Ben de ek gıdada bir ara çok zorlandım. O dönemde elimden ekmek yedi. Ek gıda için zamanını bekliyordur. Bizde böyle oldu. İnsan çok üzülüyor. 2-3 gündür yiyoruz biz de. İnşallah hep yer.Sütün varsa sorun etme.Ben 1-2 hafta ara verecektim ki, yemeye başladı.Diş çıkarma dönemindeyseniz yemeyebilir.
Vitaminini hep kaşıkla içti.Biz içerken çok mutluyuz.Bana çoook basit gelse de o oynadığımız oyuna bayılıyor:Şişeyi ters çeviriyorum ve kaşıkla şişe arasında mesafe bırakıyorum.Sonra tiz ve çirkin sesimle biiiiir, ikiiiii,üüüüç..... oooon diye sayarak vitamini içiriyorum.Bazen "Haayııır 11 olmaz.Torpil yooook küçük hanım." diyorum.Sırıtarak içiyor. Kuzum benim.
Yihuuuu tebrik ederimmmGünaydın kızlar
Bugün rejime başlayalı 29 gün oldu ve giden kilo 4300 gramHem de sadece tatlıyı kesip hafif egzersizler yaparak. Bunu sık sık yazıyorum belki daha gaza gelenler olur diye. Kendimi çok iyi hissediyorum insanın emeklerinin karşılığını alması harika
İdoşda da baya gelişim var dün sorunsuz bi şekilde 7-8 kaşık yoğurt yedi. Yalnız mızmızlığımız, sürekli beni istemesi devam ediyor. Bu beni biraz strese sokuyo olsa da gelecek geçecek diye kendimi telkin edeiyorum. Aslında beni istemesi hoşuma gitmiyo değil mızmızlık sinirime dokunan. Hiç bi yerde rahat etmiyo, kucağım da dahil.
Benden haberler böyle şimdi şöyle bir geçmişe göz atayım
Canim bizde de aynı hareket :) yuzustu koydugumda popoyu kaldiriyor sonra indirdiğinde bazen öne bazen geri gidiyor :) kollari calistirsa güzel ilerleyecek ama henuz onu yapamiyor :)
Ay suloooz kabız ne fena bişimiş ek gıdaya geçince başımıza bunların geleceğini söylememişti kimse ne heyecanla beklioduk bi de oysaBen geldiiiim.
Geçmişe bakamadım kızlar, kimseyi alıntılayamadım kusura bakmayın. Şimdiki zamana zor yetişiyorum, geçmiş hak getire..
Selim beyle koala ağaç ikilisii gibiyiz bu ara. Nedir derdi anlamadım. Uyumak istemiyor, uykusu olduğu içinde mızmızlıktan mahvoluyor. Üzeirmden inmiyor. Devamlı bi tepeme tırmanma çabası var.
Geçici bir dönem olsun ne olur.
Eveli gece bana bir güzellik yapıp gece sadece 1 defa uyanıp sabahta saat 10'da uyandı
Ayların yorgunuğunu attı sanırım çünkü dün gece de uyanmalar hat safhadaydı.
Geçen hafta cumadan geçtiğimiz perşembeye kadar kabızdık. Kendi yapsın diye elimden geleni yaptım. Kayısı, armut yedirdim. Kayısı suyu verdim. Ek gıdaya ara verdim. Fitil denedim, sabun denedim bir türlü yaptıramadım kakasını. Perşembe günü soluğu hastanede aldık. Lavmanla yapabildi kuzucum kakasını. Kabızlık çook kötü bişey umarım bir daha olmaz.
Araya da haftasonu girince giremedim bi türlü, Selim beyde uyumuşken kendimi yeni atabildim buraya.
Özledim sizi, umarım herkes iyidir
Ohh afiyet bal şeker olsun boncukkKızlar bende bi tarif paylaşayım ilk defa:) bizimki pek sevdi belki sizinkilerde severler.. Bir küçük elmayı rendeledim içine 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay kaşığı tarçın koyup ocakta kavurdum bide 1 tane ceviz rendeledim.. Güzel oluyo ben bile yedim :) bide resim ekleyelim yerken ki halimizi :) Eki Görüntüle 1017545
Yaa aynı Marmelatı ben de yaptım ama azcık pütürlü kalsın derken b.kunu çıkarmışın afedersinizSelam. Biz bugün kahvaltı yaptıkDr. 7 . ayda demişti.Kontrolümüze 4-5 gün var; ama dayanamadım. 1/2 tatlı kaşığı şekersiz dut pekmezi, 1/4 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı kadar labne, alabildiği kadar ekmek (1-2 ila 1 arası tam buğday ekmeği yedi). Bugün kuru meyve marmelatı yaptım. 5 tane hurma, 5 kuru kayısı, 1 avuç kuru üzümü kaynatıp tel süzgeçten geçirdim (Üzüm zorluk çıkarınca kalanı blendırdan geçirmek zorunda kaldım). Bunun sulu kısmı daha sıcakken 1 tatlı kaşığı kadar irmiğe ilave ettim. 1 tatlı kaşığı kadar da bu marmelattan ekleyip irmikli muhallebi benzeri bir şey yapmış oldum. Bücürük tatlı olunca tabiiki yedi. bu marmelatı yoğurda, eğer veriyorsanız cevize de koyabilirsiniz.Hatta kurabiye yapınca içine, üstüne de sürebilirsiniz. Uyanınca da yaptığım tavuk çorbasını vereceğim. Onu ilk kez vereceğim için denemek amacıyla sade yaptım.Tel şehriye ve tavuklu yani.Bunu yerse günebakanın tarifinden yapacağım. Uyurken de tekrar irmikli muhallebi vereceğim. Bunlar teoride böyle.Bakalım bizim cadı pratiğe döktürecek mi?
Süper haber 2kızlaaarrrr spordan geldimçok mutluyum
2 aydır bir spor merkezine gidiyorum başlangıçta vücut ölçülerimizi almışlardı karnemi aldım sizinle de paylaşayım dedim 2. ayın sonunda tüm vücuttaki incelme 27.5 cm
kol,bel,karın,bacak,kalça hepsi yani... emziriyorum diye rejim yapmadım sadece akşamları ekmeği kestim o kadar.. eminim ki rejim yapabilseydim bu incelme daha da fazla olacaktı :))))
kiloda vermişim 56 kilo olmuşum darısı başınızaaa.....
bu arada geçmişe baktım arasta tebrik ederim rejim yapabiliyor olman bir harikaaaa...
nazlıbebiş afiyet bal şeker olsun tarifi aldım güzel gözüküyor..
suloz geçmiş olsun kabızdan çok korkuyorum bende
subacım uykusuzluk bizde de var
gelelim bizim sorunumuzaaaa
benim kızda yoğun derece ayrılık kaygısı var gündüz uykusunda bile kalkıp beni arıyor odada yoksam ağlıyor gelince susuyor neden bu korku başladı anlamış değilim
gece beşiği yanımda gık dese uyanıyorum yalnızda bırakmıyorum ama neden oldu anlamadım
varmı bu sorunu yaşayan
Selam kizlar..
ne kadar kotu bi gune daha uyandik uzun zaman yasam mucadelesi veren Berkin Elvanimizin mekani cennet olsun. Ailesine sabirlar; ulkemizde olup bitenlere bu duruma getirenlere de yaziklar olsun diyorum. Elbet bir gun daha guzel sabahlara uyanacagiz,benim hala umudum var!
Arastam masallah azmine hayranim. Bende 60 kgyum ama daha sisman gozukuyorum. Sanirim sikilasmak sart
Bu arada Nail sabah kahvaltisinin tamamini yedi. Tarifim sole;
1 adet eti cicibebe ekmegi
1 tatli kasigi pinar labne
1 tatli kasigi sekersiz uzum pekmezi(ben aoc kullaniyorum)
2 kasik aptamil 2
Yumurta sarisinin 4/1
ihlamur
tamamini muhallebi kivaminda yapip yedirilir.
cicibebe ekmegi yerine milupanin 7 tahilli kahvaltiligi veya hipp bebe biskuvisi.
bir de enginar cok sevioz onu da soyle yapiyorum
patetes sogan havuc ve bulgurun uzerine bir miktar su koyuyorum ocaga aliyorum o arada enginari ayiklayip onu da atiyorum yaklasik yarim saat sonra sebzeler yumusayinca icine bi tatli kasigi zyagi koyup 1 2 dk da oyle kaynatiyorum. Sonra catalla eziyorum. Oglum da afiyetle yiyo
Günaydın kızlar
Bugün rejime başlayalı 29 gün oldu ve giden kilo 4300 gramHem de sadece tatlıyı kesip hafif egzersizler yaparak. Bunu sık sık yazıyorum belki daha gaza gelenler olur diye. Kendimi çok iyi hissediyorum insanın emeklerinin karşılığını alması harika
İdoşda da baya gelişim var dün sorunsuz bi şekilde 7-8 kaşık yoğurt yedi. Yalnız mızmızlığımız, sürekli beni istemesi devam ediyor. Bu beni biraz strese sokuyo olsa da gelecek geçecek diye kendimi telkin edeiyorum. Aslında beni istemesi hoşuma gitmiyo değil mızmızlık sinirime dokunan. Hiç bi yerde rahat etmiyo, kucağım da dahil.
Benden haberler böyle şimdi şöyle bir geçmişe göz atayım
Ben geldiiiim.
Geçmişe bakamadım kızlar, kimseyi alıntılayamadım kusura bakmayın. Şimdiki zamana zor yetişiyorum, geçmiş hak getire..
Selim beyle koala ağaç ikilisii gibiyiz bu ara. Nedir derdi anlamadım. Uyumak istemiyor, uykusu olduğu içinde mızmızlıktan mahvoluyor. Üzeirmden inmiyor. Devamlı bi tepeme tırmanma çabası var.
Geçici bir dönem olsun ne olur.
Eveli gece bana bir güzellik yapıp gece sadece 1 defa uyanıp sabahta saat 10'da uyandı
Ayların yorgunuğunu attı sanırım çünkü dün gece de uyanmalar hat safhadaydı.
Geçen hafta cumadan geçtiğimiz perşembeye kadar kabızdık. Kendi yapsın diye elimden geleni yaptım. Kayısı, armut yedirdim. Kayısı suyu verdim. Ek gıdaya ara verdim. Fitil denedim, sabun denedim bir türlü yaptıramadım kakasını. Perşembe günü soluğu hastanede aldık. Lavmanla yapabildi kuzucum kakasını. Kabızlık çook kötü bişey umarım bir daha olmaz.
Araya da haftasonu girince giremedim bi türlü, Selim beyde uyumuşken kendimi yeni atabildim buraya.
Özledim sizi, umarım herkes iyidir
Ah o gerçek! Bacaksızın elinde oyuncak oldukBu ara yiyor; ama bakalım.Öğütmek için nasıl bir şey düşünüyorsun?Bu tane karabiber öğütülen metal öğütücüler gibi mi?
kızlaaarrrr spordan geldimçok mutluyum
2 aydır bir spor merkezine gidiyorum başlangıçta vücut ölçülerimizi almışlardı karnemi aldım sizinle de paylaşayım dedim 2. ayın sonunda tüm vücuttaki incelme 27.5 cm
kol,bel,karın,bacak,kalça hepsi yani... emziriyorum diye rejim yapmadım sadece akşamları ekmeği kestim o kadar.. eminim ki rejim yapabilseydim bu incelme daha da fazla olacaktı :))))
bu arada geçmişe baktım arasta tebrik ederim rejim yapabiliyor olman bir harikaaaa...
benim kızda yoğun derece ayrılık kaygısı var gündüz uykusunda bile kalkıp beni arıyor odada yoksam ağlıyor gelince susuyor neden bu korku başladı anlamış değilim
gece beşiği yanımda gık dese uyanıyorum yalnızda bırakmıyorum ama neden oldu anlamadım
varmı bu sorunu yaşayan
Canım valla bunlar bize asla yapmam dediğimiz ne varsa yaptırdı zaten. Ağlamasın uyusun diye elimden geleni yapıyorum bende. Ama yinede mızmız. Kabızlık konusundaki iyi dileklerin içinde teşekkür ederim tatlım.kaşığı görür görmez kapatıyor ki ağzını uyanık :) yok yok hiç zorlamıyorum zaten...bizimki de popoyu kaldırıyor gitmeye çalışıyor ama olmuyo o da olduğu yerde 360 derece dönüyor:)
canımm çok geçmiş olsun kabızlık fena.... umarım en kısa sürede düzene girer.... mızmızlık hepsinde var sanırım bu aralar ortak sorun...şu anda hiç yapmadığımız bişeyi yapıyorum.ayağımda uyuyor ve indirirsem hemen uyanıyor....ev desen aldı başını gidiyordaha kahvaltı bulaşıkları ortada ....bizimki de geceleri 1 defa uyanıyordu. bir iki haftadır bu 4-5 e çıktı bazen 40 dk.da bir... var bir derdi bakalım hayırlısı deyip bekliyoruz...diyorum milletin çocuğunun uyku düzeni büyüdükçe oturur bizimki sapıttı ...
yok canım kilosu iyi olduğu için dert etmiyorum da daha ne kadar sürecek merak ediyorum. tiksindirmek de istemiyorum işte...bakalım bugün sadece yoğurt vereyim....herkes aynı sorunları sırayla yaşıyor sanırım..
Çok tatlısın ama seen. Annen sana çok güzel mamalar yapmış, afiyet olsun hepsini ye emiKızlar bende bi tarif paylaşayım ilk defa:) bizimki pek sevdi belki sizinkilerde severler.. Bir küçük elmayı rendeledim içine 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay kaşığı tarçın koyup ocakta kavurdum bide 1 tane ceviz rendeledim.. Güzel oluyo ben bile yedim :) bide resim ekleyelim yerken ki halimizi :) Eki Görüntüle 1017545
Teşekkür ederim canım hangimiz korkmuyoruz kikızlaaarrrr spordan geldimçok mutluyum
varmı bu sorunu yaşayan
Sorma alishiacım ya fena bişey kabız ama çok şükür popişi çatlatmadan atlattık.Ay suloooz kabız ne fena bişimiş ek gıdaya geçince başımıza bunların geleceğini söylememişti kimse ne heyecanla beklioduk bi de oysa
İnş daha olmaz Selim
Bizimki de 2 günde bir yapmaya başladı ama o gazlar aman allahım o gazlar nerde tutulsun bebeem onları bitmek bilmio kıyamam yaaa
Yaa aynı Marmelatı ben de yaptım ama azcık pütürlü kalsın derken b.kunu çıkarmışın afedersiniz
Sabah oğlumun kakasında bütün bi üzüm vardı
çookkk tatlısın sen boncuk gözlü yakışıklı Emiirrr :)Kızlar bende bi tarif paylaşayım ilk defa:) bizimki pek sevdi belki sizinkilerde severler.. Bir küçük elmayı rendeledim içine 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay kaşığı tarçın koyup ocakta kavurdum bide 1 tane ceviz rendeledim.. Güzel oluyo ben bile yedim :) bide resim ekleyelim yerken ki halimizi :) Eki Görüntüle 1017545
canım o zaman elinle yedirmeyi dene...bizimki elle yemeyi daha çok seviyor...benim bebekde 6 aylık ama anne sütünden başka bişey yemiyor. biberon emzik kullanmıyor. nasıl alıştırcam ek besine. kaşık reddediyo ilaçlarını verdiğimde ağzını sıkıca kapatıyo ağzına versemde atıyo
canım bizim doktorun önerdiğimeraba anneler ve onlarn meleklerı sızlere bısey danısmak fıkır almak ıstıyorum bugday dısı yapan var mı aranızda kuc0k bı bugday dısı yapmak ıstyorum arasa nasıl bısey yapabılırım bırde bunla alakasz ama bebıslerınze kac ogun ek besın verıyorsunuz
canım o ayrılık kaygısı oluyormuş bebek büyüdükçe...geçen ay ay bebek gelişimlerine bakmıştım da orada yazıyordu.... bu arada çoookk tebrik ediyorum seni :) b fit e mi gidiyorsun?? ben de gidiyordum b fite hamile olduğumu öğrendiğimde bırakmak zorunda kaldım...şimdi de çikomu bırakacak kimse yokkkızlaaarrrr spordan geldimçok mutluyum
varmı bu sorunu yaşayan
seni de tebrik ediyorum canımm....gaza gelsem iyi olacak sanırımkızlar bende hamıleligmden oncekı beslenme uzmanıma gıttım 24. Gunum bugun ustelık karnım sureklı tok onceden acmsım resmen 2 ogun yıyordum sımdı 6 ogunle aclıgı unuttum 61 900gr la basladımsu an 57 800gr olmusum buda benı mutlu ettı bende arastaya ozendım :) gaza geldım tesekurler arasta dıyete basladgn ve ornek oldugun ıcın:)
oyyy biz bazen bir tanesine yetişemezken sende 2 tane tebrikler :) biz ilk başlarda ek gıdayı çok sorunsuz yedik ama şimdilerde ağzını kapatıyor... ek gıdayı verdikten sonra ben hep emziriyorum .... verdiğin çorbanın muhallebinin doyurucu olmadığını sanmıyorum ama az mı yiyolar ki?? ya da bizimki nasıl emmek istiyorsa seninkiler de mama arıyorlardır....
yani ne kadar yerse doyar onuda tam bilmiorum belkide zamanla bir öğüne dönecektir. Anne sütü 15 gündür yok malesef sagarak veriyordum oda bana 3. bebek gibi oluyordu zamanla sağmaktan bunalıyorsun....
oyyyycok zor tabiki ama alışılıo sanırım
kahvaltıya ben henüz başkamadım sanırım yavas yavas başlamalıyımmm siz ne veriosunuz
Teşekkür edrrim canım umarım olmaz bir daha.Geçmiş olsun canım ben de seni merak etmeye başlamıştım. Kabızlığı bir daha yaşamazsınız inşallah çok zor.
ayşecim yine baya yemiş zorlama tabiki tiksinmesin. bence gayet güzel yemiş afiyet olsun çikoyakızlar biz de bugün sabah kahvaltıda 2 tatlı kaşığı pekmez, bir küçük paket labne, 1/4 yumurta sarısı ve ekmek yedik.... karıştırınca sevmiyor çikom ben de az az ekmekle veriyorum. bi güzel de su içti nihayet :)
akşamüstü de denmek amaçlı armutlu yoğurt verdim yarım çay bardağı kadar yedi... daha da zorlamayacağım bugün
3 gün sonra 7 aylık olacağız. Siz?maşallah bebişe. sizin bebek tam olarak kaç ay kaç hafta.
Yihuuuu tebrik ederimmm
İdoşa aferin yesin mamacıklarını üzmesin annesini ama şu mızmızlık olayı...senin arkandan herkes patır patır dökülmüş biz de aynıyız malum nedir dertleri anlamıom ki kuzucuklarımızın
BiZde de mızmızlıklar gece sık uyanmalar başladı bi süredir , tam da işe başlamışken cuk oldu off geçer inş ne diyim
Ha gayret o da olur minişş
Benim oğlum yüzüstü durmayı hiç sevemedi yaa ermeklemicek die tahmin ediom...
Ay suloooz kabız ne fena bişimiş ek gıdaya geçince başımıza bunların geleceğini söylememişti kimse ne heyecanla beklioduk bi de oysa
İnş daha olmaz Selim
Bizimki de 2 günde bir yapmaya başladı ama o gazlar aman allahım o gazlar nerde tutulsun bebeem onları bitmek bilmio kıyamam yaaa
Ohh afiyet bal şeker olsun boncukk
Buna benzer ben de yapıom çok sevio
Yaa aynı Marmelatı ben de yaptım ama azcık pütürlü kalsın derken b.kunu çıkarmışın afedersiniz
Sabah oğlumun kakasında bütün bi üzüm vardı
Süper haber 2inş böle devam eder gider kilolar
Ya büyüdükçe daha da farkına varıolar bence geleni gideni daha ii tanıolar gün içinde görmüosa özlüodur bence o yüzden yanında görmek istiodur
A evet bir deneyelim. Bakalım minnoşlar beğenecek mi? Ya kendime bu kadar çeşit yemek yapmıyorum. Arada onun çorbalara bakıyorum da kendimize de yapabilirim.Sabah radyoda duyduğumdan beri keyifsizim kızgınım. Hatta kaç kere girip girip yazamadım
Tebrikler canım 1 ayda çok iyi verdin. Darısı başıma olsun
Geçmiş olsun canım ben de seni merak etmeye başlamıştım. Kabızlığı bir daha yaşamazsınız inşallah çok zor.
Netten baktım da merdaneyle bile yapılabiliyormuş denemek lazım
Seni de çok tebrik ederim canım kilo verme umutlarımı kaybettiğim şu günlerde yazdıklarınız moral oluyor önemli olan bi yerden başlamak
Mutluluk ne tür spor yapıyorsun? Ay maşallah demeyi unuttum. Bebeciği kime bırakıyorsun?Ne şanslısın bırakabileceğin biri var.Haftada kaç gün gidiyorsun? Gelişmeleri paylaşın ki gaza gelelim.Kaç aydır yatıyorum diye kendime çok kızıyorum.Spor yapmam lazım. 6-7 kilo versem yeter. İşin kötüsü bunu 2-3 ayda rahatça vereceğimi bildiğim halde harekete geçmiyorumkızlaaarrrr spordan geldimçok mutluyum
varmı bu sorunu yaşayan
canım o ayrılık kaygısı oluyormuş bebek büyüdükçe...geçen ay ay bebek gelişimlerine bakmıştım da orada yazıyordu.... bu arada çoookk tebrik ediyorum seni :) b fit e mi gidiyorsun?? ben de gidiyordum b fite hamile olduğumu öğrendiğimde bırakmak zorunda kaldım...şimdi de çikomu bırakacak kimse yokk
Mutluluk ne tür spor yapıyorsun? Ay maşallah demeyi unuttum. Bebeciği kime bırakıyorsun?Ne şanslısın bırakabileceğin biri var.Haftada kaç gün gidiyorsun? Gelişmeleri paylaşın ki gaza gelelim.Kaç aydır yatıyorum diye kendime çok kızıyorum.Spor yapmam lazım. 6-7 kilo versem yeter. İşin kötüsü bunu 2-3 ayda rahatça vereceğimi bildiğim halde harekete geçmiyorum
Canım ben yarım lt sütten mayalıyorum konserve kananozuna 2 gün yediriyorum.Bebislere yogurdu gunluk mu mayaliyorsunuz ? Yoksa bir kerede mayalayp yiyecegi kadar kavonozlara koyup hergun yiyecegi kavonozumu aciyorsunuz ??
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hiç duymadımdevam sütüyle, anne sütüylede nasıl olur fikrim yok.devam sutune yogurt mayalanıyormus acaba anne sutude mayalanır mı yogurt olurmu bı fıkrnız var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?