2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Kızlar siz portakal suyu veriyor musunuz bebişlere ben geçen hafta bir kaşık içirdim ekşi geldi beyefendiye ikinci kaşığı vermedim bu hafta ona bizim buranın en tatlı portakalını aldım onu deneyeceğim ... Umarım fazla gaz yapmaz biz hala gazdan çekiyoruz çünkü... Aren gazını çıkarmaya kıyamıyor herhalde bezini açana kadar bekliyor yaramaz ....

Bir de balık yediren oldu mu ?? Daha önce tattırmıştım yemişti ... Taze balık bulursam ona güzel bir buğulama yapayım umarım sever :)

Gunebakancim , gecmis olsun ıhlamur bal limona dayan bakalım

Seyyahcim DoğumgunuN kutlu olsun nice guzel yaslara sevdiklerinle :)

Yine okuyamadan cikiyorum (
Gorumcem arayip cagirdi oraya gidicem ins aksama girebilirim opuyorum sizi beni unutmayin

Olsun canım bitmesin de ne kadar içse kardır Valla tam buğday unu alıp ben de mi yapsam kahvaltı etmiyo İdoş da. Yer belki yumuşak yumuşak. Holt 6 kere 8
Kıyamam yaa uykusuzluk çok fena canım iyi dayanıyosun valla.Anne sabrı hiç bişeyde yok işte. İnş yakın zamanda düzene girer canım. Kolay gelsin sana :))
Canım güle güle kirlensin evin. Eloşlar uyumamak için bir anlaşma yaptı sanırım. İnş seninki de düzene girer tatlım
Ben verdim yarım porti içti canım :))
Tam işlerimi bitiriyorum toprak uyanıyor en azından biraz okuyabildim herkese günaydn
Günaydın oku bakalım ne var ne yok
Nasilsiniz canlar?
Bu haftam baya hizli gecti,giremedim foruma eminim cok guzel paylasimlar olmustur.
İns.sizler ve bebisleriniz iyisinizdir.
Biraz bakinayim
Biz de seni özledik canım. Bakın bakalım güzel tarifler var fikir olur :))
Bir de balık yediren oldu mu ?? Daha önce tattırmıştım yemişti ... Taze balık bulursam ona güzel bir buğulama yapayım umarım sever :)
Balık çorbası yapmayı düşünüyorum ben seyyahçım. Biz yerken balık yemişti 3-4 lokma. Ben biz yerken herşeyden tattırmaya çalışıyorum:))

ayy çok seviniyom idoşun yemesinee canım ya :)
valla dün bende çorbayı fazla yaptım yeşil sebze yok diye bugünde vericem bazen zor geliyor yapmak bende azıcık mercimek attım sebze çorbasına sevdii havuç pırasa domates püresi pirinç ve mercimek bebek ezogelini
valla havalar cok fena canım yağsında biz evde otururuz napalımm:18:

çikocuk ek gıdaya başlıyomuşş oy oy afiyetler olsun inş güzelce yer cnm :)
her bebek farklı canım ya o yüzden hareketleride faklı zamanlarda farklı sekillerde oluyor ben o yönden hiç panik yapmıyorum kimisi emeklemeden yürür kimisi döner kimisi dönmeden oturur her bebek özel bireyler çünküü

Günaydın... Nezle oldum :2: Kafayı vurup 24 saat uyuyasım var

gecmiş olsun canım bolca c vitamini ıhlamurla atlatırsın inş...:2:

gözümüz aç ama yenilmiyor dimii eskisi gibi
h sonu havaya bağlı canım ya ama kötü olursa ki olsun yağmur yağsında ben avm ye razıyımm belki sabah kahvaltısına giderizzz

doğum günün şimdiden kutlu olsun canımm

meraba canımm
o direnişler dün akşam bizdede vardıı uyutana kadar neler cektim en son kalktı oynadık oynadık yoruldu ama yinede zor uyuduuu 2. dişimizde çıktı bizim

canım ben portakalın öle veriyorum eline emiyor sularını ama artık dişler geldiii korkarım koparıyor çünkü bundan sonra suyunu yada minik minik yapıp yediririm

Bizde yoğurt, irmik ve tarhana alerji yaptı. 3 hafta ara vererek bunları tekrar denedim. Yoğurtta şimdi sorun yok; ama diğerleri yine sorun çıkarıyor.Geçmiş olsun.Allah kolaylık versin.Biz kahvaltıya geçmediğimiz için daha peynir denemedim.O marka aklımda olsun.Teşekkürler.

Aynen öyle. Ben de ara vereyim. Bakalım bizim nazlı kelebek sahalara geri dönecek mi? :44:

Allah sabır versin. Uykusuzluk çok zor. Gece çayını içmediğini söylemişsin ya, neyle verdiğini bilmiyorum; ama Bebedor'un silikon ağızlı alıştırma bardağıyla bir dene istersen. Ben de suyu pek içiremiyordum.O bardağı alınca hem damaklarını kaşıyor hem de su içiyor. Çok amaçlı Etrafı izlemeyi sevdiğini yazmışsın. Bebekler bu aylarda çok meraklı oluyorlarmış ve öğrendikleri şeyleri tatbik etmeden uyumuyorlarmış.Arkadaşımın bebeği el çırpmayı öğrenmiş.Sırf onu yapmak için gecenin 3ünde uyanmış ve bir türlü uyumamış.Ta ki yapana dek.Umarım geçici bir dönemdir.

Günaydın... Nezle oldum :2: Kafayı vurup 24 saat uyuyasım var
oyyy çok geçmiş olsun canım..inş. en kısa sürede atlatırsın...

Bu arada dün Aren emeklemeye başladı daha önce yerde çok şuursuzca ilerliyordu birazcık kıpırdamak için çok enerji harcıyordu , ama dün nereye gittiğinin gayet farkındaydı şebekkkk
maşallah Aren e.... çikocan da kıçını attırmaya çalışıyor bu aralar bakalım ne zaman başaracak :)

iyi ki doğmuşsun canım... ailenle çok çok güzel yaşlara :)

sana da Eloş a da kıyamam canım...uykusuzluk çok fena.... önceden de demiştim gerçi ama benim annem de kardeşimden çok çekti. sabaha kadar hiç uyumazdı 9. ayda düzene girdi...inş. Eloş daha kısa sürede düzene girer

canım ben geçenlerde kereviz çorbası yapmıştım ona yarım portakal sıktım sadece...

saol canım..inş. sorun yaşamayız ... evet canım haklısın her bebek farklı ama geçenlerde birileri diyordu hala dönmüyor falan diye, çaba göstermesi yeterli demişti doktorumuz.içleri rahatlasın dedim :) ben bizimkinin emekleyeceğini hiç düşünmüyordum ama çalışmalara başladı....

kızlar bu arada 9. ayda bir aşı var deniyordu ya kızamık kızamıkçık aşısıymış... normalde 12. ayda yapılıyormuş ama suriyeden çok fazla göç olduğu iin 9. aya çekmişler...

selamlar kızlar

bugünkü menümüz efendim ;

kahvaltı: yumurta,peynir, tam buğday ekmeği,pekmez, elma suyu

öğlen: yoğurt

ikindi: tavuk çorbası Tarif : bir parça tavuk göğsü, bir yemek kaşığı kadar pirinç, aynı miktarda şehriye ( tel ya da arpa farketmez) 2 -3
bardak su ile iyice haşlanır. pişince rondodan geçirilir. katılığına göre isterseniz ekmek içi de koyabilirsiniz.. son olarak da biraz zeytin yağı ve bir çimdik kimyon katılır. afiyetle inşallah yenir

akşam: meyveli muhallebi

vee tabi ki mütemadiyen ana sütü

arda uyandı gelirim yine hatunlar

selamlar herkeseee

Öyküyü uyuttum şimdi hemen bi girip bakayım dedim umarım keyifler yerindedir...
ben şu sıralar keçeye sarmış durumdayım kızlar :))
gün içinde evdi,yemekti,spordu,öyküydü,uykuydu derken baktım çıldırıciiim en iyisi dedim hobi :)
hem kendim iyi vakit geçiriyorum kısa da olsa hemde Öyküye ciciler, saç bantları yapıyorum :)
yaptıklarımdan bir kaç resim koyarım bakalım beğenecekmisiniz?
stres atmak için size de tavsiye ederim kızlar
şimdi bir geçmişe dalayım Öykü uyanmadan

öğlen pirinç unundan muhallebi yapayım dedim ilk defa off çok koyu oldu dediği ölçülerde koydum ben mi beceremedim kızıma az bişi tattırdım o da tadını sevmedi

Tam işlerimi bitiriyorum toprak uyanıyor en azından biraz okuyabildim herkese günaydn

Günaydın canım işini yapmana müsade ediyor en azından

Nasilsiniz canlar?
Bu haftam baya hizli gecti,giremedim foruma eminim cok guzel paylasimlar olmustur.
İns.sizler ve bebisleriniz iyisinizdir.
Biraz bakinayim

Hoşgeldin canım bakınamadan gitmişsin yine :) İyi gezmeler sen de bizi unutma

Gunebakancim , gecmis olsun ıhlamur bal limona dayan bakalım

Seyyahcim DoğumgunuN kutlu olsun nice guzel yaslara sevdiklerinle :)

Öyle yapıcam artık canım teşekkür ederim

gözümü açamaz halimle bizimkilerden girip beni gülümsettin sağol canım :)) Bugünlerde dilime dolanan bi replik var "cıvık müdürüm afedersin"

Bebek ezogelini güzelmiş canım :) Afiyet olsun kuzuşa. Geçmiş olsun dileğin için de teşekkürler inşallah hafta sonu dinlenip atlatıcam. Portakalı ben de eline veriyorum ilk başta kopartıyor diye çok korkmuştum ama onu ağzından almak ne mümkün Gördüm ki bir şekilde ezip sömürüp yutuyor yutamazsa bazen çıkarıyor. Korkmuyorum artık tabiki gözüm üstündeyken veriyorum

Sağol canım inşallah

Afiyet olsun Arduş bütün mamalarını bitir tamam mı

Keçelerle uğraşmak çok zevkli gerçekten canım. Arkadaşım yapıp satmam konusunda beni hala ikna etmeye çalışıyor

Kızlar çikoma çorba yapıp içirdim biraz önce. 3-4 gündür kakasını yapamıyordu içer içmez yaptı. Karnıbahar, patates,havuç, ıspanak,1,5 tatlı kaşığı irmik. Haşlayıp blenderdan geçirdim sonra içine z.yağı koydum... Bir kase de içti....

GÜNEBAKAN canım bence el marifetin varsa gir bu işe benim arkadaşım facebook üzerinden satış yapıyor. Gayet de iyi müşterisi var...

tekrar merhaba oto koltuğu hakkkında ki araştırmalarımdan bahsetmek istiyorum; bu iş tahmin ettiğimden daha uzun sürdü benim için.bazen çok fazla mı titizleniyorum diyorum :26: ama söz konusu minikler olunca zaten böyle olması gerekiyor galiba ..neyse en son Chicco Oasys 1 İsofix Oto Koltugu Fire 9-18 Kg,römer trifix ve Cybex Sirona 0-18 kg isofixli,maxi cosi tobi modellerini denedik yani Toprak'ı da oturtarak denemiş olduk. chicco aslında dışardan çok rahat ve oldukça kullanışlı gibi gelmişti. ama Toprağı oturtunca maalesef bizim için uygun olmadığını görmüş olduk. oturma alanı geniş olduğu için poposu arkaya doğru tamamen gitti ve sanki iki büklüm oldu miniğim. elemiş olduk kendisini böylece. cybex oldukça güzel ve güvenilir (uluslar arası güvenilirliği en yüksek ürünlerden biriymiş) bir ürün .aynı amanda koltuğun 360 derece dönme özelliği var. yani tavsiye edildiği gibi çocuğunuz kullanabildiği kadar aynı anakucağında otururmuş gibi ters oturtabiiyorsunuz. arabaya bindirirkende işe çok yarar .şu an mothercare de fiyatı 999 tl ( belki tek mağazadadır bu inidirim) toprak içinde oldukça rahat oturuyordu. hatta saış görevlisine kur yapacak kadar da rahattı ama şöyle bir şey takıldı aklımıza sırt kısmında baş kısmını ayarlayabilmek için hareketli bir parçası var. oranın minderi ince ve arkasında bir takım aparatlar var. bu kısmı uzun seyahatlerde oğluma zarar verir mi endişesi taşıyorum. römer trifix oldukça geniş isofixle bağlandığı gibi arkaya bağlanan birde Top Tether denen bir kemerle koltuğun arkasına da bağlanıyor. renk seçenekleri güzel maxi cosi tobi de yine geniş bir koltuk diğerlerinden farkı kemerle arabaya sabitleniyor. ve oturma yüksekliği daha fazla .bunun için yolu daha rahat görebilir diyorlar. bunda acaba çok mu havada kalır endişem var tabi miniğim için toprak son iki koltukta da oldukça rahattı. bunları farklı mağazalarda denediğimiz için satış görevlisi de erkek olduğundan mütevellit kur yapmadı tabi kimseye işte böyle kızlar şimdilik deneyimler bunlar galiba ben ya römer yada maxi cosi tobi alacağım bu gidişle... gelişmeleri yine yazarım

evet şanslıyım işlerimi yetiştiriyorum iyi kötü .. en azından benim bakımımı aksatma diyor bence oğlum

Canım aslında çok isterim ama şuan çalıştığım yerden kımıldayamam işimi de seviyorum ama belki ilerde el işi oyuncak yapıp satmayı çok isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…