Ah canım ya içim çız etti resmen.. Ben de aynı durumu bakıcıyla yaşıyorum çok acı😩 biryandan da seviniyorum iyi bakıyo o zaman yoksa kızım sevmezdi onu diye. Valla işimiz zor daha çok da bilinçli değiller bir de gerçekten kucağımıza gelmeyecekleri günler olacak işte o zaman HARA KİRİİİ 😳
cnm üzülmeyın yaaaaaannenın yerını hıc kımse alamazzzzzz sımdı anlamıyorlar hele bı anlasınlar ısden gelmenızı dört gözle bekleyıp ustunuze atlıcaklar sız onların ıyılıgı ıcın calısıyosunuz üzülmeyın annenın yerını hıc kımse dolduramaz. ahh su kvdeler ne hoslarına gidiyor hıc kırılcagımızı dusunmuyorlar bende gecen gun buyuk temızlık yaptım kıvanc babannesındeydı butun gun ılk defa almaya gıttıgım de senı hıc ozelmedı kı aramadı kı sonra amcasına vermıs bana dıyo kı cagıralım bakalım hangımıze gelcek lafa bak senı cok ıyı anlıyorum üzülmeyın bunların hepsı gecıcek
ne kadar güzel umarım hep öyle dewam eder cnm allah ıyı ınsanlarla karsılastırsın cnm ben hepsının zamanla düzelcegıne ınanıyorum suan bebekler yenı herkes de bı heycan var düzenlerımız yenı yenı kuruluyo hersey rayına oturcak ben sıze bır ornek vereyım en yakınımdan teyzem torunlarına kendısı bakıyo annesı ögretmen 20 gunlukken bırakmak zorunda kaldı hep babaannedeydıler o baktı hatta orda kaldıkları oldu ama suan cocuklar ınanılmaz anne duskunu hıcc merak etmeyın anneyı unutma gıbı bısey soz konusu bıle olamaz ıcınızı rahatlattıysam ne mutlu buna
Çok yakışıklısın sen maşallah sana çok da mutlu görünüyor
Üzülme canım sen herşeyi anlat yavruna o mutlaka anlayacaktır
Şimdilik vermen gereken her şeyi veriyorsun zaten canım öğrenicek zamanla :)
Aptamili yüzüne gözüne bulaştırınca değen yerleri kabardı. Yoğutta da aynı şekilde oldu canım.
Küçük şebek seniiiiDaha neler görücez bakalım her anları öyle güzel ki
Büyümüş de konuşmaya çalışıyomuşİlk kelimeleriniz hayırlı olsun canım
maşallh çokk tatlıı çıkmışş fotoo.. bşizd ebu yaz parktan çıkamayızz gibi geliyor bana. çünkü park bitişik neredeyse evimizee.. yazın çocukların gürültüseüü bile bazen çekilmez oluyorduuu.ama bu yaz bir bıdık daha ekleniyor bakalımm nelere yapacazz..
canımm hiç unutur muu seniii... hiç olur mu öle bişeyyy.. eve kokunun sindiği bir kazağını yada tişrtünü bırakk sen yokkende alsın kokunu.. koy beşiğinee dursunn.. senii unutması imkansız benceee :) hiç üzme kendinii boşaaa :)))
Mylovel üzülme canım şimdi pek anlamıyorlar birazcık daha büyüsünler yanından uzaklaştığında kıyametleri koparır kuzum... Benim ki de kim çağırsa kucağına atlıyor işten geliyorum bana atlıyor öpüyorum kokluyorum o an kim gel dese gidiyor ayran gönüllü işte napalım...
Ohh ne guzel kocaman olmusta salincaklara mi biniyor. Masallah yakisikliya. Koca adam olmus cekirdek bile yemis sivilcesi cikmis yesinler onu. :)
oyun yapiyorduk belki canim. Benimkide yapiyor babasindayken gel diyince babaya sarilip guluyor. Bendeysede babaya gitmiyor. Anne unutulur mu canim. Hemde bir iki gunde yapma kendini bosa uzme.
paylasim icinde sagol guzel yazi
sagol canim. Bencede baris sana benziyor. Resimlerden gordugum kadar ile guler yuzlusun oda annesine cekmis.
Benimkide gecen oyun oynuyordu bende yanina uzandim. Gogsumu elliyor. Yuz ustu emekleme pozisyonunda bende yaklastim ve o sekilde emdi :) cidden cok komik oluyorlar nezaman ne yapacaklari belli olmuyor.
Bizim kiz herseyden bikiyor ondan bikmiyor. Yarin bekliyoruz resmini :)
Bizim kizda diyor ayni sekilde ozellikle disari cikinca ve uykusu gelince :)) dillenecekler galiba.
Hayirli olsun kiymiginiz
Canımmm ne kadar güzelsin içimi ısıttı gülüşün
Ooo çok acıkmış bu güzeller güzeli yavru yaa :)
Ahh ahh büyüdüler yahu bunlar :) Parklara bile gidiyorlar artık
Canım okuyunca o kadar çok üzüldüm ki anlatamam. O çok küçük daha kiminle daha çok vakit geçirirse ona yakınlık gösteriyor. ama bu annesinin sen olduğu gerçeğini değiştiremez şimdi küçük anlamıyor Sen sakın uzaklaşma oğlundan. Geçici bir dönemdir bu seni iyice tanıdığında hep seni isteyecek. Kv nin bu durumu malzeme olarak kullanması da inanılmaz sinir bozucu
Canım dişiniz hayırlı olsun. İnci gibi dişleriniz olsun :)
Merhaba herkese
Doğumdan sonra kadın doğumcunuza genel kontrole gittiniz mi ?
herkeslere mirabaaa :))
çok güzel bir gün hava bahardan kalmadışarı çıkmak istedim ama evde işlerim var fırsatı olan çıksın benceeee
geçmişe baktım çok tatlı bebişler gördüm tek tek alıntı yapamıyorum hepsine maşallah.. dişi çıkanlara da hayırlı olsun diyorum..
arasta kv geçmiş olsun...
günabakancım benim görümcem yok :)) direk eleniyorum bu durumda :)
kızlar size birde sorum olacak yoğurt mayalıcam ilk kez.. şu küçük kavanozlar varya hazır meyve, mama kavanozları işte onlarda mayalıcam içine ne kadar yoğurt koymam lazım? aranızda onlarda yapan varsa yardımcı olabilir mi? hem başkalarında işine yarar.. şimdiden teşekkürler
Kizlar bugün asilarimizi olduk cok agladi ama neyse ki henuz huzursuzluk ateş falan yapmadi inşallah bu geceyi rahat atlatiriz. Hastaligi sebebiyle asiyi ertelemistik biraz.Kilosunu düşük buldu hemsire neredeyse 6 bucuk aylık olduk hala 7 bucuk kilo.neredeyse 1aydir hic kilo almadi. Kilo olayini cok takmiyorum ama ek gidaya geceli hic birsey yemiyor begenmiyor. Ağzıni sıkı sıkı kapatiyor. Tattirirken beğendiği yedigi şeyleri bile yemiyor. Sütum de eskisi gibi cok degil zaten calisiyorum. Gun icinde sadece 120 cc anne sutu iciyor, sagip birakrigim, bir kac kaşık da zorla yedirdikleri muhallebi püre vs. Cok az degil mi ? Neden bu cocuk yemiyor cok üzülüyorum
Kızlar bizim topikten birinin görümcesi mi ki bu
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=691531
Konudaki bebiş 6 aylık olunca bi acaba dedim
Özledik seniii yazmadan kaçma sakın
Ayy ama çok özledik nerelerdesin Suloz haklı yazmadan gitme unuttun sen iyice bizi
Kızlar kızıma çorbasını akşamdan hazırlayıp bırakmam lazım tazeliğini koruması için kap arıyorum. Şu tupperlardan kullanan gerçekten faydasını gören var mı? Çok pahalılar işe yarıyorsa alıcam.
Fotosunu da bulmuş eklemiş hemen canım benim :) Tişikkirlir sipirminUfaktan başlıyım egzersizlere ya nisanda nişan var bizim kuzenin. Kızımla çok cicili bicili olmalıyız :)
Ben de sizi seviyoreee kızlar rica ederimteşkkr edermm canımmm.. çokk iyisinn :)))) seviyorzzz seniiiiiiiiiiiii
Rica ederim canım İdoş çok seviyor valla sağolsun Fundaarda onun sayesinde keşfettikArastacım saol paylaşımın için bende yedirirıen durmadan mini mini bir kuş donmuştuyu söyleyip duruyordum çocukta baydı artık konuşabilse anne değiştir şu şarkıyı artık derdi yani bende bunu izleticem
Birde dün regl oldum çookk rahatladım valla dünya varmış sinirim düzeldi resmen ve bir iyi haber daha yavaşta olsa kilo vermeye başladım 60 tan aşağıya inememiştim aylardır bu sabah baktım 58 kilodayım hedefim 54 az kaldı ha gayret senin şu egzersizleride yapıcam eski kıyafetlerime tekrar girebilmek ve fit bi anne olmak istiyom gariEki Görüntüle 972366 buda bir keltoş eloş resmidir umarım yan çıkmamıştır nedense ben düz koyuyorum foto yan çıkıyo
Güle güle kullan canım harikaymış renklerine bayıldım ama üstünde oturana daha da bayıldımGecmise bakamadim. Kizimin mama sandalyesi geldi. Ilk pencere onunde oyuncakli deneyimi. Ilk mamik sandalyesinde tadina baktigi sey ne olabilir. :))
bu resimler niye yan yukleniyor. Duzeltmeyi bilen var mi
Kayisiyi kabizken hosaf yapip tanesinide icine ezmistim. Cok severek yemisti. Kabizlik icinde ise yaradi. Portakalli havuclu kereviz tarifini tekrar verebilirmiein canim. Arada farkli corbalarda yesim kuzum. :) ohh ne guzel idosta sevmis.
bende bulayim. Popo ve gobegi sikilastirmam lazim. Platese zillim izin vermiyor. Ne zaman baslasam cigligi atiyor.
Tamam kızlar topikçe zayıflıyozohhh,ınsllah kurtuluruz su kılolardan!valla dün gece karar aldık kocısle,dıkkat etcez artıkın!kocıse ayaklarımı tutturup mekık cektım..10 tanezorla!!bugunde sabah kuzucıgumu bacaklarımın arasında oturtarak yarım mekık cektım..oglen havada ıyı olunca yuruyuse cıktık kızımla...hem bana yuruyuş,hemde idil arbada yorulup uyuyor,mısıl mısıl...simdiede sekersız kahvemı hüpletıyorum...
Ayyy yaaa ne güzel yapmışsın benim hiç aklıma gelmediydi salıncağa bindirmek ilk fırsatta parka götürcem İdoşu ve hatta salıncağa ben oturucam onu kucağıma alıcam ben de sallanıcam
Canım benim okurken içim acıdı resmen çok zor bir durum. Ama hemen üzüzlme büyüdükçe senin farkına varacaktır. Zaten 1 yaşından sonra alan kreşler var sanırım öyle bir yere verirsin. Orda kişisel ilgi yerine kalabalığa karışacak ve seni özleyecektir. Şu dönemi hele bi atlatın en azından kadın kendi çocuğu gibi ilgileniyodur, emin ellerde olduğunu biliyosun tatlım. Böyle teselli bul şimdilik lütfen :))Off kızlar canım öyle sıkkın ki hemen size kostum. Isten geliyorum öyle bebeğime hasret, o benim yüzüme bakmiyor. Kucagima gelmiyor babanesine sariliyor. Icim kan agliyor resmen gözyaşlarım içime akiyor. Onlarin da bir hoşuna gidiyor ki bu durum.. cok canim yanıyor.
Canım çok sağol benim öyle çok ihtiyacım var ki bu tarz bilgilere. Muhtemelen benim İdoş formunu korumak isteyen mankenler gibi iştahsız bişey olacak, 3-5 kaşık yeridene kadar yapmadığım şebeklik kalmıyor. Zorlamak da istemiyorum iyice soğumasın diye ve daha ek besini vermemin hemen ardından yıllardır emmiyomuş gibi göğsüme yapışıyor çok komik yaaİştah Artıran 12 Öneri
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik çocuklarda iştahsızlık sorunuyla baş etmenin yollarını şöyle anlatıyor:
1..Üst kat komşunun tariflerini denemeyin: 6 bisküvit, 1 kaşık pekmez, bir. yumurta sarısı ve bir dilim peynir Bulamaç besinler diye tanımlanan bu tür tarifler yüksek kalorili oldukları gibi, baskın tatları severek yiyen çocukların dilinde sadece yoğun şeker tadı kalmasına yol açıyor. Bu da çocuklarda şekerli tatlar konusunda seçici bir yapı gelişmesine neden oluyor. Buna alışan çocukların damak tadı duyuları da yeni lezzetlere karşı oldukça dirençli hale geliyor.
2..İlk denemelerde sabırlı olun: Çocuklar her yeni besine ortalama 8-10 denemeden sonra alışıyor. Bu nedenle ilk denemede bir kase dolusu havuç püresini bitirmesini beklemeyin. Ancak bir kaşık bile olsa her gün bu yeni besini çocuğunuza tattırarak alışma sürecini sabırla bekleyin.
3..Enerjinizi doğru besinlerde kullanın: Ispanak yedirmek için çocuğunuzla kılıç kalkan oyunu oynamak yerine, enerji ve sabrınızı; süt süt ürünleri, et, yumurta, balık ve tahıl yedirmeye saklayın. Çünkü bu besinler çocuğunuzun gelişimi için çok daha yaşamsal öneme sahipler.
4..7. aydan itibaren pütürlü gıdalar yedirin: Yiyecekleri çatalla ezip, yumuşatarak yedirmeye çalışın. İlk denemelerde pütürlü yiyemeyen çocuğunuza karşı soğukkanlılığınızı koruyun. Sabır ve inatla denemelere devam edin.
5..Sofraya birlikte oturun: 9 aylıktan sonra çocuğunuzu tok bile olsa mutlaka sizinle birlikte sofraya oturtun. Çocuğunuz erişkinlerin tükettiği gıdaları yiyebilecek yaşa geldiyse sofrada olan yemeklerden yedirmeye çalışın. Çocuğunuzun önüne koyacağınız küçük bir ekmek parçası veya köfte ile kendi kendine yemek yeme hazzına varmasını sağlayın.
6..1 yaşından sonra kontrollü emzirin: Anne sütüne çok alışkın ve düşkün bebekler, bir yaşından sonra anne memesini bir nevi tiryaki gibi emiyor. Anneyi her gördüğü yerde, her canı istediğinde emmeye çalışıyor. Anne memesi emip bir şekilde doyduğu için de ekstra gıda yemek istemeyebiliyor. Siz de bu durumdaysanız 1 yaşından sonra emzirme konusunda çok daha kontrollü olun.
7..Çocuğunuza örnek olun: Çocuğunuzun sizin yemek yeme alışkanlıklarınızı aynen taklit edeceğini unutmayın. Sebze yemeğini sevmeyen bir babanın, makarnadan maydanozları ayıklayan bir kardeşin bulunduğu bir ailede küçük bebeğin önüne koyulan her şeyi yiyip bitirmesi beklenmemeli. Elinizde tabakla televizyon izliyorsanız, çocuğunuzu sofrada oturup yemek yemeye ikna etmeniz kolay olmayacaktır.
8..Yemek öncesinde abur cubur yedirmeyin: Yemek öncesi verilen abur cubur atıştırmalıkların, ara öğünlerin yemek saatinde kabusa neden olacağını unutmayın.
9.Yemek sofrada yenir mesajını verin: Çocukların dikkat süresi çok kısadır ve uzun süre sofrada sabit halde oturmaya tahammül edemezler. İki lokma yedikten sonra ayağa kalkan çocuğunuzun peşinden, elinizde tabak çatalla koşuşturmayın. Onu birkaç kez uyardıktan sonra hızla sofrayı kaldırıp, yediği besinle yetinmesini sağlayın ve bir sonraki yemek saatine kadar da herhangi bir gıda almasına engel olun.
10..Israr etmeyin, ancak alternatif de yaratmayın: Çocuğunuza teklif var ısrar yok,. ancak alternatif de yok deyin. İşin sırrı gaddar anne kavramında yatıyor. Kereviz yemeğini yemeyi reddeden çocuğa karşı doğru yaklaşım makarna pişirmek değil, bir hafta süreyle her öğünde kereviz yemeği sunmaktan geçiyor.
11..Oyun oynayarak yedirin: Çocuğunuz 1 yaşında ise belli oranda oyunla, kandırmaca ile yemek seanslarını daha çekici hale getirilebilirsiniz. Ancak bunu, videoya kaydedilmiş reklam serilerinin önüne oturtularak, her reklam döngüsünde ağzını robot gibi açan bir çocuk noktasına kadar götürmeyin.
12..Ceza ya da ödül vermeyin: Yemek seanslarıyla ilişkilendirilmiş ceza/ödül yöntemleri başlangıçta işe yarıyor gibi görünebilir, ancak yaşamak için yemeliyiz algısının kurulmasına olumlu katkısı olmaz.
Alıntı
kızlar bu arada artık biz ba ba ba de de de arada anneye benzer bıseyler dıyoruz ayy cok mutlu oldum :)
Ah Arenciğimin de mi çıktı güle güle büyütsün, diğerlerini de patır kütür sorunsuz çıkarsın, bol bol yesin, içsin, sevimli gülücükler saçsın minik davşanBu arada oğlumun dişi çıktııııııııııııı kıymık diyoruz şimdilikkkk çok mutluyum çoooooooookkkkkkkkk
Canım hiç canını sıkma yemesi de düzelecek inşallah:))günaydın demeyi unutmuşummm.... :)
GÜNAYDINNNN HERKESEEEE.....
derin normale dönüyrr gibii. gece uykusu iyiydi.. yemede problem var halaa ama onu da çözecezz inş..
akşam misafir vardıı,, inanamadımm yaaa derinimmm binbir şebeklikk yaptıı öldürdü herkesii gülmektennn
Furuzancım ne güzel haberler getirmişsin bize :) Maşallah kuzucuğunaBugun 6.ay kontrollerimiz vardi. Idrar ve kan testi 4. Ayda yapildigi icin yapilmadi. Tum batin rotgeni istedi doktor ic organlarina bakildi. Dis mis yokmus bizde. Kilosu boyu herseyi normal dedi. Corbayi bir haftadir azar azar vermeye baslamistim. Kahvaltiyada basla dedi. 20 gun sonra tuzsuz zeytin de ver dedi. Sola cok donuyor dedim saga donemiyor dedim. Evet cok donmuyor ama sorun gozukmuyor dedi. Gece tepiniyor uyaniyor dedim. Ek gidaya basladigindan gece gaz sorunu oluyordur yada gunduz cok hareketliyse gece de hareket etmeye calisiyordur dedi.
Ogleden sonrada aşımız var. Onu da sorunsuz atlatiriz insallah.
geçmişolsun canımm inş. önemli bişeyi yoktur kv.. kolaygelsinn..
Gecmis olsun canim. Ciddi birseyi yoktur insallah. Kolay gelsin.
herkeslere mirabaaa :))
çok güzel bir gün hava bahardan kalmadışarı çıkmak istedim ama evde işlerim var fırsatı olan çıksın benceeee
geçmişe baktım çok tatlı bebişler gördüm tek tek alıntı yapamıyorum hepsine maşallah.. dişi çıkanlara da hayırlı olsun diyorum..
arasta kv geçmiş olsun...
günabakancım benim görümcem yok :)) direk eleniyorum bu durumda :)
kızlar size birde sorum olacak yoğurt mayalıcam ilk kez.. şu küçük kavanozlar varya hazır meyve, mama kavanozları işte onlarda mayalıcam içine ne kadar yoğurt koymam lazım? aranızda onlarda yapan varsa yardımcı olabilir mi? hem başkalarında işine yarar.. şimdiden teşekkürler
sabah:yumurta,peynir,ceviz,anne sütü ile karısık papatya çayı,cicibebe ve tereyagı ögle:tarhana çorbası ikindi:armut akşam;yogurt
gecmıs olsun canımm kayınvalıdene..tez zmanda ıyılesır ınş..bızde havayı guzel bulunca hemen cıktık :))
Geçmiş olsun canım şimdi gördüm yazını. Ciddi bişey var mı?
Teşekkürler kızlar. Diğer torununu yani İda'nın 7 ay büyük olan kuzenini severken çocukla beraber pat tirinanirinom da pataküte de tirinomHerkese merhaba geç geldim bugün ara ara okudum sizide yazamadım huysuz virjin bugün Mert 😵
seyyahcım kıymığınız hayırlı olsun maşallah. günlük gıda akışınız güzelmiş bende zor durumdayım paşa karışık şeyleri yemiyor illa tat arıyor.
jewaycım derin uykusu normale dönmesine sevindim darısı başıma😃
şebek oldular artık hayatın farkındalar
furuzan melek aşınız ağrısız ateşsiz geçer inş. zeytin bende deneyim.
Arastam kv geçmiş olsun hayırdır. bnde biraz işlendim sbh 8 de kalktık 2 de yattı bıdık çok yoruo artık huyu değişti
Tondora ben 1 haftalık ve 3 aylıkken gittim kontrele. hayırdır?
Günebakancım fesat görümce olmuş o 😃
Sulozcum menün çok güzel bnde balkabağı yapayım bgn dün ıspanak havuç yaptım yemedi yoğurtu ben öğlen veriyorum akşam gaz yapıo. afiyet olsun
Mutluluk bir çay kaşığı maya olur herhalde inş tutar
Mert uyuyo geç uyudu yoruldu uyanırsa erken bizde çıkarız belki kapı önüne yürüyüşe. evimin altı kreş oraya dalarız belki oynamaya 😃😀😃
Canım İda da çok iştahsız şimdiye kadar çok az şeyi sevdi yılmadan yapıyorum ,deniyorum napayım illa alışacak.Kizlar bugün asilarimizi olduk cok agladi ama neyse ki henuz huzursuzluk ateş falan yapmadi inşallah bu geceyi rahat atlatiriz. Hastaligi sebebiyle asiyi ertelemistik biraz.Kilosunu düşük buldu hemsire neredeyse 6 bucuk aylık olduk hala 7 bucuk kilo.neredeyse 1aydir hic kilo almadi. Kilo olayini cok takmiyorum ama ek gidaya geceli hic birsey yemiyor begenmiyor. Ağzıni sıkı sıkı kapatiyor. Tattirirken beğendiği yedigi şeyleri bile yemiyor. Sütum de eskisi gibi cok degil zaten calisiyorum. Gun icinde sadece 120 cc anne sutu iciyor, sagip birakrigim, bir kac kaşık da zorla yedirdikleri muhallebi püre vs. Cok az degil mi ? Neden bu cocuk yemiyor cok üzülüyorum
İyi akşamlar güzel hanımlar!
Çok yoğun çalışıyorum ve sürekli emzirmek için iş yeri ve kaldığımız otel arasında gidip geliyorum. Çok yoruluyorum ama bana çalışmak çok iyi geldi. Yanımda annem de var, onun hakkını ödeyemem. Geçmişi okuyamadım. Bir selam vereyim istedim. Özledim sizleri. Hepinizi kucaklıyorum ve bebişlerinizi öpüyorum uzaklardan. Heğiniz sağlıkla, neşeyle kalın...
Anladım canım umöarım herşey düzene gider de daha sık girersin. Özleniyorsun bunu bil ve bulduğun her fırsatta gel olur mu şirinlikKızlar şimdi gördüm mesajlarınızı. Sizlerin mesajlarını görmeden önce yazmıştım zaten, selam vermiştim hepinize. Annem çok sıkılıyor burda, bilgisayar onda, oyun oynuyor kadıncağız sıkıntıdan boş kalınca akşamları. Bir de burda internet bağlantısı kötü, sürekli kopuyor, çok can sıkıcı. Geceleri sapıttı iyice oğlum, sürekli kalkıyor, emiyor, emiyor, sonra tabi kusuyor. En son sabah 5'te kalkarak ve geri uyumayarak rekor kırdı! Bir kere de değil üstelik, her sabah bu tekrarlanıyor. Ben de zaten çok yorgun olduğumdan, Dylan ne zaman uyursa uyuyorum. Ya saat 9 da bile uyudum inanmıyorum, ben de hayatımın rekorunu kırdım böylelikle:)) Yazmadan gider miyim hiç. Unutmadım sizleri, kucaklıyorum hepinizi...
Bugün çooook akıllıca bişey yaptım. Geçenlerde okuldan iki öğretmen arkadaşımın e bebekten aldıkları hediye elbiseleri (zaten küçük almışlardı ve elbise giydirmeyi sevmiyorum daha ayaklanmadan rahat olması daha önemli bence) götürüp bezle değiştirdim. Ikikoli bez aldım👏👏👏 kendimi tebrik ediyorum. En çok beze para veriliyor sonuçta☺️
Dertlilere derman bulayım diye bi bakayım dedim
Misafirlerimi uğurladım nihayet geçmişi de yarın okuyacağım inşallah.ama size çikomun yoğurtla imtihanını göstereyim dedimyoğurdu elmaya nazaran daha severek yiyor.elmaya bugün biraz ıykk yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?