Parme usulü terbiyeli Enginar çorbası :))
1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .
Çok teşekkür ederim. Anneliğin en zor hatta tek zor yanı yavrunun başına bir şey geldiğinde yüreğinin dayanmaması. Neyseki bu aylarda daha iyiyim. İlk aylarında benden hafif nezle geçti diye oturup ağlıyordumEgzama belli yaşa kadar sürüyormuş.Bizim gıdalara alerjimiz oluyor.Bunlar 1 yaş veya 6 yaşa kadar sürebilirmiş.İnşallah kısa sürer.
Sağ ol canım.Bitip bitip başlaması yıpratıcı.Tam her şey yolunda diyorsun, bir de bakmışsın her yeri egzama dolu
Amin, sağ olasın canım.Sanırım bir şekilde alışacağız.
Çok sağ ol canım.Allah cümlemizin bebişini korusun.
Sağ olasın. Kilo konusunda sıkıntı yapma. Biz de 7. ayda 300 gr aldık.Gerçi biz 3 aydır öyle alıyoruz.Artık alıştım.Kilo dr.dan dr.a değişiyor.Bizim eski dr. daha az beklerken bu daha çok bekliyor.Ben de kafama göre takılıp ikisinin ortasını alıyorumBize de zayıf deyip duruyor elalem.O elalemin ağzını torba diye büzesim geliyor. Şemsi Paşa Pasajında sesi büzüşesiler
Teşekkürler canım.Sanırım öyle büyüyecekler.Gönül ister ki canları hiç yanmasın.
Kesinlikle öyle. Odadan bir çıkışım vardı ki , sanki düşen bendim. Offf Allah kimseye bir daha yaşatmasın.Teşekkürler.
Sağ ol parmeciğim. Ellerine sağlık.Çorban çok güzel olmuştur. İştahım kabardı.Kıymayı ben de 3 kez çektirdim.Enginar alıp deneyeyim bıdığa. Bizim yumurta alerjisi old. için çorbamız biraz "terbiyesiz" olacak
sağolun kızlar bende sizin tatlı kuzularınızı yiyesim var :)
canım çorba tarifini denicem ama 8.ayın dolmasını beklicez
kızlar tarifler için teşekkür ederim hepsini not aldım ilk fırsatta yapıciiimm
Arasta,günebakan,tondora suba yavrulariniza maşallah 41 kere hep takipteyim ama yazamiyorum her bebis gordugumde tatil suratlarina bakip ne de büyüdüler diyorum
Parmecim ben de enginarin yemeğinden yapmistim kendimize yagiza da verdim senin tarifini de not ettim deniycem inci kizimiza da afiyet olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hepinize afiyet olsun canım. Tarifi çok beğendim enginar 8 aydan önce yasak mıymış canım, pek bi yapasım geldi
Teşekkürler kızlar size de afiyet olsun kesin deneyin size yazdıktan sonra inciye yedirdim cok sevdi .
Aysecim, gurme bebekte 8 ay ve ustu yazıyor Enginar icin ancak benim Dr sebzeler icin herhangi bir ayrım yapmadan altı ay sonrası istediğin sebzeyi verebilirsin demişti .
Kizlar sagolun vallahi iyiki varsiniz insan konusunca rahatliyor.
Sareya aynen oyle canim kendi yapamadiklarinin hirsini aliyor boyleleri.
Ayni gorumce daha gecen gun barisa karisik sebze corbasi verirken iyy cok kotu gorunuyor baris senin yerinde olmak istemezdim dedi.
Dusunebiliyormusunuz sacmaligi simdi gelde boyle insandan yardim,destek bekle.
Yahu senin olmaman en buyuk destek bana
Parmis gozumde canlandi corba superr bende yapicam kisa sure sonra.
Bizim doktor da patlıcana yasak dedi bir tek. Dur ya ben bi deneyeyim azıcık veririm ilk günya da gübeş kremi için doktorumuzu arayacağız zaten onu da soruveririz...
Selam kızlar
Dün İlker'i dışarı çıkardık,hava hem hafif rüzgarlı hemde güneşliydi. eve geldikten sonra yüzünde kızarıklıklar farkettim baya belirgin hemde sizce ne olabilir doktora götürmelimiyim ?
Buda dünden bir kare Eki Görüntüle 1047804
Eki Görüntüle 1046803
bızdıkım ve annesı :)
Sagolun kizlar vallahi cok sinir oldum.
Binpisman oldum gorumce ile gittigime8 aydir ya annem ya esimle gittim bir kere bile moralsiz gelmedim bu ders oldu bana.
Yok ben diyorum ki normal hem buranin degerlerine pek guvenmiyorum onumuzdeki ay kendi dr.ne dedigi onemli, hem hemsirede bu donem normal dedi o hala nasil boyle az aldi,nerene yiyorsun sen diyip duruyor.
Gerci ben onun derdini biliyorum.İs teklifi gelmisti bana yazmistim eger calissaydim o bakacakti parayla ama esim 2.3 yil kendi bakacak calismayacak diyince cok bozuldu.
Yedi yabanci bile takdir edip ne guzel bakiyorsun,tertemiz,cok ozenlisin,biz bu kadar bakamazdik vs.derken bunlar iyi bakiyorum diye kahr oluyorlar anlamdim gitti.
Parme usulü terbiyeli Enginar çorbası :))
1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı ev yoğurdu
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı organik yulaf unu
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı organik irmik
tüm malzemeler yoğurulur istenilen şekil verilip 175 dercede 15-20 dk pişirilir harika bisküviler hazır bebeğim çok beğendi tavsiye ederim
Hepinize afiyet olsun canım. Tarifi çok beğendim enginar 8 aydan önce yasak mıymış canım, pek bi yapasım geldi
Merhaba kizlar ve kuzucuklarim..
yine cok uzun bir zaman sonra karsinizdayim. Malum Hataydan geldim surekli misafirim var. Ev tebrigine gelenler Naili gormeye gelenler derken bi kosturmacadir aldi basini gidiyor..
bu arada bizim alt dislerimiz cikti o yuksek atesin ertesinde ust dislerde bir haftaya kdr gelir sanirim cok kabarik hatta biri yuzeye cok yakin bembeyaz gozukuyor.
nail cok hasta oldu teyzeleri bir gece bi uyandi ki nefes alamio o gun cok onensemedim ihlamir vs verdim. Gunduzde iyiydi. Nitekim gece hem nefes daralmasi hem oksuruk hem de ates ama nasil bir hirilti anlatamam. Neyse hastanede aldik solugu. Direkt solunum cihazina baglayip ilac verdiler gittigimiz ana nispeten toparlandi. Ciger filmi tahliller derken onemli bisey cikmadi cok sukur ki. Nefes borusunun oraya virus yerlesiomus ve nefes alimi cok dar bi yerden yapiliomus. Vel hasil teshis bronsiolit ve salgin varmis. Biz bile kac kosi gorduk aman gelene gidene dikkat fena bisi. Eve cihaz aldik 10 gndur hava veriyoruz. Bugun sondu ve oglum cok sukur ki iyi.
gecmisi okuyamadim dilerim herkes iyidir guzel seyler olmustur hayatinizda.
Bu arada enginar cok faydali dedi dr ben 6.ayda verdm bol bol yesin dedi haftada 2 kez kesin yapiyrm bayiliyo benimki.
patlican ve bakla ise 1.5 yasina kdr verilmemeliymis. Hele bakla cok tehlikeli aman diim.
bende havadisler boyle. Opuyrm sizi ve meleklerimi. Allaha emanet olun.
Herkese butun bebislere musmutlu bi gun diliyrm kizlar
Çok sevindim canım 😄 benimki tutmamıştı peynirden sanırım...seninki tutunca gaza geldim şimdi. Bugün yine deneyeceğimGünaydın herkese kızlaaaar labnem tuttu çok mutluyumHazır keçi peynirini Asu sevmiyordu. Lor yaptım onu da severek yemedi krebin içinde yutturuyordum. Aysem sayesinde labne yapmaya karar verdim ve bu kez kıvamı tam tuttu nefis oldu Asu dün sabah itirazsız yemiş
Yapmak isteyenler için aynı yoğurt yapar gibi sütü kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Küçük parmağınızın birkaç saniye dayanabileceği kıvama gelince beyaz peyniri az sütle iyice ezip bununla mayalıyoruz. Aynı şekilde sıcakta bekletip buzdolabına koyuyoruz. Çıkarınca suyunu süzüp afiyetle yiyoruzzz :)
Canım çalışmayıp kendin bakmakla iyi yapmışsın. Görümcenin eline kalmamış bari
Ellerine sağlık canım çok lezzetli bir tarife benziyor. Ben de sadece enginar kıyma yoğurtlu yaptım geçen gün. Bu tarifi de deniycem
Teşekkürler canım paylaştığın için bunu da denemeliyim ama keçi tereyağı bulamıyorum sıvı yağla yapılsa olur mu
Ben yedirdim canım
Off çok geçmiş olsun canım zor zamanlar geçirmişsiniz Nailcik iyi atlatmış kıyamam ben onaBir de bu hastalıkların arasında dişi gelmiş yavrum benim ya
Günaydın tatlış
Cok guzel görünüyor not aldım ellerine saglik .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?