Suloz naber canim?
Bugunki menumu yazayim
Sabah.1 tatli kasigi sutlu pirincli muhallebinin icine peynir,tereyag,pekmez karisimi.
Oglen.yogurt corbasi(1 tatli kasigi pirinc 2 tatli kasigi mayaladigim yogurt,gozkarari su)
Ogleden sonra elma.havuc suyu karisimi
Önce geçmişi okuyup aranıza katılmak niyetindeydim.Bir süre okudum, 400lü sayfalara ancak gelebildim.Her ne kadar doktor ek gıdaya 5. ayda tam olarak başla dese de ben anne sütünden mahrum kalır düşüncesiyle tadımlıkla tam geçiş arasında bir uygulama yaptım. Belki de doktoru dinlesem iyi olurdu; çünkü kızım 50 persentilin altında.Sanırım 40 persentilde.Boyu uzun; ama birkaç aydır kilo hususunda sorun yaşıyoruz.Önce idrar yolu enf. nedeniyle kilo alımı yavaşladı.sonra da bu aylara has azalma başladı.Aslında emmede ve yemede bir sorun yok; ama belki çok hareketli olduğu belki de metabolizma hızı yüksek old. içindir.Besin alerjisi de olabilir; çünkü yoğurt ve tarhana verdiğimde dilinde kızarıklık ve çenesinde kırmızılık oluştu.Bu irmik için de geçerli.Bunlar 2 saat içinde kaybolan belirtiler old. için lütfen bebeğinizin diline ve vücuduna dikkatli bakın.Umarım sorun yaşamazsınız.Bizde bir de bebek egzaması (atopik dermatit) var.Doktor süt alerjisi ihtimali nedeniyle kahvaltıya 1 ay sonra başlatacak.Egzama için Mustela bize çare olmadı.Maalesef 5 gün kortizonlu krem kullandık;ama krem sonrası egzama tekrarlandı.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Kilo almasını istiyorum.Dr. devam sütü, kaşık maması, pirinç unu önermiyor.Ben de kullanmıyorum.iştahı yerindeyken neden az kilo aldığını bir çözebilsem... Gece 3 saatte bir emziriyorum.Gerçi 1-2 dk sonra uyuyakalıyor.Dr. bunu önermişti; ama işe yaramadı.Bizden götürüsü de oldu.Kızım kesintisiz 5-6 bazen 7-8 saat uyuyan keyifli bir bebekti. Şimdi 2-3 saatte bir uyanıyor.Aynı saatlerde kalktığı için bunun alışkanlık olduğunu tahmin ediyorum.Egzama için dr. odanın iyi nemlendirilmesi gerektiğini, kremle o alanları iyi nemlendirmemizi, haftada 2 kez yıkamamızı (Günaşırı yıkıyordum), önlük takarken dikkatli olmamızı (Boyun bölgesindeki egzama sebebi bu olabilirmiş) önerdi. Size önerilenler nedir?Yanlış hatırlamıyorsam egzaması olan bebeklerimiz vardı. Bizim bir tane dişşimiz çıktı ve 2.si de çıkmak üzere.Sürekli mızmızlığın ve uyku süremizin bir katili de o minik canavarlarEk gıda olarak meyve ve sebze çorbaları verdiğimi de eklemek isterim.
beni bu yolda yalnız bıraktın demek arkadaşımm
senin adına çok sevindim, darısı başıma
Iyi akşamlar hatunlarBugün bi ara uğradım ana yazma fırsatım olmadı. Biraz işlerim vardı da. Şöyle bi geçmişe gideyim bakalım neler kaynattınız
canım bız ılk ek gıdaya gecıste vermıstık ozman kabız yapmmamıstıı..bugun tekrardan yıycez bakalım yaparsa haber verırım..ama ben ıcıne bırazcık da zeytınyagı ılave edıyordum :)
masllah mıs kokulu inciye..Allahım nazarlardan korusun senı...tokanı da yerım o gulen agzını da :))Allah yurumelerınıde gosterırı ınsallah bızlere ...
aaa ben kacırmısım kayısılı yogurdu...hemen denemelıyım :))gun kuruusmu arastacım yoksa normal bıldıgımız sarı kuru kayısıdanmı yaptın sen ??
HeraseraParme'cim girmemle gözüm gönlüm açıldı, çok tatlı ve güleryüzlü bir kızın var. Bütün fotoğrafları çok güzel ama ben en çok banyo sonrası fotoğrafını sevdim, güzel gözlüm benim!
Kızlar yapabildim mi bilmiyoruma ama ilk defa size resmimizi yüklüyoruz.İşte ela ve ben.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1796497_10152235765992661_1449732824_n.jpg
Canım yaa çok tatlı görünüyosunuz maşallah size. Eloş hanım dünya tatlısıPazar gününden birkaç foto.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1891008_10152235767052661_291316406_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1779226_10152235767852661_1385054603_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1794550_10152235767942661_718386557_n.jpg
Süper fikirmiş canım ben de 15 gün sonra ete geçiş yapıcam bu aklımda bulunsunyarın kı menumuz
sabah:yumurta pekmez tahıl peynır
oglen :kıymalı brokolı corbası
ogleden sonra: yogurt
aksam:muhallebı kızlar bu arada corbalara kıyma koymaya basladık ya ben buzluktan cıkar sok yapıp bozmamak ıcın bı taktık buldum kıymalı sulu kofte yapıyoruz ya hanı bn kıymanın yarısını pırınclı yarısını bulgurlu baharatsız tabı kofte yaptım yuvarlak yuvarlak buzdolabı posetıne koyup dolaba attım corba yaparken hemen uc tane cıkartıp kullanıyorum
Gerçi özelden de msj attım sana ama genlde çeken ben olduğum için biraz eski bir foto buldumen kısa sürede çikomla foto çekilmeliyim
benide aranıza alınnnn bi göbek var sormayın gitsin😃
fakat devasaaa bir karnım vardı 4.300 kg lık Mert 👶
Bildiğimiz sarı kuru kayısı canım
Herasera
Canım yaa çok tatlı görünüyosunuz maşallah size. Eloş hanım dünya tatlısı
Süper fikirmiş canım ben de 15 gün sonra ete geçiş yapıcam bu aklımda bulunsun
Ayşecim Çikonla tanışma şerefine nail olmuştuk, şimdi de senle tanıştık. Çok sevindim canım resmini gördüğüme çok güzel bir hatunmuşsun
Pek istekli görünmüyo gibi canım kv. gerçekten de. Keşke sağlam bir bakıcı bulsan da ona bıraksan kreşler alana kadarbıraz cnm sıkkıın bırılerıyle paylasmam lazım en yakın sizi buldum. kızlar ben evlenırken ıs den ayrıldım dınleneyım dıye sonra hamıle kalınca dewam etmedım nıyetım bır yasını doldurunca yemeye ıcmeye alısınca tekrar ıse baslamaktı.calısmam lazım ew almak ıcın suan kıradayız nereye kadar tmm suan esım sagolsun her masrafımızı karsılıyo ama oglumun gelecegı ıcın benımde calısmam lazım dün esım bı arkadası aracılıgıya bı ıs bulmus kulagına calınmıs daga dogrusu dun gıttık görüstük adam bebegım oldugu ıcın esnek calısma saatlerı bıle sundu sabah 7 de gıdıcem oglen 2 de ewdeyım ve bu saatlare göre maası da ıyı sorun ne dersenız kvdem hep ben bakarım dıyordu calısırsan gercı hala bakmam demıyo ama daha tam karar vermemısken bıle bır suru laf bellı etmemeye calısıyo ama ıs basa gelınce tutustu zaten yavrumu kucuk bırakcam dıye üzgünüm bugun ordaydım ıste cocugu sevıyo oglum sen bole yaparsan ben napcam sen burda bagırırsın ben mutfak da yemek yaparım yada annen gelınce yapar sonra annen corbalarını yapar hazırlar ben yedırırım ben yapamam corba sonra bana dıyo gunlerımın oldugu gunler ızın alırsın babamın ıs yerı degıl kı alıyım dedım her hafta gunu var zaten dedım bnım dusundugum sabah 7 de kıwanc uyuyo oluyo nasıl uyandırıp getırcem sen gelırsın uyanınca alır gıdersın sıze dedım ewımız karsı karsıya zaten benım ewımde bakmaz bılıyorum ole olmaz dedı benm ewımın ısı nolcak sız burda kalın yada cocuk kalsın dedı bende dedım bır gun ıkı gun degıl kı sızde kalalım . kızdıgım nokta ben daha ıse bıle baslamadan bu kadar laf yaptı baslayınca nolcek ben cocugumun yemegını yapar bırakırım o sorun degıl hatta onun yemegınıde yaparım cocugum ıcın hersey ama daha ıse baslamadan bu kadar laf cok canımı sıktı dogrusu bıde bu kadın torun delısı ızın versem alır göturu dıyodum o derce sevıyo demekkı sadece sevıyomus bakmaya gelınce emınım zorlancak laf yapck calıssam bıraz daha beklesemmı bılemedım
Ah canım ah o ağız kilitleme olayı bizde de var neler çekiyorum nelerKızlar nasılsınız çok özledim sizi...İşe başladığım günden beri çok yoğunum alıntı yapan arkadaşlarım teşekkür ederim...Bir hafta babamın rahatsızlığından dolayı annemlerde kaldık dün de evimize geldik annemlerle..Yağız bu ara dişten midir nedir öyle huzursuz ki gündüz ayrı gece ayrı.İki aydır kilo almamış ve 200 gr vermiş üstelik.Çok üzülüyorum..Çok iştahsız ağzını sıkıca kapatıyor bi tek tarhana çorbasını seviyor başka da bişey yemek istemiyor zorlamayın deniyor ama ne mümkün annem babam yazık yedirmek için ne çekiyorlar ben yokken, ben de hergün başka bi şekilde yedirmeye çalışıyorum..Kızlar inşallah geçici bi süreçtir diştendir inş...Bu arada diş jellerinden almış eşim kullanan var mı aranızda.Bi de ben de bulgur kullanmak istiyorum artık erken değil dmi.Başka ne sorcaktımm..bi de ben yulaf unu alcağıma yulaf kepeği almışım onu kullanabilirmiyim sizce muhallebide veya kahvaltıda...
Fotoların hepsine baktım alıntılayamıyorum çok güzeller gerek anneler gerekse bebişler maşallah...Gözlerim kapanıyor İyi geceler size ve meleklerinize..
Valla iyi ki istemişsin ben de bayıldımİyiki resim istemisim cokkk begendim seni ve cikoyu anne-ogul gercekten bir harikasiniz Allah nazarlardan korusun.
Ayy boklu popişine bakmıyo bi de adammm diyo hee ne ilginç bi başlangıç yapmış ahahah keşke o anı çekebilme şansınız olsaydıGünaydın canlarDün akşam kızım adam dedi Dayısı kapıdan cıkıyordu onun arkasından bakıp adammmm diye seslendi. Biz şok olduk güldük hepimiz. Sonra bize baktı gülüyoruz diye o da şımarık şımarık gülüp 2 kez daha arka arkaya adam adam dedi
Nice 7 aylara ersin SelimciğimGünaydınn bu arada :)
Alıntılara, geçmişe sarınca günaydın demeyi unuttum :26:
Kabız olduğumuz için 2 gündür öğünlü ek gıda vermedim. Bugünkü menümüze karar verince paylaşacağım.
Dün 7. ayımızı doldurduk biz :119:
Oh maşallah afiyet olsun hepsini silsin süpürsün. İdoş gibi yaptırıp yaptırıp döktürmesin (gerçi abimiz baya afiyetle yiyor onları ya neyseBen de menü paylaşayım kızlar
Sabah: 1/2 yumurta sarısı, Kibrit kutusunun yarısı kadar keçi peyniri, pekmez, yarım dilim tam buğday ekmeği içi, formül süt (bizim kız gibi bulamaç sevmeyen bebişler için formül süte ekmek banıp yedirebilirsiniz formül süt yerine bazen ıhlamur rezene olarak da veriyoruz.)
Öğle: Kıymalı, havuçlu, bulgurlu kereviz çorbası
Ara öğün: Armutlu yoğurt
Akşam: Bizimle oturup allah ne verdiyse(Patates oluyor genelde)
Canım hiç korkma ben de kastım kastım geldi geçti bileCnm asilari oldunuzmu...bzmkide pzartesi stresine girdm smdiden
günaydınlar herkese
kahvaltı buğday ekmek içi peynir yumurta pekmez ceviz muz tereyağ ıhlamur
öğlen yoğurt
4 lerde çorba kereviz portakallı dün sevmişti çok
akşam meyve suyu elma havuç armut muz karışımı gece muhallebi
Menüler süper kızlar afiyet bal olsun tospiklerime. Ben de menü yazıyorum yazıyorum ama hangilerini yedi diye sorsanız ahahahgünaydın mınik kuzuların tatlı annelerriii :))bizim menümuz ise
sabah:yarımdan bıraz fazla yumurta sarısı,tam bugday ekmegı ıçı,ceviz,tuzu alınmıs peynir,pekmez,
öğlen:brokoli,soğan,patates,irmik
ikindi:elma suyu,havuç suyu karısımı
akşam:yogurtlu avakodo
dünüşş selim 7 aylık olmuşşşş tatlışşşşşşş oyy büyüyolarrr ya yerim yerimmm kocaman maşallah kuzumaaaaaaaa
ivit ya orda yasak kelimeler kullanmışımmm cınımm yaaakaymaklı künefemm gibiii ahahaha
Allahımmmm Rapunzelim gelmiş, narin prensesim gelmiş, güzeller güzeli arkadaşım gelmiş daha ne isterim
Olsun doya doya baktık fina mıdeliriciğimmmm 3 tane aynı pozu nasıl yüklemişimm ama onlar farklı olucaktıııı yüklenmiyorr öhöööööööööööö
Ay ne güzel hazırlanmışlar yaa çok hoşuma gitti. Oldukça eğlenceli geçmiş belli :))Eki Görüntüle 982756 Eki Görüntüle 982757 Eki Görüntüle 982758 Eki Görüntüle 982759 Eki Görüntüle 982760 Eki Görüntüle 982761 Eki Görüntüle 982762
veee haftasonundan kareler diş buğdayı 6ay kınası
kına tacı dağıtıldı anne ve bebek bindallı giydi diş hatırası magnet verildi küçük kavanoz içinde kına verildi kapıya kendisi mukavva ve süslü taşlarda kapı süsü yapmış ayrıca resim çerçevesi yapmış
ikram diş buğdağı içinde mısır vardı tuzlu tatlı kurabiye ve şerbetli tatlı kola fanta
kızımız kalemi seçti üzerinden buğdaylar atıldı dilek tuttular
ilk önce tütülü ilk dişim çıktı yazan badyli elbisesi vardı pembe beyaz
Gazan mübarek olsun canımKızlarrr kayınvalidem İzmir'e iniş yapmış olmakla beraber 2 hafta boyunca bizde olacako burdayken ne kadar girebilirim bilemiyorum ama takipte olacağım
Canım her şey iyi hoş da eşine noldu yaa verdiğin sevindirici haberleri aldı götürdü benden şimdi. Nesi varmış canım:26: Çok geçmiş olsunKızlar selamlar doktordan şimdi geldik boyumuz 70 cm kilo 8100 gr bu ay 300 gr almış zaten bi inceldi çocuk farkındayım ama doktor normal dedi kafa 45 cm normalden büyük ama bi sıkıntı yok kalıtsal dedi
Artık et grubuna başlayabilirsin dedi doktor şöyşe haftada 4 gün et grubundan birşeyler yiyicek 3 kez çekilmiş dana kıyma koyun veya kuzu asla değil bir çorba kaiığı kadar kavurup çorbalarına katılacak haftada 2 gün kıyma bir gün tavuk eti bir gün balık yiyecek özellikle beyaz eti olan balıklar levrek dil balığı gibi birde dip not çorbalara et suyu koymanın hiçbir vitamin değeri yok direkt et koyacaksın et veya kemik suyunda herhangi bir vitamin falan yok dedi kusura bakmayın hızlıca yazdım eşimin kalbinde bir ağrı vardı sabahtan beri hastanedeyiz bir sürü tahlil yapıldı şimdi sonuçlarını doktora götürmeye gitti bende haber bekliyorum öyorum hepinizi
Canım ayrı ayrı versen daha iyi olur sanki irmik hariç ben hepsini deneye deneye gittim.selamlar herkese
geçmişe baktım geldim araya öykünün uykusu girdi hatırladıklarımı yazıciimm
nasya eşin için geçmiş olsun inş kötü bir şeyi yoktur. kızına da maşallah gayet iyi boyu kilosu
ayse çok hoşsunuz yaşından da ufak duruyorsun bu arada
cucu Allah neşenizi bozmasın o gülücükleriniz eksik olmasın yüzünüzden
kurabiye kına ve diş buğdayı çok güzelmiş bende kararsızım yapıp yapmamakla
selim kocaman olmuş maşallah
ang,günebakan ilk kelimeleriniz hayırlı olsun
valla aklımda kalanlar bunlar umarım atladığım kimse yoktur
bizim menüye gelince biz yavaş yavaş geçiş yapıyoruz o yüzden hafif bir menü bizimki
sabah: çeyrek yumurta sarısı
öğle: tarhana çorbası denemesi yaptım hiç sevmedi öğürdü ağladı
akşam: yoğurt
gece: sütlü pirinçli muhallebi içine devam sütü ve 7 tahıllı kaşık maması ekliyorum bunu seviyo
bide kızlar size bi sorum olacak biz ilk kez yiyeceği şeyleri 3 gün sade olarak veriyorum mesela yumurtayı kahvaltı olarak tek veriyorum sonra peynire geçicem 3 günde onu vericem alerjisi yoksa bunları birlikte vericem.. peki ama herşeyi böylemi yapayım?? sebzeler, meyveler mesela sebze çorbası yapıcam diyelim ki patatesi 3 gün, havuçu 3 gün, irmiğini 3 gün ayrı ayrı mı vereyim? böyle çok vakit kaybı olacak iyice geç kalacağız ek gıdaya geçişe diye korkuyorum.. yoksa direk birlikte mi vereyim?
amma uzun oldu yaff
Oğluşunla beraber hoşgeldin canım aramızamerhabalar uzun zamandır sessiz takpicinizim e artık katılmak farz oldu hepiniz bebeklerinizi güle güle büyütün ömürleri bereketli saglıkları daim olsun ben ve ogluşumdan size kocaman bir merhaba
ek gıda konusunda ben acıkcası yapıpta ogluma yidirdigim bir sey yok yapışık gezdigimiz için ne yazıkki vakit yok ama bir gün önceden akşamdan yapsam ertesi gün versem nasıl olur sizce
Ne çok aksilik olmuş üst üste canımÖnce geçmişi okuyup aranıza katılmak niyetindeydim.Bir süre okudum, 400lü sayfalara ancak gelebildim.Her ne kadar doktor ek gıdaya 5. ayda tam olarak başla dese de ben anne sütünden mahrum kalır düşüncesiyle tadımlıkla tam geçiş arasında bir uygulama yaptım. Belki de doktoru dinlesem iyi olurdu; çünkü kızım 50 persentilin altında.Sanırım 40 persentilde.Boyu uzun; ama birkaç aydır kilo hususunda sorun yaşıyoruz.Önce idrar yolu enf. nedeniyle kilo alımı yavaşladı.sonra da bu aylara has azalma başladı.Aslında emmede ve yemede bir sorun yok; ama belki çok hareketli olduğu belki de metabolizma hızı yüksek old. içindir.Besin alerjisi de olabilir; çünkü yoğurt ve tarhana verdiğimde dilinde kızarıklık ve çenesinde kırmızılık oluştu.Bu irmik için de geçerli.Bunlar 2 saat içinde kaybolan belirtiler old. için lütfen bebeğinizin diline ve vücuduna dikkatli bakın.Umarım sorun yaşamazsınız.Bizde bir de bebek egzaması (atopik dermatit) var.Doktor süt alerjisi ihtimali nedeniyle kahvaltıya 1 ay sonra başlatacak.Egzama için Mustela bize çare olmadı.Maalesef 5 gün kortizonlu krem kullandık;ama krem sonrası egzama tekrarlandı.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Kilo almasını istiyorum.Dr. devam sütü, kaşık maması, pirinç unu önermiyor.Ben de kullanmıyorum.iştahı yerindeyken neden az kilo aldığını bir çözebilsem... Gece 3 saatte bir emziriyorum.Gerçi 1-2 dk sonra uyuyakalıyor.Dr. bunu önermişti; ama işe yaramadı.Bizden götürüsü de oldu.Kızım kesintisiz 5-6 bazen 7-8 saat uyuyan keyifli bir bebekti. Şimdi 2-3 saatte bir uyanıyor.Aynı saatlerde kalktığı için bunun alışkanlık olduğunu tahmin ediyorum.Egzama için dr. odanın iyi nemlendirilmesi gerektiğini, kremle o alanları iyi nemlendirmemizi, haftada 2 kez yıkamamızı (Günaşırı yıkıyordum), önlük takarken dikkatli olmamızı (Boyun bölgesindeki egzama sebebi bu olabilirmiş) önerdi. Size önerilenler nedir?Yanlış hatırlamıyorsam egzaması olan bebeklerimiz vardı. Bizim bir tane dişşimiz çıktı ve 2.si de çıkmak üzere.Sürekli mızmızlığın ve uyku süremizin bir katili de o minik canavarlarEk gıda olarak meyve ve sebze çorbaları verdiğimi de eklemek isterim.
Canm makarna bilmem ne yiye yiye aldim sevndim de gobek geri geldi ;-) ins bu kiloyu tutabilirm ;-)
beni bu yolda yalnız bıraktın demek arkadaşımm
senin adına çok sevindim, darısı başıma
Kiz ne yalnz birakmasi yine zayifim sdece sezeryan gobegm gldi anca beraber kanca beraber canm ;-)
Kız Cucum ne diyolar bunlar ahahahha ay beni orta yerimden çatlatçaklar zaten tatlısızım ühühühü yazık banaayyy 50 kilocuk olmuşşş amanda aman kutlayalım bunuuuu
canım kilonu koru biraz karın egzersiziyle gider göbişşş
Özleniyorsunnnnn
Nerelerdesin kiz sen ;-)
ben hiç muhallebi içine kahvaltı yaptırmadım yrn deneyeceğim hep ıhlamur ile yapıyorum umarım sever bıdık şindi armutlu muhallebisini yedirdim uyudu
Bende ilk kez denedim canim namm namm yapti ama sadece 5 kasik yedi
Saat 21.00 gibi yogurt verdim(ilk kez bu saatte verdim) icinede bir cay kasigi pekmez kattim.Bugun tv bir cocuk doktorundan dinledim aksam 21.00 den sonra yedirmeyin dedi ve mamasina pekmez yada tahin katin tok tutar,bebek uyanmaz dedi.
Denedim bakalim ne kadar dogru
Gerci bence baris acliktan degil gazdan veya disten uyaniyor.
cnm yoğurt gaz yapar akşam verme istersen ayrıca pekmez ile yoğurtu dr önermedi demir kaybolur dedi ıspanaktaki gibi her dr ayrı düşünür😃
Gunaydinlarrrrrrrr
Bugun cooook guzel gecsin ins.
Kizlar yaa soylemeye utaniyorum ama ben bir kac kezdir ruyamda esimi aldattigimi goruyorum.Bu kisiler bazen unluler dunyasindan oluyor bazende hic bilmedigim hayali kahramanlar.tovbe yarabbim nedir bu boyle...
Gunaydinlarrrrrrrr
Bugun cooook guzel gecsin ins.
Kizlar yaa soylemeye utaniyorum ama ben bir kac kezdir ruyamda esimi aldattigimi goruyorum.Bu kisiler bazen unluler dunyasindan oluyor bazende hic bilmedigim hayali kahramanlar.tovbe yarabbim nedir bu boyle...
Günaydın canım niye utanıyosun kız rüya sonuçta. Popişi iyi ört belki geçerBen de bir iki kere görmüştüm hatta eşime anlattım, kiminle diye sordu tanımıyom dedim Bi defasında yarım gün filan konuşmadı benle.
Ben bütün gece İdoşun altını aldım, altın sarısı kakalar. Hayır olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?