2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Gülümseyerek okudum seni Reoc, ne tatlı yazmışsın. Ah sen ne yaptın canım, hiç uykuyu seven bir bebeğim olmasın diye dua edilir mi:)) Sana katılıyorum kesinlikle genetik. Ben ve kardeşlerim anneme bu konuda az çektirmedik. Gece yarılarına kadar sohbet eder, oyunlar uydurur veya kitaba dalardık, annem sinirli bir suratla uykusundan kalkıp, bize söylenir, ışıkları kapatır, geri yatardı, o yattığı gibi biz tekrar devam:)) Uyuma numarası bile yapardık. Eşim benimle birlikte olana kadar uyku konusunda fena değildi, beni bezdirecek kadar değil ama kolay ve derin uyurdu, benim tam tersim. Geçen yıllarda onu da kendime benzettim:)) Bir de Türkiye koşullarında çalışmak, trafikte saatlerini harcamak gibi nedenlerle bize daha çok zaman ayırmak için de geç uyuyor olabilir artık. Demek akış hızlıysa çabuk doyuyor olabilirlermiş, iyi o zaman ben de akışına bırakayım:)) Zaten ben ne yapsam da onların istediği oluyor misal bu sabah 6,5 ta kalktı ve geri uyuduğunda saat 8.40 tı, kızımın odasına girdim gözlerini kırpıştırıyor, çoktan uyanmış ama ben neden çok erken kalkıyorsun diye kızdığımdan yatağında numara yapıyor:)) Ona kahvaltı hazırladım çabucak, kızım ben bir saat uyuyorum dedim, ne mümkün, tam 9.40 ta oğlum uyandı, halbuki çok iyi emzirmiştim. Şimdi düşündümde gece on çok geç, gerçi bugün öyle yatırdım, bakalım yarın ne olacak. Gerçi hemen değişmeyebilir, bedeni alıştı çünkü sabah 5-6 gibi kalkmaya. Ben de yoruldum be Reoc, en iyisi onun gülüşlerine bakıp keyiflenmek ve o uyuduğu zaman olmasa da biraz erken uyumak. Tabi yapabilirsem, o uyuduktan sonra evi toplamaya çalışıyorum çünkü kalkmış gidiyor.

Bu kasfetli günün sabahında ilk günaydın kızımla bizden gelsin.Kızlar yan dairemde çok sevdiğim eski iş arkadaşım oturuyor.Ev satın almak istiyorlardı.Benimde yan dairem satılıktı.Sırf ben varım diye arkadaşım daireyi satım aldı.İş yerindede ikimiz birlikte çalışıyoruk.Sonra ben bebek yapmaya karar verince işten 2 yıl önce ayrıldım.Bu sabah arkadaşımla konuştuk.Malum zam ayı ve maaşı gayet güzel.Bende bu çalışma işini ne yapacağım bilemiyorum.Mesleğim modelistlik.Malum tekstil çok stresli bir meslek.Akşamları 9-10 a kadar mesai olur.Hafta sonu cumartesi çalışırsın.Ben çalıştığım zaman eşimle ayrılma durumuna gelmiştik nerdeyse.Her akşam tartışma çıkarırdım yada stresten ağlardm.İşten ayrıldıktan sonra eşimle hiç kavga etmedik.Hatta eşim oh be evliliğimin yeni keyfini çıkarıyorum derdi.Şimdi yeniden işe dönsem mi bilemiyorum.Araba almak istiyorum.Dönersen bebeğime kim bakacak.Kv bakmasını istemiyorum.Aslında güzel bakar ama biraz paspal.Benim evde bakarsa deliririm.Ben düzeni severim.Dağınıklıktan nefret ederim.O da dikkat etmez.Ve şımarık büyütür.Çocuk biraz büyüyünce vardan yoktan anlamaz.Hayırdan anlamaz.O denli yani.Annemde bana yakın değil.Offfff Allah'ım napıcam.Sizce ne yapmalıyım.Bu sabah benim çenem açıldı.

Günaydın kızlar nasılsınız bizim diş buhranlarımız hafifledi biraz öksürük de azaldı geçti bitti inşallah ...
Parmecim bildiğim kadarıyla konak koyu renkli yağ tabakası gibi bebeğin kafasında sürekli duran bir şey bizimkiler kabuk oluyor dökülüyor ve nemlenince geçiyor bu farklı bir şey bence , ben banyodan önce bebe yağı ya da nemlendirici bebe sütü sürüyorum (bir kez zeytinyağı sürmüştüm yavrum kafasını elledi sonra gözünü kaşıdı canı yandı bir daha asla sürmem) banyo sonrasında da yağ masajı yaparken saç diplerine de bebe yağı sürüyorum oh mis gibi oluyor ...
Arastaaaaa kız gün içinde cidden o kadar tatlı yiyor muydun?? Okuyunca dehşete kapıldım Maşallah sana :) Ama bütün bunlardan vazgeçip kilo vermeye başlaman da takdire şayan :)

Canım tek bir kelime söyleyim mecbur olmasam asla çalışmam bebeğimden asla ayrılmam ...

Günaydın uykusuz gecenin sabahında
Eşim hasta oldu gece bi ona bi derine derken
Bitmiş durumdayım

CEMİLEYD ben sırf bu iş saatleri yüzünden işi bıraktım
Kendime bile vakit ayırmıyordum ki o enerjiye kızımla
Ilgilenmem en imkansız zaten şehir değiştirdim
Senin kararın maddi olarak ihtiyacın yoksa daha uygun
Çalışma saatleri olan bi iş bakabilirsin veya bebeğin biraz daha büyür
Kreşe verip çalışırsın

Araşta Süpersin çok özendim sana ve dikkat etmeye başlıcam bende
1 haftada 2 kilo vermişim bu hafta baya yürüdüm ondan herhalde
60 kiloyum şuan zaten 58di hamile kaldığım kilo
74le doğuma girdim 65tim eve geldiğimde
55 olsam süper
İnşallah gider biran önce şaka maka yaza da az kaldı

Aren yeni yeni huylar edindi kızlar daha önce bahsetmiştim bazı tatlardan (sarı elma ,rendelenmiş çiğ havuç gibi) hoşlanmıyor diye ... Dün annem ona pazı sapıyla bir yemek yaptı çok da güzel oldu ben yediriyordum önce yedi, sonra annem ona bizim yemeğimizden tattırdı bizimkini beğendi kendi yemeğini yemedi elimle yedirdim yemedi annemin uzattığı her lokmayı havada kaptı resmen ,sonra annem Aren'in yemeğinden bir parça verdi ağzını açmadı şebek kokusundan mı anladı ne bir kaç kere denedik yemedi valla çok çektirecek bana bu çocuk Bir de annem onu öğlen vakitleri dışarı çıkarıyor burda hava çok sıcak yarım saat kadar geziyorlar eve girecekleri zaman annem hadi gel diye elini uzatıyor annemin eline vuruyor onu duymazdan geliyor yaramazzz ... Ama ben çağırınca atlıyor ama

Günaydın kızlar.
Bugün misafirlerim var o yüzden yokum ortalarda.
Çok çene çalmayında dönüşümde ödevim birikmiş olmasın

Geçmiş olsun canım zor bir gece olmuş. 5 saat ara varsa sorun olmaz merak etme.
Ooo yakışıklılara bak, avmnin tozunu attırmıştır bunlar birlikte :)
Ne hoş olmuş seyyahcım görüşmeniz, tanışmış kuzucuklar.

günaydınn arkadaşlar umarmm güzl bir hafta sonu geçirirzz.. ,

kızıma güzel yorumlarınız için teşekkür ederim tekrardan.. ama öle desteksiz otruşuna aldanmayınn sakın o öle 2 saniyelik bir duruştuu. yoksa oturamıyor halaa hatta denediğimde bile hemen popişini kaydırıpp uzanma haline geçiyrr, yada yana devriliyrr.. :))

Günaydın uykusuz gecenin sabahında
Eşim hasta oldu gece bi ona bi derine derken
Bitmiş durumdayım

çok geçmişolsun canımmm.. DERİNim de DERİNini öpüyormuşşş

Herkese günaydınlar! Cemile'cim ben de özel sektörde çalışmanın zorluklarını biliyorum. Ama sen sömürünün en yoğun olduğu sektörlerden birinde çalışıyormuşsun. Cumartesi çalışmak mesela, bence marketler hariç hiç bir sektörde olmamalı. Eğer işe başladığında cumartesileri çalışacaksan ve eve her gece saat 8,9 gibi geleceksen, bebeğinle fazla vakit geçiremeyeceksin. Stres de cabası. Fakat koşullarını yine en iyi sen bilirsin. Evde olmak da insanı geriyor belli bir süre sonra. Keşke Türkiye'de çalışma koşulları özellikle kadınlar için düzelse ve hepimiz insanca koşullarda çalışsak.

Canım tek bir kelime söyleyim mecbur olmasam asla çalışmam bebeğimden asla ayrılmam ...

Geçmiş olsun canım.Ben kızıma zor kavuştum zaten.8 yıl sonra 3. tüp bebek denemesinde kavuştum.Evet çalışma saatleri çok.

Maşallah meleklere.Bebişlerimizin arkadaş çevresi gittikçe genişliyor.

Son düzenleme:

Akıllı bidik seni :))

Kendi karakterleri var herbirinin okudukça sizi bunu görmek cok guzel , büyüdükce daha belirginlesiyor istekleri hisleri ihtiyacları . Bu cok guzel bir şey Yani onların birey olduklarını görmek

Hemen düzeltme yapıyorum seyyah ile funda hamile iken daha tanışmışlardi yanlış hatırlamıyorum dimi kızlar , bu Arda ile arenin tanışması oldu .

Sevgili arkadaşlarım,

6. Ayin sonunda inci kuzusu emzik ile uyumaya alisti :) denemek icin evde nukun 0-6 ay arasi basit bir emziği vardı onu denedim onu kullanıyorum su an .

Ancak sanıyorum yeni emzik almak gerek . Siz neler kullanıyorsunuz ne öneriyorsunuz nedir bu emziğin iyi olanı bilgi verirseniz gidip alalım yadına gore bir emzik su kuzuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…