Kizlar disari cikacaginiz zaman bebeklerinizin meyvelerini pure yapip kavanoza koyup mu goturuyorsunuz yoksa gittiniz yerdemi rendeleyip veriyorsunuz ?
Eki Görüntüle 1009920 Eki Görüntüle 1009921
Kızlar IdAya çorba ve karışık meyve kurusu yapıyorum.
Çorbaya pirinç , mercimek, soğan,havuç, patates, 2-3 yaprak taze nane ve tavuk suyu koydum. Pişince robottan geçirip kimyon ve zeytinyağı ekliycem.
Karışık meyve kurusu olarak da dut, gün kurusu, kayısı, üzüm, incir ve pestil var :) bunları robottan geçirip yoğurduna karıştırıcam :)))
BilgileriniZe
yeter tabii iyi günde kötü günde saçlıyken saçsızken paylaşsınlar herşeylerini
Ohh vitamin deposu afiyet olsun ida'ma atom olmuş o atom
Bunu da gordum ya bu bana yeter :)
Bugun eşimin dogumgunuydu yemeğe dışarı çıktık inci cok neşeliydi koca bir genc kiz gibi oturup bizimle yemek yedi :)
Sonra pastamızı kesip eve geldik bir süre oyun halısında oynadı güldü bademle oynadılar . Bu aralar gece birden once uyumuyor . O yüzden 12:00 de emzirdim ve her zaman uyuduğu sekilde yani koridorda kucağında bir geri bir ileri yürüdüm ama küçük Hanfendi bundan rahatsız oldu . Ben de of sen bilirsin zaten kac kilo oldun taşınamıyorum diyip yatağına koydum ve son günlerde hep yaptıgı sekilde yüzustu yatırdım dönenceyi actım . Bes dk gecti sesi gelmiyor bir kontrol edeyim dedim bir de ne göreyim inci annelik kariyerim boyunca ilk kez kendi kendine uyumuş :) e bunu da gordum ya sonunda cok şükür :))
Ben geldim annişler çok fena yoğunum geçmişe bakamıyorum dün "Arentino çorbası" yaptım oğlum mhhh mhhhh diye diye yuttu hepsini siz de deneyin inşallah sever minişler... İki yemek kaşığı kadar yağsız kıyma , birazcık soğan , yarım çay kaşığı biber salçası , bir buçuk yemek kaşığı kadar bulgur , yarım kaşık da irmik , birer kırtik muskat ,karabiber ve kimyon. Önce kıymayı yağsız tavada kısık ateşte kavurdum sonra azıcık zeytinyağı ekledim üstüne de soğan , kavurmaya devam ettim soğanlar pişince üstüne biber salçası ,bulgur ve irmiği kattım biraz da su ekledim lapamsı pilav gibi oldu oğlumun en sevdiği kıvamSon olarak baharatları ekledim altını kapattım.. Aren'in yemeklerini en en kısık ateşte pişiriyorum daha lezzetli oluyor bilgilerinize
süper, devamlı olur inşallah. Darısı da başımıza
Aslında içinde zararlı bişey yok ama yinede bilemedim ben günebakancım. Hamur diye ağır gelir mi acaba :26:
Sayfaları doldurmak lazım.Maşallah. Darısı başımıza. Biz ilk 4 ay rüyalar alemindeydik.4-5 kez kendi kendine uyuduğunu görmüştüm. Sonrasında uykularımız kabusa döndü.Bana bu durum umut oldu.İnşallah biz de böyle aydınlık günlere kavuşacağız.
Günebakan hamur ağır gelebilir. Bizde yoğurt, irmik ve tarhana alerji yapmıştı.Şimdi yoğurtta sorun yok; ama tarhana yine sorun oluyor.Sanırım hamur olduğundan.
Valla yememe konusunda ben eskiler gibi düşünüyorum acıkınca yer hiç zorlamıyorum :)
Umarım en ağır ceza verilmiştir kadına...
Afiyet şeker bal olsun tatlımaaaa :)
Çok güzel haberlerle gelmişsiniz kızlar ... Çok sevindim...
İnci çok akıllı bir kız annesi sadece sana nazlanıyor bazenBu arada Aren de 4 aylık kadarken ben de kucakta koridorda dolaşa dolaşa uyutuyordum, ama sonra yanına uzanıp onunla önce küçük oyunlar oynayarak hafifçe gıdıklayarak sonra da saçlarını okşayıp güzel sözler söyleyerek öperek uyutmaya başladım sonuçtan gayet memnunum yatağa uzandığımızda kalkmak istemiyor birbirimizin yüzüne dokunuyoruz konuşuyoruz ve uykuya geçiyoruz ... Sonra da beşiğine alıyorum sallama derdi bitti nihayet
Canım krep ağır gelebilir, ama yumurta sarısını zeytinyağında kızartıp ekmekle yedirebilirsin Aren çok seviyor belki Asu da sever :)
Eki Görüntüle 1011108 Eki Görüntüle 1011107
Selamlar derin bugün taam 6 aylık oldu. Kontrolümüz vardı herşey yolunda şükür.
Aşılarımızıda olduk çok ağladı kızım şimdi
Biraz huysuz
Bu arada bugün sabah dişinin çıktığını farkettim
6.ay hediyesi oldu tabi Bayram havasında geçti :))
sukur tahlıllerımız temız cıktı..merak eden herkese teşekkürler kuzularrr gcmıse dalmam lazım acılen gündemden gerı kalmamalıyım :) bu arada eylülde hala sacsızz bnde oyle toklar takmak ıstıyorm cucum gıbı bant takıyrmm kıza benzesn dıyee :)
Biraz huysuz
6. ayınız kutlu ve minik dişiniz hayırlı olsunMiss Dero çok güzel olmuş tacını sevsinler onun :) Gülüşü de çok tatlı maşallah ya bu bebişler birbirinden güzel
ohh çok şükür canım kocaman bi gecmişler olsunnnn canımmmm
saçsızda çok güzelkii eylüş yaza kadar uzar hem ozaman takılırlar panpalar
oyy maşallah derine
çok sevindim herşeyin yolunda olmasınaaa cnm derin çok tatlısın tatlışkom 6. ayınız kutlu olsun
bizimde dişimiz geldiii huysuzluklar tavan yaptı bi ara bu aralar durulduu bakalımm
sukur tahlıllerımız temız cıktı..merak eden herkese teşekkürler kuzularrr gcmıse dalmam lazım acılen gündemden gerı kalmamalıyım :) bu arada eylülde hala sacsızz bnde oyle toklar takmak ıstıyorm cucum gıbı bant takıyrmm kıza benzesn dıyee :)
Kızlar bugün yine okuyamadım.Ela rahat durmuyor.Hemen yazıp çıkmam lazım.Hastaneye elayı kontrole götürdüm.Çok şükür iltihab temizlenmiş.Hepinize iyi akşamlar.
aferin inciye hep kendi kendilerine uyusalar keşkeBunu da gordum ya bu bana yeter :)
Bugun eşimin dogumgunuydu yemeğe dışarı çıktık inci cok neşeliydi koca bir genc kiz gibi oturup bizimle yemek yedi :)
Sonra pastamızı kesip eve geldik bir süre oyun halısında oynadı güldü bademle oynadılar . Bu aralar gece birden once uyumuyor . O yüzden 12:00 de emzirdim ve her zaman uyuduğu sekilde yani koridorda kucağında bir geri bir ileri yürüdüm ama küçük Hanfendi bundan rahatsız oldu . Ben de of sen bilirsin zaten kac kilo oldun taşınamıyorum diyip yatağına koydum ve son günlerde hep yaptıgı sekilde yüzustu yatırdım dönenceyi actım . Bes dk gecti sesi gelmiyor bir kontrol edeyim dedim bir de ne göreyim inci annelik kariyerim boyunca ilk kez kendi kendine uyumuş :) e bunu da gordum ya sonunda cok şükür :))
hemen not ettim çorbayı ellerine sağlık idaya da bal şeker olsun :)Eki Görüntüle 1009920 Eki Görüntüle 1009921
Kızlar IdAya çorba ve karışık meyve kurusu yapıyorum.
Çorbaya pirinç , mercimek, soğan,havuç, patates, 2-3 yaprak taze nane ve tavuk suyu koydum. Pişince robottan geçirip kimyon ve zeytinyağı ekliycem.
Karışık meyve kurusu olarak da dut, gün kurusu, kayısı, üzüm, incir ve pestil var :) bunları robottan geçirip yoğurduna karıştırıcam :)))
BilgileriniZe
Selam kızlar bugün işleri bitirip yürüyüşe çıkayım istedim hava çok güneşliydi. Yemeği, evi hallettim giyindim İdoşu giydirdim bi baktım yağmur çiseliyor. Neyse yağsın yeter ki biz daha çok çıkarız. Susuz kalmayalım da :)) Bugün baktım ama yazamadım buraya. Kızlar çorbişe İda bayıldı ilk kez yarım kase yedi. Bugüne de kaldı onu da birazdan yediricem:))) Mercimek gaz yapar diye korktum ama yapmadı çok şükür :)))
Bence de kendin yap. Emin olmuş olursun.Krepi yedirdikten sonra çok dikkat et canım.Ben yoğurtta sorun olduğunu dilinden anladım.Çok dikkatli ol. Dilinde iki tane küçücük kırmızı nokta vardı. Kızının alerji tepkilerini zaten biliyorsundur; ama aklında bulunsun.Ooo Aren şimdiden baharatlara salçalara başladı bile :) Ben henüz vermeye korkuyorum alerjik olduğumuz için. Hemen ishal oluyor bişey dokunursa
Canım normal krep tarifi gibi değil de kendim bebişimin yiyebileceği şekilde uyarlayıp deniycem. Bakalım nasıl olacak sizinle de paylaşırım.
Bize de inek sütlü herşey alerji yapıyor. Hatta süt katkısı olmayan pirinç unu bulamadım dr oetkerin üstünde bişey yazmıyo diye aldım o da dokundu şikayet ettimEn son kendim pirinç öğütücem sanırım. İrmik hiç vermedim :26:
Afiyet olsun ArenikomaDeneyeyim canım sağol fikir için
Biraz huysuz
Selam kızlar bugün işleri bitirip yürüyüşe çıkayım istedim hava çok güneşliydi. Yemeği, evi hallettim giyindim İdoşu giydirdim bi baktım yağmur çiseliyor. Neyse yağsın yeter ki biz daha çok çıkarız. Susuz kalmayalım da :)) Bugün baktım ama yazamadım buraya. Kızlar çorbişe İda bayıldı ilk kez yarım kase yedi. Bugüne de kaldı onu da birazdan yediricem:))) Mercimek gaz yapar diye korktum ama yapmadı çok şükür :)))
Bence de kendin yap. Emin olmuş olursun.Krepi yedirdikten sonra çok dikkat et canım.Ben yoğurtta sorun olduğunu dilinden anladım.Çok dikkatli ol. Dilinde iki tane küçücük kırmızı nokta vardı. Kızının alerji tepkilerini zaten biliyorsundur; ama aklında bulunsun.İrmik, tarhana, hatta yoğurt gibi şeyler bebeklerde hassasiyete sebep olabiliyormuş. 8. aya kadar bekleyin diyenler var.Ara ara deneyerek verebiliriz.Bizim yoğurt yeme sürecimiz öyle olmuştu.3 hafta sonra normale döndü; ama tarhana sorunlu. Gerçi bizim baştan sona ek gıda sorunlu. Yemiyor Canları sağ olsun.
Ben geldim annişler çok fena yoğunum geçmişe bakamıyorum dün "Arentino çorbası" yaptım oğlum mhhh mhhhh diye diye yuttu hepsini siz de deneyin inşallah sever minişler... İki yemek kaşığı kadar yağsız kıyma , birazcık soğan , yarım çay kaşığı biber salçası , bir buçuk yemek kaşığı kadar bulgur , yarım kaşık da irmik , birer kırtik muskat ,karabiber ve kimyon. Önce kıymayı yağsız tavada kısık ateşte kavurdum sonra azıcık zeytinyağı ekledim üstüne de soğan , kavurmaya devam ettim soğanlar pişince üstüne biber salçası ,bulgur ve irmiği kattım biraz da su ekledim lapamsı pilav gibi oldu oğlumun en sevdiği kıvamSon olarak baharatları ekledim altını kapattım.. Aren'in yemeklerini en en kısık ateşte pişiriyorum daha lezzetli oluyor bilgilerinize
Çok sevindim canım İdoşun inadı kırıldı sonundaAfiyet bal şeker bol vitamin olsun. Azıcık çıksaydınız bebek arabasının yağmurluğu varsa. Geçende biz de yakalandık yağmura Asu pıtırdayan damlalara bayıldı
Canım yoğurt alerjiniz çabuk geçmiş maşallah. Diğer süt ürünlerine reaksiyon göstermedi mi? Bebek bisküvisi aptamil falan alabiliyor mu? Biz tarhanada sorun yaşamadık. Yalnız şöyle bişey var bizim tarhanayı babanne yaptı bebek tarhanası yapıcam bu sene dedi. İçine farklı bişeyler mi koydu acaba bilemedim :26: Ben sadece acı değil tatlı tarhana olarak algılamıştım bebek tarhanası diyince. İstersen sana bizim tarhanadan göndereyim denersin.
bende bayılıyorum o bakışlara çok sağol canımMaşallah sana. Senin gülüşünü, utangaç bakışını yesinler. Çok tatlılar bunlar.Hem güler hem de utanır gibi yaparlar.Benim ufaklık da böyle. Sırıtır, arkasından da parmağını ağzına sokup utangaç bakışlar fırlatır. Allah acılarını göstermesin. O mis kokularını her daim duyursun.
kızlarrr çok sevindim hadi geçmiş olsun :)Kızlar bugün yine okuyamadım.Ela rahat durmuyor.Hemen yazıp çıkmam lazım.Hastaneye elayı kontrole götürdüm.Çok şükür iltihab temizlenmiş.Hepinize iyi akşamlar.
eşinin doğum günü kutlu olsun canım :) çok güzel bir aile tablosu oluşturmuşsunuz :) umarım bu gece de kendi kendine uyur İnci tanesi...kalıcı bir hediye olur size de :)Bunu da gordum ya bu bana yeter :)
senn ne tatlısın öyle Derin hanım. gülüşünü yesinler :) nice aylara yıllara canım :)Eki Görüntüle 1011108 Eki Görüntüle 1011107
Biraz huysuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?