saolun kızlar sordum jelden sürülebilirmiş soğuk bişeler yedir dedi kuzenim çağ kaşığını soğut ver eline dedi korkma hasta olmaz dedi,pırasayı dedi havucu soğut ver eline dedi çok devam ederse calpol ver dedi. arasta ikrada solak sanırım hep sağa vermeye çalışıyorum ama solla alıo solla vuruo ve sola daha kolay dönüo:26::26:
"Çoğu bebek ilk önce her iki elini de eşit olarak kullanır. Birkaç ay içerisinde bazıları bir elini diğerinden daha sık kullanmaya başlar. Bazıları ise bunun için ilk doğum günlerinin gelmesine kadar beklerler. Bazıları önce bir ellerini kullanmaya başlarken daha sonra bunu değiştirirler.
Suloz şimdi denedim sağa verdim sol tarafa geçirdi diş kaşıyıcısını ve ağzına götürdü :))
dogum gunun kutlu olsun cnm daha yaslanmak ıcın cok erken :) ama ınsan 20 den sonra tutamıyo zamanı cabuk gecıyo ocagın 16 sıda bnm dogumgnm 24 olcam nasıl 24 oldum anlamadm oglak burcusun sende sanırım bn tam bı oglagım :)
Sağol tatlım valla 20den sonrası nasıl geçti anlamadım gerçekten. 24 mü ayy yer mi değiştirsek senle
hehe bizim babamızda futbolcu hayal edıyo butun babalar aynı desene real madrıde transfer olacakmıs bn dıyorum yollamam oglumu uzaga esım de dıyor kı sımdı boyle dıyon ama o zmn ararsın kıwanc oglumm ben arabamı degıstırmek ıstıyorum
Kızlar biraz nostalji olsun diye 2014 Ağustos anneleri topiğine baktım biraz. Bakmasaydım keşke.
Bebeğini kaybeden birkaç kişinin mesajına denk geldim. Oğlum yaramaz, ağlıyor, uyumuyor, emmiyor, kucağımdan inmiyor vs. şikayet ettiğim her konu için utandım kendimden.
Çok şükür sağlıklı, hep kucağımda, uyumuyor ve devamlı ağlıyor..
Üzüldüm canım okuyunca bende ya.. Allah yardımcıları olsun.Bu yılbaşında dileğim hicbir bebek anne babasız hicbir anne baba da bebeksiz kalmasındi .
Erkek babası canım bunlar olur o kadar :)
Annelik nasıl birşey demi, hiç ayırasın gelmiyor yanından. Kaç sene sonrası ama şimdiden göndermem diyebiliyorsun
nasıl da neşelenmiş kuzum kostümünün içindeetatlı meleğim benim ilk yeni yılın sana sağlık mutluluk getirsin ve sen hep böyle gül
selam canım hoş geldin sen desiz erken başlamışsınız ek gıdaya valla çok da şanslısın sevmiş kuzucuk herşeyi :)) ben 5. ayını bitirdiği zaman başlamayı planlıyorum.. yoğurtla başlaycm havuç,bal kabağı,elma,armut şeklinde devam edicem bakalım
sıfatını sevdiğim ya tiplere bakhele o kaşığa bakış attığı poza bittim "bu ne lenn yabancı bir cisim yaklaşıyor" diye geçiriyor içinden sanki yerim senin o havuçlu suratını yaa ek gıdalı gelinim benim
canım sende bu hayat ışığı, bu enerji ve pozitiflik varken asla yaşlanmazsın merak etmeEşin, İdoşun ve Çestırınla birlikte daha nice güzel yıllara kuzucum mussmuutluu ol yeni yaşında
Ahaha ay ne güldüm vermem ben oğlumu kız orda nasıl bir para kazanır sana da yan villadan ev alır sen de gidersinhehe bizim babamızda futbolcu hayal edıyo butun babalar aynı desene real madrıde transfer olacakmıs bn dıyorum yollamam oglumu uzaga esım de dıyor kı sımdı boyle dıyon ama o zmn ararsın kıwanc oglumm ben arabamı degıstırmek ıstıyorum
Bu devirde ya popcu ya topçu ya da bakan oğlu olacaksın zaten:)
Kızlar biraz nostalji olsun diye 2014 Ağustos anneleri topiğine baktım biraz. Bakmasaydım keşke.
Bebeğini kaybeden birkaç kişinin mesajına denk geldim. Oğlum yaramaz, ağlıyor, uyumuyor, emmiyor, kucağımdan inmiyor vs. şikayet ettiğim her konu için utandım kendimden.
Çok şükür sağlıklı, hep kucağımda, uyumuyor ve devamlı ağlıyor..
En anlamlı dilek bence canım :))Bu yılbaşında dileğim hicbir bebek anne babasız hicbir anne baba da bebeksiz kalmasındi .
Üzüldüm canım okuyunca bende ya.. Allah yardımcıları olsun.
--
Bu arada bir doktorun yazmış olduğu makalede şöyle bir paragrafa rastladım:
"Ek gıdaya geçişte, özellikle katı gıdaların verilmeye başlandığı dönemde bebekler dilleri ile besinleri itebilir. Bebeklerin, istem dışı yaptıkları bu hareket genellikle 6-7 aydan sonra düzelir. Bebeğiniz ek gıdaları sevmedi diye endişelenmeyiniz"
Arastacım İda da havuç püresini ittirmişti diliyle demekki refleksmiş.
Aynı yazının bir bölümünde de nedenini açıklamamış ama;
"Bebeğinize 18. ayın sonuna kadar kaynatılmış su veriniz." diyor.
"Çoğu bebek ilk önce her iki elini de eşit olarak kullanır. Birkaç ay içerisinde bazıları bir elini diğerinden daha sık kullanmaya başlar. Bazıları ise bunun için ilk doğum günlerinin gelmesine kadar beklerler. Bazıları önce bir ellerini kullanmaya başlarken daha sonra bunu değiştirirler.
Önemli olan sizin kullanmasını istediğiniz değil, bebeğin en rahat olduğu elini kullanmasını sağlamaktır. Nüfusun %70'i sağ elini kullanır, %20'si ise sağ elini kullanmaya yatkındır, aksine ilişkin bir şey görmezseniz sizin bebeğinizin de böyle olacağını varsayabilirsiniz. Sağ eline bir şeyler verin. Eğer sol elini uzatıp tutuyorsa veya sağ eliyle alıp sol eline geçiriyorsa ünlü bir ressam olma veya dünyanın en yüksek binasını dizayn etme yolunda olabilir."
Fındığım çok sağol canım onlar ne cici kelimeler öyle güzel arkadaşım benimAmin inşallah sen de Arduşum ve kocişinle nice mutlu yıllar geçirirsin tatlım
Ahaha ay ne güldüm vermem ben oğlumu kız orda nasıl bir para kazanır sana da yan villadan ev alır sen de gidersin
Çok şükür canım çok çok çok haklısın yakınmak yok bebeklerimiz sağlıklı daha ne istenir
En anlamlı dilek bence canım :))
Ay sağol böyle faydalı bir bilgi için canım ve evet babamız da kaynatmamı söyledi damacana sudan kaynatıyorum :))[/QUOT
hehe dımı :) gırgır da olsa amac sankı oglumun gelecegını degılde parayı dusunuyomusum gibi gelıyo bole laflarda hemen kızıyorum esme
yaaaaa ben cok kıskancımbenım esımın kafasında hep yenı seyler var gelecegımızın daha ıyı olması ıcın ne yapabılırım nasıl yaparız fln hep dusunur dun de bana kursa gıdıp baska meslekler de edınmek ıstedıgını soyledı ılerde kendı ısını acma gıbı planları var bende olur dedım tabıkı esımın hep destekcısıyım bu konularda suan beraber bır de yabancı dıl ogrenmeye basladık ne güzel sorun ne dıceksnız sorun gıdecegı kurs hafta bır kez gıdıcek sanırım calıstıgı ıcın ama ben gıdecegı kursu bılıyorum daha cok kadınlar kızlar oluyo esıme cok güvenıyorum benı sevdıgınden hıc suphem yok ısden eve evde ıse gıder heryerede beraber gıderız ama bn cok kıskancım esımın yanında dısı sıvrısınek bıle dusunemıyorum gıtme desem olmaz ınanamazsnz ruyama bıle gırdı kızın bırı esıme asılıyo oda ben esımı cok sevıyorum dıyo bende kıza donup dıyorum kı benım cvp vermeme gerek kalmadı sanırım :):) asırı sevıyorum ben sımdı kendımı yer dururum rahat olamıyorum napayım böle bı pıs huyum war
canım benim huyum bu telaşlıydım anne olunca iyice arttı siren takıp geziyorum naniiii naniii :))çok saol cevabın için demek seninkide reflü inşallah biran önce atlatırız bu sıkıntıyı sağlıklarına kavuşurlar. bana ilaç verdiler ama daha çok kusuyordu ilaçta kullanmıyorum 6 ayda azalıyormuş onu bekliyorum
Bnde seni seviyorum tatlim....idosa bayildim.....doktorumuz yogurt havuc suyu elma suyu muhallebi vermeyr bsla dedi..havuc suyuna bayildk...yogurt denicez birazdan..ondada ayni performansi gosteririrz umarm
uff yaa kızlar kızım acı çekio belli diş çıkarıo bu ne böyle yaa önce alt iki diş çıktı şimdi onun yanı kabarmış üstten çıkması gerekmezmiydi dayanamadım şurup verdim çok ağlıo gözlerinden nasıl yaş gelio ısırıo bişeler rahatlıo az sonra acıo herhalde basıo çığlığı şaşırdım kaldım zorla uyuttum şimdi inşallah düzelir biraz, kalksın soğuk kompres yapacağım havuçla ve bezle
Kiz cidden ne pis huyun varmis öyle :)) hepimiz kıskanıyoruz esimizi de sen biraz abartıyorsun sanırım yazık sana kendini yer bitirirsin valla :) yapacak adam 100 erkek bir kadin varsa ortamında yine yapar tatlım dert etme öyle seyleri . Rahat ol .
:)oyle de ıste ne bılıyım bıde asla bellı etmem esıme kıskandıgımı sonra kendımı eksık gördugumu fln dusunmesın dıye ayy ne manyagım
kızlar dun kvdem kavanoz maması almıs getırdı hıpp ın organık yazıyo ama ben vermek ıstemedım ne kadar katkısız yazsada ben ınanmıyorum ewde taze meyve varken ıkı dkka pure yap yedır ne gerek var dıye dusundum ama genede sızlere sormak ıstedım varmı aranızda kullanan
Kızlar ida solak sanırım ne uzatırsam sol elini uzatıyor önce :))
yaaaaa ben cok kıskancımbenım esımın kafasında hep yenı seyler var gelecegımızın daha ıyı olması ıcın ne yapabılırım nasıl yaparız fln hep dusunur dun de bana kursa gıdıp baska meslekler de edınmek ıstedıgını soyledı ılerde kendı ısını acma gıbı planları var bende olur dedım tabıkı esımın hep destekcısıyım bu konularda suan beraber bır de yabancı dıl ogrenmeye basladık ne güzel sorun ne dıceksnız sorun gıdecegı kurs hafta bır kez gıdıcek sanırım calıstıgı ıcın ama ben gıdecegı kursu bılıyorum daha cok kadınlar kızlar oluyo esıme cok güvenıyorum benı sevdıgınden hıc suphem yok ısden eve evde ıse gıder heryerede beraber gıderız ama bn cok kıskancım esımın yanında dısı sıvrısınek bıle dusunemıyorum gıtme desem olmaz ınanamazsnz ruyama bıle gırdı kızın bırı esıme asılıyo oda ben esımı cok sevıyorum dıyo bende kıza donup dıyorum kı benım cvp vermeme gerek kalmadı sanırım :):) asırı sevıyorum ben sımdı kendımı yer dururum rahat olamıyorum napayım böle bı pıs huyum war
Ben daha başlamadım . Zorunlu durumlarda disardayken falan kullanmayı düşünüyorum o mamaları Canim evde iken kendimizin hazırladığını tercih ederim
kızlar dun kvdem kavanoz maması almıs getırdı hıpp ın organık yazıyo ama ben vermek ıstemedım ne kadar katkısız yazsada ben ınanmıyorum ewde taze meyve varken ıkı dkka pure yap yedır ne gerek var dıye dusundum ama genede sızlere sormak ıstedım varmı aranızda kullanan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?