Günaydın... Nezle oldum :2: Kafayı vurup 24 saat uyuyasım var
Bence de kendin yap. Emin olmuş olursun.Krepi yedirdikten sonra çok dikkat et canım.Ben yoğurtta sorun olduğunu dilinden anladım.Çok dikkatli ol. Dilinde iki tane küçücük kırmızı nokta vardı. Kızının alerji tepkilerini zaten biliyorsundur; ama aklında bulunsun.İrmik, tarhana, hatta yoğurt gibi şeyler bebeklerde hassasiyete sebep olabiliyormuş. 8. aya kadar bekleyin diyenler var.Ara ara deneyerek verebiliriz.Bizim yoğurt yeme sürecimiz öyle olmuştu.3 hafta sonra normale döndü; ama tarhana sorunlu. Gerçi bizim baştan sona ek gıda sorunlu. Yemiyor Canları sağ olsun.
reocçum günebakancım aynı dertten muzdaribizOoo Aren şimdiden baharatlara salçalara başladı bile :) Ben henüz vermeye korkuyorum alerjik olduğumuz için. Hemen ishal oluyor bişey dokunursa
Canım normal krep tarifi gibi değil de kendim bebişimin yiyebileceği şekilde uyarlayıp deniycem. Bakalım nasıl olacak sizinle de paylaşırım.
Bize de inek sütlü herşey alerji yapıyor. Hatta süt katkısı olmayan pirinç unu bulamadım dr oetkerin üstünde bişey yazmıyo diye aldım o da dokundu şikayet ettimEn son kendim pirinç öğütücem sanırım. İrmik hiç vermedim :26:
Afiyet olsun ArenikomaDeneyeyim canım sağol fikir için
yeter tabii iyi günde kötü günde saçlıyken saçsızken paylaşsınlar herşeylerini
Ohh vitamin deposu afiyet olsun ida'ma atom olmuş o atom
afiyet olsun İdoşa :) ben de bugün kereviz, patates, havuç,balkabağını haslayıp blenderdan geçirdim...çikom sevdi... artık ben de değişik sebze çorbalarına başladım....yarın doktor kontrolünden sonra da kahvaltıya başlarız herhalde....
kızlar bu arada hayatımsın nerelerdeki ne zmandır aklıma takılıyo fundıs numarası varmıydı sende kuzum
Bunu da gordum ya bu bana yeter :)
Bugun eşimin dogumgunuydu yemeğe dışarı çıktık inci cok neşeliydi koca bir genc kiz gibi oturup bizimle yemek yedi :)
Sonra pastamızı kesip eve geldik bir süre oyun halısında oynadı güldü bademle oynadılar . Bu aralar gece birden once uyumuyor . O yüzden 12:00 de emzirdim ve her zaman uyuduğu sekilde yani koridorda kucağında bir geri bir ileri yürüdüm ama küçük Hanfendi bundan rahatsız oldu . Ben de of sen bilirsin zaten kac kilo oldun taşınamıyorum diyip yatağına koydum ve son günlerde hep yaptıgı sekilde yüzustu yatırdım dönenceyi actım . Bes dk gecti sesi gelmiyor bir kontrol edeyim dedim bir de ne göreyim inci annelik kariyerim boyunca ilk kez kendi kendine uyumuş :) e bunu da gordum ya sonunda cok şükür :))
Afiyet olsun İdacığıma bol bol yesin mamalarından
Çok şükür kızlar hadi geçmiş olsun hastalıklar topiğimizden uzak dursun
Sağol canım inşallah bundan sonra daha iyi olacak.
Bak görecek miyim diyordun sonunda gördün canım arkadaşım :) İnci en güzel doğum günü hediyesini vermişÇok da güzel vakit geçirmişsiniz ohh daha ne olsun
Günaydın güzel arkadaşlarım... Şimdi birçoğunuz bebişler uyurken kahvaltısını hazırlayayım derdindedir :) Bişey merak ettim de krep verebilir miyiz acaba bebişlere? Biz sadece kahvaltıda zorlanıyoruz çünkü çorbayı meyveyi yoğurdu seviyor ama hiç tam teşekküllü bir kahvaltı yemiyor. Alternatif peşindeyim
Ben geldim annişler çok fena yoğunum geçmişe bakamıyorum dün "Arentino çorbası" yaptım oğlum mhhh mhhhh diye diye yuttu hepsini siz de deneyin inşallah sever minişler... İki yemek kaşığı kadar yağsız kıyma , birazcık soğan , yarım çay kaşığı biber salçası , bir buçuk yemek kaşığı kadar bulgur , yarım kaşık da irmik , birer kırtik muskat ,karabiber ve kimyon. Önce kıymayı yağsız tavada kısık ateşte kavurdum sonra azıcık zeytinyağı ekledim üstüne de soğan , kavurmaya devam ettim soğanlar pişince üstüne biber salçası ,bulgur ve irmiği kattım biraz da su ekledim lapamsı pilav gibi oldu oğlumun en sevdiği kıvamSon olarak baharatları ekledim altını kapattım.. Aren'in yemeklerini en en kısık ateşte pişiriyorum daha lezzetli oluyor bilgilerinize
oh oh afiyetler olsunnn idoşumaa ne güzelll mamalar yapmış annesiiiiiiiii kuzumaaa
ivit dünüşşş aşk saç tanımazz
doğum günü kutlu olsun eşinin parmemaşallah inciyee devamlı olsunn inşş...
Eki Görüntüle 1011108 Eki Görüntüle 1011107
Selamlar derin bugün taam 6 aylık oldu. Kontrolümüz vardı herşey yolunda şükür.
Aşılarımızıda olduk çok ağladı kızım şimdi
Biraz huysuz
Bu arada bugün sabah dişinin çıktığını farkettim
6.ay hediyesi oldu tabi Bayram havasında geçti :))
çok teşekkür ederr deroo sizlere öperizz :)
çok sevindim bebişlerin iyi olmasına
aferin inciye hep kendi kendilerine uyusalar keşke
hemen not ettim çorbayı ellerine sağlık idaya da bal şeker olsun :)
Afiyet olsun miniğine. Arasta, ek gıdaya alıştırmak için ne kadar uğraştın? Biz önceleri çok güzel yiyorduk.Sonra araya diş, nezle vs. girince iştah uçtu gitti.Şimdi de uğraşıyorum. Her bebek farklıdır; ama yine de bende bir fikir oluşur. Bir de yaptığın egzersizlerin videosunu tekrar paylaşır mısın?
Çok sevindim canım İdoşun inadı kırıldı sonundaAfiyet bal şeker bol vitamin olsun. Azıcık çıksaydınız bebek arabasının yağmurluğu varsa. Geçende biz de yakalandık yağmura Asu pıtırdayan damlalara bayıldı
Canım yoğurt alerjiniz çabuk geçmiş maşallah. Diğer süt ürünlerine reaksiyon göstermedi mi? Bebek bisküvisi aptamil falan alabiliyor mu? Biz tarhanada sorun yaşamadık. Yalnız şöyle bişey var bizim tarhanayı babanne yaptı bebek tarhanası yapıcam bu sene dedi. İçine farklı bişeyler mi koydu acaba bilemedim :26: Ben sadece acı değil tatlı tarhana olarak algılamıştım bebek tarhanası diyince. İstersen sana bizim tarhanadan göndereyim denersin.
slm kızlar geçmişe bakamadım annemdeyim...bugün doktora gittik kontrol için...ek gıdaya tam geçiş yapıyoruz artık...sizinle de paylaşayım dedim belki hala geçmeyeniniz vardır...
sabah 8de kahvaltı : bebe büsküvisi, labne(2tatlı kaşığı),tereyağ (1çay kaşığı) , pekmez (1 tatlı kaşığı) , yumurta sarısı (mercimek büyüklüğünde başlıcaz. gitgide artıracağız) bunları bebelacla ıslatmamızı önerdi ama ben ıhlamur kullanırım herhalde
saat 12de sebze çorbası (10 gün sonra bir köfte büyüklüğünde 2 kere çekilmiş dana eti ya da tavuk eti...blenderdan geçir dedi) ve z.yağı koyacağız..
saat 15deyoğurt
saat 18de meyve
bakla ve patlıcan kesinlikle yasak....aile de çileğe alerji yoksa çilek de verebilirsin dedi...
bebişi kilolu olup da dönemeyen arkadaşlar varsa dert etmesinler. çikomun bu kiloya dönmesine şaşırdı...destekli oturuyor mu dedi ben de desteksiz oturuyor dedim... yani desteksiz oturmayanlar varsa üzülmesinler onun için de erkenmiş...
şimdi geçmişe gideyim biraz...
kızlarrr çok sevindim hadi geçmiş olsun :)
eşinin doğum günü kutlu olsun canım :) çok güzel bir aile tablosu oluşturmuşsunuz :) umarım bu gece de kendi kendine uyur İnci tanesi...kalıcı bir hediye olur size de :)
senn ne tatlısın öyle Derin hanım. gülüşünü yesinler :) nice aylara yıllara canım :)
burda da hava çok güzeldi canım bi güzel gezdik biz de :) ohhh İdoşuma da afiyet bal şeker olsun...
bu arada kızlar doktorumuz güneş gördüğünüz zaman çıkın yarım saat güneşte gezin dedi...
Ay alerjik Asum benimmmm geçmiş olsun canım .... Umarım kendi öğüttüğün pirinç unu Asu'ya dokunmaz ... İrmik denemelisin bence belki o hiç alerji yapmaz..Ooo Aren şimdiden baharatlara salçalara başladı bile :) Ben henüz vermeye korkuyorum alerjik olduğumuz için. Hemen ishal oluyor bişey dokunursa
Canım normal krep tarifi gibi değil de kendim bebişimin yiyebileceği şekilde uyarlayıp deniycem. Bakalım nasıl olacak sizinle de paylaşırım.
Bize de inek sütlü herşey alerji yapıyor. Hatta süt katkısı olmayan pirinç unu bulamadım dr oetkerin üstünde bişey yazmıyo diye aldım o da dokundu şikayet ettimEn son kendim pirinç öğütücem sanırım. İrmik hiç vermedim :26:
Afiyet olsun ArenikomaDeneyeyim canım sağol fikir için
Canım biz 6.5 aylık olduk hiç püre yapıp vermedim ben hep çatalla ezdim yemeklerini ,meyvelerini de genelde rendeleyip verdim oğlum öyle seviyor ... Ama sen püre yapabilirsin ...Merak ettim canim bunu hazirladiktan sonra pure yaptinmi? Mesela kiyma sogan varya onlari yiyebiliyormu oglun ha bide oglun kac aylik oldu?
Günaydın... Nezle oldum :2: Kafayı vurup 24 saat uyuyasım var
Günaydın kızlar göz açıp kapayana kadar hafta sonu geldiDiyete başladığımdan beri haftasonunu iple çeker oldum. Çünkü hafta sonu 1 gün herşey serbest bana Ama midem küçüldü yiyemiyorum gerçi Sadece onu da yiycem bunu da yiycem diye hayal kuruyorum. Yerken ne güzeldi de verirken zormuş cidden be. Neyse 2 ay daha sabır
Eee hafta sonu için planlar var mı bakalım ?
İdoşum da sever umarım annesi ...
Bu arada dün Aren emeklemeye başladı daha önce yerde çok şuursuzca ilerliyordu birazcık kıpırdamak için çok enerji harcıyordu , ama dün nereye gittiğinin gayet farkındaydı şebekkkk
Arasta azmine hayranım valla ben diyet yapmayı bırak işe başladıktan iyice toparlandım çünkü annem Aren'e bakıyor dolayısıyla bize de bakıyor yemekler tatlılar pastalarr..... Ohhh ... Ben işten çıkana kadar evi de temizliyor sağolsun hiç hareket etmiyorum neredeyse ...Hafta sonu doğum günümmmmm bütün kardeşlerim teyzelerim ve arkadaşlarım özlediklerimmmm bize gelecek, sanırım büyük bir curcunetta beni bekliyor ...
Günaydın canım geçmiş olsun. Hepimizde başlar artık hastalıklar tam geçiş dönemi. Havanın saati saatine uymuyor. Ballı limonlu ıhlamuru eksik etme canım hem sütüne de artırır. Sahi sütün ne alemde ?
Günaydın kızlar..
reocçum günebakancım aynı dertten muzdaribizçok yazamıyorum ama yedirdiğiniz alerji yapan şeyleri paylaşırsanız sevinirim, takip etmeye çalışıyorum. Bizde ki durumda inek sütü alerjisi, bizde şimdiye kadar alerji yapanlar, aptamilin sütlü pirinçli muhallebisi bide yoğurt denemiştim o. Bunları verdiğimde yüzü kıpkırmızı oldu 1 saat içinde geçti. Keçi peyniri veriyorum sabahları, iki hafta oldu ona alerji göstermedi , tahsildaroğlununkini almıştım, deneyin isterseniz. Bu arada bende dr oetker aldım günebakan ama daha denemedim, oda mı yaptı ya ( irmik verdim ondada bi sorun yok. Aklıma gelenler bunlar, sizde denediklerinizi paylaşırsanız, takipteyim.
Sağolun kızlar sevdi çok şükür :))
Angym Hayatımsını ben de merak ediyorum kara kayıp ne güzel geliyodu bi ara yine yok oldu. Umarım iyidir. Kulakları çınlar da geri gelir :))
Parme maşallah İnci'ye umarım bundan sonra hep böyle devam eder :)
Günebakancım krep bana pek zararlı gibi gelmedi canım mesela tam buğday unu, yumurta ve devam sütüyle birlikte yapılsa oldukça besleyici olur sankiVe Günebakan konsepti de güzel fikir bence :))
Arentino muHahahah kız geleceğin yönetmenini mi yetiştiriyosun yoksa Ay ne güldüm Arentino süper uyarlamışsın Afiyet olsun bak İdoşa bugün ne pişirsem diye düşünüyordum şimdi buldum ne yapacağımı sağol fısıtığım
Giz Derin dünyalar tatlısı bir bebek ne şanslı bir annesinDişiniz hayırlı olsun canım nice 6 aylarını görürsün inşallah
Reoc ben 6,5 aylığa kadar uğraştım yemedi ve tamamen kestim ek gıdayı ve şimdi 7 ayı geçti tekrar başladım sil baştan. Ne demiş Şebnem Ferah "sil baştan başalamak gerek bazen " ve işe yaradı canım çok çok çok yiyo diyemem ama en azından yiyor eskiye nazaran. Sen de ara verebilirsin sütün iyi durumdaysa zorlamanın anlamı yok :)) Ve tabi ki paylaşırım videomu :)
[video=youtube;JVgJ1mAz6hk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JVgJ1mAz6hk#t=0[/video]
Ayşecim ek gıdanız hayırlı olsun canım. Umarım her şeyleri sorunsuzca yer ve annesini hiç üzmez çikomuz :)))
Günaydın kızlarrrrrrrrr
Ay alerjik Asum benimmmm geçmiş olsun canım .... Umarım kendi öğüttüğün pirinç unu Asu'ya dokunmaz ... İrmik denemelisin bence belki o hiç alerji yapmaz..
Canım biz 6.5 aylık olduk hiç püre yapıp vermedim ben hep çatalla ezdim yemeklerini ,meyvelerini de genelde rendeleyip verdim oğlum öyle seviyor ... Ama sen püre yapabilirsin ...
Hiii geçmiş olsun canım kendine dikkat et... Bol bol sıvı tüket çabuk atlatırsın inşallah ...
Günaydın kızlar göz açıp kapayana kadar hafta sonu geldiDiyete başladığımdan beri haftasonunu iple çeker oldum. Çünkü hafta sonu 1 gün herşey serbest bana Ama midem küçüldü yiyemiyorum gerçi Sadece onu da yiycem bunu da yiycem diye hayal kuruyorum. Yerken ne güzeldi de verirken zormuş cidden be. Neyse 2 ay daha sabır
Eee hafta sonu için planlar var mı bakalım ?
Bu arada dün Aren emeklemeye başladı daha önce yerde çok şuursuzca ilerliyordu birazcık kıpırdamak için çok enerji harcıyordu , ama dün nereye gittiğinin gayet farkındaydı şebekkkk
Teşekkürler tatlım ...İnş sever canım yetişkin yemekleri seviyor ida soğanlı filan bunu da seveceğini düşünüyorum
Maşallah canım emeklemeye de başlamış koca adam olmuş annesi
Canım sana tavsiyem biraz dikkat etsen iyi olur sadece görsel açıdan deği sağlık açısından daAma hafta sonu etme ye gitsin pastandan Şimdiden doğum günün kutlu olsun umarım keyifli geçer
Sorma canım ya ben bu yıl pek totoyu doğrultamadım. Niye böyle oldu bilmiyorumSütüm maşallah orta halli iyi gidiyor. Artık eskisi kadar süt beklemiycem bu aydan sonra beklentiyi düşük tutmak lazım sanırım :)
Canım ben de aynı peynirden yediriyorum ama hiç sevmiyor doğru düzgün yemiyorÇeşitli kombinasyonlarla denedim ama cıks sevmedi o peyniri. Keçi sütünden çökelek yapmayı deniycem inşallah yer Dr oetkeri denersen sonucu benimle paylaşır mısın canım? Firmayla mailleşiyorum hala.
Sağol canım ben de tam buğday unu ve yumurta sarısıyla düşündüm zaten. Yarın sabah deniycem inşallah. İçine peynir de koymayı düşünüyorum. Üstüne pekmez sürebilirim. Labne dokunmayanlar labneyle de verebilirler çok güzel olur
Sağol canım benim inşallah çabuk geçer kuzuma bulaşmaz tek isteğim bu
Ay benim de midem küçülse ne iyi olur :) Hafta sonu için tek planım yatmak yatmak yatmak...
Hahahahah alemsin seyyahcım ya önce ilerleyebiliyor muyum acaba diye bakmış sonra hedefe kilitlenmiş :) Maşallah Arentinoma kocaman oldu artık
Günaydın arkidişlerim pek gelemıyorum bu ara malumunuz huysuzluk diz boyu
Dün tam 16 saat hiç ama hiç uyumadı en son23:30 gibi zorla uyuttum ama inanılmaz direnıyor uyumamak için sonra sabaha karşı bir uyandı yine gözünü kırpmadı şimdi daldı gibi ama uyumaz biliyorum ve evet uyandı bile
Günaydın arkadaşlar.Umarım herkes iyidir.Dünde giremedim annem geldi.Hazır gelmişken bende temizliğe girişeyim dedim.O yüzden giremedim.Ela hala aynı 5 dk.bırakmıyor.hep onunla ilgilenmemi istiyor.Şimdi uyuyor.Uyanınca kızanımı bıcı bıcı yapıcam.
Ay Allah sabır versin canım ya uykusuzluk çok fena ... Rezene ve anason denedin mi belki faydası olur ...
Günaydın arkadaşlar.Umarım herkes iyidir.Dünde giremedim annem geldi.Hazır gelmişken bende temizliğe girişeyim dedim.O yüzden giremedim.Ela hala aynı 5 dk.bırakmıyor.hep onunla ilgilenmemi istiyor.Şimdi uyuyor.Uyanınca kızanımı bıcı bıcı yapıcam.
Trakyalımısıj kızandan yakaladım
Of canım denedim gece çayı falanda aldık ama hem içmıyor zorla içirsemde işe yaramıyor kronik uykusuz benimki bir dk yanından ayrılamıyorum bende öyle bir ağlıyorki amanın evin içinde bile hareket özgürlüğüm yok inanbelki yürüdüğünde biraz rahatlarım diye avunuyorum
Neden böyle canım ya doktora götürdün mü ?
Her muyanede yakınıyorm çok az uyuyor ne yapabilirim diye en son uyutmak için bi ilaç varsa verin bile dedim ama doktor hiç bir sorunu yok sadece sizin yanında olduğunuzu kontrol etmek için uyanıyor yada uyumuyor ilaçla çözülmez zamana bırak dedi uyumamasının sebebide sürekli oturup bişeyleri incelemek hep bir merak bir görsen herşeye uzanıyo yılmadan amacına ulaşmak için herşeyi yapıyor yani of ki ne of canım uykusuzluk bitirdi artık beni allahım sabır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?