- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
Biz geldik...
Kan verme isi korktugum gibi cikmadi.Parmaktan azicik birsey aldi aglamadi bile.
Degeri 10 cikti.Kiz bebeklerde 11 erkek bebeklerde 13 normal dedi.
Dusuk oldugu icin damlayi kullanacagiz mecbur.
Boyu gecen aya gore uzamamis 69 cm.kilosu 8.950 kg 250 gr almis gorunuyor.
Genel olarak iyi ama ay olarak az dedi ki dis cikarma donemlerinde hic almayabilirler bile dedi.
Bana gorede normal ama yanimda gorumcem vardi gelene kadar beni sinir etti.Hem anne sutu aliyor,hem ek gida nasil bu kadar az alir..Yok kani cok dusuk beninkinde 17 idi dr.beni tebrik etti,o kadar corbalar vs bosa yiyormussun vs.vs sacma sapan seyler soyleyip durdu sinir oldum.
Sagolun kizlar vallahi cok sinir oldum.
Binpisman oldum gorumce ile gittigime8 aydir ya annem ya esimle gittim bir kere bile moralsiz gelmedim bu ders oldu bana.
Yok ben diyorum ki normal hem buranin degerlerine pek guvenmiyorum onumuzdeki ay kendi dr.ne dedigi onemli, hem hemsirede bu donem normal dedi o hala nasil boyle az aldi,nerene yiyorsun sen diyip duruyor.
Gerci ben onun derdini biliyorum.İs teklifi gelmisti bana yazmistim eger calissaydim o bakacakti parayla ama esim 2.3 yil kendi bakacak calismayacak diyince cok bozuldu.
Yedi yabanci bile takdir edip ne guzel bakiyorsun,tertemiz,cok ozenlisin,biz bu kadar bakamazdik vs.derken bunlar iyi bakiyorum diye kahr oluyorlar anlamdim gitti.
Kizlar sagolun vallahi iyiki varsiniz insan konusunca rahatliyor.
Sareya aynen oyle canim kendi yapamadiklarinin hirsini aliyor boyleleri.
Ayni gorumce daha gecen gun barisa karisik sebze corbasi verirken iyy cok kotu gorunuyor baris senin yerinde olmak istemezdim dedi.
Dusunebiliyormusunuz sacmaligi simdi gelde boyle insandan yardim,destek bekle.
Yahu senin olmaman en buyuk destek bana
Parmis gozumde canlandi corba superr bende yapicam kisa sure sonra.
Ayy subacım nasıl görümce o kız sabah sabah sinirlerimi tepeme çıkardı. Boşver sen onu canım belli ki densizin teki
Parme usulü terbiyeli Enginar çorbası :))
1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .
Parmiş ve İedam tariflerinize bayıldım hemencik not alıyorum. İda yemeye başladığı ilk fırsatta deniycem sağolun kızlar1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı ev yoğurdu
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı organik yulaf unu
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı organik irmik
tüm malzemeler yoğurulur istenilen şekil verilip 175 dercede 15-20 dk pişirilir harika bisküviler hazır bebeğim çok beğendi tavsiye ederim
Geziyoz canım. Herkes işlerini güçlerini bitirip bakıyor arada. Aslında baya kalabalığız ama aynı anda denk gelemiyoruz artık. 70 cmlik malum şahıslar yüzündenSelam kizlar iyisinizdir insallah burasi baya tenhalasmis baharin etkisi olmali herkes disarida geziyor heralde :)) bizim buraya daha bahar gelmeye çalisiyor daha 2 gun once kar firtinasi vardi...bu uygulama iyi oldu :)
Bu arada butun fotolara bakiyorum masallah kocaman oldular kuzucuklarimiz.
Eadem vermis oldugun biskuvi tarifi nasil oluyor yani biskuvi sertmi oluyor yumusakmi? Gecende netten bir tarif buldum yaptim baya sert oldu oglum ugrasiyor birsey gelmeyince agzina yere firlatiyor :) o yuzden sordum. Bende o biskuvileri kahvaltisina ekliyorum zaten cok fazla yapmamistim.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü
Çok geçmiş olsun canım çok şükür önemli bişeyi yokmuş. Allah korusun yavrularımızıMerhaba kizlar ve kuzucuklarim..
yine cok uzun bir zaman sonra karsinizdayim. Malum Hataydan geldim surekli misafirim var. Ev tebrigine gelenler Naili gormeye gelenler derken bi kosturmacadir aldi basini gidiyor..
bu arada bizim alt dislerimiz cikti o yuksek atesin ertesinde ust dislerde bir haftaya kdr gelir sanirim cok kabarik hatta biri yuzeye cok yakin bembeyaz gozukuyor.
nail cok hasta oldu teyzeleri bir gece bi uyandi ki nefes alamio o gun cok onensemedim ihlamir vs verdim. Gunduzde iyiydi. Nitekim gece hem nefes daralmasi hem oksuruk hem de ates ama nasil bir hirilti anlatamam. Neyse hastanede aldik solugu. Direkt solunum cihazina baglayip ilac verdiler gittigimiz ana nispeten toparlandi. Ciger filmi tahliller derken onemli bisey cikmadi cok sukur ki. Nefes borusunun oraya virus yerlesiomus ve nefes alimi cok dar bi yerden yapiliomus. Vel hasil teshis bronsiolit ve salgin varmis. Biz bile kac kosi gorduk aman gelene gidene dikkat fena bisi. Eve cihaz aldik 10 gndur hava veriyoruz. Bugun sondu ve oglum cok sukur ki iyi.
gecmisi okuyamadim dilerim herkes iyidir guzel seyler olmustur hayatinizda.
Bu arada enginar cok faydali dedi dr ben 6.ayda verdm bol bol yesin dedi haftada 2 kez kesin yapiyrm bayiliyo benimki.
patlican ve bakla ise 1.5 yasina kdr verilmemeliymis. Hele bakla cok tehlikeli aman diim.
bende havadisler boyle. Opuyrm sizi ve meleklerimi. Allaha emanet olun.
Herkese butun bebislere musmutlu bi gun diliyrm kizlar
Sana da günaydın Angyşkom