Gunebakancim , gecmis olsun ıhlamur bal limona dayan bakalım
Seyyahcim DoğumgunuN kutlu olsun nice guzel yaslara sevdiklerinle :)
Olsun canım bitmesin de ne kadar içse kardırSorma canım ya ben bu yıl pek totoyu doğrultamadım. Niye böyle oldu bilmiyorumSütüm maşallah orta halli iyi gidiyor. Artık eskisi kadar süt beklemiycem bu aydan sonra beklentiyi düşük tutmak lazım sanırım :)
Canım ben de aynı peynirden yediriyorum ama hiç sevmiyor doğru düzgün yemiyorÇeşitli kombinasyonlarla denedim ama cıks sevmedi o peyniri. Keçi sütünden çökelek yapmayı deniycem inşallah yer Dr oetkeri denersen sonucu benimle paylaşır mısın canım? Firmayla mailleşiyorum hala.
Sağol canım ben de tam buğday unu ve yumurta sarısıyla düşündüm zaten. Yarın sabah deniycem inşallah. İçine peynir de koymayı düşünüyorum. Üstüne pekmez sürebilirim. Labne dokunmayanlar labneyle de verebilirler çok güzel olur
Sağol canım benim inşallah çabuk geçer kuzuma bulaşmaz tek isteğim bu
Ay benim de midem küçülse ne iyi olur :) Hafta sonu için tek planım yatmak yatmak yatmak...
Hahahahah alemsin seyyahcım ya önce ilerleyebiliyor muyum acaba diye bakmış sonra hedefe kilitlenmiş :) Maşallah Arentinoma kocaman oldu artık
Kıyamam yaa uykusuzluk çok fena canım iyi dayanıyosun valla.Anne sabrı hiç bişeyde yok işte. İnş yakın zamanda düzene girer canım. Kolay gelsin sana :))Günaydın arkidişlerim pek gelemıyorum bu ara malumunuz huysuzluk diz boyu
Dün tam 16 saat hiç ama hiç uyumadı en son23:30 gibi zorla uyuttum ama inanılmaz direnıyor uyumamak için sonra sabaha karşı bir uyandı yine gözünü kırpmadı şimdi daldı gibi ama uyumaz biliyorum ve evet uyandı bile
Canım güle güle kirlensin evin. Eloşlar uyumamak için bir anlaşma yaptı sanırım. İnş seninki de düzene girer tatlımGünaydın arkadaşlar.Umarım herkes iyidir.Dünde giremedim annem geldi.Hazır gelmişken bende temizliğe girişeyim dedim.O yüzden giremedim.Ela hala aynı 5 dk.bırakmıyor.hep onunla ilgilenmemi istiyor.Şimdi uyuyor.Uyanınca kızanımı bıcı bıcı yapıcam.
Ben verdim yarım porti içti canım :))Kızlar siz portakal suyu veriyor musunuz bebişlere ben geçen hafta bir kaşık içirdim ekşi geldi beyefendiye ikinci kaşığı vermedim bu hafta ona bizim buranın en tatlı portakalını aldım onu deneyeceğim ... Umarım fazla gaz yapmaz biz hala gazdan çekiyoruz çünkü... Aren gazını çıkarmaya kıyamıyor herhalde bezini açana kadar bekliyor yaramaz ....
Günaydın oku bakalım ne var ne yokTam işlerimi bitiriyorum toprak uyanıyoren azından biraz okuyabildim herkese günaydn
Biz de seni özledik canım. Bakın bakalım güzel tarifler var fikir olur :))Nasilsiniz canlar?
Bu haftam baya hizli gecti,giremedim forumaeminim cok guzel paylasimlar olmustur.
İns.sizler ve bebisleriniz iyisinizdir.
Biraz bakinayim
Balık çorbası yapmayı düşünüyorum ben seyyahçım. Biz yerken balık yemişti 3-4 lokma. Ben biz yerken herşeyden tattırmaya çalışıyorum:))Bir de balık yediren oldu mu ?? Daha önce tattırmıştım yemişti ... Taze balık bulursam ona güzel bir buğulama yapayım umarım sever :)
Selam kızlar bugün işleri bitirip yürüyüşe çıkayım istedim hava çok güneşliydi. Yemeği, evi hallettim giyindim İdoşu giydirdim bi baktım yağmur çiseliyor. Neyse yağsın yeter ki biz daha çok çıkarız. Susuz kalmayalım da :)) Bugün baktım ama yazamadım buraya. Kızlar çorbişe İda bayıldı ilk kez yarım kase yedi. Bugüne de kaldı onu da birazdan yediricem:))) Mercimek gaz yapar diye korktum ama yapmadı çok şükür :)))
slm kızlar geçmişe bakamadım annemdeyim...bugün doktora gittik kontrol için...ek gıdaya tam geçiş yapıyoruz artık...sizinle de paylaşayım dedim belki hala geçmeyeniniz vardır...
sabah 8de kahvaltı : bebe büsküvisi, labne(2tatlı kaşığı),tereyağ (1çay kaşığı) , pekmez (1 tatlı kaşığı) , yumurta sarısı (mercimek büyüklüğünde başlıcaz. gitgide artıracağız) bunları bebelacla ıslatmamızı önerdi ama ben ıhlamur kullanırım herhalde
saat 12de sebze çorbası (10 gün sonra bir köfte büyüklüğünde 2 kere çekilmiş dana eti ya da tavuk eti...blenderdan geçir dedi) ve z.yağı koyacağız..
saat 15deyoğurt
saat 18de meyve
bakla ve patlıcan kesinlikle yasak....aile de çileğe alerji yoksa çilek de verebilirsin dedi...
bebişi kilolu olup da dönemeyen arkadaşlar varsa dert etmesinler. çikomun bu kiloya dönmesine şaşırdı...destekli oturuyor mu dedi ben de desteksiz oturuyor dedim... yani desteksiz oturmayanlar varsa üzülmesinler onun için de erkenmiş...
şimdi geçmişe gideyim biraz...
Günaydın... Nezle oldum :2: Kafayı vurup 24 saat uyuyasım var
Günaydın kızlar göz açıp kapayana kadar hafta sonu geldiDiyete başladığımdan beri haftasonunu iple çeker oldum. Çünkü hafta sonu 1 gün herşey serbest bana Ama midem küçüldü yiyemiyorum gerçi Sadece onu da yiycem bunu da yiycem diye hayal kuruyorum. Yerken ne güzeldi de verirken zormuş cidden be. Neyse 2 ay daha sabır
Eee hafta sonu için planlar var mı bakalım ?
Arasta azmine hayranım valla ben diyet yapmayı bırak işe başladıktan iyice toparlandım çünkü annem Aren'e bakıyor dolayısıyla bize de bakıyor yemekler tatlılar pastalarr..... Ohhh ... Ben işten çıkana kadar evi de temizliyor sağolsun hiç hareket etmiyorum neredeyse ...Hafta sonu doğum günümmmmm bütün kardeşlerim teyzelerim ve arkadaşlarım özlediklerimmmm bize gelecek, sanırım büyük bir curcunetta beni bekliyor ...
Günaydın arkidişlerim pek gelemıyorum bu ara malumunuz huysuzluk diz boyu
Dün tam 16 saat hiç ama hiç uyumadı en son23:30 gibi zorla uyuttum ama inanılmaz direnıyor uyumamak için sonra sabaha karşı bir uyandı yine gözünü kırpmadı şimdi daldı gibi ama uyumaz biliyorum ve evet uyandı bile
Kızlar siz portakal suyu veriyor musunuz bebişlere ben geçen hafta bir kaşık içirdim ekşi geldi beyefendiye ikinci kaşığı vermedim bu hafta ona bizim buranın en tatlı portakalını aldım onu deneyeceğim ... Umarım fazla gaz yapmaz biz hala gazdan çekiyoruz çünkü... Aren gazını çıkarmaya kıyamıyor herhalde bezini açana kadar bekliyor yaramaz ....
Bizde yoğurt, irmik ve tarhana alerji yaptı. 3 hafta ara vererek bunları tekrar denedim. Yoğurtta şimdi sorun yok; ama diğerleri yine sorun çıkarıyor.Geçmiş olsun.Allah kolaylık versin.Biz kahvaltıya geçmediğimiz için daha peynir denemedim.O marka aklımda olsun.Teşekkürler.Günaydın kızlar..
reocçum günebakancım aynı dertten muzdaribizçok yazamıyorum ama yedirdiğiniz alerji yapan şeyleri paylaşırsanız sevinirim, takip etmeye çalışıyorum. Bizde ki durumda inek sütü alerjisi, bizde şimdiye kadar alerji yapanlar, aptamilin sütlü pirinçli muhallebisi bide yoğurt denemiştim o. Bunları verdiğimde yüzü kıpkırmızı oldu 1 saat içinde geçti. Keçi peyniri veriyorum sabahları, iki hafta oldu ona alerji göstermedi , tahsildaroğlununkini almıştım, deneyin isterseniz. Bu arada bende dr oetker aldım günebakan ama daha denemedim, oda mı yaptı ya ( irmik verdim ondada bi sorun yok. Aklıma gelenler bunlar, sizde denediklerinizi paylaşırsanız, takipteyim.
Sağolun kızlar sevdi çok şükür :))
Angym Hayatımsını ben de merak ediyorum kara kayıp ne güzel geliyodu bi ara yine yok oldu. Umarım iyidir. Kulakları çınlar da geri gelir :))
Parme maşallah İnci'ye umarım bundan sonra hep böyle devam eder :)
Günebakancım krep bana pek zararlı gibi gelmedi canım mesela tam buğday unu, yumurta ve devam sütüyle birlikte yapılsa oldukça besleyici olur sankiVe Günebakan konsepti de güzel fikir bence :))
Arentino muHahahah kız geleceğin yönetmenini mi yetiştiriyosun yoksa Ay ne güldüm Arentino süper uyarlamışsın Afiyet olsun bak İdoşa bugün ne pişirsem diye düşünüyordum şimdi buldum ne yapacağımı sağol fısıtığım
Giz Derin dünyalar tatlısı bir bebek ne şanslı bir annesinDişiniz hayırlı olsun canım nice 6 aylarını görürsün inşallah
Reoc ben 6,5 aylığa kadar uğraştım yemedi ve tamamen kestim ek gıdayı ve şimdi 7 ayı geçti tekrar başladım sil baştan. Ne demiş Şebnem Ferah "sil baştan başalamak gerek bazen " ve işe yaradı canım çok çok çok yiyo diyemem ama en azından yiyor eskiye nazaran. Sen de ara verebilirsin sütün iyi durumdaysa zorlamanın anlamı yok :)) Ve tabi ki paylaşırım videomu :)
[video=youtube;JVgJ1mAz6hk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JVgJ1mAz6hk#t=0[/video]
Ayşecim ek gıdanız hayırlı olsun canım. Umarım her şeyleri sorunsuzca yer ve annesini hiç üzmez çikomuz :)))
Günaydın arkidişlerim pek gelemıyorum bu ara malumunuz huysuzluk diz boyu
oyyy çok geçmiş olsun canım..inş. en kısa sürede atlatırsın...Günaydın... Nezle oldum :2: Kafayı vurup 24 saat uyuyasım var
maşallah Aren e.... çikocan da kıçını attırmaya çalışıyor bu aralar bakalım ne zaman başaracak :)Bu arada dün Aren emeklemeye başladı daha önce yerde çok şuursuzca ilerliyordu birazcık kıpırdamak için çok enerji harcıyordu , ama dün nereye gittiğinin gayet farkındaydı şebekkkk
iyi ki doğmuşsun canım... ailenle çok çok güzel yaşlara :)Arasta azmine hayranım valla ben diyet yapmayı bırak işe başladıktan iyice toparlandım çünkü annem Aren'e bakıyor dolayısıyla bize de bakıyor yemekler tatlılar pastalarr..... Ohhh ... Ben işten çıkana kadar evi de temizliyor sağolsun hiç hareket etmiyorum neredeyse ...Hafta sonu doğum günümmmmm bütün kardeşlerim teyzelerim ve arkadaşlarım özlediklerimmmm bize gelecek, sanırım büyük bir curcunetta beni bekliyor ...
sana da Eloş a da kıyamam canım...uykusuzluk çok fena.... önceden de demiştim gerçi ama benim annem de kardeşimden çok çekti. sabaha kadar hiç uyumazdı 9. ayda düzene girdi...inş. Eloş daha kısa sürede düzene girerGünaydın arkidişlerim pek gelemıyorum bu ara malumunuz huysuzluk diz boyu
canım ben geçenlerde kereviz çorbası yapmıştım ona yarım portakal sıktım sadece...Kızlar siz portakal suyu veriyor musunuz bebişlere ben geçen hafta bir kaşık içirdim ekşi geldi beyefendiye ikinci kaşığı vermedim bu hafta ona bizim buranın en tatlı portakalını aldım onu deneyeceğim ... Umarım fazla gaz yapmaz biz hala gazdan çekiyoruz çünkü... Aren gazını çıkarmaya kıyamıyor herhalde bezini açana kadar bekliyor yaramaz ....
çikocuk ek gıdaya başlıyomuşş oy oy afiyetler olsun inş güzelce yer cnm :)
her bebek farklı canım ya o yüzden hareketleride faklı zamanlarda farklı sekillerde oluyor ben o yönden hiç panik yapmıyorum kimisi emeklemeden yürür kimisi döner kimisi dönmeden oturur her bebek özel bireyler çünküü
Tam işlerimi bitiriyorum toprak uyanıyoren azından biraz okuyabildim herkese günaydn
Nasilsiniz canlar?
Bu haftam baya hizli gecti,giremedim forumaeminim cok guzel paylasimlar olmustur.
İns.sizler ve bebisleriniz iyisinizdir.
Biraz bakinayim
Gunebakancim , gecmis olsun ıhlamur bal limona dayan bakalım
Seyyahcim DoğumgunuN kutlu olsun nice guzel yaslara sevdiklerinle :)
Olsun canım bitmesin de ne kadar içse kardırValla tam buğday unu alıp ben de mi yapsam kahvaltı etmiyo İdoş da. Yer belki yumuşak yumuşak. Holt 6 kere 8
Kıyamam yaa uykusuzluk çok fena canım iyi dayanıyosun valla.Anne sabrı hiç bişeyde yok işte. İnş yakın zamanda düzene girer canım. Kolay gelsin sana :))
Canım güle güle kirlensin evin. Eloşlar uyumamak için bir anlaşma yaptı sanırım. İnş seninki de düzene girer tatlım
Ben verdim yarım porti içti canım :))
Günaydın oku bakalım ne var ne yok
Biz de seni özledik canım. Bakın bakalım güzel tarifler var fikir olur :))
Balık çorbası yapmayı düşünüyorum ben seyyahçım. Biz yerken balık yemişti 3-4 lokma. Ben biz yerken herşeyden tattırmaya çalışıyorum:))
ayy çok seviniyom idoşun yemesinee canım ya :)
valla dün bende çorbayı fazla yaptım yeşil sebze yok diye bugünde vericem bazen zor geliyor yapmak bende azıcık mercimek attım sebze çorbasına sevdii havuç pırasa domates püresi pirinç ve mercimek bebek ezogelini
valla havalar cok fena canım yağsında biz evde otururuz napalımm:18:
çikocuk ek gıdaya başlıyomuşş oy oy afiyetler olsun inş güzelce yer cnm :)
her bebek farklı canım ya o yüzden hareketleride faklı zamanlarda farklı sekillerde oluyor ben o yönden hiç panik yapmıyorum kimisi emeklemeden yürür kimisi döner kimisi dönmeden oturur her bebek özel bireyler çünküü
gecmiş olsun canım bolca c vitamini ıhlamurla atlatırsın inş...:2:
gözümüz aç ama yenilmiyor dimii eskisi gibi
h sonu havaya bağlı canım ya ama kötü olursa ki olsun yağmur yağsında ben avm ye razıyımm belki sabah kahvaltısına giderizzz
doğum günün şimdiden kutlu olsun canımm
meraba canımm
o direnişler dün akşam bizdede vardıı uyutana kadar neler cektim en son kalktı oynadık oynadık yoruldu ama yinede zor uyuduuu 2. dişimizde çıktı bizim
canım ben portakalın öle veriyorum eline emiyor sularını ama artık dişler geldiii korkarım koparıyor çünkü bundan sonra suyunu yada minik minik yapıp yediririm
oyyy çok geçmiş olsun canım..inş. en kısa sürede atlatırsın...
maşallah Aren e.... çikocan da kıçını attırmaya çalışıyor bu aralar bakalım ne zaman başaracak :)
iyi ki doğmuşsun canım... ailenle çok çok güzel yaşlara :)
sana da Eloş a da kıyamam canım...uykusuzluk çok fena.... önceden de demiştim gerçi ama benim annem de kardeşimden çok çekti. sabaha kadar hiç uyumazdı 9. ayda düzene girdi...inş. Eloş daha kısa sürede düzene girer
canım ben geçenlerde kereviz çorbası yapmıştım ona yarım portakal sıktım sadece...
saol canım..inş. sorun yaşamayız ... evet canım haklısın her bebek farklı ama geçenlerde birileri diyordu hala dönmüyor falan diye, çaba göstermesi yeterli demişti doktorumuz.içleri rahatlasın dedim :) ben bizimkinin emekleyeceğini hiç düşünmüyordum ama çalışmalara başladı....
kızlar bu arada 9. ayda bir aşı var deniyordu ya kızamık kızamıkçık aşısıymış... normalde 12. ayda yapılıyormuş ama suriyeden çok fazla göç olduğu iin 9. aya çekmişler...
selamlar kızlar
bugünkü menümüz efendim ;
kahvaltı: yumurta,peynir, tam buğday ekmeği,pekmez, elma suyu
öğlen: yoğurt
ikindi: tavuk çorbası Tarif : bir parça tavuk göğsü, bir yemek kaşığı kadar pirinç, aynı miktarda şehriye ( tel ya da arpa farketmez) 2 -3
bardak su ile iyice haşlanır. pişince rondodan geçirilir. katılığına göre isterseniz ekmek içi de koyabilirsiniz.. son olarak da biraz zeytin yağı ve bir çimdik kimyon katılır. afiyetle inşallah yenir
akşam: meyveli muhallebi
vee tabi ki mütemadiyen ana sütü
arda uyandı gelirim yine hatunlar
selamlar herkeseee
Öyküyü uyuttum şimdi hemen bi girip bakayım dedim umarım keyifler yerindedir...
ben şu sıralar keçeye sarmış durumdayım kızlar :))
gün içinde evdi,yemekti,spordu,öyküydü,uykuydu derken baktım çıldırıciiim en iyisi dedim hobi :)
hem kendim iyi vakit geçiriyorum kısa da olsa hemde Öyküye ciciler, saç bantları yapıyorum :)
yaptıklarımdan bir kaç resim koyarım bakalım beğenecekmisiniz?
stres atmak için size de tavsiye ederim kızlar
şimdi bir geçmişe dalayım Öykü uyanmadan
evet şanslıyım işlerimi yetiştiriyorum iyi kötü .. en azından benim bakımımı aksatma diyor bence oğlumGünaydın canım işini yapmana müsade ediyor en azından
Hoşgeldin canım bakınamadan gitmişsin yine :) İyi gezmeler sen de bizi unutma
Öyle yapıcam artık canım teşekkür ederim
gözümü açamaz halimle bizimkilerden girip beni gülümsettin sağol canım :)) Bugünlerde dilime dolanan bi replik var "cıvık müdürüm afedersin"
Bebek ezogelini güzelmiş canım :) Afiyet olsun kuzuşa. Geçmiş olsun dileğin için de teşekkürler inşallah hafta sonu dinlenip atlatıcam. Portakalı ben de eline veriyorum ilk başta kopartıyor diye çok korkmuştum ama onu ağzından almak ne mümkünGördüm ki bir şekilde ezip sömürüp yutuyor yutamazsa bazen çıkarıyor. Korkmuyorum artık tabiki gözüm üstündeyken veriyorum
Sağol canım inşallah
Afiyet olsun Arduş bütün mamalarını bitir tamam mı
Keçelerle uğraşmak çok zevkli gerçekten canım. Arkadaşım yapıp satmam konusunda beni hala ikna etmeye çalışıyor
Kızlar çikoma çorba yapıp içirdim biraz önce. 3-4 gündür kakasını yapamıyordu içer içmez yaptı. Karnıbahar, patates,havuç, ıspanak,1,5 tatlı kaşığı irmik. Haşlayıp blenderdan geçirdim sonra içine z.yağı koydum... Bir kase de içti....
GÜNEBAKAN canım bence el marifetin varsa gir bu işe benim arkadaşım facebook üzerinden satış yapıyor. Gayet de iyi müşterisi var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?