Sağol canım ya samimiyetin çok belli içimi rahatlattın. Benimki yine bir nebze de kızı nasıl üzmüşler, ben üzülürüm diye bakıcı binbir laf döndürüyor 'aaaa annesi gelmiş' diye heyecanlandırmaya çalışıyor sağolsun.cnm üzülmeyın yaaaaaannenın yerını hıc kımse alamazzzzzz sımdı anlamıyorlar hele bı anlasınlar ısden gelmenızı dört gözle bekleyıp ustunuze atlıcaklar sız onların ıyılıgı ıcın calısıyosunuz üzülmeyın annenın yerını hıc kımse dolduramaz. ahh su kvdeler ne hoslarına gidiyor hıc kırılcagımızı dusunmuyorlar bende gecen gun buyuk temızlık yaptım kıvanc babannesındeydı butun gun ılk defa almaya gıttıgım de senı hıc ozelmedı kı aramadı kı sonra amcasına vermıs bana dıyo kı cagıralım bakalım hangımıze gelcek lafa bak senı cok ıyı anlıyorum üzülmeyın bunların hepsı gecıcek
İştah Artıran 12 Öneri
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik çocuklarda iştahsızlık sorunuyla baş etmenin yollarını şöyle anlatıyor:
1..Üst kat komşunun tariflerini denemeyin: 6 bisküvit, 1 kaşık pekmez, bir. yumurta sarısı ve bir dilim peynir Bulamaç besinler diye tanımlanan bu tür tarifler yüksek kalorili oldukları gibi, baskın tatları severek yiyen çocukların dilinde sadece yoğun şeker tadı kalmasına yol açıyor. Bu da çocuklarda şekerli tatlar konusunda seçici bir yapı gelişmesine neden oluyor. Buna alışan çocukların damak tadı duyuları da yeni lezzetlere karşı oldukça dirençli hale geliyor.
2..İlk denemelerde sabırlı olun: Çocuklar her yeni besine ortalama 8-10 denemeden sonra alışıyor. Bu nedenle ilk denemede bir kase dolusu havuç püresini bitirmesini beklemeyin. Ancak bir kaşık bile olsa her gün bu yeni besini çocuğunuza tattırarak alışma sürecini sabırla bekleyin.
3..Enerjinizi doğru besinlerde kullanın: Ispanak yedirmek için çocuğunuzla kılıç kalkan oyunu oynamak yerine, enerji ve sabrınızı; süt süt ürünleri, et, yumurta, balık ve tahıl yedirmeye saklayın. Çünkü bu besinler çocuğunuzun gelişimi için çok daha yaşamsal öneme sahipler.
4..7. aydan itibaren pütürlü gıdalar yedirin: Yiyecekleri çatalla ezip, yumuşatarak yedirmeye çalışın. İlk denemelerde pütürlü yiyemeyen çocuğunuza karşı soğukkanlılığınızı koruyun. Sabır ve inatla denemelere devam edin.
5..Sofraya birlikte oturun: 9 aylıktan sonra çocuğunuzu tok bile olsa mutlaka sizinle birlikte sofraya oturtun. Çocuğunuz erişkinlerin tükettiği gıdaları yiyebilecek yaşa geldiyse sofrada olan yemeklerden yedirmeye çalışın. Çocuğunuzun önüne koyacağınız küçük bir ekmek parçası veya köfte ile kendi kendine yemek yeme hazzına varmasını sağlayın.
6..1 yaşından sonra kontrollü emzirin: Anne sütüne çok alışkın ve düşkün bebekler, bir yaşından sonra anne memesini bir nevi tiryaki gibi emiyor. Anneyi her gördüğü yerde, her canı istediğinde emmeye çalışıyor. Anne memesi emip bir şekilde doyduğu için de ekstra gıda yemek istemeyebiliyor. Siz de bu durumdaysanız 1 yaşından sonra emzirme konusunda çok daha kontrollü olun.
7..Çocuğunuza örnek olun: Çocuğunuzun sizin yemek yeme alışkanlıklarınızı aynen taklit edeceğini unutmayın. Sebze yemeğini sevmeyen bir babanın, makarnadan maydanozları ayıklayan bir kardeşin bulunduğu bir ailede küçük bebeğin önüne koyulan her şeyi yiyip bitirmesi beklenmemeli. Elinizde tabakla televizyon izliyorsanız, çocuğunuzu sofrada oturup yemek yemeye ikna etmeniz kolay olmayacaktır.
8..Yemek öncesinde abur cubur yedirmeyin: Yemek öncesi verilen abur cubur atıştırmalıkların, ara öğünlerin yemek saatinde kabusa neden olacağını unutmayın.
9.Yemek sofrada yenir mesajını verin: Çocukların dikkat süresi çok kısadır ve uzun süre sofrada sabit halde oturmaya tahammül edemezler. İki lokma yedikten sonra ayağa kalkan çocuğunuzun peşinden, elinizde tabak çatalla koşuşturmayın. Onu birkaç kez uyardıktan sonra hızla sofrayı kaldırıp, yediği besinle yetinmesini sağlayın ve bir sonraki yemek saatine kadar da herhangi bir gıda almasına engel olun.
10..Israr etmeyin, ancak alternatif de yaratmayın: Çocuğunuza teklif var ısrar yok,. ancak alternatif de yok deyin. İşin sırrı gaddar anne kavramında yatıyor. Kereviz yemeğini yemeyi reddeden çocuğa karşı doğru yaklaşım makarna pişirmek değil, bir hafta süreyle her öğünde kereviz yemeği sunmaktan geçiyor.
11..Oyun oynayarak yedirin: Çocuğunuz 1 yaşında ise belli oranda oyunla, kandırmaca ile yemek seanslarını daha çekici hale getirilebilirsiniz. Ancak bunu, videoya kaydedilmiş reklam serilerinin önüne oturtularak, her reklam döngüsünde ağzını robot gibi açan bir çocuk noktasına kadar götürmeyin.
12..Ceza ya da ödül vermeyin: Yemek seanslarıyla ilişkilendirilmiş ceza/ödül yöntemleri başlangıçta işe yarıyor gibi görünebilir, ancak yaşamak için yemeliyiz algısının kurulmasına olumlu katkısı olmaz.
Alıntı
Sağol canım ya samimiyetin çok belli içimi rahatlattın. Benimki yine bir nebze de kızı nasıl üzmüşler, ben üzülürüm diye bakıcı binbir laf döndürüyor 'aaaa annesi gelmiş' diye heyecanlandırmaya çalışıyor sağolsun.
Ben çözemedim zaten şu babaannelerin densizliklerini... Yok sana gelecekti bi de annesini bırakıp tövbe yareppim..
wouwwww kızlar harikasınız maşallah miniklerde çok tatlı ne güzel bi tablo
pudra şekeri fazla kaçmış annesi bunun :))bembeyaz maşallah çok tatlı
bizde yeni başladık sayılır ilk önce elma suyu ile başladım ay sonuna doğru çorbalara ve kahvaltıya başlıyacağım
bugün elmalı avokado verdim bayıldı
geçmiş olsun canım
oohh miiss yarasın helene
portakal suyu dokunmaz dimi canım?
ay kıyamam size yaaa anne olmak böyle bir şey işte
acaba ne kabız yaptı canım elayı? şu ek gıda işinden bu yüzden çok tırsıyorum :18:
geçmiş olsun canım yaa herkes hasta valla şu sıralar
yaa düzen konusu da bıçak sırtı bir konu yani... sen günlerini hatta haftalarını veriyorsun bi düzen oluşturuyorsun hop bi atak yada hastalık geliyo ve o oluşturduğun düzeni allak bullak ediveriyo
ohh misss yarasın kuzucuğa
güzel menüü yarasın bal şeker olsun selimime
offf sonuç bir harikaaagözlerinden belli bayıla bayıla yemiş annesiii çok tatlı buuuuu
Canım ben 12 ağustosta doğum yaptım.Eşim aslında alalım diyor ama biraz borcumuz var.Şimdi ben tablet alırsam gözlerine batar.Yüzüme olmasada konuşular.O yüzden eşimde o zaman biraz toparlanalım alıcam dedi.Hatırladığım kadarı ile senin miniğin kabız olmuştu.Doktor hangi ilacı vermişti.Elada kabız.Doktor duphalak verdi.Düzelmezse dozunu artır dedi ama bağırsak tembelliği yapıyor diyorlar.O yüzden dozunu artırmaya korkuyorum.
İnşallah canım.
Off kızlar canım öyle sıkkın ki hemen size kostum. Isten geliyorum öyle bebeğime hasret, o benim yüzüme bakmiyor. Kucagima gelmiyor babanesine sariliyor. Icim kan agliyor resmen gözyaşlarım içime akiyor. Onlarin da bir hoşuna gidiyor ki bu durum.. cok canim yanıyor.
ben anladım cnm yazdıklarını 😃 çorbasını haşladığım su ile süzgeçten geçirip yediriyorum hafif sulu muhallebi kıvamında oluo hiç ekmk eklemedim sadece kahvaltısına ekliyorum çıkarıyor. yrn tekrar deneyeceğim. ekmk verdim eline koparmış baya bi eritmiş boğulcaktı parmağımla zor yakaladım Allah korusun. başka yutmayı öğrenmesi için ne verebilirimkş meyveleri pütürlü yiyo ama
Gunebakancim sut urunlerine alerjisi oldugunu nasil anladiniz?
Gecmis olsun.Uzme kendini annesi saglikli olsunda ins.bir sonraki aylar acigi kapatir.
Nasyacim cok tatli olmus elos ve sana cok benzettim.
Furuzan masallah bu ne tatlilik bayildimmmm hayirli olsun sandalyeniz.Barista kemerini yemeye calisiyor.
Minkm oglusun kocaman abi olmus parklara gidip salincaklara binmis masallah.
Bizde bugun kiz kardesimle avm gittik.Baktim barisin huzursuzlugu yok aldim gittim guzel gecti butun gun insanlari izledi,guldu,kendi kendine konustu,insanlara gulup durdu.masallah cok gulec bir oglum var cok hosuma gidiyor goren bana benzetiyor annesi gibi guleryuzlu diyorlar babamiz biraz somurtkandir
Bugun cok komik birsey oldu.
Baris emdi daha uzerimi duzeltmeden kucagima oturttum.
Gogsume bakti iki eliyle tutup otururken yapisti
Oyle komikti ki anlatamam biraktim bir sure oyle yuzu bana kucagimda otururken emdi oynadi desek daha dogru olur gerci
kızlar bu arada artık biz ba ba ba de de de arada anneye benzer bıseyler dıyoruz ayy cok mutlu oldum :)
Bu arada oğlumun dişi çıktııııııııııııı kıymık diyoruz şimdilikkkk çok mutluyum çoooooooookkkkkkkkk
maşallh çokk tatlıı çıkmışş fotoo.. bşizd ebu yaz parktan çıkamayızz gibi geliyor bana. çünkü park bitişik neredeyse evimizee.. yazın çocukların gürültüseüü bile bazen çekilmez oluyorduuu.
Off kızlar canım öyle sıkkın ki hemen size kostum. Isten geliyorum öyle bebeğime hasret, o benim yüzüme bakmiyor. Kucagima gelmiyor babanesine sariliyor. Icim kan agliyor resmen gözyaşlarım içime akiyor. Onlarin da bir hoşuna gidiyor ki bu durum.. cok canim yanıyor.
günaydın demeyi unutmuşummm.... :)
derin normale dönüyrr gibii. gece uykusu iyiydi.. yemede problem var halaa ama onu da çözecezz inş..
akşam misafir vardıı,, inanamadımm yaaa derinimmm binbir şebeklikk yaptıı öldürdü herkesii gülmektennn
hayırlı olsunn dişiniz canımmm.. :)Bu arada oğlumun dişi çıktııııııııııııı kıymık diyoruz şimdilikkkk çok mutluyum çoooooooookkkkkkkkk
Nasıl problemi var yemede canım ?? Amanın sevsinler yaramazı eğlendirmeye de başlamış tatlım benim :)
hayırlı olsunn dişiniz canımmm.. :)
canımm ya bu ay 200 gr almış sadece ve çok iştahsız hiç bişey yemiyorr. ağzını bile açmıyorrr.. kaşığı merek çekiyor içindekini bazenn( iştah açıcı ne versemm ki acaba yaaa
Off kızlar canım öyle sıkkın ki hemen size kostum. Isten geliyorum öyle bebeğime hasret, o benim yüzüme bakmiyor. Kucagima gelmiyor babanesine sariliyor. Icim kan agliyor resmen gözyaşlarım içime akiyor. Onlarin da bir hoşuna gidiyor ki bu durum.. cok canim yanıyor.
Gunebakancim sut urunlerine alerjisi oldugunu nasil anladiniz?
Gecmis olsun.Uzme kendini annesi saglikli olsunda ins.bir sonraki aylar acigi kapatir.
Nasyacim cok tatli olmus elos ve sana cok benzettim.
Furuzan masallah bu ne tatlilik bayildimmmm hayirli olsun sandalyeniz.Barista kemerini yemeye calisiyor.
Minkm oglusun kocaman abi olmus parklara gidip salincaklara binmis masallah.
Bizde bugun kiz kardesimle avm gittik.Baktim barisin huzursuzlugu yok aldim gittim guzel gecti butun gun insanlari izledi,guldu,kendi kendine konustu,insanlara gulup durdu.masallah cok gulec bir oglum var cok hosuma gidiyor goren bana benzetiyor annesi gibi guleryuzlu diyorlar babamiz biraz somurtkandir
Bugun cok komik birsey oldu.
Baris emdi daha uzerimi duzeltmeden kucagima oturttum.
Gogsume bakti iki eliyle tutup otururken yapisti
Oyle komikti ki anlatamam biraktim bir sure oyle yuzu bana kucagimda otururken emdi oynadi desek daha dogru olur gerci
biz de gittiğimiz yerlere onu götürüyorum bu aralar sıkıldı değişiklik arıyor bizim mama sandalyesi perşembe günü gelicekmiş çok meraklıyım bekliyorum kaç gündür kızım sevcek mi diye ben de foto çekip koyarım
kızlar bu arada artık biz ba ba ba de de de arada anneye benzer bıseyler dıyoruz ayy cok mutlu oldum :)
Bu arada oğlumun dişi çıktııııııııııııı kıymık diyoruz şimdilikkkk çok mutluyum çoooooooookkkkkkkkk
Canım çok zor bir durum yeğenim de öyle şebek eline meyve veriyoruz zahmet edip ağzına bile götürmüyorBak ben Aren'e şöyle yapıyorum, sabah 7 gibi uyandığında kesinlikle ek gıda vermiyorum birazcık emziriyorum oynuyoruz sonra uyuyor 9.30 gibi uyanınca biraz oyun ,yorulup acıkınca yumurta veriyorum rafadan ve kimyonlu başka hiçbir şey karıştırmıyorum yumurtasına, yutunca arada ekmek de veriyorum minnak birer parça seviyoruz . . . Yumurta bitince minik ekmek parçalarını labneye batırıp veriyorum elimle yediriyorum hoşuna gidiyor. Sonra bolca su içiyor sonra oyun ve uyku . Uyanınca yine oyun sıkılıp ağlayınca meyve ya da çorba hangisi hazırsa onu veriyorum sonra arada ben ne yesem onun da ağzına bir parça veriyorum bütün tatları biliyor... İşin aslı acıkıp kendi isteyince yediriyorum yoksa mümkün değil yemez ve kıyametleri koparır. Mesela uykusu geldiğinde hayatta yemez bağırır kaşığı iter , gazı varsa yemez , altı doluysa yemez kapris kapris
Jeway kaşığı reddettiğinde elinle devam et o zaman yer umarım ... Hemen ilaç getirme aklına , mümkün olduğunca ilaçlardan uzak tutmalıyız bıcırları...
seyyahin dediklerine aynen katiliyorum. Uykusu varsa alti kirliyse yemek yemek istemiyorlar. Sadece emiyor cok uykusu varsa benim ki. O yuzden uykusunu alinca uyaninca veriyorum ben. Farkli zamanlarda dene yemediyse 1 saat sonra dene yine yemezse 2saat sonra dene insallah duzelir canim. Birde bundan sonra az kilo alimis.teşekkr ederimm canımmmm :))
delirmeden atlatıcazz inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?