2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

merhaba hanımlarr bende agustos ikiz annesiyim ek gıdaya başladıkk 1 ay oldu yoğurt meyve suyu çorba ve muhallebi veriyorum ama benim kuzuların doyduklarını zannediorum çünkü yemek istemiolar bi süre sonra alıorum mama sandalyesinden oynasınlar biraz die bu sefer tekrar açlık ağlamasına başlıolar mama veriorum tekrar çünkü dier gıdaları istemiolar acaba neden doyurucu olmayabilir mi aynı sorunu yaşayan varmı bana önerebileceğiniz tarifler varmııı

Oyy geçmiş olsun Selim kuzuyaa inşallah tekrarlamaz rahat rahat pırtlatıversinler ya bu ekgıda işi çok zahmetliymiş meğerse.. Yedirmeye çalış bide kabız olsunlar üstüne

Kizlar ayni huzursuzluk bizdede var hic bi yerde durmak istemiyor ne hoppala be mama sandalyesi bugun yogurdumuzu bile benim kucaginda yedi surekli kucak istiyor ve kucakta koltuktada oturamiyoruz evin icinde odalari turlicaz ev aldi basini gidiyor uykusuzluk desen cabasi gece bile illaki kollarinla sarilarak uyuycaksin bilmiyorum ne yapicaz o kadar gaz sancisi cektik ama bu 6 ay da sanirim bardagin doldugu yere geldik sabrimin tukendigini hissediyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sanırım bu aylarda herkeste olan sorun geçicek merK etme bende çok ümitsizliğe kapılmıştım ama geçti kalıcı deil zaten bi süre sonra sen isticeksşn o kucağında durmucak hiç merak etmee kendinide kuzunuda üzme

oyyy biz bazen bir tanesine yetişemezken sende 2 tane tebrikler :) biz ilk başlarda ek gıdayı çok sorunsuz yedik ama şimdilerde ağzını kapatıyor... ek gıdayı verdikten sonra ben hep emziriyorum .... verdiğin çorbanın muhallebinin doyurucu olmadığını sanmıyorum ama az mı yiyolar ki?? ya da bizimki nasıl emmek istiyorsa seninkiler de mama arıyorlardır....

Arasta gercekten tebrik ediyorum seni cok iyi kilo verdin.
Ben esime diyorum diyete baslicam 1 yasindan sonra yaparsin suan emziriyorsun diyor bende seni ornek verdim . Arkadasimda emzirdigi halde yapiyor ve kg veriyor diye olmaz diyor
Ama benimde biraz kilom gitmis olabilir cunku ceketimin dugmeleri artik kapaniyor.:))))

Sulozz canim cok gecmis olsun.Kabizlik fena.Barisinda 5 gun yapamadigi donem oldu cok sukur kayisi suyu,kayisli yogurt ve fitil sayesinde yapti rahatladi.
Mizmizliklarina gelince bizde de var bu donem hepsi ayni.

Aysecim cikonun kilosu iyi biraz ara verebilirsin istersen ek gidaya.
Gerci sen sun o ne kadar yese kardir strese girme ki onada yansimasin.
Barista birara agzini sikica kapatiyordu simdi kucuk kaseler bitiyor ins hep boyle gider.

Son düzenleme:
Canım stün var mı bilmiyorum ama öğünlerden sonra emzirmeyi denesen. Yada belki çok acıkmıyorlar yedikleri esiyor hemen açlığını sonra yeniden acıkıyorlar. tam bilemedim şimdi. Ama Allah sabır versin sana ikiz bakımı ne kadar da zordur.
Oyy geçmiş olsun Selim kuzuyaa inşallah tekrarlamaz rahat rahat pırtlatıversinler ya bu ekgıda işi çok zahmetliymiş meğerse.. Yedirmeye çalış bide kabız olsunlar üstüne
Teşekkür ederiz canım ya gerçekten çok zor. 1 hafta ek gıda vermedim korkudan kabız olur diye, bu sefer de aç kalıyo mu korkusu sardı zor iş zor
Subacım teşekkürler, sizede geçmiş olsun umarım bir daha olmazlar.

2 günün menülerini paylaşayım size.

Kahvaltı:
1.Gün: Bebe bisküvisi, labne, tereyağ,zeytin, yumurta sarısı devam sütüyle bulamaç.
2.Gün: Sahanda yumurta sarısı üserine kimyon. Yanında poratakal suyu, pekmez ve labne.

Öğle:
1.Gün: Ispanak Yemeği: Bir miktar soğan ve kıymayı kavurdum sonradan 2 yaprak ıspanak ekleyip kavurmaya devam ettim.
2.Gün: Yoğurt Çorbası (Cucunun tarifinden)

Akşamüzeri: Yoğurt ya da meyve püresi

kaşığı görür görmez kapatıyor ki ağzını uyanık :) yok yok hiç zorlamıyorum zaten...bizimki de popoyu kaldırıyor gitmeye çalışıyor ama olmuyo o da olduğu yerde 360 derece dönüyor:)

canımm çok geçmiş olsun kabızlık fena.... umarım en kısa sürede düzene girer.... mızmızlık hepsinde var sanırım bu aralar ortak sorun...şu anda hiç yapmadığımız bişeyi yapıyorum.ayağımda uyuyor ve indirirsem hemen uyanıyor....ev desen aldı başını gidiyor daha kahvaltı bulaşıkları ortada ....bizimki de geceleri 1 defa uyanıyordu. bir iki haftadır bu 4-5 e çıktı bazen 40 dk.da bir... var bir derdi bakalım hayırlısı deyip bekliyoruz...diyorum milletin çocuğunun uyku düzeni büyüdükçe oturur bizimki sapıttı ...

Aysecim cikonun kilosu iyi biraz ara verebilirsin istersen ek gidaya.
Gerci sen sun o ne kadar yese kardir strese girme ki onada yansimasin.
Barista birara agzini sikica kapatiyordu simdi kucuk kaseler bitiyor ins hep boyle gider.
yok canım kilosu iyi olduğu için dert etmiyorum da daha ne kadar sürecek merak ediyorum. tiksindirmek de istemiyorum işte...bakalım bugün sadece yoğurt vereyim....herkes aynı sorunları sırayla yaşıyor sanırım..

Bugünkü menü

Kahvaltı : bir dilim tam buğday ekmegi bir kasık labne bir kasık pekmez yarım yumurta sarısı bir kasık kıyılmış ceviz biraz tereyağı ıhlamur ile islatip ezdim

Öğle : yogurtlu brokolili havuclu kıymalı çorba

Aksam : yogurt ve fundanin önerdiği muhteşem meyve puresi :)

Selam kizlar..

ne kadar kotu bi gune daha uyandik uzun zaman yasam mucadelesi veren Berkin Elvanimizin mekani cennet olsun. Ailesine sabirlar; ulkemizde olup bitenlere bu duruma getirenlere de yaziklar olsun diyorum. Elbet bir gun daha guzel sabahlara uyanacagiz,benim hala umudum var!

Arastam masallah azmine hayranim. Bende 60 kgyum ama daha sisman gozukuyorum. Sanirim sikilasmak sart

Bu arada Nail sabah kahvaltisinin tamamini yedi. Tarifim sole;
1 adet eti cicibebe ekmegi
1 tatli kasigi pinar labne
1 tatli kasigi sekersiz uzum pekmezi(ben aoc kullaniyorum)
2 kasik aptamil 2
Yumurta sarisinin 4/1
ihlamur
tamamini muhallebi kivaminda yapip yedirilir.

cicibebe ekmegi yerine milupanin 7 tahilli kahvaltiligi veya hipp bebe biskuvisi.

bir de enginar cok sevioz onu da soyle yapiyorum

patetes sogan havuc ve bulgurun uzerine bir miktar su koyuyorum ocaga aliyorum o arada enginari ayiklayip onu da atiyorum yaklasik yarim saat sonra sebzeler yumusayinca icine bi tatli kasigi zyagi koyup 1 2 dk da oyle kaynatiyorum. Sonra catalla eziyorum. Oglum da afiyetle yiyo

Kızlar bende bi tarif paylaşayım ilk defa:) bizimki pek sevdi belki sizinkilerde severler.. Bir küçük elmayı rendeledim içine 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay kaşığı tarçın koyup ocakta kavurdum bide 1 tane ceviz rendeledim.. Güzel oluyo ben bile yedim :) bide resim ekleyelim yerken ki halimizi :)

Kızlar sağolun destekleriniz için azmin elinden ne kurtulmuş :)) 7 cm belden gitti. Belim felaket kalın 75 yapmaya çalışıcam bakalım

Gununuz guzel gecsn kizlar....bz sebze corbamizi ictik uyutuyrm suan eylulu..bu mizmizlik ortak durumumuz sanirim bu aralar....gecmisi tam okuyamadm herkes butun bebisler iyidr umarim

Selam. Biz bugün kahvaltı yaptık Dr. 7 . ayda demişti.Kontrolümüze 4-5 gün var; ama dayanamadım. 1/2 tatlı kaşığı şekersiz dut pekmezi, 1/4 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı kadar labne, alabildiği kadar ekmek (1-2 ila 1 arası tam buğday ekmeği yedi). Bugün kuru meyve marmelatı yaptım. 5 tane hurma, 5 kuru kayısı, 1 avuç kuru üzümü kaynatıp tel süzgeçten geçirdim (Üzüm zorluk çıkarınca kalanı blendırdan geçirmek zorunda kaldım). Bunun sulu kısmı daha sıcakken 1 tatlı kaşığı kadar irmiğe ilave ettim. 1 tatlı kaşığı kadar da bu marmelattan ekleyip irmikli muhallebi benzeri bir şey yapmış oldum. Bücürük tatlı olunca tabiiki yedi. bu marmelatı yoğurda, eğer veriyorsanız cevize de koyabilirsiniz.Hatta kurabiye yapınca içine, üstüne de sürebilirsiniz. Uyanınca da yaptığım tavuk çorbasını vereceğim. Onu ilk kez vereceğim için denemek amacıyla sade yaptım.Tel şehriye ve tavuklu yani.Bunu yerse günebakanın tarifinden yapacağım. Uyurken de tekrar irmikli muhallebi vereceğim. Bunlar teoride böyle.Bakalım bizim cadı pratiğe döktürecek mi?

Kabız olan bebişlerimize geçmiş olsun. Biz kabız değildik; ama ilk kez 2 gün yapmamıştı. Poposu biraz kırmızı olduğu için pişik kremi sürdüm ve yarım saat sonra kaka yaptı.Denemediyseniz belki faydası olur diye yazıyorum .
Mızmızlık+kucak bizim diş çıkarma ve idrar yolu enfeksiyonu zamanında hat safhadaydı. Şimdi arada mızmızlanıyor.Sebebi sanırım hem el hem ayakları üzerinde durup emeklemek istemesi.
Suyu ben alıştırma bardağında veriyorum.Daha önce hiç içmiyordu neredeyse. Bebedor'un "Silikon uçlu damlatmaz bardak" yazan, iki yanı kulplusundan aldım.Avent'in de silikon uçlusu var; ama o biraz tuzlu. Bardak için 35 TL vermeye gerek yok bence.
Sık uyanmaya gelinceeeee "Kelin ilacı olsa..." diyorum.Çözümü olan aaaaciiiiil paylaşsın lütfen. Zira devrelerim yanmak üzere

benim bebekde 6 aylık ama anne sütünden başka bişey yemiyor. biberon emzik kullanmıyor. nasıl alıştırcam ek besine. kaşık reddediyo ilaçlarını verdiğimde ağzını sıkıca kapatıyo ağzına versemde atıyo

Ah o gerçek! Bacaksızın elinde oyuncak olduk Bu ara yiyor; ama bakalım.Öğütmek için nasıl bir şey düşünüyorsun?Bu tane karabiber öğütülen metal öğütücüler gibi mi?

Ben de ek gıdada bir ara çok zorlandım. O dönemde elimden ekmek yedi. Ek gıda için zamanını bekliyordur. Bizde böyle oldu. İnsan çok üzülüyor. 2-3 gündür yiyoruz biz de. İnşallah hep yer.Sütün varsa sorun etme.Ben 1-2 hafta ara verecektim ki, yemeye başladı.Diş çıkarma dönemindeyseniz yemeyebilir.
Vitaminini hep kaşıkla içti.Biz içerken çok mutluyuz.Bana çoook basit gelse de o oynadığımız oyuna bayılıyor:Şişeyi ters çeviriyorum ve kaşıkla şişe arasında mesafe bırakıyorum.Sonra tiz ve çirkin sesimle biiiiir, ikiiiii,üüüüç..... oooon diye sayarak vitamini içiriyorum.Bazen "Haayııır 11 olmaz.Torpil yooook küçük hanım." diyorum.Sırıtarak içiyor. Kuzum benim.

He hey.Başka bir şey düşünseymişim olacakmış o da. Dün akşam aklıma sen geldin."Yarın arastaya diyeti sorayım, motive olurum." diyordum. Maşallah.Ben hala motivasyon safhasındayım İdacık belki tekrar diş çıkarıyordur.Daha önce yanlış hatırlamıyorsam çıkmıştı değil mi? Çok zor gerçekten. Geçinceye kadar da insan kendinden geçmiş oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…