Cücü, Arasta, Jeway, Nasya, Delimavi ne kadar güzel kızlarınız var! Dayanamadım yazıyorum hepsi ışık ışık bakıyor ve çok sevimli. Allah şanslarını açık etsin.
Kızlar uykusuzluk hepimizin sorunu, sizlere de fikir danışmak istiyorum, zira delirmeme ramak kaldı. Oğlum gündüz maksimum 3 saat uyuyor ve saat 4 ten sonra uyumuyor. Bu nedenle en son saat 8 de memede sızıyor. Sonra iki kere emmeye kalkıyor ve saat beş veya beş buçukta artık uyumamacasına kalkıyor, tekrar uyutamıyorum, en az iki saat uyutmaya çalışıyorum ama benim sinirlerim çok yıpranıyor. Her gece bu tekrarlanıyor. En azından saat 7 ye alabilmek için önerisi olan var mı? Acaba 4 ten sonra bir kere daha yatırarak, gece geç mi yatırayım, mesela 10 da. Oğlum belki gece sadece 9-10 saat uyumak istiyor. Saat beş olmaz, olmamalı. Konuşuyor, dönüyor, çığlık atıyor, beni görünce gülüyor, çığlık, kıyamet, hayır bırakayım, çığlık ata ata uyusun ama kızım uyanacak (yan odada yatıyor) diye korkuyorum. O da ayrı bir uykusuz zaten, sabah 8 de ayakta. Aile boyu uykusuzluk, ne güzel, genetik bu sanırım.
Bir de Suloz ek gıdayı verdikten sonra emziriyorum diye yazmışsın ya, sonra hemen emmek istiyor mu, kaç saat geçiyor emmesi için? Benim oğlum niye uykusuz, niye iştahsız, üzülüyorum ama ben...
Gecmiste diyet yaparak 20 kilo veren bir insan olarak takdir ve tebrik ederim cok guzel besleniyorsun cok dengeli . Bu arasa kastan kilo vermemek icin ekmek yemek sart arkadaslar asla ekmegi tamamen kesmeyin ancak kepek olmasın Çavdar ya da tam buğday en iyisi :)
Cücü, Arasta, Jeway, Nasya, Delimavi ne kadar güzel kızlarınız var! Dayanamadım yazıyorum hepsi ışık ışık bakıyor ve çok sevimli. Allah şanslarını açık etsin.
Kızlar uykusuzluk hepimizin sorunu, sizlere de fikir danışmak istiyorum, zira delirmeme ramak kaldı. Oğlum gündüz maksimum 3 saat uyuyor ve saat 4 ten sonra uyumuyor. Bu nedenle en son saat 8 de memede sızıyor. Sonra iki kere emmeye kalkıyor ve saat beş veya beş buçukta artık uyumamacasına kalkıyor, tekrar uyutamıyorum, en az iki saat uyutmaya çalışıyorum ama benim sinirlerim çok yıpranıyor. Her gece bu tekrarlanıyor. En azından saat 7 ye alabilmek için önerisi olan var mı? Acaba 4 ten sonra bir kere daha yatırarak, gece geç mi yatırayım, mesela 10 da. Oğlum belki gece sadece 9-10 saat uyumak istiyor. Saat beş olmaz, olmamalı. Konuşuyor, dönüyor, çığlık atıyor, beni görünce gülüyor, çığlık, kıyamet, hayır bırakayım, çığlık ata ata uyusun ama kızım uyanacak (yan odada yatıyor) diye korkuyorum. O da ayrı bir uykusuz zaten, sabah 8 de ayakta. Aile boyu uykusuzluk, ne güzel, genetik bu sanırım.
Bir de Suloz ek gıdayı verdikten sonra emziriyorum diye yazmışsın ya, sonra hemen emmek istiyor mu, kaç saat geçiyor emmesi için? Benim oğlum niye uykusuz, niye iştahsız, üzülüyorum ama ben...
Reoccum evet aslında dengelî beslenme gereksiz hiç bişey yok :) ve eğer spor yapmak isterseniz bana katılın haftada 3 gün evde yapıyorum :) Pazartesi, Çarşamba, cuma :)Menü bir harika! Hafif bir diyet demişsin; ama bence diyet bile sayılmaz. Gayet dengeli ve sağlıklı bir menü. Devamını dilerim. Ay bir de topikçe spor, egzersiz vs yapsak ne iyi olur.Ben bizim bıdığı bahane edip seriliyorum.Halbuki bıdık 2.5 aylıkken 15 gün kadar pilates yapmıştım.Şimdi pilates setim öylece duruyor. Tabii sezaryen göbeğinin bir kısmı da
Başla Valla hantallığım gitti daha enerjik hissediyorum canım :)cnm valla bu saydıgın dıyetten once yedıklerıne göre bence zayıfsın bıle resımlerınden yola cıkarak soyluyorum bunu bende cok yıyen kılo almayanlardandım hamıle kalana kadar 5 kılo fazlam var ve bende dıyete baslıyorum oleyyy :)
2 haftaydı canım 2 si gitti :)
bizimki göbüşlü olmasına rağmen ulaşıyor valla ama çok hareketli çikom :)
ben ek gıdaya ara vermeyi düşünüyorum canım..kayısı da denedim, sürekli z.yağı da veriyorum, su da içiriyorum tık yok. uykusunda ağlıyor artık...bakalım ondan mı huysuzluğu??
inş. bu gece de uyur annesi :) bizimki de çıplak durmaya bayılıyor :)
geçmiş olsun canım iyileşti mi çestır??
çoookkk güzelsin sen ELOŞ, melek bunların hepsi maşallah :)
bizde de aynı sorun varama sanırım ek gıda kabız yaptığı için... uykusunda ağlıyor çikomm
teşekkürler canım
bizde hiçbir şey çözüm olamadı
tebrikler canımm...ben de vermek istiyorum yaaa
ayy ben de 26sında gidicem annemlere kvyi de alıp :) yeriz ama biz bu pembe şekeri maşallah :)
canımm çok geçmiş olsun
ooo mantıklı aynı sorun bende de var çünkü
canım dişi dert etme her çocuk farklı zamanda çıkarıyor.bizde daha görünürde hiçbir şey yok... dönmeye gelince biz biraz kiloluyuz, doktorumuz dönmeye çaba gösteriyorsa sorun yok kilodan dolayı dönemiyor demişti, şimdi dönmeye de başladık şükür... ama dert etme dediğin gibi her çocuğun gelişimi farklı...elbet dönecek, elbet o dişler çıkacak ::)
ben de blenderdan geçirdim bugün ama blender kullanmak pek içime sinmemişti parmenin yöntemini deneyeceğim yarın...
cnm saat 10 a kadar tutabılırsen sabah 8 9 gibi kalkar dıye dusunuyorum bızde öyleydık 8 de uyuyup 5 6 gibi kalkıyordu mecbur bu saatı 10 a kaydırdım artık saat on oldu mu uyuyor gece bı defa mamaya kalkıyor bırdaha sabah 8 9 gibi uyanıyo ek gıdayı da fazla verıyosan emmek ıstemez belkı tok tutuyosa üzülme cnm ben mama verıyorum emzırmedgm ıcın bı kase corba ıcıyosa 2 3 saat mama yemıyo[/QUOT
Sağolasın minkm, tamam bir süre daha geç yatırmayı deneyeyim bakalım düzelecek mi. Ek gıdayı fazla vermek mi, yok be canım, o küçücük ek gıda kavanozları var ya onun yarısı kadar zorla yediriyorum, ağzını kilitliyor, her yere dökülüyor, her yer leke oluyor, zaten kusmamız da var. Eğer hiç bir çocuk aç bırakmazsa kendini, o zaman benim sütüm çok doyurucu yada çok fazla, az emse bile doyuruyor:)) Bilemedim vallahi. Herkesin derdi başka, ben yememesinden sen yemesinden yakınıyorsun. Bebeklerde kilo alımı konusunda sanırım doktorla konuşmak en iyisi. Belki daha az kilo aldıracak menüler bulabilirsin.
Ah Parme cim İnci de çok az uyuyormuş, yaşasın uykusuz bebekler kardeşliği:)) Ben bugün denedim altıda yatırmayı, hani bir yarım saat kestirsin ve saat 10 a kadar dayansın diye, ama uyumadı, gözler fıldır fıldır, emzirirken uyur dedim, bir de karanlık ortamda yapıyorum bu işleri, kapıya bakıyor, sağa bakıyor, sola bakıyor, alem ya, çocuk ev aynı ev, kapıdan kim girecek allallah:)) Tam da ablasının okuldan gelişine rastlıyor, çocuk aç geliyor, onla da ilgilenmem gerekiyor. Ay bunaldım, yoruldum. İki çekiyor bırakıyor, memeyi, nereye yetişecek bilmiyorum ki. Anlamadım ben...Hera demek ki Onun uykuya ihtiyacı olan saat daha az inci gibi ,senin dediğini ben yapıyorum . Altı gibi uyuyor yediye kadar . Sonra aksam 11 gibi uyuyor gece bir kere kalkıyor ya da hic . Sabah yedide kalkıyoruz sonra dokuza kadar ayaktayiz . Dokuzdan 10,30 yada 11 e tekrar uyuyor çoğunlukla
Erken uyutmayı denediğimde uyumuyordu uyusa bile senin dediğin gibi beste ayaktaydik
sayfaları dolduruyorum ama size bır sorum olacak sizinde bebeklerınız corba fln ıcerken eglıyormu kasıga benımkısı herzaman egılıyo hıc düz durmuyo canımı sıkıyo hep yere bakıyo yedırmek cok zor oluyo zaten zorla yedırıyorum kasıga kaseye mudahale edıyo wermeyınce bı cıglık ıskence gıbı yemek yıyoruzbır sorum daha var oglumu ucuk ıcın götürdügümde sabah tarttırdım 17 gunde 400 gr almıs off cok alıyo 9500 kılo ıstahı cok acık bu benı cok korkutuyo ılerısı ıcın bısey olmaz dımı obezıteden cok korkuyorum ılk dogdugunda zayıf sıye uzuluyodum sımdı kılolu dıye kılo alımı yavaslamadı hıc
cnm saat 10 a kadar tutabılırsen sabah 8 9 gibi kalkar dıye dusunuyorum bızde öyleydık 8 de uyuyup 5 6 gibi kalkıyordu mecbur bu saatı 10 a kaydırdım artık saat on oldu mu uyuyor gece bı defa mamaya kalkıyor bırdaha sabah 8 9 gibi uyanıyo ek gıdayı da fazla verıyosan emmek ıstemez belkı tok tutuyosa üzülme cnm ben mama verıyorum emzırmedgm ıcın bı kase corba ıcıyosa 2 3 saat mama yemıyo[/QUOT
Sağolasın minkm, tamam bir süre daha geç yatırmayı deneyeyim bakalım düzelecek mi. Ek gıdayı fazla vermek mi, yok be canım, o küçücük ek gıda kavanozları var ya onun yarısı kadar zorla yediriyorum, ağzını kilitliyor, her yere dökülüyor, her yer leke oluyor, zaten kusmamız da var. Eğer hiç bir çocuk aç bırakmazsa kendini, o zaman benim sütüm çok doyurucu yada çok fazla, az emse bile doyuruyor:)) Bilemedim vallahi. Herkesin derdi başka, ben yememesinden sen yemesinden yakınıyorsun. Bebeklerde kilo alımı konusunda sanırım doktorla konuşmak en iyisi. Belki daha az kilo aldıracak menüler bulabilirsin.
Ah Parme cim İnci de çok az uyuyormuş, yaşasın uykusuz bebekler kardeşliği:)) Ben bugün denedim altıda yatırmayı, hani bir yarım saat kestirsin ve saat 10 a kadar dayansın diye, ama uyumadı, gözler fıldır fıldır, emzirirken uyur dedim, bir de karanlık ortamda yapıyorum bu işleri, kapıya bakıyor, sağa bakıyor, sola bakıyor, alem ya, çocuk ev aynı ev, kapıdan kim girecek allallah:)) Tam da ablasının okuldan gelişine rastlıyor, çocuk aç geliyor, onla da ilgilenmem gerekiyor. Ay bunaldım, yoruldum. İki çekiyor bırakıyor, memeyi, nereye yetişecek bilmiyorum ki. Anlamadım ben...
Okuldan dönüş saati olması kotu olmuş Canim bes besbucuk gibi uykusu gelse iyi olurmuş . Hepsi ayri alem bu bebislerin sıkıldım anne gezmeye gidelim diye kapıya bakıyordur o :)
bu nee tatlılıkkkkk şeker pamuk maşallah
geçmişe gidiyorum bi okuyayım
bugün aydına gittik geldik kociş izinliydi ananesi hast yatıyordu acil gelişti gitmemiz yeni döndükk
köyden tuzsuz tereyağ ve çökelek aldık Merte ayrıca akşam ineğinden süt sağıp getirdim kaynattım şimdi sbh yoğurt mayalıcam.
ayrıca mert sepet beşikte yatıyordu sığmıyor artık yarın karyolasını alacağız elbise dolabı var 3 kapılı 2 çekmeceli takım oda yapmıcam yani çünkü kiradayım oda yok. öneriniz varmı karyola beşik için
Kızlar ben vücudumu oldukça iyi tanıyorum ve başıma ne geldiyse tatlıdan geldi. Sabahları 2 bardak çay 8 şeker, sonra 4 şekerle yapılmış kahve 4 şeker, etti 12 şeker. Sabah mutlaka 1 dilim nutellalı ekmek, reçel, bal, hergün çikolata , bisküvi, akşamları şerbetli tatlı. Şimdi hesaba vurun bakalım kaç kalori var burda? Çok fazla di mi ? İşte ben tüm bunları kesip düzenli beslenmeye geçtim. Artık sabah yediğim tek tatlı 1 çay kaşığı pekmez. Sabahları koca bir tabak salata yapıyorum , bir dilim peynir, mutlaka yumurta, tereyağ, zeytin ve ya 1 bardak süt ya da 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu. Bedenim bu beni aç tutuyo yağ depolayayım enerji için demesin diye aç durmuyorum mutlaka öğün arasında 1 dilim tam tam tahıllı ekmek biraz peynir , meyve, yoğurt , badem, fındık , ceviz yiyorum ama tane hesabı. Hergün öğlen ya sebze yemeği ya da çorba yiyorum bol salata ve 1 dilim ekmekle. Ve yağ yerine kaslarım gitmesin diye mutlaka protein alıyorum ya 3 köfte büyüklüğünde et ya da kuru baklagillerden. Yağ yakması için 9 civarı 1 kase yoğurt yiyorum. Akşam 9 dan sonra hiç bişey yenemeye çalışıyorum. Ve bol bol su ve de haftada 3 gün karın kası içîn spor yapıyorum. Vücudum süt üretmek için 700 kalori harcıyor bu da günde 1 saat koşmaya eş değer oluyor. Vücudum şeker gibi hazır karbonhidratı bulamadığı için yağlarımdan yakıyor. Yağımı yakıp süt üretimi için enerjiye çeviriyor. Ilk bir hafta çok zorlandım ama midem alıştı ve aburcubur yemrdiğim için hem sütüm hem de sütümün kalitesi arttı. Ve 2 kilo verdim. He bi de 4 litre su içiyorum en az ve tuzu da azalttım. Ekmek harici hamurişi yok ama pilav ve makarna yiyorum en çok bulgur pilavı tabi. Haftada 1 gün herşey serbest e bu da kendime verdiğim ödül
Günaydın kızlar sabah sporumu ve kavaltımı yaptım geldim. İdayı emziriyorum uyuyacak gibi duruyor. Onunla beraber ben de bir şekerleme yapıcam sanım. Çestırın hastalığından dolay akşam baya geç uyudum da. Çestıra da iğne yaptı eşim o da biraz rahatlamış gibi duruyor, şuan mışıl mışıl uyuyor :)
Gurme bebekte ne yazıyor okumadım ama balkabağı bizde lifli olduğu için kabız yapıyor.Ya kızlar kabız oldu Mavi. Balkabağı ve kuru kayısı haşlayıp verdim. Önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba güzellik çok tatlısıntunaydın dıyelım artık teyzelerii :))biz de yorgun bı sabaha uyandık..dunku mısafırımızden gıttıkten sonra ütümü yaptım ,,ama pert olmusum vallahii... :))sımdıde yıne yardırıyorum :)) yardırgül delimavi :))bugun aksam annemlere gıdıcez ankaraya..cok ozledım onları...yazdıkalrınızı daha okuyamadım..hmeen donup onları okumam lazım.. :)) bu pembe sekerıde yemenız ıcın bırakıyorum tatlı,sevecen teyzelerıne :))
Ooo süper bikini modellerine bakmaya başla yavrum yavaştanKızlar inanamıyorum diyetimin 10. günü ve ben bizim tartı eğer kafayı yemediyse 2 kilo verdimAyrıca sütüm de arttı. Emzirdiğim için çok katı bir diyet değil her daim tokum
Canım geçmiş olsun çok üzüldümm. Kazadır olur insanlar kaza ile birbirini öldürüyor. Kendini suçlu hissetme sakın. Düşe kalka büyüyecekler.Kızlar sabah aşıları olduk gayet güzel geçti.. eve geldik bulaşıkları makineye koyarken,önce oyuncağın yere düştüğünü ardından İlker'in acı ağlama sesiyle titreye titreye salona koştum! Yavrum beşiğinden yere düşmüş yüz üstü ben bağırdım telaş edip oda korktu hemen sakinleştirdim şükürler olsun hiçbişey olmadı.
Benimki biraz ihmalkarlık oldu mutfağa giderken içimden dedim düşermi diye ama bir anlık gafletle kemerinide bağlamadım bıraktım öyleşimdi aşıların verdiği halsizlikle uyuyor canımın içii
Ben hep blender kullanıyorum. Blenderda demir çatalda demir ne farkı var acaba :26:çok zor bir deneyim oldu benim içiniyi şükürler olsun uyuttum yine :S
bu beşik canım http://mcdn01.gittigidiyor.net/rw/cimri/159/159491_200-200.jpg yüzü kızarmıştı hafiften ama bişey yok şimdi
nasya'cım ben blendırdan geçirdim ama sen yapabilirsen çatalla ez bende bundan sonra öyle yapıcam demir değeri açısından sabah hemşirede öyle yap dedi.
derincimm ne güel oturmuşsun kuzum sen öyle maşallah sana.
canım ilk oturduklarında öyle öne eğiliyolar bende doğrultmak istiyordum doğrultamıyordum, sonra yavaş yavaş kendi doğrulmaya başladı.Bu güzeli de alıntılamıştım ama arada kaybolmuşmaşallah canım sana benim çiko da başladı böyle oturmaya ama çok öne gidiyo ayağını ağzına sokuyor
Bence sağlık ocağındaki doktorunu değiştirmelisin ne saçma konuşmuş öylekızlar ne zamandır gıremedım cunku oglum laptopun faresını bozdu :) sımdıden yaramazız neyse alıntılıyamadım destek olan herklese tskler pztsı ıse baslıyorum kv de bakarım dedı sanırım oglu konustu :)bu arada oglumun dudagında bu sabah ucuk cıktı ya nasıl oldu anlamadım hemen saglık ocagına götürdum götürecıgeme pısman oldum dra ustunde ucuk dıyorum altına bakıyo ıcıne bakıyo görmeden olur ölr esımde de cıkıyo dedı senın esınle bebek bır mı neyse randevu aldım yarın dra götürcem
Canım verdiğim öğünler doyumluk değil. Anne sütü de aldıgı için doyumluk hazırlamıyorum. Öğünlerden sonra doyana kadar emziriyorum. Belirli bir saat aralığı koymuyorum ben. Sabah 7:30 da uyandığında emziriyorum. 10 gibi kahvaltısını veriyorum. Öğlen 14:00 de çorba, akşam üzeri 18:00 de yoğurt veriyorum. Bu öğünlerin hepsinin arkasından emziriyorum, Aralarda da acıktığını farkedersem emziriyorum canım.Cücü, Arasta, Jeway, Nasya, Delimavi ne kadar güzel kızlarınız var! Dayanamadım yazıyorum hepsi ışık ışık bakıyor ve çok sevimli. Allah şanslarını açık etsin.
Canım inşallah iyi olur chester, ilaçlar senin çabaların iyi gelir.Günaydın kızlar sabah sporumu ve kavaltımı yaptım geldim. İdayı emziriyorum uyuyacak gibi duruyor. Onunla beraber ben de bir şekerleme yapıcam sanım. Çestırın hastalığından dolay akşam baya geç uyudum da. Çestıra da iğne yaptı eşim o da biraz rahatlamış gibi duruyor, şuan mışıl mışıl uyuyor :)
VaLla tamamen uydurmasyon birşey yaptım. Çorbadan sıkıldı ne versem siye düşünürken elmayı gordum . Cam rendeden geçirdim . Pirinc unu ve suyu karıştırıp kısık ateşte Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp rendeledwgim elmayı koyup biraz birlikte pişirdim . Biraz Tarcin da ekleyecektim ama evde kalmamış .
Gayet guzel oldu tavsiye ederim .
Reoccum evet aslında dengelî beslenme gereksiz hiç bişey yok :) ve eğer spor yapmak isterseniz bana katılın haftada 3 gün evde yapıyorum :) Pazartesi, Çarşamba, cuma :)
Maşallah sana.Ne kadar enerjiksin. Hem bu kadar düzenli yemek yapıp yiyor hem de spor yapıyorsun. İçim geçmiş benim içiiiimKendime yeni bir ben lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?