2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

oyyşş ne kadar yakışıklısın sen maşallahh :)

canım bizde de var o öksürük. çok geçmiş olsun... Durucuk inş. çorbasını afiyetle yer....biz de bugün ilk tavuğumuzu yedik :)

Banada yeteri kadar sogumadi sicak kacti gibi geldi cunku bir kere kocise tarif ettim cok beklememis mayalamis ertesi gun sut seklindeydi.Ben baya ilimasini bekliyorum.
Bugunde ilk kez sade yedi yogurdunu cok hosuma gitti.

yoğurt mayalayan arkadaşlar eğer yoğurt tutmuyosa kaynar suyla dolu bi tepsiye oturtun o şekilde hiç tutmayan yoğurdum olmadı
Tesekkur ederim kizlar birkez daha deniycem insallah bi sefer tutar sanirim ben cok sicakken koydum mayayi bide cok sarmadim bi kez daha denicez yilmak yok gazamiz mubarek olsun :-D

canım 1 çay kaşığı maya da az gibi geldi bana sanki :44:ben yarım kavanoz süte 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum. mayayı biraz sütle karıştırıp iyice inceltiyorum krema kıvamında oluyor. sonra süte döküp yavaşça karıştırıyorum hepsini. sarmalayıp peteğin üstüne koyuyorum.. güzel oluyor yoğurdum vallahi hadi kolay gelsin bi dahakine bakalım

hoş geldin canım.. Mert e kocaman bir maşallah ne güzel büyümüş kilosu boyu da yerinde çook da tatlı yaa yerim o şaşkın suratı ben :))

Yok canım yapmadım öğütecek bişey almam lazım açıkçası araştıramadım bile :26: Zamanla vakitler oturuyor canım o da sen de öğreniyorsunuz. İşin gerçeği bebişler ne zaman isterse o zaman yiyor biz de onlara uyuyoruz

Biz de veriyoruz canim ama henüz bir degisiklik yok.bir haftayi gecti hala kabiz. Yedigi mamayi değiştirdim bakalım inşallah ise yarar.
Çarşamba günü evdeyim dedigin sebzeli çorbayi deneyecegim. Biz suyu seviyoruz ama henüz bir etki gostermedi. Çok Sağol canım.

Ikinciye mayayi artirdim ve petegin uzerine koymak benimde aklima geldi ve nihayett tuttu yogurdum tum yardim eden arkadaslara tesekkur ederim

Bizim de yandan dişimiz geliyordu canım aynı şekilde beyaz ucu görünüyordu. Kaç kişi elledi baktı diş bu diş dediler kayboldu sonra [/QUOTE]

Teşekkür ederim kızlar..açıkçası ben önce azıların çıkmasını istemiyorum nedense:) korkutuyor beni..umarım bizim de sizinki gibi yanılmışlardır ve kızarıklıklar kaybolur bir iki güne..

Masallah sana mert pasa cok tatlisin.
Kurabiye kilosu boyu cok guzel masallah.

Günaydın kızlar

Bugün rejime başlayalı 29 gün oldu ve giden kilo 4300 gram Hem de sadece tatlıyı kesip hafif egzersizler yaparak. Bunu sık sık yazıyorum belki daha gaza gelenler olur diye. Kendimi çok iyi hissediyorum insanın emeklerinin karşılığını alması harika

İdoşda da baya gelişim var dün sorunsuz bi şekilde 7-8 kaşık yoğurt yedi. Yalnız mızmızlığımız, sürekli beni istemesi devam ediyor. Bu beni biraz strese sokuyo olsa da gelecek geçecek diye kendimi telkin edeiyorum. Aslında beni istemesi hoşuma gitmiyo değil mızmızlık sinirime dokunan. Hiç bi yerde rahat etmiyo, kucağım da dahil.

Benden haberler böyle şimdi şöyle bir geçmişe göz atayım

günaydın hanımlar :) bugün ek gıdaya ara verecektim ama dün kahvaltıyı ayrı ayrı yiyince bugün de deneyeyim dedim ve daha olsa yerdi sildi süpürdü....çorba yoğurt versem mi bilemedim tiksindirmek de istemiyorum....
ARASTAA kocaman tebriklerimi sunuyorum sana çiko da fena mızmız bu aralar, hiç böyle yapmazdı. durduk yere ağlıyor, uykusunda dahi.... ve gece 4-5 defa uyanıyor. derdi nedir anlamıyorum...emeklemeye çalışıyor, kendisi kalkmaya çalışıyor. bunların siniri midir nedir?? emekleyen pıtırcıklar, kendi kendine kalkabilen yavrular vardı öncesinde böyle bir sorun yaşadınız mı kızlar??

Herkese günaydınlaar..
Arastacım ida diş çıkarmışmıydı? Hatırlayamadım ama eğerki çıkmadıysa bu mızmızlık diş içinde olabilir çünkü Emirde öyle. Dediğin gibi hiçbiyerde mutlu değil kucağımda gezdirince biraz sakinliyo o kadar.. Buarada 1 ayda 4,5 kilo çok iyi süpersin.. Geçenhafta bende başlıcaktım güya ama yalan oldu :)

Maşallah çikocanaa.. Ben onun o tontiş yanaklarını yerim.. Azar azar çorba yoğurtta denersin eğerki istemiyosa zorlamazsın annesi.. Belkide yer..özellikle yoğurt hergün birazda olsa yesin dedi bizim gittiğimiz dr.
Benim sıpamda öne doğru gidicekmiş gibi topluyo popoyu yukarı doğru ama herdefasında geri geri gidiyo çok sinir oluyo :)

Canim bizde de aynı hareket :) yuzustu koydugumda popoyu kaldiriyor sonra indirdiğinde bazen öne bazen geri gidiyor :) kollari calistirsa güzel ilerleyecek ama henuz onu yapamiyor :)

Sana da Allah kolaylık versin o zaman canım ilk günler zor ama alışıyorsun

Afiyet olsun İdoşuma canım. Ben de dün hiç ıspanak vermedim diyordum bu şekilde bir deneyeyim :)
Dene canım İda sevdi Asu da sever bence
Canım robot c vitamini kırıyor meyveleri geçirmemekte fayda var ama ben çorbaları geçirmekte saknıca görmüyorum :))
Valla süper tarif canım yapıcam bunu hatta bugün etlisini yapayım ben bunun kırmızı et çıkarmıştım bakalım nolcak
Sağol canım dene bence de belki bunu sever :)
Havuç yedir lifli bir gıda bağırsakları çalıştırır, çorba içir, elma da iyi gelir
Canım afiyet olsun bak ben sarımsak koymamıştım hiç çok iyi bi antibiyotiktir kendisi ben de koyucam
immm nefias bir corba
Supersiniz kizlar
Arastaaa canim iyiki bu topigi actin sayende cok guzel tarifler paylasiliyor ve guzel bilgiler aliyoruz.
İyi oldu canım cidden herkes paylaşıyo tarifini

Kurbişim ben o dünya tatlısını yerim yer maşallah koca delikanlı olmuş.
Afiyet olsun duruşuma popişine etler olsun

Son düzenleme:
Ben geldiiiim.
Geçmişe bakamadım kızlar, kimseyi alıntılayamadım kusura bakmayın. Şimdiki zamana zor yetişiyorum, geçmiş hak getire..
Selim beyle koala ağaç ikilisii gibiyiz bu ara. Nedir derdi anlamadım. Uyumak istemiyor, uykusu olduğu içinde mızmızlıktan mahvoluyor. Üzeirmden inmiyor. Devamlı bi tepeme tırmanma çabası var.
Geçici bir dönem olsun ne olur.
Eveli gece bana bir güzellik yapıp gece sadece 1 defa uyanıp sabahta saat 10'da uyandı
Ayların yorgunuğunu attı sanırım çünkü dün gece de uyanmalar hat safhadaydı.

Geçen hafta cumadan geçtiğimiz perşembeye kadar kabızdık. Kendi yapsın diye elimden geleni yaptım. Kayısı, armut yedirdim. Kayısı suyu verdim. Ek gıdaya ara verdim. Fitil denedim, sabun denedim bir türlü yaptıramadım kakasını. Perşembe günü soluğu hastanede aldık. Lavmanla yapabildi kuzucum kakasını. Kabızlık çook kötü bişey umarım bir daha olmaz.

Araya da haftasonu girince giremedim bi türlü, Selim beyde uyumuşken kendimi yeni atabildim buraya.
Özledim sizi, umarım herkes iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…