Emir cok can yakacak annesi cok :)
Hayir Canim ne vitamini adı ne ?
Canım geçenlerde dışarı çıktık biraz güneşte kaldı yanakları fena kızardı. Zaten alerjik olduğu için korktum ben de o yüzden kremsiz çıkarmak istemiyorum...
Herkese merhabalar güzel anneler...
Subacım yazdıkalrını okuduktan sonra bikez daha ''iyiki görümcem yok'' dedim valla.. Zaten herşeyi normal bebeğinin maşallahta öyle olmasa bile destek,moral olacağına söylediklerine bak.. Salla boşver..
Suloz, selime hastayım ya artist bu çocuk heleki emeklemesine bayıldım :)
Bebişi hasta olan herkese geçmiş olsun, ufak kazalar atlatanlar var herkese geçmiş olsun diyorum tek tek alıntılayamadım kusura bakmayıın..
Tarifler içinde çook teşekkürler not ettim hepsini..
Bizde dün 8 aylık olduk, bugün dr kontrolüne gittik herşey yolunda çok şükür.. Bişey sorcam size, doktor bi vitamin verdi 8 aylıktan sonra veririz dedi sizlerede verdiler mi merak ettim?
Buda bizden size 8. Ay fotoğrafı :)Eki Görüntüle 1050406 Eki Görüntüle 1050407
Gözlüğü almadım canım malesef :) bilmem ne camı, zarar vermez falan dediler ama güvenemedim gözleri bozulur diye. Şapkamızı takarız
günaydınnkrebi nasıl yediriyorsun canım yaa boğulur diye korkuyorum ben :) denemekte istiyorum üşendim yapmaya :) labne tarifini hemen denicem sağol canım
Yakışıklı Selimmm pazar günü seni yerimmm 😍😍 ya ben de şapka almak istiyorum ama kafamız küçük bizim şapkalar büyük geliyor 😔
Bakalım peyniri değiştirince tutacak mı... Bîr de köy sütüyle yapmıştım annemde içim gitti dökerken... Malum İzmirde bulamıyorum 😔
Subacım yazdıkalrını okuduktan sonra bikez daha ''iyiki görümcem yok'' dedim valla.. Zaten herşeyi normal bebeğinin maşallahta öyle olmasa bile destek,moral olacağına söylediklerine bak.. Salla boşver..
Bebişi hasta olan herkese geçmiş olsun, ufak kazalar atlatanlar var herkese geçmiş olsun diyorum tek tek alıntılayamadım kusura bakmayıın..
Bizde dün 8 aylık olduk, bugün dr kontrolüne gittik herşey yolunda çok şükür.. Bişey sorcam size, doktor bi vitamin verdi 8 aylıktan sonra veririz dedi sizlerede verdiler mi merak ettim?
İyi yapmışsın canım bence de gerek yok şuan gözlüğeŞapka yeterince karizmatik zaten
Elimle yudum yudum koparıp veriyorum canım damaklarıyla biraz ezip yutuyor :) Asu ben yemek yerken çok dikkatli bakardı ek gıdaları ilk verdiğim andan itibaren çiğnemeyi biliyordu beni taklit ederek öğrendi yani. İlk başta biraz öğürebilir ama korkma alışıyor
Evet ya insanın içi acıyor yazık giden süte onu bulamayan ne çocuklar varNeyse ikincide tuttu benimki inşallah seninki de tutar.
Huhuuuu bir şapkalı yakışıklı daha gelmiş. Çok şıksınız efem tam bir delikanlı olmuş
Amacım öğretici olsun diye harf ve sayılardan kurabiye yapmakti sizin tarifiniz tam denk geldi :) teşekkür ederiz
Eminim senin yaptığın da cok lezzetli olmuştur :)
Arastam bence cok yakında yaparsın sen bu tarifleri idosuma
Günaydın kızlar.Bu sabah çok üzgünüm.Minik kızım yataktan düştüDüşerken çıkan o tok ses beni benden aldı.Yavrum pek ağlamadı; ama beni susturabilene aşk olsun. Eşim zor sakinleştirdi. Bir de kendi kendime "Başıma böyle bir şey gelirse sakin olacağım." diyordum. Alnına hemen buz koydum.Şişme olmadı; ama alnı morardı ve kaşının kenarı kızardı.Allah'tan gözüne bir şey olmadı. Onun dışında keyfimiz yerinde sayılır. Malum geceleri 6-7 kez uyanıyor.Sanırım egzaması çok rahatsız ediyor.Dün kollarına bakalım dedik, bir de ne görelim! Kolları yara gibi olup kurumuş. Belki de uykusunu etkiliyordur.Dr. "Bu derece egzama rahatsız eder." demişti.Sebebini bir türlü anlamadım.Sanırım yoğurt tekrar alerji yaptı.Ev yoğurdunu yemiyor diye Babymix verdim. Hazır gıdalar bizi çok etkiliyor demek ki. Bir keresinde de benim yaptıklarımı mı yemiyor acaba diye kavanozda olan hazır elma-havuç karışımını verince öyle olmuştu.
Sizde keyifler nasıl?Bu arada fotolarını görüp totolarını mıncıklamak istediğim bebişlere maşallah. Tontoşlar, şirin, cilveli şeyler sizi.
Parme usulü terbiyeli Enginar çorbası :))
1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı ev yoğurdu
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı organik yulaf unu
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı organik irmik
tüm malzemeler yoğurulur istenilen şekil verilip 175 dercede 15-20 dk pişirilir harika bisküviler hazır bebeğim çok beğendi tavsiye ederim
Merhaba kizlar ve kuzucuklarim..
yine cok uzun bir zaman sonra karsinizdayim. Malum Hataydan geldim surekli misafirim var. Ev tebrigine gelenler Naili gormeye gelenler derken bi kosturmacadir aldi basini gidiyor..
bu arada bizim alt dislerimiz cikti o yuksek atesin ertesinde ust dislerde bir haftaya kdr gelir sanirim cok kabarik hatta biri yuzeye cok yakin bembeyaz gozukuyor.
nail cok hasta oldu teyzeleri bir gece bi uyandi ki nefes alamio o gun cok onensemedim ihlamir vs verdim. Gunduzde iyiydi. Nitekim gece hem nefes daralmasi hem oksuruk hem de ates ama nasil bir hirilti anlatamam. Neyse hastanede aldik solugu. Direkt solunum cihazina baglayip ilac verdiler gittigimiz ana nispeten toparlandi. Ciger filmi tahliller derken onemli bisey cikmadi cok sukur ki. Nefes borusunun oraya virus yerlesiomus ve nefes alimi cok dar bi yerden yapiliomus. Vel hasil teshis bronsiolit ve salgin varmis. Biz bile kac kosi gorduk aman gelene gidene dikkat fena bisi. Eve cihaz aldik 10 gndur hava veriyoruz. Bugun sondu ve oglum cok sukur ki iyi.
gecmisi okuyamadim dilerim herkes iyidir guzel seyler olmustur hayatinizda.
Bu arada enginar cok faydali dedi dr ben 6.ayda verdm bol bol yesin dedi haftada 2 kez kesin yapiyrm bayiliyo benimki.
patlican ve bakla ise 1.5 yasina kdr verilmemeliymis. Hele bakla cok tehlikeli aman diim.
bende havadisler boyle. Opuyrm sizi ve meleklerimi. Allaha emanet olun.
Günaydın herkese kızlaaaar labnem tuttu çok mutluyumHazır keçi peynirini Asu sevmiyordu. Lor yaptım onu da severek yemedi krebin içinde yutturuyordum. Aysem sayesinde labne yapmaya karar verdim ve bu kez kıvamı tam tuttu nefis oldu Asu dün sabah itirazsız yemiş
Yapmak isteyenler için aynı yoğurt yapar gibi sütü kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Küçük parmağınızın birkaç saniye dayanabileceği kıvama gelince beyaz peyniri az sütle iyice ezip bununla mayalıyoruz. Aynı şekilde sıcakta bekletip buzdolabına koyuyoruz. Çıkarınca suyunu süzüp afiyetle yiyoruzzz :)
Kızlar jeway yok ne zamandır haberi olan var mı?
Günaydın kızlar..
Reoc geçmiş olsun allahtan birşey olmamış, kazalar artıyor artık hergün. Allah korusun kuzularımızı..
Subacım senin görümcene de diyecek bişey bulamıyorum. Takma kafana arkadaşım,bazı zamanlarda kulak tıkamak gerekiyor.
--
Selim'den "artiz ne arar la bazarda" pozu
Eki Görüntüle 1050231
Selim çok kuulsun dostumGünaydın kızlar..
Reoc geçmiş olsun allahtan birşey olmamış, kazalar artıyor artık hergün. Allah korusun kuzularımızı..
Subacım senin görümcene de diyecek bişey bulamıyorum. Takma kafana arkadaşım,bazı zamanlarda kulak tıkamak gerekiyor.
--
Selim'den "artiz ne arar la bazarda" pozu
Eki Görüntüle 1050231
Evet günebakancım mayo bikini bakmaya başladım idoşa. Çıpır çıpır yüzücez kızpeynirden olabilir canım dene tekrar tutuyor çok basit :)
Emme konusu bizde de aynı şekilde canım zaten akşamdan akşama emiyor. Onda da oynayıp zıplayıp 1 dakika emip bırakıyor. Saat başı bu böyle amaBir tek gece uzun emiyor...
evet canım alerjisi olduğu için keçi ürünü dedim. zeytinyağı da kötü mü kokutur acaba denemek lazım.
Evet canım günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum bile... Yaz kapıdaYakında bikinili mayolu bebik fotolarıyla dolar burası
Yaa çok özeniyorum ben de gelmek istiyorum ühühühühühüAhahaah Selimimmm çok yakışmış tatlım harikasın! Pazar günü bu şapka ve gözlükle görmek istiyorum
Emir sırf karizmasın yavlum benim yaaa gözlerinin rengine hastayım maşallah sanaHerkese merhabalar güzel anneler...
13 adımda bizi tarif etmiş. Yapmıycam dediğim her şeyi yaptım nerdeyseKızlar çok hoşuma gitti sizinle paylaşayım dedim
Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebis bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor.......
Ayy canım yaa uykusuzluk çok kötü cidden. Allah kolaylık versin ama ay ay değişiyo sanki huyları dur bakalım önümüzdeki ay değişir belkiSuloz ve Füruzan geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kızlar ben artık uykusuzluğa dayanamıyorum.Bizimki geceleri saatte bir uyuyor.Sadece bir kez 2 saat uyuyor.Çıldırıyorum.Gündüz de 5-6 gündür emeklemesine rağmen beni hep yanında istiyor. Gece yatmadan pirinç unu muh, yoğurt, çorba gibi şeyleri denedim; ama nafileAblam belki de huyu böyledir diyor.Of offff!
Ben de merak ediyorum nerde bu kız yaaKızlar jeway yok ne zamandır haberi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?