2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

günaydınlar olsun hepimizeee

Arda kurulu saat gibi her gün 6 bucukta uyanıyor yapacak çooook işi var sanki beyimin benim gözler kapandı kapanacak ama onda enerji full kademede neyse alıştık artık buna şükür diyelim dimi :)

bugünün menüsünü de yazayım canlar ;

kahvaltı : yumurta, peynir, tam buğday ekmeği, pekmez, tereyağı, portakal suyu

öğlen: yoğurt

ikindi: kıymalı tarhana çorbası

akşam : meyveli muhallebi

Güle güle kullanın canım asu mis mis mamalar yesin 😘

CuCu

Teşekkür ederiz canlarım

Çok sevindim iyiye gitmesine canım iz de kalmaz zaten merak etme

Buyrunn dis bugdayimizdan bir kac resim.
Meslek seciminde kitabi aldi oglusum yazar olacak ins.

Çok güzel olmuş diş buğdayınız canım maşallah keyfiniz neşeniz daim olsun Demek yazar olacak Barış Eylüşe şiir mi yazacak acaba

Süper değişiklik olur canım gezersiniz takma sen kayınvalideyi. Bu arada nerede oturuyordu? Şimdiden iyi yolculuklar...

Bence mevsimin de etkisi var. Ah yavrucuk, kaşıyamaz da şimdi o. Geçecek inşallah. Yumurtaya ara verdik. Balığa başlayabilirmişiz; ama çok alerjen old. için başlamayacağım.Zaten yavaş yavaş zamanı geçiyor.

Dediğin gibi yedirince daha kötü galiba. Bir yerde okumuştum; yatırmadan önce yedirince hazımsızlıktan daha çok uyanırmış bu minik insanlar. Bazıları da daha çok uyuyor diyor. Nabza göre şerbet vermek lazım :26: Gece uyanınca tekrar nasıl uyutuyorsun? Ben emzirmezsem kıyamet kopuyor Maalesef emerek uyumaya alıştı.Kucakta pışpışlayarak da uyuyor; ama gece vakti bazen kolayına kaçıp emziriyorum.Gerçi ikisi de pek iyi yöntemler değil Başkası zor uyutur. Geçmiş olsun dileğin için teşekkürler Uyku konusunda umudumu ben de kaybettim. 3-4 ay öncesini öyle özlüyorum ki

canımm inş. benim gibi sen de sağ salim atlatırsın :) bol bol gezersiniz havalar güzel bu aralar....(izmirdeyse tabi :) )

offff biz de 6.30- 7.00 arası kalkıyoruz yaa, beni uyandırıyor paşam sonra 1 saat sonra tekrar uyuyor :) afiyet olsun Arduşa :)

kızlar ben de yumurtaya ara veriyorum. bizim de dermatitimiz arttı bu aralar... bi de yumurtaya alerji varsa aşıya gittiğinde hemşireye söyleyin dedi annem. aşılarda da etki gösterebiliyormuş, gerçi o emekli olalı çok oldu aşılarda da değişti mi içerikleri bilemem...
GÜNEBAKAN canım dün kaynamış mama sandalyeniz.... hayırlı olsun, Asum bol bol mamalar yesin :)

Kızlar günaydın. Boncuğu uyurken ben de iki kelam edeyim dedim Dün gece saç saça baş başa uyuduk. Yok yooook kavga etmedik Kucağımda pışpışlayarak uyuttum. Yatağa bıraktığım an sensör çalıştığı için yatar pozisyonda biraz kucakta beklettim.Bizim cadı o an saçlarıma yapışıverdi.Sağlı sollu yanaştı kerata Uyanmasın diye dakikalarca öyle bekledim. Sağı kurtardım kaldı soool. Öyle bir yapışmış ki, bıraktırsam avaz avaz ağlayacak :84: Ben de hemen bir manevrayla minik parmaklarını bıraktırdığım an oyuncağının bacağını eline tutturuverdim
Bugünkü menümüz:
Kahvaltı: Bebek bisküvisi içine labne ve armut.
Öğle: Şehriyeli tavuk çorbası
İkindi: Meyve veya yoğurt.Belki ikisi bir arada
Akşam:Çorba

Mesaj kutuna bakar mısın mutlulukk?

Geçmiş olsun canım. Bizim de epey kötü oldu.Miktarı arttırınca egzama da arttı. Bugünleri de atlatacağız.Çok şükür önemli bir sorun değil. İnsan başta epey üzülüyor; ama sonra alışıyor. Çikocuğa bir ısırık

Bizde yumurtanın etkisi olmuyor sanırım aman maşallah diyeyim kahvaltıda tek severek yediği şey o :) Teşekkür ederim mama sandalyemizle ilgili dileğin için canım Bir de geçende çok öptük çikoyu ondan yanakları kızardı demiştin ya o yanaklara nasıl dayanılır zaten iyi dayanmışsınız bunca zaman

Asu da dün gece kendi saçını çeke çeke uyudu Hayır doğru düzgün saç da yok 3 tüyü var onu da yolacak zilli. O kadar güzel anlatmışsın ki o çabaları gözümde canlandırdım çok tatlı haller bunlar Menünüz de güzelmiş afiyet bal şeker olsun tontişime

Aydın'a gidiyoruz hava çok güzellll tşklee kızlar öptük sizi Eki Görüntüle 1027726

İyi yolculuklar şekerler

Kızlar geçen hafta Asuya krep yedirmeyi deneyeceğimden bahsetmiştim. İlk denememde devam sütüyle yaptım yemedi malesef. Bu keçi bazlı devam sütüne dilini değdirmiyor ya tuhaf bişey çorbaya bile koysak anlıyor Neyse bu hafta suyla yaptım ve hapur hupur yedi

İşte yapılışı 5 dakikanızı alacak pratik tarif

Malzemeler;
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 fincan kadar su (devam sütü de kullanılabilir)

Yapılışı;
Küçük bir kapta hepsini karıştırıp krep tavasında pişiriyoruz. Minik yaramazlara yedirirken labne yiyenler sürüp pekmeze batırabilirler ııımmmm çok lezzetli

Aydın'a gidiyoruz hava çok güzellll tşklee kızlar öptük sizi
hayırlı yolculuklar canım...orda da güzeldir hava :)

belki öpmeden değildir de yumurtadandır diye keseceğim bir yumurtayı... şapur şupur öpmüyoruz sonuçta.... yaa gel bi de bize sor bazen kendimi tutamayıp öpüveriyorum ama yanakları kızarınca da çok üzülüyorum ....

güzel tarifmiş... yumurtaya döndüğümüzde yapayım ben de... ben bile sıkıldım çocuğun her gün aynı şeyi yemesinden... çikonun da en çok sevdiği öğün kahvaltı...ama çevremdeki bütün başak burçları kahvaltıyı çok seviyor belki burçlarının özelliğidir :)

Son düzenleme:
Cok guzel bir hava var degilmi dostlar,icim bir hos oluyor gunesi gorunce.
Arkadasim aramisti dun,bugun oturmaya gelecekler.Onlarin cocuklariyla birlikte 4 cocuk olur,yine curcuna beni bekliyor.

Gunebakan sagol canim.
Evettt eylusune siir yazmakla baslayacak benim pasam.

Kurabiye iyi yolculuklar,kendinize iyi bakin.

Ang mesaj gelmedi kutumu bosalttigim halde
Hatta oradan yazdim sana bu seferde senin kutun dolu oldugundan gelmedi sana mesajim.

Super bir tarif yarin sabah deneyecegim mutlaka.
Ekmek gibi ufacik parcalar yapip yedirecegiz degilmi?

Yok canım ben mi yanlış ifade ettim bilmiyorum diğer öğünlerde sıkıntımız yok sadece kahvaltıyı yemiyor. Kahvaltıda sadece yumurtasından yiyor. Bulamaç da yediremediğimiz için ağzını yalnızca yumurtaya açıyor yarımın yarısı kadar yiyor onu da Krep iyi oldu o açıdan sevdi sanki bakalım vazgeçmezse

hımmm yok ben bir taraftan çikoyla uğraştığım için yanlış okumuşum :) senin ifade doğru :) bizimki bir gün bayıla bayıla yiyorsa diğer öğünleri bir gün ıykk yapıyr. ben de zorlamıyorum daha erken diye...

Canım bende her seferinde emziriyorum süt gelmese bile illa memede uyuyacak ayaktada uyumuyor kucağımda kollarım kopuyo koltuk tepesinde uyutmaktan of dün gece 9 da uyudu 10:30 da bir uyandı sürekli kollarımda uyutmaya çalıştım ve başardığımda saat 3 tüsabah kalkış 6:30 haha şaka gibi sürekli ağladım sinirimden ve halüsülasyon gördüm çok kötü

Bir de dün gece Asu uyuyunca lor peyniri denemesi yaptım onun da tarifini vereyim ama malesef annemden aldığım istihbarata göre bunu da sevmemiş

1,5 litre sütü tencerede kaynattım. Kaynamaya başladığında tahta kaşıkla ölçtüm ben 2 kaşık sirke koydum. Hemen kesilmeye başlıyor zaten. Çok az tuz serpiştirdim. 1-2 dakika daha kaynatıp aldım ocaktan. Tel süzgüyle ilk suyunu süzdüm. Sonra altına bir kap koyup süzgüyü oturttum. Üzerine ağırlık koyup iyice süzülmesi gerekiyormuş ben ağır bişey bulamadım cam kavanoza su doldurup onu koydum 45 dakika beklettim vee kaba koyup kaldırdım. Tadına baktım tuzsuz olması harici gayet güzeldi ama yine beğenilmemiş. Migrosla konuşucam keçi labne getirsinler ya başka çarem kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…