ellerine sağlık canım, keçi sütüyle mayaladın sanırım yoğurdu, hangi marka aldın bende deneyim. Bir de unutmadan pirinç unundan muhallebi yaptım bir çay kaşığı kadar verdim yüzüne falanda sürdüm herhangi bir alerji oluşmadı bizde. Bugün yarın da denerim farklı bi durum olursa paylaşırım seninle
Kk izin vermese de ben beğendim bunuDünki çorba tarifimizi paylaşayım ben de kızlar. Bebiş usulü yayla çorbası :)
Malzemeler;
Tavuk göğsü
Havuç
Pirinç
İrmik
Nane
Yoğurt
Yapılışı;
Önce tavuk göğsünü haşladım. Küçük bir tencerenin içine yarım havucu rendeledim üstüne bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip az kavurdum. Sonra Tavuğun suyundan 3 kepçe koyup pişmeye bıraktım. Bu arada yarım fincan kadar pirinci de ekledim. Onlar pişerken bir kabın içine 3 tatlı kaşığı kadar keçi yoğurdu, 1 tatlı kaşığı irmik ve bir parça tavuk göğsünü ince ince kıyıp koydum. Kapta iyice karıştırdım. Pirinçler iyice lapa kıvamına gelince bu karışımı da tencereye ekledim. Çok az kaynatıp ocağı söndürdüm. Üstüne de hafif nane serptim. Asum afiyetle yedi(Kızım taneli sevdiği için ben blender kullanmıyorum)
OBu sabah oglum degil ama ben cok guzel bir kahvalti yaptimo bol bol anne sutu aldi hasret kalmistim kahvalti yapmaya o yuzden keyifle basladim gune.
Arastacim corban cok guzel en yakin zamanda denenmeli
Hayirlisi ile kocis bir kasaba giderse kiyma ve kemik suyu isine baslayacagim.Normalde telde siparis veriyorum ama guvenemedim 3 kere cektim der cekmez,yagli gelir vs.o yuzden esim bakarak alsin diyorum.
Birde ben kiymayi bir kerede kavurup buzluga az az aticam her corbasina katicam.
Dunki corbasi;
İspanak,patates,havuc,sogan,sarimsak,pirincten olusuyordu yarisini yedi.Az azda ekmek ici yedirdim havada kapti ekmekleri
Aynen canim bende giremedigimde hep aklim burada kaliyor.
Mama san.hayirli olsun.Guzel gunlerde kullanmak nasip olsun.
Pasamada 41 kere masallah.
Bizim kadinlar cok ama cok guzel yahu :)
Seyyah ikinizde harika görünüyorsunuz cok guzel bir poz olmuş ayrıca ben size bayıldım ki :)
Delimavi cok guzel bur aile pozu harika bir uyum sağlamissiniz sen de cok güzelsin idil de :)
Arda yakışıklı Arda komik Arda senin ağzını yerim ben Arda :)) hayırlı oldun Canim sandalyeniz
Angy, tatlım olmuyor böyle bakmıyorsun kendineeylusun sana ihtiyacı var tabi bizim de . Dikkat kendine kuzum benim.
yaaa bizde de başladı maalesefağzını kapatmaya başladı artık.... ama bizim yediğimiz yemekten verdim bir kere devamını istedi... artık ben de blenderdan geçirmiyorum çorbalarını... bi de sanırım kerevizi sevmiyor paşam ....
maşallahhh çok tatlı ve çoookkk uyumlusunuzzz :)
hayırlı olsun canım... Ardam bol bol mama yesin üstünde :)
Ardam canım benim yerim seni ben yoğurtlu yoğurtlu bitter çikiletam benim
Çok güzelmiş fındığım inş ardam bol bol mamalar yesin mis mis
Angy çok geçmiş olsun inş bi daha tekrarlamaz Allah korusun hem bizleri hem bebişlerimizi
Aren Arda İdil çok tatlısınız ki ama siiiiiZ
Nazlıbebiş maşallah boncuğuna pirinçler çoğalıo yavaş yavaş
Ve evet ben de her dişinde bütün sülaleyi ayaklandırıom böle bi mutluluk olamaz gören piyango vurdu zanneder
Oda ayırma konusunda destekleriniz için teşekkürler kızlar evet evet ben bu işi haftaya yapmalıyım havalar da ısınmış olur artık heralde
Çok geçmiş olsun bebişin inş şimdi daha iyidir...
Şimdiden hayırlı olsun eviniz canım sıkıntıya girmeden bişey sahibi olunmuyor ne yazık ki...Zaman çok çabuk geçiyor zaten ödenir gider kendi emeğinle başararak ev sahibi olmanın verdiği mutluluk çok farklı huzurla oturun inş.
Aren çok ciks olmuş şapkasıyla maşallahAnnesi de çok güzelmiş doğum günün de kutlu olsun canım..
Geçmiş olsun canım uykusuzluk ve yorgunluğun patlaması olmuş sanırım kendine çok dikkat et..iyi beslen ve eylüşten kalan her fırsatta uyumaya çalış canım
Güzel bir anne ve tatlı mı tatlı bir bebiş daha..Maşallah canım çok güzelsiniz
Hayırlı olsun arda güzel güzel mamalar yesin inş canım..
Dişiniz hayırlı olsun..Ben de 2.sini merakla bekliyorum her gün bakıyorum gelemedi daha
Arkadaşımın bana söylediği rakamları duyunca dudağım uçukladı canım baya iyi fiyata satıyorlar. Ben çok özenerek yaptım el emeğim çok fazla 1000 TL verseler satmam kapı süsümü ahahhah. Bir arkadaşım da uyanık kızım olursa adını Su koyucam o zaman bana kapı süsünü verir misin A sını çıkarıp kullanırım diyor
Vakit kesinlikle yok canım Gece eşimi beklerken yaparım diye malzemeler elimin altında duruyor ama nafile... Asu hanım geç uyuyor o uyuduktan sonra işimi ancak hallediyorum.
Canım çok çok geçmiş olsun Nail hemencik iyileşsin hiç hasta olmasın
Teşekkürler canım
Sağol canım ona geçmedi şükür geçecek bir durum da değilmiş.
Bence zorlukları hiiiç düşünme canım güzellikleri düşün böylece zorluklara dayanma gücü gelirHarika bişey bu kendi eviniz olacak güle güle oturun hayırlı olsun şimdiden Allah bize de göstersin.
871 kız dedesi yaşında erkeklerle evlendirilmişBu kayıtlara geçen bilgi tabi... daha niceleri vardır. Benim hala umudum var!
Canım çok çok yakışmış bayıldımmm. Ben hala bakamadım çok mahcubum
Geldim canım yıkılmadım ayaktayım
Offf kuzum ya geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. Kendine dikkat et iyi beslenmen lazım
AMİNNN diyesim geldi :)
Canım saçı kazıtmak daha canlı saç gelmesini falan sağlamıyor. Eğer o yüzden kazıtacaksan boşuna çocuğu korkutmaya değmez. Saçın yapısı neyse o şekilde çıkıyor yine saçlar. Not: kendimden biliyorum :)
Vay vay vayyy çok güzelsiniz canım uyumunuz süper maşallah aile tablonuza, yüzünüz hep gülsünBu arada sen de gözleri benzetememişsin benim gibi
Oh afiyet olsun iştahı hep yerinde olsun. Meyveli olunca daha çok seviyorlar canım yoğurdu aklında bulunsun
Afiyet olsun Ardam sırma saçlı kuzum çok mu tatlı maman ağzını kocaman açmışsınSandalyenizi güle güle kullanın canım
Afiyet olsun canım ben de dün yaylaya benzer bi çorba yaptım :) geçmiş olsun dileğin için de teşekkürler
Dişiniz uzun ömürlü olsun canım mis gibi mamalar kemirsin
Canım bebişlerin karbonhidrata da çok ihtiyacı var diye biliyorum :26:
İyi olmanıza çok sevindim canım maşallah güzel gülücükler saçmaya başlamış
merhaba kızlar,
İki gündür canım çok sıkkın, her yazılanı okuyorum ama daha önce hiç böyle birşey duymadım: Yağız'ın hiçbir dişi çıkmamıştı daha..cumartesi dedesi diş geliyor galiba kızarıklık var dedi..bir baktım azı dişinin yeri kızarmış ucunda bir beyazlık..Yok mümkün değil dedim önce alt ve üstler çıkar, oyuncakla yaptı heralde dedim ama onun geçmediği gibi dünde sağ taraftaki azı dişi de kızardı..Yani diş geliyor galiba..ağzının suyu da akmaya başladı..bir de oraya dokundurtmuyor acıyor galiba..
Bu hafta kontrole götüreceğim ama aklıma çok takıldı ya hiç duydunuz mu böyle bir şey
Tecrübeli anneler yardiminiza ihtiyacim var dun gece gunluk sutle yogurt mayaladim sutu kaynattim ilidiktan sonra bi çay kasigi maya ekledim kavonozun agzini kapadim havluya sardim gece 4 kalkip buzdolabina koydum sabah kalkip baktigimda hala suttu nerde yanlis yaptim acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kk izin vermese de ben beğendim bunu
Ben de haftaya fln başlıyım bari etlere
Bunun tamamını mı yedi asu?
O
Evet çok mantıklı ben de öle topluca kavurup az az paketliyim buzluğa
Tavuğu da öle yapabiliriz dimi haşlayıp az az bölsek yinr
Kızlar derdim var
Ii hoş ço sevindik biz bu dişlere falan ama ısırır oldu bu velet beni emerken
Yeni yeni başladı bu huyu önceden yapmıodu
Buna bi formül var mıdır ki yaaa
Özellikle uykuya dalamadıysa ısırıo çekio beni mahvedio
merhaba kızlar,
İki gündür canım çok sıkkın, her yazılanı okuyorum ama daha önce hiç böyle birşey duymadım: Yağız'ın hiçbir dişi çıkmamıştı daha..cumartesi dedesi diş geliyor galiba kızarıklık var dedi..bir baktım azı dişinin yeri kızarmış ucunda bir beyazlık..Yok mümkün değil dedim önce alt ve üstler çıkar, oyuncakla yaptı heralde dedim ama onun geçmediği gibi dünde sağ taraftaki azı dişi de kızardı..Yani diş geliyor galiba..ağzının suyu da akmaya başladı..bir de oraya dokundurtmuyor acıyor galiba..
Bu hafta kontrole götüreceğim ama aklıma çok takıldı ya hiç duydunuz mu böyle bir şey
Kk izin vermese de ben beğendim bunu
Ben de haftaya fln başlıyım bari etlere
Bunun tamamını mı yedi asu?
O
Evet çok mantıklı ben de öle topluca kavurup az az paketliyim buzluğa
Tavuğu da öle yapabiliriz dimi haşlayıp az az bölsek yinr
Kızlar derdim var
Ii hoş ço sevindik biz bu dişlere falan ama ısırır oldu bu velet beni emerken
Yeni yeni başladı bu huyu önceden yapmıodu
Buna bi formül var mıdır ki yaaa
Özellikle uykuya dalamadıysa ısırıo çekio beni mahvedio
Banada yeteri kadar sogumadi sicak kacti gibi geldiTecrübeli anneler yardiminiza ihtiyacim var dun gece gunluk sutle yogurt mayaladim sutu kaynattim ilidiktan sonra bi çay kasigi maya ekledim kavonozun agzini kapadim havluya sardim gece 4 kalkip buzdolabina koydum sabah kalkip baktigimda hala suttu nerde yanlis yaptim acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlaaar bizimde dişimiz çıktıııı.. Yoğurdunu verirken kaşığa çıt çıt değiyo Allahım bir dişe bukadar mı sevinir insan :) resmen sevinçten delirdim :)
Canlarim cok tsk.
Nailim daha iyi atesi dustu dun. Bugunde surseydi yarin tum kan degerlenirne bakilacakti. Dr a gore vucutta virusle savasiyordu zayif bi nokta buldugunda yerlesir ya da oksuruk dokuntu yoluyla atar demisti. Virusu yendi sanirim ki ates ve bitkinlikten baska bisey olmadi. Bu aksam ustu yine bana guzel guzel gulmeye de basladi ve benim hayatima yeniden gunes dogdu. Cok yorgunum gunlerdir ates olc fitil ver surup ver derken uyumadim pek. Sanirim ii bi uykuyu hakettim. Dilerim hepiniz ve meleklerim iyidir. Tekrar tskler ilginize.. opuyrm
Eki Görüntüle 1016234
Merhaba tatlı anneler ve bebişleri bayadır yoktum ama okudum hep umarım herkes çok iyidir geçmişe gidip yazarım müsayit zamanda. misafirlerim vardı mertin dişi geliyor sanırım dr kontrolü eşimin izinli olması vs uzaklaştım biraz aklım hep sizde.
9.300. 74cm olmuşuz. dişimiz geldi gelcek yolda. ek gıda bizim yemekleri yiyo merte özel yapılanları yemiyor et kıyma başladık tavuk arada. et tavuk ilik suyu kullanıyom.
tel şehriye ile çorba yaptım ehh yedi biraz ekmek sevmiyo daha doğrusu pütürlü çok yemiyo ezcem illa.
bgn 1 kabak 1 er tatlı kaşık pirinç bulgur tel şehriye haşladım yoğurduna katıp yediricem azcık z.yağ gezdîricem
yoğurtlu daha çok seviyo ayrıca karışık şeyleri sevmio anası gibi ıspanak brokoli vs tek yicek.
bu arada hoppala kurduk eve Mert çıldırıyor üzerinde zıplaya zıplaya gülücükler saçıyor.
7.ay hatırası resmimizi ekliyorum
subacım tşk ederim beni sormuşsun kuzucuk iyi maşallah
Eki Görüntüle 1016234
Merhaba tatlı anneler ve bebişleri bayadır yoktum ama okudum hep umarım herkes çok iyidir geçmişe gidip yazarım müsayit zamanda. misafirlerim vardı mertin dişi geliyor sanırım dr kontrolü eşimin izinli olması vs uzaklaştım biraz aklım hep sizde.
9.300. 74cm olmuşuz. dişimiz geldi gelcek yolda. ek gıda bizim yemekleri yiyo merte özel yapılanları yemiyor et kıyma başladık tavuk arada. et tavuk ilik suyu kullanıyom.
tel şehriye ile çorba yaptım ehh yedi biraz ekmek sevmiyo daha doğrusu pütürlü çok yemiyo ezcem illa.
bgn 1 kabak 1 er tatlı kaşık pirinç bulgur tel şehriye haşladım yoğurduna katıp yediricem azcık z.yağ gezdîricem
yoğurtlu daha çok seviyo ayrıca karışık şeyleri sevmio anası gibi ıspanak brokoli vs tek yicek.
bu arada hoppala kurduk eve Mert çıldırıyor üzerinde zıplaya zıplaya gülücükler saçıyor.
7.ay hatırası resmimizi ekliyorum
subacım tşk ederim beni sormuşsun kuzucuk iyi maşallah
herkeslere kocaman mirabaa
bizimde hafif bi öksürük vardı c tesi akşamından beri bugün sağlık ocağına gittik çok şükür dinledi dr ciğerlerde bişey yok gıcık öksürük bünyesel bişey bolca nemlendir dedi bulunduğu yeri dişlerdende olabiliyomuşş içim rahatladıı
bende bugün tavuklu arpa şehriyeli çorba yaptım
tavuğu haşladım haşlanınca içine 1 yemek kaşığı arpa şehriye attım onlar pişince 1 çay bardağı yoğurt içine 2 ölçek devam sütü kattım karıştırdım ve çorbanın suyuyla ılıtarak içine ekledim kesilmesin diye
yerken naneinş yerde uyanmasını bekliyorum
Geçmiş olsun canım şükür ki ciddi bişey değilmiş. Duruşuma afiyet bal şeker olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?