2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Kvlerinize çok ayar oluyorum kızlar Allah sabır versin

İlkercim yakışıklı bıdıkım noldu sana güneş alerjisi mi oldun kuzum Bence götür tandoracım güneşe çıkarken sürebileceğin bir krem verir belki

Sanada merhaba Barışçım seni özlemiştim yakışıklı prens Hay Allah subacım yaa ne çektik bu gazlardan. Yaşlarına gelince bitecek sanırım. Arada bizimki de hortluyor maalesef

Reocçum geçmiş olsun canım illa ki düşüyolar. Sakın üzme kendini çok şükür bişeyi de yokmuş :)) Allah korusun yavruşlarımızı her şeylerden

Reco gecmis olsun canim uzme kendini cok sukur bisey olmamis.

Seyyah nerelerde acaba gorunmuyor uzun zamandir.

Arasta tesek.ederiz canim.
Sorma gazlari bitemedi bir turlu.1 yasinda biter ins.
Sizede iyi gezmeler guzel havanin tadini cikarin.

Bende 1 saat sonra aile hekimligine goturucem kan vermek icin.
İns.cok aglamaz.
Kendinize iyi bakin gorusmek uzere.

sağol canım evet anlayışlı davrandı sağolsun

bence de boşver herşey karşılıklıdır bugün sana yarın ona...
canım Allah kimseye muhtaç etmesin k,imseyi arada bi eşine atarsın topu olur biter :) sonuçta birde babaları var bu bebişlerin dimi :))
bide gaz sorunu bizde de var gecenin körü uyanıp osura osura bi hal oluyo işi bitince uyuyo tekrar ama benim uykular delik deşik tabi

aha bi kv zede daha :)) söz konusu evlat olunca kralı gelse tanımıyor insan dimi :)

sulozcum bende 6. aya kadar demir ilacı kullanmadım yan etkilerinden dolayı ama 6. ay kan sayımında kansız çıktı kızım
sağlık ocağının verdikleri yan etki yapınca kendi doktorumuz ferrozinc diye bi kan ilacı verdi ondan kullanıyorum iki aydır ve 8. ay konrolunde ten rengi güzel ileriki aylarda tekrar sayım yaparız dedi dr ve miktarı azalttık yan etki yapmadı hiç kabız olmadı mesela öykü ama ben hep sabah saatlerinde açken verdim akşam verince etkileyebilirdi gece uykularını belki..

oyy geçmiş olsun kuzucuukkk inşallah bununla atlatırsınız Allah beterinden korusun düşe kalka büyüyecekler napalım ...

canım sağol bugün götürecektim ama yalnız çıkamadım birde kızarıklıklar biraz geçti tekrarlarsa götüreyim dedim. sizede güzel gezmeler idoşu ve seni öpüyorum

çok geçmiş olsun cnm aynı bende öyle düşünüyordum sakin olucam korkmucam diyordum ama öyle olmuyor Annelik işte..

bu arada teşekkürler öpüyoruz kocaman :)

Biz geldik...
Kan verme isi korktugum gibi cikmadi.Parmaktan azicik birsey aldi aglamadi bile.
Degeri 10 cikti.Kiz bebeklerde 11 erkek bebeklerde 13 normal dedi.
Dusuk oldugu icin damlayi kullanacagiz mecbur.

Boyu gecen aya gore uzamamis 69 cm.kilosu 8.950 kg 250 gr almis gorunuyor.
Genel olarak iyi ama ay olarak az dedi ki dis cikarma donemlerinde hic almayabilirler bile dedi.
Bana gorede normal ama yanimda gorumcem vardi gelene kadar beni sinir etti.Hem anne sutu aliyor,hem ek gida nasil bu kadar az alir..Yok kani cok dusuk beninkinde 17 idi dr.beni tebrik etti,o kadar corbalar vs bosa yiyormussun vs.vs sacma sapan seyler soyleyip durdu sinir oldum.

BARISSSSS yerim seni yakisikli damadim ILKER cok tatlisin gecmise soylw boyle bakabildm opuytz eylusle hepinizi ;-)

selam canım valla bu insanlar niye böyle her şeye yorum yapma hakkı görürler kendilerinde anlamıyorum sanki senin çocuğunu o senden çok düşünecek..hem bu kıyaslamalar ne hiç anlamıyorum..beş parmağın bile beşi bir değilken nasıl her çocuğun aynı şekilde yetişmesini bekliyorlar anlamıyorum..fabrika ürünü sanki bunlar...
sen takma kafana..densiz insan bir değil malesef...

Hay Allah'ım ya... İnsanı sinir etmekten başka işleri olmayan insan ne kadar çok... Biz bu ay 250 gr bile alamadık görümcene söyle daha kötüleri de var. 10 kiloyu ama 120gr almışız. Hareketlendiler tabi azalacak... Bize kan alımını 9. Ay dediler ve bizde de alerji yaptığı için kullanmadık damlayı.ben de korkuyordum valla parmaktan alıyorlarsa iyi. Bi de bize bir hastanede alıp sonuçlarını getirin dediler...

Sagolun kizlar vallahi cok sinir oldum.
Binpisman oldum gorumce ile gittigime 8 aydir ya annem ya esimle gittim bir kere bile moralsiz gelmedim bu ders oldu bana.
Yok ben diyorum ki normal hem buranin degerlerine pek guvenmiyorum onumuzdeki ay kendi dr.ne dedigi onemli, hem hemsirede bu donem normal dedi o hala nasil boyle az aldi,nerene yiyorsun sen diyip duruyor.
Gerci ben onun derdini biliyorum.İs teklifi gelmisti bana yazmistim eger calissaydim o bakacakti parayla ama esim 2.3 yil kendi bakacak calismayacak diyince cok bozuldu.
Yedi yabanci bile takdir edip ne guzel bakiyorsun,tertemiz,cok ozenlisin,biz bu kadar bakamazdik vs.derken bunlar iyi bakiyorum diye kahr oluyorlar anlamdim gitti.

Důnüsüm densz insan cok ne yazikki...nerene yiyosun ne demek ya cocgunu herkesten cok sen dusunursun cevremde boyle insan ok bnmde kulak tikamaya calisiyrm elimden geldigince...

Canımboşver densiz insan çok işte benimde başıma neler geldi biliyosun sende söyleseydin bişeyler kapatsaydın ağzını keşke valla ben bundan sonra öyle yapıcam alınan öte geçsin hiç umrumda olmıycak kilo almaması çok normal artık ne kadar hareketliler nerene yiyosunmuş lafa bak

Subanin barışı ve Tondora nin İlker âlisi siz ne kadar Tatli ve yakisiklisiniz yahu insanın alıp sarılası geliyor .

Reoc cok gecmis olsun Allah'tan buyuk birşey olmamis bundan sonra hep olcak bunlar gsliba

Bu arada kızlar Enginar çıktı faydaları cok kabiza karaciğere iyi geliyormys iştah acarmış az sonra bugun yaptıgım çorbanın tarifini paylaşacağım :)

Son düzenleme:
Parme usulü terbiyeli Enginar çorbası :))

1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .

Çok teşekkür ederim. Anneliğin en zor hatta tek zor yanı yavrunun başına bir şey geldiğinde yüreğinin dayanmaması. Neyseki bu aylarda daha iyiyim. İlk aylarında benden hafif nezle geçti diye oturup ağlıyordum Egzama belli yaşa kadar sürüyormuş.Bizim gıdalara alerjimiz oluyor.Bunlar 1 yaş veya 6 yaşa kadar sürebilirmiş.İnşallah kısa sürer.

Geçmiş olsun canım ufak tefek berelerle atlatmışsınız şükür. Allah beterinden korusun meleklerimizi Bu egzama ne illet bişey ya bitip bitip başlıyo
Sağ ol canım.Bitip bitip başlaması yıpratıcı.Tam her şey yolunda diyorsun, bir de bakmışsın her yeri egzama dolu

Canım çok geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.İnşallah tekrar böyle kazalar yaşamazsınız.Yaşamayız.
Amin, sağ olasın canım.Sanırım bir şekilde alışacağız.

Çok sağ ol canım.Allah cümlemizin bebişini korusun.

Sağ olasın. Kilo konusunda sıkıntı yapma. Biz de 7. ayda 300 gr aldık.Gerçi biz 3 aydır öyle alıyoruz.Artık alıştım.Kilo dr.dan dr.a değişiyor.Bizim eski dr. daha az beklerken bu daha çok bekliyor.Ben de kafama göre takılıp ikisinin ortasını alıyorum Bize de zayıf deyip duruyor elalem.O elalemin ağzını torba diye büzesim geliyor. Şemsi Paşa Pasajında sesi büzüşesiler

Teşekkürler canım.Sanırım öyle büyüyecekler.Gönül ister ki canları hiç yanmasın.

Kesinlikle öyle. Odadan bir çıkışım vardı ki , sanki düşen bendim. Offf Allah kimseye bir daha yaşatmasın.Teşekkürler.

Sağ ol parmeciğim. Ellerine sağlık.Çorban çok güzel olmuştur. İştahım kabardı.Kıymayı ben de 3 kez çektirdim.Enginar alıp deneyeyim bıdığa. Bizim yumurta alerjisi old. için çorbamız biraz "terbiyesiz" olacak

1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı ev yoğurdu
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı organik yulaf unu
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı organik irmik
tüm malzemeler yoğurulur istenilen şekil verilip 175 dercede 15-20 dk pişirilir harika bisküviler hazır bebeğim çok beğendi tavsiye ederim

Eklentiler

• $25032014217.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 35
BARISSSSS yerim seni yakisikli damadim ILKER cok tatlisin gecmise soylw boyle bakabildm opuytz eylusle hepinizi ;-)

sağolun kızlar bende sizin tatlı kuzularınızı yiyesim var :)

canım çorba tarifini denicem ama 8.ayın dolmasını beklicez

Cok guzel görünüyor not aldım ellerine saglik .

kızlar tarifler için teşekkür ederim hepsini not aldım ilk fırsatta yapıciiimm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…