oyyşş ne kadar yakışıklısın sen maşallahh :)Eki Görüntüle 1016234
Merhaba tatlı anneler ve bebişleri bayadır yoktum ama okudum hep umarım herkes çok iyidir geçmişe gidip yazarım müsayit zamanda. misafirlerim vardı mertin dişi geliyor sanırım dr kontrolü eşimin izinli olması vs uzaklaştım biraz aklım hep sizde.
9.300. 74cm olmuşuz. dişimiz geldi gelcek yolda. ek gıda bizim yemekleri yiyo merte özel yapılanları yemiyor et kıyma başladık tavuk arada. et tavuk ilik suyu kullanıyom.
tel şehriye ile çorba yaptım ehh yedi biraz ekmek sevmiyo daha doğrusu pütürlü çok yemiyo ezcem illa.
bgn 1 kabak 1 er tatlı kaşık pirinç bulgur tel şehriye haşladım yoğurduna katıp yediricem azcık z.yağ gezdîricem
yoğurtlu daha çok seviyo ayrıca karışık şeyleri sevmio anası gibi ıspanak brokoli vs tek yicek.
bu arada hoppala kurduk eve Mert çıldırıyor üzerinde zıplaya zıplaya gülücükler saçıyor.
7.ay hatırası resmimizi ekliyorum
subacım tşk ederim beni sormuşsun kuzucuk iyi maşallah
canım bizde de var o öksürük. çok geçmiş olsun... Durucuk inş. çorbasını afiyetle yer....biz de bugün ilk tavuğumuzu yedik :)herkeslere kocaman mirabaa
bizimde hafif bi öksürük vardı c tesi akşamından beri bugün sağlık ocağına gittik çok şükür dinledi dr ciğerlerde bişey yok gıcık öksürük bünyesel bişey bolca nemlendir dedi bulunduğu yeri dişlerdende olabiliyomuşş içim rahatladıı
bende bugün tavuklu arpa şehriyeli çorba yaptım
tavuğu haşladım haşlanınca içine 1 yemek kaşığı arpa şehriye attım onlar pişince 1 çay bardağı yoğurt içine 2 ölçek devam sütü kattım karıştırdım ve çorbanın suyuyla ılıtarak içine ekledim kesilmesin diye
yerken naneinş yerde uyanmasını bekliyorum
Ben bu alıntı işini bi öğrenemedim siliniyo nedenseneyse cnngmz ben sana yoğurt maceramı anlatayım.. İlk başlarda bende hiç tutturamadım kaç defa denedim artık sonunda yoğurt makinesi alıcaktım.. Neyse sonra sonra tutturmaya başladım.. Bende kavanozda yapıodum ağzını kapatıyodum iyice olmuyodu sonra küçük cam kaseler var ya kapaklı hani reçel falan koyuyoruz,onun içine mayaladım.. Onların kapakları öyle kavanoz kapağı gibi sımsıkı değil ya belki etkisi vardır. Bide kaynak sütü koyduktan sonra kaba, kabın yerinden hiç oynatma. Alishianın dediği gibi bşde ısısı önemli biraz elini yakıcak yani öyle çok ılık olmıcak süt.. Bide ben baştan maya olan yoğurdu bşraz sütle karıştırıyorum sonra döküyorum.. Biraz uzun oldu ama sanırım püf noktaları bunlar..
Banada yeteri kadar sogumadi sicak kacti gibi geldicunku bir kere kocise tarif ettim cok beklememis mayalamis ertesi gun sut seklindeydi.Ben baya ilimasini bekliyorum.
Bugunde ilk kez sade yedi yogurdunu cok hosuma gitti.
Tesekkur ederim kizlar birkez daha deniycem insallah bi sefer tutar sanirim ben cok sicakken koydum mayayi bide cok sarmadim bi kez daha denicez yilmak yok gazamiz mubarek olsun :-Dyoğurt mayalayan arkadaşlar eğer yoğurt tutmuyosa kaynar suyla dolu bi tepsiye oturtun o şekilde hiç tutmayan yoğurdum olmadı
Oh afiyet olsun iştahı hep yerinde olsun. Meyveli olunca daha çok seviyorlar canım yoğurdu aklında bulunsun
Aaamiiiin. Ben sanırım zamanlamayı iyi yapamıyorum. Sabah meyveli verdim, 2-3 kaşık yedi. İkindi vakti yarım bardaktan fazla... :44: Bizimki sık emiyor (en fazla 2 saat arayla) Böyle olunca da ek gıdaları ayarlayamıyorum. Pirinç unu yapacaktın, yaptın mı? Tarifini isteriz
Tecrübeli anneler yardiminiza ihtiyacim var dun gece gunluk sutle yogurt mayaladim sutu kaynattim ilidiktan sonra bi çay kasigi maya ekledim kavonozun agzini kapadim havluya sardim gece 4 kalkip buzdolabina koydum sabah kalkip baktigimda hala suttu nerde yanlis yaptim acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Eki Görüntüle 1016234
Merhaba tatlı anneler ve bebişleri bayadır yoktum ama okudum hep umarım herkes çok iyidir geçmişe gidip yazarım müsayit zamanda. misafirlerim vardı mertin dişi geliyor sanırım dr kontrolü eşimin izinli olması vs uzaklaştım biraz aklım hep sizde.
9.300. 74cm olmuşuz. dişimiz geldi gelcek yolda. ek gıda bizim yemekleri yiyo merte özel yapılanları yemiyor et kıyma başladık tavuk arada. et tavuk ilik suyu kullanıyom.
tel şehriye ile çorba yaptım ehh yedi biraz ekmek sevmiyo daha doğrusu pütürlü çok yemiyo ezcem illa.
bgn 1 kabak 1 er tatlı kaşık pirinç bulgur tel şehriye haşladım yoğurduna katıp yediricem azcık z.yağ gezdîricem
yoğurtlu daha çok seviyo ayrıca karışık şeyleri sevmio anası gibi ıspanak brokoli vs tek yicek.
bu arada hoppala kurduk eve Mert çıldırıyor üzerinde zıplaya zıplaya gülücükler saçıyor.
Aaamiiiin. Ben sanırım zamanlamayı iyi yapamıyorum. Sabah meyveli verdim, 2-3 kaşık yedi. İkindi vakti yarım bardaktan fazla... :44: Bizimki sık emiyor (en fazla 2 saat arayla) Böyle olunca da ek gıdaları ayarlayamıyorum. Pirinç unu yapacaktın, yaptın mı? Tarifini isteriz
Oh afiyet olsun iştahı hep yerinde olsun. Meyveli olunca daha çok seviyorlar canım yoğurdu aklında bulunsun
Bizde de öle iki saate bi emecek uyuyacak illa
Ben de o yüzden kafama göre Cnm ne zaman isterse veriom geri çevirmio ama hiç yemek olsun da nolursa olsun onun için
Sen yemediğinden şikayet ediosun sanırım emmeyi biraz erken bıraktırıp arkasından en gıdayı versen acaba
Biz de veriyoruz canim ama henüz bir degisiklik yok.bir haftayi gecti hala kabiz. Yedigi mamayi değiştirdim bakalım inşallah ise yarar.Masum yüzü kalıyor aklımda zaten işe gelinceKabız için bizde sanırım su çözdü meseleyi. Her katı gıdadan sonra biraz biraz su içmesi lazım canım
Canım biz ek gıdaya erken başladık biliyosun o yüzden et vermeye başlayalı 2 hafta oldu :) Sen yine temkinli git birden yüklenme
Ah bu bebişlerin ekmek sevdası nedir böyle yaAfiyet olsun canım çorban da güzelmiş.
Eveeeet iyi ki beslenme topiğimiz olmuş
Çarşamba günü evdeyim dedigin sebzeli çorbayi deneyecegim. Biz suyu seviyoruz ama henüz bir etki gostermedi. Çok Sağol canım.ben geçenlerde bir çorba yaptım. içine hem pırasa hem de ıspanak koydum o baya çalıştırmıştı bağırsakları. bir dene istersen... bir de içiyorsa bol bol su. en iyi gelen şey su ama maalesef biz içmiyoruz... zaten zamanla düzene giriyor... ilk kabızlıktan kaçış yok
canım 1 çay kaşığı maya da az gibi geldi bana sanki :44:ben yarım kavanoz süte 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum. mayayı biraz sütle karıştırıp iyice inceltiyorum krema kıvamında oluyor. sonra süte döküp yavaşça karıştırıyorum hepsini. sarmalayıp peteğin üstüne koyuyorum.. güzel oluyor yoğurdum vallahihadi kolay gelsin bi dahakine bakalım
Canim benim oglumda arka dislerini cok kasiyor hafifte sisligi var bi arkadasim disleri yerine oturuyor ondandir dedi ama sen yinede bi doktoruna sor beyazlik ucuna kadar geldiyse dis olabilir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Günaydın canlarımHadi uyanın artık :)
Eki Görüntüle 1016234
Günaydın kızlar
Bugün rejime başlayalı 29 gün oldu ve giden kilo 4300 gramHem de sadece tatlıyı kesip hafif egzersizler yaparak. Bunu sık sık yazıyorum belki daha gaza gelenler olur diye. Kendimi çok iyi hissediyorum insanın emeklerinin karşılığını alması harika
İdoşda da baya gelişim var dün sorunsuz bi şekilde 7-8 kaşık yoğurt yedi. Yalnız mızmızlığımız, sürekli beni istemesi devam ediyor. Bu beni biraz strese sokuyo olsa da gelecek geçecek diye kendimi telkin edeiyorum. Aslında beni istemesi hoşuma gitmiyo değil mızmızlık sinirime dokunan. Hiç bi yerde rahat etmiyo, kucağım da dahil.
Benden haberler böyle şimdi şöyle bir geçmişe göz atayım
günaydın hanımlar :) bugün ek gıdaya ara verecektim ama dün kahvaltıyı ayrı ayrı yiyince bugün de deneyeyim dedim ve daha olsa yerdi sildi süpürdü....çorba yoğurt versem mi bilemedim tiksindirmek de istemiyorum....
ARASTAA kocaman tebriklerimi sunuyorum sanaçiko da fena mızmız bu aralar, hiç böyle yapmazdı. durduk yere ağlıyor, uykusunda dahi.... ve gece 4-5 defa uyanıyor. derdi nedir anlamıyorum...emeklemeye çalışıyor, kendisi kalkmaya çalışıyor. bunların siniri midir nedir?? emekleyen pıtırcıklar, kendi kendine kalkabilen yavrular vardı öncesinde böyle bir sorun yaşadınız mı kızlar??
Maşallah çikocanaa.. Ben onun o tontiş yanaklarını yerim.. Azar azar çorba yoğurtta denersin eğerki istemiyosa zorlamazsın annesi.. Belkide yer..özellikle yoğurt hergün birazda olsa yesin dedi bizim gittiğimiz dr.
Benim sıpamda öne doğru gidicekmiş gibi topluyo popoyu yukarı doğru ama herdefasında geri geri gidiyo çok sinir oluyo :)
Dene canım İda sevdi Asu da sever benceSana da Allah kolaylık versin o zaman canım ilk günler zor ama alışıyorsun
Afiyet olsun İdoşuma canım. Ben de dün hiç ıspanak vermedim diyordum bu şekilde bir deneyeyim :)
Canım robot c vitamini kırıyor meyveleri geçirmemekte fayda var ama ben çorbaları geçirmekte saknıca görmüyorum :))Arasta Ellerine sağlık idoşa löp löp vitamin olsun
Sen yazınca şimdi aklıma geldi rondodan geçiriosunuz ya genelde çorbaları fln hani vitaminleri gider die biliom ben bunun başka bi yöntemi var mıdır acaba:26:
Ben çorbalara daha geçmediğim için soruom ama mesela badem fındık fln vericeksem havanda dövüom
Valla süper tarif canım yapıcam bunu hatta bugün etlisini yapayım ben bunun kırmızı et çıkarmıştım bakalım nolcakDünki çorba tarifimizi paylaşayım ben de kızlar. Bebiş usulü yayla çorbası :)
Malzemeler;
Tavuk göğsü
Havuç
Pirinç
İrmik
Nane
Yoğurt
Yapılışı;
Önce tavuk göğsünü haşladım. Küçük bir tencerenin içine yarım havucu rendeledim üstüne bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip az kavurdum. Sonra Tavuğun suyundan 3 kepçe koyup pişmeye bıraktım. Bu arada yarım fincan kadar pirinci de ekledim. Onlar pişerken bir kabın içine 3 tatlı kaşığı kadar keçi yoğurdu, 1 tatlı kaşığı irmik ve bir parça tavuk göğsünü ince ince kıyıp koydum. Kapta iyice karıştırdım. Pirinçler iyice lapa kıvamına gelince bu karışımı da tencereye ekledim. Çok az kaynatıp ocağı söndürdüm. Üstüne de hafif nane serptim. Asum afiyetle yedi(Kızım taneli sevdiği için ben blender kullanmıyorum)
Sağol canım dene bence de belki bunu sever :)çok sevindim yakışıklının iyi olmasına, maşallah ona :)
aynen öyle canım Allah yürü ya kulum desin :) arkadaşını çok uyanık gördümAsuya yapmışsın hiç verir misin....
biz de bir hafta sonra ete başlayacağız ilk iyi gidiyordu artık ağzını kilitliyor resmen. ben de zorlamıyorum...bugün kahvaltıyı da ayrı ayrı verince yedi...belki et olunca yer, babası gibi etçil olacak sanırım...bunu da yazıyorum kenara deneyeceğim hemen :) afiyet olsun prensesimize :)
canım çiko da su içmiyor, doktorumuza söylediğimizde demek ki anne sütünden yeterince alıyor ihtiyacı olsa reddetmez dedi. her doktor ayrı söylüyor anlamadım... annem de tv de izlemiş içmiyorsa çok az şeker koyun demiş doktor ama ben şekr vermk istemiyorum...
Havuç yedir lifli bir gıda bağırsakları çalıştırır, çorba içir, elma da iyi gelirOf canim bilmez miyim iki gun tatilden sonra pazartesi ayrılmak öyle zor geliyor ki. Haftasonu her saniyeyi degerlendirmeye calisiyorum. Yapışık ikiz gibi dolasiyorum oglumla. Cok zor sabah o masum uyuyan yüzüne baka baka odadan çıkmak. Cok dokunuyor cok
Canim harika bir tarif afiyet olsun Prensese. Biz bu aralar asiri kabizlik cekiyoruz cok rahatsiz oglum. Atlatalim ben de menume ekleyecegim bu tarifi.
Bu arada kabizlikla ilgili tavsiyeleriniz varsa alabilirim kizlar.
Canım afiyet olsun bak ben sarımsak koymamıştım hiç çok iyi bi antibiyotiktir kendisi ben de koyucamBu sabah oglum degil ama ben cok guzel bir kahvalti yaptimo bol bol anne sutu aldi hasret kalmistim kahvalti yapmaya o yuzden keyifle basladim gune.
Arastacim corban cok guzel en yakin zamanda denenmeli
Hayirlisi ile kocis bir kasaba giderse kiyma ve kemik suyu isine baslayacagim.Normalde telde siparis veriyorum ama guvenemedim 3 kere cektim der cekmez,yagli gelir vs.o yuzden esim bakarak alsin diyorum.
Birde ben kiymayi bir kerede kavurup buzluga az az aticam her corbasina katicam.
Dunki corbasi;
İspanak,patates,havuc,sogan,sarimsak,pirincten olusuyordu yarisini yedi.Az azda ekmek ici yedirdim havada kapti ekmekleri
İyi oldu canım cidden herkes paylaşıyo tarifiniimmm nefias bir corba
Supersiniz kizlar
Arastaaa canim iyiki bu topigi actin sayende cok guzel tarifler paylasiliyor ve guzel bilgiler aliyoruz.
Kurbişim ben o dünya tatlısını yerim yer maşallah koca delikanlı olmuş.Eki Görüntüle 1016234
Afiyet olsun duruşuma popişine etler olsunherkeslere kocaman mirabaa
bizimde hafif bi öksürük vardı c tesi akşamından beri bugün sağlık ocağına gittik çok şükür dinledi dr ciğerlerde bişey yok gıcık öksürük bünyesel bişey bolca nemlendir dedi bulunduğu yeri dişlerdende olabiliyomuşş içim rahatladıı
bende bugün tavuklu arpa şehriyeli çorba yaptım
tavuğu haşladım haşlanınca içine 1 yemek kaşığı arpa şehriye attım onlar pişince 1 çay bardağı yoğurt içine 2 ölçek devam sütü kattım karıştırdım ve çorbanın suyuyla ılıtarak içine ekledim kesilmesin diye
yerken naneinş yerde uyanmasını bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?