2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Can arkadaslarım guzel ıltıfatlarınıza bayıldık İdil ile bırlıkte...güzel bakan güzel gorur diye bosuna soylememiş mevlana...hepınız öyle güzel bakıyorsunuz kii!!!bugun idil pekmezli siyah prıncten muhallebi yedi..ilk deda.bir kahve fincani dolusu!!!dahada olsa yıyecektı belki!!!siyah prinç cok faydalı kızlarr..bizim dr onermiştı..bende arastırdımmm..magnezyum acısından cok zengın!!!ve beyaz pirınce gore de daha az karbonhıdratlı!!!ben reis markada bulabıldım!!

Canlarim cok tsk.
Nailim daha iyi atesi dustu dun. Bugunde surseydi yarin tum kan degerlenirne bakilacakti. Dr a gore vucutta virusle savasiyordu zayif bi nokta buldugunda yerlesir ya da oksuruk dokuntu yoluyla atar demisti. Virusu yendi sanirim ki ates ve bitkinlikten baska bisey olmadi. Bu aksam ustu yine bana guzel guzel gulmeye de basladi ve benim hayatima yeniden gunes dogdu. Cok yorgunum gunlerdir ates olc fitil ver surup ver derken uyumadim pek. Sanirim ii bi uykuyu hakettim. Dilerim hepiniz ve meleklerim iyidir. Tekrar tskler ilginize.. opuyrm

Eklentiler

• $20140302_142107.webp
    17 KB · Görüntüleme: 60
  • $20140302_142103.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 36
Gunaydin kizlar.Günün ilk Günaydın i benden olsun. Herkese güzel bit hafta diliyorum. Istanbul bu sabah cok güzel ince ince yağmur yağıyor. Uyuyan bebegimi birakip cikmak ise cok zor. Calisan annelere sabır diliyorum.

Arkadaşımın bana söylediği rakamları duyunca dudağım uçukladı canım baya iyi fiyata satıyorlar. Ben çok özenerek yaptım el emeğim çok fazla 1000 TL verseler satmam kapı süsümü ahahhah. Bir arkadaşım da uyanık kızım olursa adını Su koyucam o zaman bana kapı süsünü verir misin A sını çıkarıp kullanırım diyor

Vakit kesinlikle yok canım Gece eşimi beklerken yaparım diye malzemeler elimin altında duruyor ama nafile... Asu hanım geç uyuyor o uyuduktan sonra işimi ancak hallediyorum.

Selam yoldaslar..

Nail im 3 gundur cok atesliydi 39.7 yi gorduk max. Bugun daha iyiyiz. Iyileselim yine geliriz. Rabbim hepimizin evlatlarini korusun.
opuyorum sizi ve meleklerinizi.

Canım çok çok geçmiş olsun Nail hemencik iyileşsin hiç hasta olmasın

Teşekkürler canım

Sağol canım ona geçmedi şükür geçecek bir durum da değilmiş.

Bence zorlukları hiiiç düşünme canım güzellikleri düşün böylece zorluklara dayanma gücü gelir Harika bişey bu kendi eviniz olacak güle güle oturun hayırlı olsun şimdiden Allah bize de göstersin.

871 kız dedesi yaşında erkeklerle evlendirilmiş Bu kayıtlara geçen bilgi tabi... daha niceleri vardır. Benim hala umudum var!

Kızlar aradığım gibi şapka buldum nihayet hasır ama olsun ... Bakın bakalım yakışmış mı böcüğümeee :)Eki Görüntüle 1013387 Eki Görüntüle 1013388

Canım çok çok yakışmış bayıldımmm. Ben hala bakamadım çok mahcubum

Geldim canım yıkılmadım ayaktayım

Offf kuzum ya geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. Kendine dikkat et iyi beslenmen lazım

AMİNNN diyesim geldi :)

Canım saçı kazıtmak daha canlı saç gelmesini falan sağlamıyor. Eğer o yüzden kazıtacaksan boşuna çocuğu korkutmaya değmez. Saçın yapısı neyse o şekilde çıkıyor yine saçlar. Not: kendimden biliyorum :)

Vay vay vayyy çok güzelsiniz canım uyumunuz süper maşallah aile tablonuza, yüzünüz hep gülsün Bu arada sen de gözleri benzetememişsin benim gibi

Oh afiyet olsun iştahı hep yerinde olsun. Meyveli olunca daha çok seviyorlar canım yoğurdu aklında bulunsun

Afiyet olsun Ardam sırma saçlı kuzum çok mu tatlı maman ağzını kocaman açmışsın Sandalyenizi güle güle kullanın canım

Afiyet olsun canım ben de dün yaylaya benzer bi çorba yaptım :) geçmiş olsun dileğin için de teşekkürler

Kızlaaar bizimde dişimiz çıktıııı.. Yoğurdunu verirken kaşığa çıt çıt değiyo Allahım bir dişe bukadar mı sevinir insan :) resmen sevinçten delirdim :)

Dişiniz uzun ömürlü olsun canım mis gibi mamalar kemirsin

Canım bebişlerin karbonhidrata da çok ihtiyacı var diye biliyorum :26:

İyi olmanıza çok sevindim canım maşallah güzel gülücükler saçmaya başlamış

Günaydın canlarımmm. Cuma işten çıkıp hemen hastaneye attım kendimi. Çok kötüydüm o bulutlu havada güneş gözlüğü taktım başım zonkluyor gözlerimden yaşlar akıyordu gözümü açamıyordum. Doktor sinüzitin çok ilerlemiş enfeksiyon yayılmış dedi. Bi dünya ilaç verdi bebeğine zararı olmayacak korkma dedi. Çok şükür ilaçlarım iyi geldi gözümü açtım ve işte buradayım. Sabah yine buruk ayrıldım ama evden... Kuzumu emzirip yatağına yatırırken derin bir oooof çektim dertliyim derdim dünyadan büyüüüük Eskiden pazartesi sendromu yaşamazdım şimdi dibine kadar yaşıyorum

Bi bardak mııı
Nerden aldın bu bilgiyi
Benim oğlum içio ama ben vermeyi unutuom
Öle çok ek gıda yemio bu aralar ben de gerek duymuom o yüZden
Bi de hala biberon kullanıoz acil suluk almam lazım alışsın die
Gülüşünü yesinler senin
Çık şükür ii olmasına sevindim

Yaaa çok geçmiş olsun

Off o sendroma ben de yarın başlıcam çok tırsıyorum

Günaydın kızlar :)) Herkese iyi haftalar dilerim. Bebişler bol bol yesin, gazları , kabızlıkları olmasın, hasta olmasınlar ve etrafa neşeli gülücükler saçsınlar

Hafta sonu İda'ya yaptığım çorba tarifini vereyim hemen :)) Baya sevdi :)

Malzemeler:
1 köfte büyüklüğünde kıyma
1 çorba kaşığı tarhana
2 bardak su (koyu kıvamlı olursa sıcak su takviyesi yapılabilir)
2 yaprak ıspanak
kimyon
zeytinyağı
Yapılışı:
Kıymayı kısık ateşte zeytinyağda 1-2 kez soteledim ve ardından ince ince kıydığım ıspanağı da ekledim yine 1-2 kez soteledim ve sonra ıslatmış olduğum tarhanayı ekledim kaynayana kadar karıştırdım ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat pişirdim. Daha sonra kimyon ekleyip robottan geçirdim ve afiyetle içirdim :))

Sana da Allah kolaylık versin o zaman canım ilk günler zor ama alışıyorsun

Afiyet olsun İdoşuma canım. Ben de dün hiç ıspanak vermedim diyordum bu şekilde bir deneyeyim :)

Arasta Ellerine sağlık idoşa löp löp vitamin olsun

Sen yazınca şimdi aklıma geldi rondodan geçiriosunuz ya genelde çorbaları fln hani vitaminleri gider die biliom ben bunun başka bi yöntemi var mıdır acaba:26:
Ben çorbalara daha geçmediğim için soruom ama mesela badem fındık fln vericeksem havanda dövüom

Dünki çorba tarifimizi paylaşayım ben de kızlar. Bebiş usulü yayla çorbası :)
Malzemeler;
Tavuk göğsü
Havuç
Pirinç
İrmik
Nane
Yoğurt

Yapılışı;
Önce tavuk göğsünü haşladım. Küçük bir tencerenin içine yarım havucu rendeledim üstüne bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip az kavurdum. Sonra Tavuğun suyundan 3 kepçe koyup pişmeye bıraktım. Bu arada yarım fincan kadar pirinci de ekledim. Onlar pişerken bir kabın içine 3 tatlı kaşığı kadar keçi yoğurdu, 1 tatlı kaşığı irmik ve bir parça tavuk göğsünü ince ince kıyıp koydum. Kapta iyice karıştırdım. Pirinçler iyice lapa kıvamına gelince bu karışımı da tencereye ekledim. Çok az kaynatıp ocağı söndürdüm. Üstüne de hafif nane serptim. Asum afiyetle yedi (Kızım taneli sevdiği için ben blender kullanmıyorum)

çok sevindim yakışıklının iyi olmasına, maşallah ona :)

aynen öyle canım Allah yürü ya kulum desin :) arkadaşını çok uyanık gördüm Asuya yapmışsın hiç verir misin....

biz de bir hafta sonra ete başlayacağız ilk iyi gidiyordu artık ağzını kilitliyor resmen. ben de zorlamıyorum...bugün kahvaltıyı da ayrı ayrı verince yedi...belki et olunca yer, babası gibi etçil olacak sanırım...bunu da yazıyorum kenara deneyeceğim hemen :) afiyet olsun prensesimize :)

canım çiko da su içmiyor, doktorumuza söylediğimizde demek ki anne sütünden yeterince alıyor ihtiyacı olsa reddetmez dedi. her doktor ayrı söylüyor anlamadım... annem de tv de izlemiş içmiyorsa çok az şeker koyun demiş doktor ama ben şekr vermk istemiyorum...

Çok takılmamak lazım diye düşünüyorum rondo meselesine canım ya ama eğer içine öyle sinecekse ince delikli süzgeçlerden geçirebilirsin.

Of canim bilmez miyim iki gun tatilden sonra pazartesi ayrılmak öyle zor geliyor ki. Haftasonu her saniyeyi degerlendirmeye calisiyorum. Yapışık ikiz gibi dolasiyorum oglumla. Cok zor sabah o masum uyuyan yüzüne baka baka odadan çıkmak. Cok dokunuyor cok

Canim harika bir tarif afiyet olsun Prensese. Biz bu aralar asiri kabizlik cekiyoruz cok rahatsiz oglum. Atlatalim ben de menume ekleyecegim bu tarifi.
Bu arada kabizlikla ilgili tavsiyeleriniz varsa alabilirim kizlar.

Son düzenleme:
ben haftaya başlayacaktım ete doktorumuz öyle söyledi ama Asu kuşla çiko aynı gün doğumlu ben de yapayım bugün bu çorbayı güzel görünüyor :) bizimki de taneli seviyor.... afiyet olsun Asu kuşa :)

Bu sabah oglum degil ama ben cok guzel bir kahvalti yaptim o bol bol anne sutu aldi hasret kalmistim kahvalti yapmaya o yuzden keyifle basladim gune.

Arastacim corban cok guzel en yakin zamanda denenmeli
Hayirlisi ile kocis bir kasaba giderse kiyma ve kemik suyu isine baslayacagim.Normalde telde siparis veriyorum ama guvenemedim 3 kere cektim der cekmez,yagli gelir vs.o yuzden esim bakarak alsin diyorum.
Birde ben kiymayi bir kerede kavurup buzluga az az aticam her corbasina katicam.

Dunki corbasi;
İspanak,patates,havuc,sogan,sarimsak,pirincten olusuyordu yarisini yedi.Az azda ekmek ici yedirdim havada kapti ekmekleri

immm nefias bir corba
Supersiniz kizlar
Arastaaa canim iyiki bu topigi actin sayende cok guzel tarifler paylasiliyor ve guzel bilgiler aliyoruz.

Masum yüzü kalıyor aklımda zaten işe gelince Kabız için bizde sanırım su çözdü meseleyi. Her katı gıdadan sonra biraz biraz su içmesi lazım canım

ben haftaya başlayacaktım ete doktorumuz öyle söyledi ama Asu kuşla çiko aynı gün doğumlu ben de yapayım bugün bu çorbayı güzel görünüyor :) bizimki de taneli seviyor.... afiyet olsun Asu kuşa :)

Canım biz ek gıdaya erken başladık biliyosun o yüzden et vermeye başlayalı 2 hafta oldu :) Sen yine temkinli git birden yüklenme

Ah bu bebişlerin ekmek sevdası nedir böyle ya Afiyet olsun canım çorban da güzelmiş.

immm nefias bir corba
Supersiniz kizlar
Arastaaa canim iyiki bu topigi actin sayende cok guzel tarifler paylasiliyor ve guzel bilgiler aliyoruz.

Eveeeet iyi ki beslenme topiğimiz olmuş

ellerine sağlık canım, keçi sütüyle mayaladın sanırım yoğurdu, hangi marka aldın bende deneyim. Bir de unutmadan pirinç unundan muhallebi yaptım bir çay kaşığı kadar verdim yüzüne falanda sürdüm herhangi bir alerji oluşmadı bizde. Bugün yarın da denerim farklı bi durum olursa paylaşırım seninle

Canim harika bir tarif afiyet olsun Prensese. Biz bu aralar asiri kabizlik cekiyoruz cok rahatsiz oglum. Atlatalim ben de menume ekleyecegim bu tarifi.
Bu arada kabizlikla ilgili tavsiyeleriniz varsa alabilirim kizlar.

ben geçenlerde bir çorba yaptım. içine hem pırasa hem de ıspanak koydum o baya çalıştırmıştı bağırsakları. bir dene istersen... bir de içiyorsa bol bol su. en iyi gelen şey su ama maalesef biz içmiyoruz... zaten zamanla düzene giriyor... ilk kabızlıktan kaçış yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…