2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Kizlar disari cikacaginiz zaman bebeklerinizin meyvelerini pure yapip kavanoza koyup mu goturuyorsunuz yoksa gittiniz yerdemi rendeleyip veriyorsunuz ?

Canım ben çıkacağım zaman pişmiş püre yapıyorum ayva ve elma pişiriyorum kavanoza koyuyorum acıktığında hemen yediriyorum , eğer yapamamışsam muz yediriyorum , yoğurdunu da yanıma alıyorum ne olur ne olmaz diye ...

oh oh afiyetler olsunnn idoşumaa ne güzelll mamalar yapmış annesiiiiiiiii kuzumaaa

yeter tabii iyi günde kötü günde saçlıyken saçsızken paylaşsınlar herşeylerini

Ohh vitamin deposu afiyet olsun ida'ma atom olmuş o atom

ivit dünüşşş aşk saç tanımazz

doğum günü kutlu olsun eşinin parme maşallah inciyee devamlı olsunn inşş...

Kızlar bizim boncuk şu an bizim odada;ancak kendi beşiğinde yatıyor.Bu hafta sonu mobilya siparişi vereceğiz. Büyüyen beşik ve 3 kapılı dolap odası için yeterli.Zaten oda küçük. Ben şu an hiiiiiiç istemesem de sallayarak uyutuyorum. Gelelim soruyaaaa: Mobilya 1 ayda ancak teslim edilirmiş. Bizimki de o zaman 7.5-8 aylık olacak. Uyku eğitimi için geç mi olur? Yoksa şimdiden vereyim mi? Büyüyen beşikte uyumaya alıştırmak için tekrar uğraşmam gerekir mi ki? Siz büyüyen b. kullanıyor musunuz? Bu aylarda uyku eğitimi verdiniz mi? Ayyy biri beni durdursuuuun. Soru makinesi mübarek

Ooo Aren şimdiden baharatlara salçalara başladı bile :) Ben henüz vermeye korkuyorum alerjik olduğumuz için. Hemen ishal oluyor bişey dokunursa

süper, devamlı olur inşallah. Darısı da başımıza

Aslında içinde zararlı bişey yok ama yinede bilemedim ben günebakancım. Hamur diye ağır gelir mi acaba :26:

Canım normal krep tarifi gibi değil de kendim bebişimin yiyebileceği şekilde uyarlayıp deniycem. Bakalım nasıl olacak sizinle de paylaşırım.

Bize de inek sütlü herşey alerji yapıyor. Hatta süt katkısı olmayan pirinç unu bulamadım dr oetkerin üstünde bişey yazmıyo diye aldım o da dokundu şikayet ettim En son kendim pirinç öğütücem sanırım. İrmik hiç vermedim :26:

Afiyet olsun Arenikoma Deneyeyim canım sağol fikir için

Selamlar derin bugün taam 6 aylık oldu. Kontrolümüz vardı herşey yolunda şükür.
Aşılarımızıda olduk çok ağladı kızım şimdi
Biraz huysuz
Bu arada bugün sabah dişinin çıktığını farkettim
6.ay hediyesi oldu tabi Bayram havasında geçti :))

6. ayınız kutlu ve minik dişiniz hayırlı olsun Miss Dero çok güzel olmuş tacını sevsinler onun :) Gülüşü de çok tatlı maşallah ya bu bebişler birbirinden güzel

ohh çok şükür canım kocaman bi gecmişler olsunnnn canımmmm
saçsızda çok güzelkii eylüş yaza kadar uzar hem ozaman takılırlar panpalar

oyy maşallah derine
çok sevindim herşeyin yolunda olmasınaaa cnm derin çok tatlısın tatlışkom 6. ayınız kutlu olsun
bizimde dişimiz geldiii huysuzluklar tavan yaptı bi ara bu aralar durulduu bakalımm

6. ayınız kutlu ve minik dişiniz hayırlı olsun Miss Dero çok güzel olmuş tacını sevsinler onun :) Gülüşü de çok tatlı maşallah ya bu bebişler birbirinden güzel

çok teşekkür ederr deroo sizlere öperizz :)

Kızlar bugün yine okuyamadım.Ela rahat durmuyor.Hemen yazıp çıkmam lazım.Hastaneye elayı kontrole götürdüm.Çok şükür iltihab temizlenmiş.Hepinize iyi akşamlar.

çok sevindim bebişlerin iyi olmasına

aferin inciye hep kendi kendilerine uyusalar keşke

hemen not ettim çorbayı ellerine sağlık idaya da bal şeker olsun :)

Selam kızlar bugün işleri bitirip yürüyüşe çıkayım istedim hava çok güneşliydi. Yemeği, evi hallettim giyindim İdoşu giydirdim bi baktım yağmur çiseliyor. Neyse yağsın yeter ki biz daha çok çıkarız. Susuz kalmayalım da :)) Bugün baktım ama yazamadım buraya. Kızlar çorbişe İda bayıldı ilk kez yarım kase yedi. Bugüne de kaldı onu da birazdan yediricem:))) Mercimek gaz yapar diye korktum ama yapmadı çok şükür :)))

Afiyet olsun miniğine. Arasta, ek gıdaya alıştırmak için ne kadar uğraştın? Biz önceleri çok güzel yiyorduk.Sonra araya diş, nezle vs. girince iştah uçtu gitti.Şimdi de uğraşıyorum. Her bebek farklıdır; ama yine de bende bir fikir oluşur. Bir de yaptığın egzersizlerin videosunu tekrar paylaşır mısın?

Bence de kendin yap. Emin olmuş olursun.Krepi yedirdikten sonra çok dikkat et canım.Ben yoğurtta sorun olduğunu dilinden anladım.Çok dikkatli ol. Dilinde iki tane küçücük kırmızı nokta vardı. Kızının alerji tepkilerini zaten biliyorsundur; ama aklında bulunsun. İrmik, tarhana, hatta yoğurt gibi şeyler bebeklerde hassasiyete sebep olabiliyormuş. 8. aya kadar bekleyin diyenler var.Ara ara deneyerek verebiliriz.Bizim yoğurt yeme sürecimiz öyle olmuştu.3 hafta sonra normale döndü; ama tarhana sorunlu. Gerçi bizim baştan sona ek gıda sorunlu. Yemiyor Canları sağ olsun.

Maşallah sana. Senin gülüşünü, utangaç bakışını yesinler. Çok tatlılar bunlar.Hem güler hem de utanır gibi yaparlar.Benim ufaklık da böyle. Sırıtır, arkasından da parmağını ağzına sokup utangaç bakışlar fırlatır. Allah acılarını göstermesin. O mis kokularını her daim duyursun.

Çok sevindim canım İdoşun inadı kırıldı sonunda Afiyet bal şeker bol vitamin olsun. Azıcık çıksaydınız bebek arabasının yağmurluğu varsa. Geçende biz de yakalandık yağmura Asu pıtırdayan damlalara bayıldı

Canım yoğurt alerjiniz çabuk geçmiş maşallah. Diğer süt ürünlerine reaksiyon göstermedi mi? Bebek bisküvisi aptamil falan alabiliyor mu? Biz tarhanada sorun yaşamadık. Yalnız şöyle bişey var bizim tarhanayı babanne yaptı bebek tarhanası yapıcam bu sene dedi. İçine farklı bişeyler mi koydu acaba bilemedim :26: Ben sadece acı değil tatlı tarhana olarak algılamıştım bebek tarhanası diyince. İstersen sana bizim tarhanadan göndereyim denersin.

Merak ettim canim bunu hazirladiktan sonra pure yaptinmi? Mesela kiyma sogan varya onlari yiyebiliyormu oglun ha bide oglun kac aylik oldu?

Bisküvi ve Aptamil vermiyorum canım. Kahvaltıya 7. ay başlayacağımız için peynir de denemedim. Tarhana için çok teşekkür ederim. Annem her sene yapıyor. O da içine yoğurt, un, tuz, su haricinde bir şey koymuyor. Kv bebek tarhanası derken bunu kastetmiştir herhalde.

Kıslar ben artık yazamiyorum

Bütün gun uğraştım durdum sayfa kapandı surekli su an da kapanır mı bilmiyorum sinir oldum

Alintilayamadim onu geçtim düz metin bile yazamadim kusura bakmayın parme bana cevap vermiyor demeyin öpüyorum :)

bende bayılıyorum o bakışlara çok sağol canım
Allah tüm yavrularımızı korusunn

slm kızlar geçmişe bakamadım annemdeyim...bugün doktora gittik kontrol için...ek gıdaya tam geçiş yapıyoruz artık...sizinle de paylaşayım dedim belki hala geçmeyeniniz vardır...
sabah 8de kahvaltı : bebe büsküvisi, labne(2tatlı kaşığı),tereyağ (1çay kaşığı) , pekmez (1 tatlı kaşığı) , yumurta sarısı (mercimek büyüklüğünde başlıcaz. gitgide artıracağız) bunları bebelacla ıslatmamızı önerdi ama ben ıhlamur kullanırım herhalde

saat 12de sebze çorbası (10 gün sonra bir köfte büyüklüğünde 2 kere çekilmiş dana eti ya da tavuk eti...blenderdan geçir dedi) ve z.yağı koyacağız..

saat 15deyoğurt

saat 18de meyve

bakla ve patlıcan kesinlikle yasak....aile de çileğe alerji yoksa çilek de verebilirsin dedi...
bebişi kilolu olup da dönemeyen arkadaşlar varsa dert etmesinler. çikomun bu kiloya dönmesine şaşırdı...destekli oturuyor mu dedi ben de desteksiz oturuyor dedim... yani desteksiz oturmayanlar varsa üzülmesinler onun için de erkenmiş...
şimdi geçmişe gideyim biraz...

Kızlar bugün yine okuyamadım.Ela rahat durmuyor.Hemen yazıp çıkmam lazım.Hastaneye elayı kontrole götürdüm.Çok şükür iltihab temizlenmiş.Hepinize iyi akşamlar.
kızlarrr çok sevindim hadi geçmiş olsun :)

eşinin doğum günü kutlu olsun canım :) çok güzel bir aile tablosu oluşturmuşsunuz :) umarım bu gece de kendi kendine uyur İnci tanesi...kalıcı bir hediye olur size de :)

senn ne tatlısın öyle Derin hanım. gülüşünü yesinler :) nice aylara yıllara canım :)

burda da hava çok güzeldi canım bi güzel gezdik biz de :) ohhh İdoşuma da afiyet bal şeker olsun...
bu arada kızlar doktorumuz güneş gördüğünüz zaman çıkın yarım saat güneşte gezin dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…