2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Evet canım çayıra salalım diyorum bir dahakine :))

Günaydın arkadaşlarım ve kuzucukları. biz 8 aylık olduk dün. bgn dr kontrolümüz var bakalım neler öğreneceğim. balık tattırıyordum artık öğün olarak vereceğim. balık çorbası vs.

Aaaa bi küçük brovnicik alıp üfletseydik ya Mert'e. Nice aylarınız yaşlarınız olsun canım tatlı oğluşunun gülen yüzü hep gülsün

Bak sen küçücük pirinç tanesinin yaptığına Siz böyle yazdıkça ben iyice korkar oldum dişten :18:

Tabi canım aslan gibi arkadaşları var kızımın maşallah sırtı yere gelmez :) sadece 2 gün bakacak babannesi canım

oooo neler görüyorum neleerrr
izmir buluşması gerçekleşmiş maşallah tatlı kuzucuklara ve güzel annelerine şanslısınız valla kızlar dostluğunuz daim olur inşallah...
bu hafta sonu bizim için de çok yoğun geçti ve bir o kadarda güzel...
c.tesi eşimin bi yakını evlendi pazarda benim doğum günümdü kızımla ilk doğum günüm diye lunaparka gitmek istedim onun içinde benim içinde özel olsun istedim :) çok güzel bir gündü ailecek çocuklar gibi şendik Öykü zaten büyülenmiş gibi bakındı her yere

bunlarda bizden kareler..

bunlar düğünden

bunlarda dünkü doğum günümdenn

İnşallah öyledir canım.Bebekler uyusuuun, anneleeeer dinlensiiiin.

Ben daha diş sıkıntılarına nail olmadan "Çok sıkıntılı geçmez sanırım." diyordum; ama beni benden alıyor.Herkeste aynı olmuyormuş.Bir yeğenim bizden daha rahat, diğeri de daha bunalımlı diş çıkartmış.Biz de onlara göre orta yoldan ilerliyoruz; ama ortayı bulana dek ayarlarımız epey bozuluyor.Ya keşke bu bebeklerin fabrika ayarlarına geri dönebilsek. Özlediiiiim bebeğimin 2 aylık halini özledim, özledim meleğimin uzun uykularını özlediiim...Selami Baba'ya sevgiler

Mutluluk,

Dogum gunün kutlu olsun Canim sende öykü de cok sık ve cok guzelsiniz . Spor ise yaramış cok fit görünüyorsun tebrikler

Bebeklere kabak dolması

1 Adet kabak.
2 Yemek kaşığı pirinç
100 Gram kıyma
2 Dal maydanoz
Çok az nane
1/4 Soğan
1 Çay kaşığı zeytinyağı

Kabaklar oyulup, hazırlanır. Soğanlar doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Soğanlar iyice piştiğinde içine kıyma eklenip, kavurmaya devam edilir. Kıyma piştikten sonra, pirinç eklenir. Az su ile pirinç çektirilir. .İçine nane ve ince kıyılmış maydanoz eklenip, dolmanın içi doldurulur. Az suda kısık ateşte pişirilir..

İkiniz de pek güzelsiniz. Doğum günün kutlu olsun. Ailenle çooook mutlu olun.

Güzel bir tarif daha.Hemen tarif dosyasına ekliyorum.Birkaç tarifi kaçırınca artık akıllandım Ellerine sağlık

Mutluluk ig.de de görünce bayılmıştım o nasıl bir zayıflık maşallah dün sulozu da görünce incecik bir gaza geldim bakalım hayırlısı, gerçi şu an hamile kaldığım dönemden de aşağıdayım ama tontiktim ben hep ☺️
Parmecim bir tarif daha geldi senden teşekkürler çikocan uyusun enginarlı çorbayı yapacağım biraz sonra... Size bir sorum olacak kızlar kemik suyundan çorba yapayım diyorum da ilk suyunu döküyor muyduk onun?? Sanki öyle bir muhabbet geçmişti.

Çikonun annesi 😍

Kuru fasulyeyi ve diğer bakliyatları unutmaz da bir gece önceden ıslatırsanız, ertesi gün pişirme süresi kısalacaktır. Ama ıslatmadan önce yıkamakta fayda var. Kuru fasulyeniz ıslatıldıktan 6-8 saat sonra pişmeye hazır hale gelecektir.Sonra üzerini kaplayacak kadar su pişmesi için yeterli olacaktır.

Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 6 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli. Bu ıslatma işlemi bakliyatların gaz yapma olasılığını da düşürecektir. Islatma sayesinde gaz yapan olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bu nedenle bakliyatları ıslattığınız suyu pişirme sırasında kullanmayın. Islatma suyunu dökün ve ardından bakliyatı su altında yıkayın. Ondan sonra pişirmeye başlayın.

Bakliyatları pişirirken 3 bardak suya 1 bardak kuru gıda ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ama eğer kullandığınız bakliyatı bir gece önceden ıslatmadıysanız ölçüyü 1’e 4, hatta 1’e 5 şeklinde yapabilirsiniz.

Eğer kuru fasulyeyi yanında tam pirinç, ya da tam buğday ekmeği gibi bir tam tahıl kaynağı ile birlikte servis ederseniz, bebeğiniz o gün ihtiyaç duyduğu proteini tam olarak almış olacak.

Çünkü kuru fasulye gibi bitkisel protein kaynaklarında, hayvani protein kaynaklarında (et gibi). olan temel amino asitlerin hepsi yok. O nedenle onu tam tahıllarla birlikte verirseniz tüm amino asitleri birden almış olacak.

Kızlar aklıma geldikçe ve minnoş izin verdikçe taksit taksit yazıyorum, kusura bakmayın. Bizim bızdık hep laminantın üzerinde emekliyor.Orada emeklemek sanırım daha da hoşuna gidiyor.Hasta olmasından korkuyorum.Gerçi iyi giydiriyorum; ama... Oralara gitmesini engellemek de istemiyorum; çünkü bu sefer emeklemesini kısıtlamış olurum.Sizce ne yapmalıyım.Bazı yerlere battaniye serdim; fakat onu da topluyor :18: Hasta olmaz değil mi?
Ayşe güneş kremini dr.a sorabildin mi? Mustela ve Bioderma'nın atopik g. kremi varmış. Mustela 50 ml, diğeri 150 ml. Küçüğünü almak daha mantıklı geldi. Her yıl yenisini almak açısından.

Kızlar aklıma geldikçe ve minnoş izin verdikçe taksit taksit yazıyorum, kusura bakmayın. Bizim bızdık hep laminantın üzerinde emekliyor.Orada emeklemek sanırım daha da hoşuna gidiyor.Hasta olmasından korkuyorum.Gerçi iyi giydiriyorum; ama... Oralara gitmesini engellemek de istemiyorum; çünkü bu sefer emeklemesini kısıtlamış olurum.Sizce ne yapmalıyım.Bazı yerlere battaniye serdim; fakat onu da topluyor :18: Hasta olmaz değil mi?
Ayşe güneş kremini dr.a sorabildin mi? Mustela ve Bioderma'nın atopik g. kremi varmış. Mustela 50 ml, diğeri 150 ml. Küçüğünü almak daha mantıklı geldi. Her yıl yenisini almak açısından.
Parme bakliyat vermeye başladın mı? Dr. her sebzeyi verebileceğini söylemişti sanırım; ama bakliyatı hatırlayamadım.Bizimki pek bir şey demedi ve bu ay kontrole gidip gitmemeyi bize bıraktı.O yüzden soramadım.

Aysecim ben ilikli kemigi once yarim saat suda beklettip o suyu doktum.
Yeniden su koyup yarim saat hasladim suzdum.
Yeni suyla bir saat kaynattim iliklerini sisle cikardim,blendir yaptim ve plastik bardaklara koyup,agzini kapatip buzluga attim.

Sana ve oykuye bayildimm harika gorunuyorsunuz.
Cok guzel zayiflamissin.

Parmis yeni tarif icin tesekkurler.
Ben suan icin herseyi yediremiyorum cunki hala gazli korkuyorum bu yuzden.

İnci de hep parke üstünde baska türlü imkansız zaten basedemiyorsun

Evet bakliyat tahlili çorbalar vermen gerekiyor dedi doktor . Yesil mercimek ile başladım , kirmizi mercimeği gecen ay veriyordum . Simdi sırada fasulye nohut var .

Sağ ol canım. İnci tanesine afiyetler olsun. Ne şanslı bir bebek.Annesi ona güzel güzel mamalar pişiriyor

Tabi canım aslan gibi arkadaşları var kızımın maşallah sırtı yere gelmez :) sadece 2 gün bakacak babannesi canım
Uzun değilmiş canım Allah'tan kalacağı süre. Ama yinede insan kimseye güvenemiyor demi. Annelik çook zor gerçekten
Canım doğum günün kutlu olsun, Öykünle birlikte nice sağlıklı yaşların olsun.
Fotoğraflara bayıldım. İkinizde çok hoş göürnüyorsunuz.
Parmişim tarif süper, yalnız pirinç olduğu için kabız yapar mı acaba. Kabızlıktan çok tırsıyorum artıkk
Canımm sen de çok güzeldi dünn. Tontiklik sizde genetik sanırım çikoda öyle :) Ama yakışıyor size tontik olmak.
Selimde devamlı parkede canım, birşey olmaz. Zaten artık havalar güzelleşmeye başlıyor.
Canım fasulye nohutu nasıl yedireceğiz? Yemek gibi mi yapacağız çorbalarına mı koyacağız?

Sağ ol canım. İnci tanesine afiyetler olsun. Ne şanslı bir bebek.Annesi ona güzel güzel mamalar pişiriyor

Rica ederim Canim . Cok naziksin sagol bence hepimizin bebeği cok sansli baksana hala kendimize ait zamandan çalıp burda yine onlar icin cene çalıyoruz .

Bu arada az once yeni bir yemek yaptım. Aslında cok degerli bir dostumun verdigi bir tarif vardı bizim icin et haslama . Ben de hem et suyu yapmak hem de sevgili inci tanesine kusbasi et denemek icin yaptım.

Kusbasi eti Hasladim ilk suyu döktüm ikinci su da siyah geldi gözüme onu da döktüm .ucuncu suyu ayırdım buz poşetine doldurdum . Daha sonra corbslara yemeklere tablet olarak girecek .

Bir bardak kadar suyu et ile birlikte bıraktım . İri iri Dogradigim soğanı etin üstüne ekledim . Biraz beraber kavruldular üstüne Kusbasi havuç ve patates ekledim . Birlikte piştiler . Karabiber ekledim . Sonra yumusacik olan kusbasi eti minik parçalara ayırıp havuç ve patatesi ezdim. Miniklere afiyet olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…