2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Hemen bakıyorum tatlım :)

selam güzel bebeklerin güzel anneleri... uzun zamandır cepten girdiğim için ve ve ordan yazmaktan nefret ettiğim için yazamadım... hemen kafamdakileri sorup çıkıcam: şimdi benim kızım altıay bir haftalık oldu. hala sırt üstünden yüz üstüne yada tam tersine dönemiyoruz.... bebekleri birbiriyle kıyaslamak doğru değil ama annelik işte.... dişlerimizde de b gelişme yok. ve desteksiz oturamıyoruz... normalmi :) dermişim.

ek gıdaya geçişe gelince de 6 ayını doldurduktan sonra çalışmaya başlayacağım için 5 ay bittikten sonra elma suyu yoğurt gibi başlamıştık. ama araya hastalık girdi emmedi bile. hatta ilaç içireceğimi zannediyordu her kaşığı dudalarına değdirdiğimde bizde geri anne sütüne döndük. şimdi tekrar başlıyorum vermeye ek gıdayı ama severek yediği iki üç şey var. mesela onun için sebze çorbası yaptım yemedi. bizim tarhanadan yedi. onun için hazırladığım hiç bir şeyi yemiyor. sofradan tattırdıklarımı yiyor. ne yapıcamı bilemedim....

abimizde de özel hazırladıklarımı yemezdi (tuzsuz-salçasız vb) bende zarlı olacak diye bizim soframızdan bişey vermezdim...6 yaşına geldi hala iştahsız hala yemiyor.

akıl verin bana napayım ben???

Dis zaten 13. Ayda bile çıkaran varmis desteksiz cogumuzun bebeği henüz oturmuyor yani bunlar cok normal . Sadece dönmesi biraz gecikmiş ama o da biraz kilolu ve hareketi sevmeyen ( onların da bir karakteri var :)) bebekler icin bu da normal Canim :)

Canım benim oğlum da altı ay 12 günlük ve desteksiz oturamıyor. Ben altı aya kadar hiç oturtmamıştım, yavaş yavaş alışır diye düşünüyorum. Benimkisi dönebiliyor ama belki de kızının kilosu engel oluyordur, eğer kilolu ise, veya henüz hazır hissetmiyordur kendini annesi:)) Benim oğlum da ek gıda olayını sevmedi ama ben kızımdan şerbetliyim. Yavaş yavaş alışmak zorunda. Tabi bazen sinirleniyorum ve sabrım tükeniyor çünkü memeye de düşkün değil, hızlı hızlı arkasından koşturan varmış gibi emiyor çok kısa veya uykuya giderken yine kısa emiyor. Ah ne olurdu benim de şöyle uzun uzun, yüzüme arada baksa ve gülse de yeniden emmeye devam eden bir bebeğim olsaydı, ikincide de tutturamadık:)) Azıcık emip, öyle beni seyrediyor oğlum,yüzüme bakıp gülüyor, zorladığımda yay gibi gerilip, arkaya atıyor başını, daha zorlarsam ağlıyor. Benim de sabrım tükeniyor. Kızım da çok çektirdi bana. Ama en azından oğlumda tecrübeli olduğumdan pes etmedim ve altı ay sadece anne sütü aldı. Kızımda 5 aylıkken ek gıda vermeye başlamıştım doktorum yönlendirmesi ile sütüm olduğu halde. Şimdiki aklım olsaydı... Neyse yine de 7 ay anne sütü aldı.
Birkaç ay onun sevdiği iki üç şeyi yedir bence, daha çok emzirmeye çalış, tabi imkanın varsa. Zaten dokuz aydan sonra yavaş yavaş anne sütünü azaltmak lazımmış, uzman tv de doktorda dinledim. Bir yıldan sonra bebeğin keyfine kalmışmış, keyif için emermiş yani:)) Bizde de bir iştahsız abla var, bu konuda bir şey söyleyemiyeceğim, kelin merhemi olsa...

Biz de cok üzüldük Neyseki birşey olmamış unut artık sen de bir daha kemerimiz bırakamazsın annesi artık büyüdüler hareketliler cok

Oyy canım ya kıyamam ama oluyor işte CNm kazalar çok hareketlendiler daha fazla dikkat etmemiz lazım hepimizin gecmiş olsun CNm sende üzme kendini çok şükür iyiymiş kuZucun

Of geçmiş olsun aman canım bende bir an koltukta otururken bırakıyorum ama yanımda otururken bile düşme tehlikesi atlatıyor çok hareketliler aman dikkat çok geçmiş olsun

ahh kızlarr çok fena bi korku yaşadım allah kimseye yaşatmasın inşallah.. sağolun bu arada

geçmişolsun canımmm.. ama üzülme bncee bebğini düşürmeden büyüten olamayacak maaleseff.. ilker iyyise eğer problem yok üzme kendinii. hem bunların hepsi deneyimm deneyimmm.. :)

Kızlar inanamıyorum diyetimin 10. günü ve ben bizim tartı eğer kafayı yemediyse 2 kilo verdim Ayrıca sütüm de arttı. Emzirdiğim için çok katı bir diyet değil her daim tokum

Vallahi bravo Tebrik ederim canım kalan kiloların da gider yaza kadar... Süt problemim var benim bu ara abur cuburda cozuttum bu yüzden

Tamamdır annesi çekilebilirsin Bu tatlı minik şekeri biz yer yer bitiririz İyi yolculuklar sana şimdiden ve kolay gelsin

Geçmiş olsun canım bir anlık bişey... düşüyorlar elimizde olmuyor bazen. Çok yüksekten düşmedi dimi?

Kızlar eloşun kakası çok kuru yapıyor ama zorlanıyor kuru kayısı aldım gün kurusu suda haşlayıp tel süzgeçtenmi geçireyim siz nasıl verdiniz

geçmişolsun canımmm.. ama üzülme bncee bebğini düşürmeden büyüten olamayacak maaleseff.. ilker iyyise eğer problem yok üzme kendinii. hem bunların hepsi deneyimm deneyimmm.. :)

çok zor bir deneyim oldu benim için iyi şükürler olsun uyuttum yine :S

bu beşik canım http://mcdn01.gittigidiyor.net/rw/cimri/159/159491_200-200.jpg yüzü kızarmıştı hafiften ama bişey yok şimdi

Kızlar eloşun kakası çok kuru yapıyor ama zorlanıyor kuru kayısı aldım gün kurusu suda haşlayıp tel süzgeçtenmi geçireyim siz nasıl verdiniz

nasya'cım ben blendırdan geçirdim ama sen yapabilirsen çatalla ez bende bundan sonra öyle yapıcam demir değeri açısından sabah hemşirede öyle yap dedi.

İlk yaptığında catalla ezdim olmadı blenderdan geçirdim
Bugun 15-20 dk Hasladim cam rendede ezdim kolayca ayrıldı kabuğunu attım .

TONDORA gecms olsun cnm bisey olmamis sukur...duse kalka buyucek bu minikler ama insan korkmadan edemiyo..DELIMAVI cok tatli idilcik masallah allah nazardan saklasin..ARASTA 2 kilo gtmis bile azmine hayran kaldm bacim ha gayret yaza tig gibi giriceksn...baskaaaa unuttigum atladgm bsey yokyltr umarim

İlk yaptığında catalla ezdim olmadı blenderdan geçirdim
Bugun 15-20 dk Hasladim cam rendede ezdim kolayca ayrıldı kabuğunu attım .

Kızlar cezvede az su ile kaynattım kevgşrden geçirdim güzel oldu bayılarak yedi şimdi sonucu bekliycez artık

canım sağolasınn sen deyince aklıma geldi Prof.Yankı Yazgan'ın Düşe kalka büyümek kitabını not almıştım bir türlü almak nasip olmadı mutlaka alıcam

Canım ben sabırsız davranıp hemen sordum ne yapıyorsun diye.Zaten yazmışsın.Hadi bakalım Allah kolaylık versin.Gidişat süper.

canımm sen neler yapıyrsun nasılş gidiyor diyet durumlarıı. hala takip ediyor musun diyet topicinii. ben iyice bıraktımm oraya bakamıyorumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…