardım tamam bılemedım yenge dedı kucuk dıye bısey demedım ama cok kızdım ondan olmus olabılır dıye dusundum

Amanın küçücük bebeğe çekirdek miiiii😳 Allah korumuş ya boğazına kaçsaydı.. Ezmiş de mi vermiş? sonra da pimpirikli anne oluyoruz işte böyle 😡

Sek sütle denesim canım ama becerremedim sanırım biraz daha sıcak olması gerekiyo.. Yeniden denedim bakalım tutarsa yazarım :)
Valla makina almayı düşünürsen Tefalinkini kullanıyorum ben çok da memnunum taş gibi oluyo.. Ben günlük cam şişede keçi sütü alıyorum Baltalı ama bulamazsam da Sek öğünlük kapları da var büyük kolaylık

Amanın küçücük bebeğe çekirdek miiiii😳 Allah korumuş ya boğazına kaçsaydı.. Ezmiş de mi vermiş? sonra da pimpirikli anne oluyoruz işte böyle 😡

ezmıs cnm ısım vardı kvdeye bırakmıstım o ara yedırmıs cok sınır oldum ama genede kalbını kırmak ıstemedımv16 yasında bılemedım yenge yemesınde bı sakınca oıldugunu bıdaha yapmam dıyınce sustum hayır bıde neye kızdım ben gecenlerde dedım kı cocuguma cıps dır fln alıstırmak ıstemıyorum eger buyuyunca cıkolata fln alırsanız sadece sut dılımıne ızın var dedım kvdeye oda kaldırdı onu yapman ıcın once kendın yemıcen ewıne sokmıcan fln dedı sankı bız bılmıyoz ben yerken ıstemıcenı bugun yaptıgına bak neyse uyardım bıdaha yapmazlar allahtan kı yapmayın denılenı yapmıyorlar yoksa bırakamazdm bıdaha

Ah canım ya içim çız etti resmen.. Ben de aynı durumu bakıcıyla yaşıyorum çok acı😩 biryandan da seviniyorum iyi bakıyo o zaman yoksa kızım sevmezdi onu diye. Valla işimiz zor daha çok da bilinçli değiller bir de gerçekten kucağımıza gelmeyecekleri günler olacak işte o zaman HARA KİRİİİ 😳

İyi bari yapmayın deyince yapmıyorlarsa üzülme artık olmuş bi kere. kuzucuk çekirdeğin de tadına bakmışş ohhhh yarasın kuzuma

cnm üzülmeyın yaaaaa annenın yerını hıc kımse alamazzzzzz sımdı anlamıyorlar hele bı anlasınlar ısden gelmenızı dört gözle bekleyıp ustunuze atlıcaklar sız onların ıyılıgı ıcın calısıyosunuz üzülmeyın annenın yerını hıc kımse dolduramaz. ahh su kvdeler ne hoslarına gidiyor hıc kırılcagımızı dusunmuyorlar bende gecen gun buyuk temızlık yaptım kıvanc babannesındeydı butun gun ılk defa almaya gıttıgım de senı hıc ozelmedı kı aramadı kı sonra amcasına vermıs bana dıyo kı cagıralım bakalım hangımıze gelcek lafa bak senı cok ıyı anlıyorum üzülmeyın bunların hepsı gecıcek

paylaşım için teşekkürler canım.
eline sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…