2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

tarif verip kaçıyorum
nar suyu yarın çay bardağı
yarım çay bardağı su
2 ymk kaşığı pirinç unu kıvamını ayarlayın
1 çay kaşığı pekmez
afiyet olsun bıdık sevdi
öpüldünüz

Kızlar bizim cimcime yine ekmeğe ve muza abanıyor. Yine diş gelecek sanırım Yaptığım çorbalar, yoğurtlar, meyve püreleri hep dökülüyor.6-7 kaşık yiyor.Sonrası yok Acaba çorbalara azıcık tuz mu katsam? Siz katıyor musunuz? Kendi yemeğinizden veriyor musunuz? Bugün kıymalı arpa şehriye çorbası yaptım.Kıymayı kavurup şehriyeyi ve arpa soğanı ekledim. 3-4 kaşık yedi. Bizim yediğimiz nohut suyundan babası verince şapırdata şapırdata yedi.Ben de çorbaya nohut suyu ekledim.Biraz da öyle hüpletti.Ekmeğe "hayır" demiyor. Salata suyuna ekmek bandırıp verdim, onu da götürdü Bu konuda dr.unuz ne diyor?

Son düzenleme:

Ben bizim yemeklerden tattiriyorum. Onun icin cok tuzlu aci yapmiyorum. Bizle masaya oturuyor yiyemiyecegi birseyse salatalik yada elma veriyorum eline yiyor. Doktorumuza hic sormadim kendine yaptigim yemekleri yiyor. Tuz koymuyorum corbalarina sabah zeytinden biraz aliyor yetiyordur ona. Bir yerde okudugum yazida gunluk yarim cay kasigindan az tuz alabilirler yaziyordu. Fazlasi ilerde tansiyon kalp damar hastaliklarina neden olabiliyormus.

Kizlar kv lerle hep sorunlariniz var galiba Allah yardim etsin sizlere. Kizlar genis olup gormemek duymamak lazim diyecem ama olmuyor dimi.

Selam bugun ki konu kayinvalidelerdi demek tuhh kacirdim
Bende parmis gibi hepsine selamlarimi gonderiyorum
Nasya seninkine hepten gicik oldum.
Benim kv de birine kizsa ardindan bahsederken gerizekali diyor kizi icin bile acaba diyorum bizim icinde arkamizdan konusuyormu onden bisey demez,ben zaten lafimi soyluyorum asla sonraya birakmiyorum.Bana dert olacagina ona olsun.

Kizlar bugun bir is teklifi aldim.Ayrildigim firmanin musterisi.
Sartlarida,patronlarida,ortamida cok iyi biliyorum ama kabul edemedim barisa bakacak kimse olmadigindan ( cok aklim kaldi.
Esimde 2-3 yasina gelsin sonra krese veririz calisirsin diyor ama bakalim ayni sartlarda bir is bulabilecekmiyim hem kres ucretleride pahalli bildigim kadariyla off anneme sinir oluyorum suan bana bakarim diye soz verip sonra yariyolda biraktigi icin (

Ben yedigimiz yemeklerin suyuna ekmek batirip veriyorum canim.
Tuzuda arastirdim kimi gerekli diyor,kimi vermeyin diyor.
Bende bazi corbalarina katiyorum.
Onun icin hazirladigim karisik sebze corbalarinin yerine,bizim yedigimiz corbalari daha cok seviyor.

Tesekkurler canim tarif icin.Nar suyu verebiliyoruz degilmi hic aklima gelmemisti denemek lazim.

okurken ahanda benim kız dedim tek fark bizimkinde diş yok daha ekmek ve muz favori yiyeceğimiz
benim mayaladığım yoğurtları sade olarak yemiyor içine tatlı bişiler istiyo babymix in elmalısını hüplete hüplete mideye indiriyo ama
çorbaları da tuz katmıyorum ama onları da yemiyor acaba tuz katsam mı diye bende size soracaktım sizler ne yapıyorsunuz diye ??
bide bizim kız tatlı düşkünü diğer tatlara alışmayacak diye korkuyorum

7. Ay hatırası çekecektim sözde... O kadar kıpırdak ki hiç güzel poz yakalayamadım 😔

Çikonun annesi 😍

Canım ben hiç tuz ve salça katmıyorum yiyeceklerine... Ama bir kaç defa yediğimiz yemekten patates verdim.

Ahh ahh yarama tuz bastınız.
bende yaşarım bu tarz sıkıntılar bnm kocişte aileci çok hürmet edilsin ister ailesine annemi aradınmı gittinmi bayram geliyo temizlik yardım et vs vs...
lafımı hiç esirgemem hamileydim orda ymk yiyoz iş çıkışı hep ordayız ben sıkıntılardayım ama aşırı bulantım var ymk falan yapamıyom
bna dedilerki bu sarımsakla güzel olur vs bnde öle yiyin dedim sonra öle yicez dediler ben masadan kalktım direkt eve
ogünden snra gtmedim hiç
kociş zorla götürmeye çalıştı yemeğe,bni izbana almaya gelirdi herakşam hiç hbr vermedim eve gidiyordum yolda bi yakaladı😃
o oldu yani anladı ısrarcı olduğumu birdaha zorlamadı
Merte gelince yemeğine tuz koy öle yemez tabi yavan yavan sütten muhallebi yap
o hıyarı koydun yermi hiç (hıyar dediğide balkabağı)
Allahım afakanlar basıyo😃
çok çok şükür Mert için kv ye babası hiç karıştırmıyor Annesi bilir ne yiyeceğini der hep. teşekkürlerimi sunuyorum kocişe💖

bu arada Mert pamukçuk oldu antibiyotik kullanınca olurmuş ileri seviyede olmuş boğazına kadar inmiş damla kullanıoz tavsiyesi olan var mı?

Günaydıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın.Bakıyorumda hafta sonu olmasına rağmen bugün kalabalığız.Ela 5,5 da kalktı.Babasınımı yolcu etmek için kalkıyor anlamadım ki.Kahvaltı yaptık şimdi mışıl mışıl uyuyor.Bende yatayım diyorum ama işlerim var.Biraz toparlamam lazım.
Ah şu kv.ler.Allah biraz anlayış, vicdan, insaf versin.Başka ne denirki?

Günaydın kızlar pert haldeyim ikra gece birde uyandi üc bucuga kadar agladi ufff kabus gözü capaklandi hafif ates o da bende bi atlatamadik gribi allahim ne ağlamaydi biliyorum uyuyamadigi icindi bi de nem vardi gece terden öldük ikimizde.sabah kalktim o uykusuz ben degilim sanki mükellef bi kahvalti hazırladım kocis evi supurdu ben nevresimleri degistim simdi uyudu sipacik ayagimda yatirayim yerleri bi sileyim toz alayim wc banyo ellerimden öper

Ben de yememeye devam ederse mecburen tuz koyacağım.Vallahi ağızlarının tadını iyi biliyor bu bilmişler.

Evet evet bizimkisi de öyle. Hep kendi çorbalarına burun kıvırıyor.1-2 kez bizimkinden verince ağız bir o yana bir bu yana dans etti.

He heh!Al bir cimcime daha.Ben de bugün dışarıda old. için ilk kez sade Babymix verdim.Hanımefendide baş çevirme, kulak çekme (bir şey yapmak istemeyince kulağını çekiştirir ), ıııh gibi hallerden eser yoktu Tatlı ek gıdaları da çok seviyor.İnşallah ileride ayrım yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…