2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

teşekkürler canım dün güzndüzde 37 lerde idi ama bişey vermedim. şimdide hapşırıyor ama umarım geçicidir.

heyy yakışıklılarr sizi ben yiriimmm maşallah yaa :)

büyük bebek mağazalarında olur heralde mışıl mışıl kendiliğinden büyüsün Mert beşiğinde

İlk denememizdi bayıldık biz kasıktan diğer kasığı doldurup ağzına verinxeye kadar agladi :)

Hemen tarif paylaşıyorum ,

Yarım kereviz yarım patates yarım havuç bir iki kereviz yaprağı birlikte haslanir . Suyun icine cok az taze portakal sıktım . Pismesine 5 dk kala bir kasık ırmik koydum . Tel süzgeçten geçirip bir kadik zeytinyağı ekledim . Sonuc ben bile yerdim guzel oldu :)

oovv bende kereviz almayı düşünüyordum işin kötüsü evde daha önce hiç pişirmedim ama portakal iyi fikir kokusunu almıştır teşekkürler tarif için cnm

bizde dün ilk defa çorba denedik patates havuç pirinç ama beğenmedi :S

Ohhhhh aferin İnci kuzusuna... Canım ben baştan beri Nukun kauçuk damaklı emziğini kullanıyorum. Şimdi artık 2 numaraya geçtik sadece uyuyacağı zaman veriyorum o da alıştı emziği alınca uyku zamanı olduğunu hemen anlıyor. Tavsiye ederim

Bir kaç gecedir İlker terliyor ve ben farkedene kadar ğstğnde kuruyor nemli olarak farkediyorum hemen üzerini değiştiriyorum.sizce neden oluyordur kızlar yaa korkuyorum bu şekilde daha çabuk hasta olmasından

ne güzel :) bizde baştan beri nuk kullanıyoruz şuan 1 numara kullanıyor memnunuz bende silikon damaklı kullanıyorum ama eskiden kauçuklar vardı şimdide kullanılıyor merak ediyorum aslında ablam onların daha iyi olduğunu söylemişti ama bilemedim.

Hadi bakalım ins İlker de sever :) ayrıca sevmedi diye bir şey yok biraz zaman geçince tekrar deneriz inci de brokoli ile avakadodan hoşlanmadı ama şimdilik çünkü ılerde yiyecek :))

Harikasin ben de sadece uyurken veriyorum ve sadece evde . Teşekkür ederim tavsiyen icin

Mrb kızlar.Bebişler kocaman olmuş maaşallah. fotoğraflar çok güzel.Ben işe başladım yemek bulaşık derken pek nete girmeye vaktim olmuyor. pazartesi salı cuma 4 saat çarşamba perşembe iki saat dersim var. İnci çok yokluğumu anlamadan geliyorum. Biraz dışarı çıkmak da iyi geldi bana. tabi özlüyorum ama öğrencilerim pek özlememe fırsat vermiyor. çarşamba günü 6. ay aşılarımız olduk. Kilo 7.180 boy 62. İkisi de az gibi geliyor bana.

Mrb canım İnci kuzusu bzim inci kuzusu gibi uyumuyor mu yoksa. Eğer çok zorlanmıyorsa uyumakta emzik verme derim ben.Emzik bebişlerin damak yapısını bozuyor. dişler dışa doğru çıkıyor .Çok yakın bi arkadaşımın oğlunda bu sıkıntı var.Çocuğun damağını düzeltmek için ağzına diş teli tarzında bir şey takmışlar.Damakları açmaya çalışıyorlar.Bu her çocukta böyle olacak diye bir şey yok ama emzik bunun tek sebebi.sonuçta on tane çocuk doğuracak halimiz yok ya bir ya iki varsın bizi uykusuz bıraksınlar birkaç ay.Mutlaka düzene girecektir uykuları.Ben hep bu mantıkla bakıyorum. İnciye hiç emzik vermedim

Canim en basından beri ben de emziğe cok karşıydım en zorlu zamanlarında bile vermedim evde yoktu yani emzik falan. Ama uykusuzluk oyle fena ki sadece beni etkilese umrum olmayacak ama uymadığı icin inci de cok huzursuz . Damak yapısına gelince surekli ağzından düşünmeyen bebekler icin bu risk var evet ama sadece uyumak icin 3 dk ağzında tutuyor bu bozmaz damak yapısını

anladım canım. haklısın onun da uykusuz kalması sıkıntı. bu açıdan düşünmemiştim. sadece üç dk ise bence de sıkıntı yaratmaz.

Ben evde kızımla olmaktan mutluyum.Zaten mesleğimdende bu sebeplerden dolayı nefret ettin.Hiç yapmak istemiyorum aslında ama geliri güzel.Bende acaba araba parası kazanana kadar çalışsammı diye düşündüm.Ama dediğin gibi bu şartlarda çok zor.

Canım ben wee nin damaklı silikon emziğini kullanıyorum.

teşekkürler canım dün güzndüzde 37 lerde idi ama bişey vermedim. şimdide hapşırıyor ama umarım geçicidir.

Geçmiş olsun canım.Umarım artmaz.

ben geldimmm
uzuuunn bir aradan sonra merhabalar canlar nasılsınız bakalım.. neredeyse 1 ay olmuş yahu topiğe girmeyeli hepinizi çoook özledim ben amaaaa..
malumunuz memlekete gitmiştim. hesapta 2 hafta kalacaktık ama sonra uzatmaya karar verdik ve babamızı gönderdikten sonra oğlumla bir 9 gün daha kaldık annemde tatilimiz çok çok güzel geçti.. bolca gezdik,eğlendik, deniz havası aldık,arkadaş toplantıları, anne yemekleri derken gayet güzel zamanlar geçirdik Arduşumla 6 gün oldu evimize döneli.. toparlanmam zaman aldı biraz da hava değişiminden sanırım rahatsızlandım ama şimdi iyiyim şükür..
geçmişi okumam mümkün gibi görünmüyor ama hepinizin iyi olduğunu umuyorum.. bebikolarımız da büyümüşlerdir dimi yaa yerim ben onları

bakın bakalım benim oğlum da büyümüş mü teyzeleri

Kızlar burdaki konumuzla hiç ama hiç alakası olmayan bir sorunum var ama size danışma ihtiyacı duydum.

Bizim evin pimapeninin değişmesi gerekli ev sahibi pimapeni gönderdi ayarladı ama apartman içi çok dar olduğundan geçiremediler yukarıya,ustada alt komşunun evinden alıp balkonundan yukarı alabiliriz dedi.(alt komşumun evi giriş kat apartmanın içinden direk eve giriyor.) bende komşuya söyledim ve bu komşu bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmediği bir komşu.aslında içimden söylemek gelmiyordu ama mecbur kaldık.oda ayy bizim evi sen biliyorsun küçücük eşyalar var daracık mümkün değil geçmez dedi.bizde okey dedik bende istemedim zaten alsın camı geri getirsinler dedim eşime.aynı günün akşamı yine kapı çaldı yaa benim içime sinmedi şimdi gelsinde eşin bir baksın erkek gözüyle belki geçer dedi :) bende yok vazgeçtik dedim.aradan günler geçti,dünde eşim tanıdık bir usta bulmuş akşam getirdi adam baktı alt komşunun evinden geçer dedi eşide tamam dedi.
sabah bendeydi bu arkadaş,durumdan bahsettim (usta baktığında kendi evde yoktu) yaa ben yan komşu taşınırkende bizim balkondan birkaç eşya taşıyacaklarrdıda ben izin vermedim dedi.benim balkonumun mermeri yok dış cephede yeni yapıldı hemen kırılıyor falan filan.... bende zaten biz daha ev sahibiyle konuşmadık belli değil dedim. ama kafama çok takıldı bu durum..

şimdi ben eşimi arayıp adamlar gelmesin alt komşu izin vermedimi diyim eğer öyle dersem kadına gıcık oluyordu hepten nefret edecek ve benimde görüşmemi istemeyecek büyük ihtimalle. yada usulca ben eşime vazgeçtim pisklik çıkacak deyip vazmıgeçsem..

Ah sorma herasera, bilsem öyle dua eder miydim? O yetmedi ben bir de inşallah hareketli bir bebek olur diye dua ettim.Hep bu babası yüzünden Koala gibi uyuyup durmasaydı böyle olur muydu? Babamızı da yola getirdi kızım.Artık bizim koala tazıya döndü. Ev işlerine gelinceeee... Bırak dağınık kalsın diyeceğim; ama yok yok bırakınca toplamak daha zor oluyor. Bizim ilk dişimizin çok zor günlerinden sonra erdiğim huzur günlerinin birinde kızım oyun halısında oynarken pilav yapmıştım. Allah'ım bendeki mutluluğu görmelisin.Sevinçten ağlayacaktım.Bir iki kez de kızım oynarken ev süpürmüşlüğüm vardır.Ah güzel kızım benim.Bana küçük şeylerle mutlu olmayı öğretti. İlk dört ay bizim altın çağımızdı.Sandık ki hep öyle olacak.Soranlara etrafımızdaki mutluluk kelebekçikleriyle birlikte "Kızımızdan Allah razı olsun.Çok uslu, karnı doyar uyur veya oynar." derdik. İnsanlar da içten içe sen görürsün birkaç ay sonra demiştir. Şu birkaç gündür yine uykusuz ve huzursuz.Meryem Üzerli gelsin de tükenmişlik sendromunu bende görsün.Kızım sayesinde 4 günde 2 kilo vermişim.Bu günler de geçecek diye kendimi avutuyorum ya da kandırıyorum.Elbet düzelecek değil mi? Kolay gelsin.

şimdi tekrar yapıyorum aynı çorbadan mecbur alışacak :) akşam çok aç değildi belkide ondan yememiş olabilir diye düşündüm. ilginç bizimki avakadoyu sevdi:) inşallah incimizde sever.
bu arada İlkerde sadece uyurken alıyor emziği bu daha az risklidir umarım..

yok şükür geçti :)

hoşgeldinizz sevimli anne oğulll

Canım ne iyi dinlenmiş gelmişsiniz. Arda'yı ne güzel büyütmüşsün, kocaman olmuş canım. O beresiyle olan fotoğrafa bayıldım, çok yemelik bu oğlan annesi. Kucakladım ikinizi de...

Hosgeldn sekerim bnde gecen seni soruyodum....ohh mis gbi bi tatil olmus ardusum kocaman olmus masallah ozledk szi;-)

Tandora cım bu kadın bir olur diyor, bir olmaz, çok çelişkili davranmış diye düşünüyorum. Sen onunla arkadaşlığından memnunsun ve görüşmek istiyorsun anladığım kadarıyla, en iyisini sen bilirsin. Kalbinin fısıldadığı gibi davran diyeceğim:))

reoc'cum benide güldürdün ahh bizim bu halimiz ne olacak hayır ben şikayet etmicem oğlumdan! o sizin ilk 4 aylar vardıya bizimki hala o modda umarım maymun gözünü açmaz daha öncede yazmıştım evi süpürüp siliyorum derken mutfaktaki uzatma kabloyu gözüm görmemiş olacakki yağ kir içinde bu sabah komşum uyardı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…