Uzun değilmiş canım Allah'tan kalacağı süre. Ama yinede insan kimseye güvenemiyor demi. Annelik çook zor gerçekten
Canım doğum günün kutlu olsun, Öykünle birlikte nice sağlıklı yaşların olsun.
Fotoğraflara bayıldım. İkinizde çok hoş göürnüyorsunuz.
Parmişim tarif süper, yalnız pirinç olduğu için kabız yapar mı acaba. Kabızlıktan çok tırsıyorum artıkk
Canımm sen de çok güzeldi dünn. Tontiklik sizde genetik sanırım çikoda öyle :) Ama yakışıyor size tontik olmak.
Selimde devamlı parkede canım, birşey olmaz. Zaten artık havalar güzelleşmeye başlıyor.
Canım fasulye nohutu nasıl yedireceğiz? Yemek gibi mi yapacağız çorbalarına mı koyacağız?
Aysecim ben ilikli kemigi once yarim saat suda beklettip o suyu doktum.
Yeniden su koyup yarim saat hasladim suzdum.
Yeni suyla bir saat kaynattim iliklerini sisle cikardim,blendir yaptim ve plastik bardaklara koyup,agzini kapatip buzluga attim.
Evet canım çayıra salalım diyorum bir dahakine :))
Aaaa bi küçük brovnicik alıp üfletseydik ya Mert'e. Nice aylarınız yaşlarınız olsun canım tatlı oğluşunun gülen yüzü hep gülsün
teşekkür ederim cnm düşünmen yeter
Bak sen küçücük pirinç tanesinin yaptığınaSiz böyle yazdıkça ben iyice korkar oldum dişten :18:
oooo neler görüyorum neleerrr
izmir buluşması gerçekleşmiş maşallah tatlı kuzucuklara ve güzel annelerineşanslısınız valla kızlar dostluğunuz daim olur inşallah...
bu hafta sonu bizim için de çok yoğun geçti ve bir o kadarda güzel...
c.tesi eşimin bi yakını evlendi pazarda benim doğum günümdü kızımla ilk doğum günüm diye lunaparka gitmek istedim onun içinde benim içinde özel olsun istedim :) çok güzel bir gündü ailecek çocuklar gibi şendikÖykü zaten büyülenmiş gibi bakındı her yere
bunlarda bizden kareler..
bunlar düğünden
Eki Görüntüle 1055591 Eki Görüntüle 1055592 Eki Görüntüle 1055593
bunlarda dünkü doğum günümdenn
Eki Görüntüle 1055594 Eki Görüntüle 1055595 Eki Görüntüle 1055596 Eki Görüntüle 1055597
Bebeklere kabak dolması
1 Adet kabak.
2 Yemek kaşığı pirinç
100 Gram kıyma
2 Dal maydanoz
Çok az nane
1/4 Soğan
1 Çay kaşığı zeytinyağı
Kabaklar oyulup, hazırlanır. Soğanlar doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Soğanlar iyice piştiğinde içine kıyma eklenip, kavurmaya devam edilir. Kıyma piştikten sonra, pirinç eklenir. Az su ile pirinç çektirilir. .İçine nane ve ince kıyılmış maydanoz eklenip, dolmanın içi doldurulur. Az suda kısık ateşte pişirilir..
Mutluluk ig.de de görünce bayılmıştım o nasıl bir zayıflık maşallahdün sulozu da görünce incecik bir gaza geldim bakalım hayırlısı, gerçi şu an hamile kaldığım dönemden de aşağıdayım ama tontiktim ben hep ☺️
Parmecim bir tarif daha geldi senden teşekkürlerçikocan uyusun enginarlı çorbayı yapacağım biraz sonra... Size bir sorum olacak kızlar kemik suyundan çorba yapayım diyorum da ilk suyunu döküyor muyduk onun?? Sanki öyle bir muhabbet geçmişti.
Çikonun annesi 😍
Kuru fasulyeyi ve diğer bakliyatları unutmaz da bir gece önceden ıslatırsanız, ertesi gün pişirme süresi kısalacaktır. Ama ıslatmadan önce yıkamakta fayda var. Kuru fasulyeniz ıslatıldıktan 6-8 saat sonra pişmeye hazır hale gelecektir.Sonra üzerini kaplayacak kadar su pişmesi için yeterli olacaktır.
Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 6 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli. Bu ıslatma işlemi bakliyatların gaz yapma olasılığını da düşürecektir. Islatma sayesinde gaz yapan olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bu nedenle bakliyatları ıslattığınız suyu pişirme sırasında kullanmayın. Islatma suyunu dökün ve ardından bakliyatı su altında yıkayın. Ondan sonra pişirmeye başlayın.
Bakliyatları pişirirken 3 bardak suya 1 bardak kuru gıda ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ama eğer kullandığınız bakliyatı bir gece önceden ıslatmadıysanız ölçüyü 1e 4, hatta 1e 5 şeklinde yapabilirsiniz.
Eğer kuru fasulyeyi yanında tam pirinç, ya da tam buğday ekmeği gibi bir tam tahıl kaynağı ile birlikte servis ederseniz, bebeğiniz o gün ihtiyaç duyduğu proteini tam olarak almış olacak.
Çünkü kuru fasulye gibi bitkisel protein kaynaklarında, hayvani protein kaynaklarında (et gibi). olan temel amino asitlerin hepsi yok. O nedenle onu tam tahıllarla birlikte verirseniz tüm amino asitleri birden almış olacak.
Aysecim ben ilikli kemigi once yarim saat suda beklettip o suyu doktum.
Yeniden su koyup yarim saat hasladim suzdum.
Yeni suyla bir saat kaynattim iliklerini sisle cikardim,blendir yaptim ve plastik bardaklara koyup,agzini kapatip buzluga attim.
Rica ederim Canim . Cok naziksin sagol bence hepimizin bebeği cok sansli baksana hala kendimize ait zamandan çalıp burda yine onlar icin cene çalıyoruz .
Bu arada az once yeni bir yemek yaptım. Aslında cok degerli bir dostumun verdigi bir tarif vardı bizim icin et haslama . Ben de hem et suyu yapmak hem de sevgili inci tanesine kusbasi et denemek icin yaptım.
Kusbasi eti Hasladim ilk suyu döktüm ikinci su da siyah geldi gözüme onu da döktüm .ucuncu suyu ayırdım buz poşetine doldurdum . Daha sonra corbslara yemeklere tablet olarak girecek .
Bir bardak kadar suyu et ile birlikte bıraktım . İri iri Dogradigim soğanı etin üstüne ekledim . Biraz beraber kavruldular üstüne Kusbasi havuç ve patates ekledim . Birlikte piştiler . Karabiber ekledim . Sonra yumusacik olan kusbasi eti minik parçalara ayırıp havuç ve patatesi ezdim. Miniklere afiyet olsun .
teşekkürler. Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu.👪merhabalar
ben arada girip sizin tariflerinize ve güzel kuzucuklarınızın resimlerine bakıyorum.benim oğluşumda seneye bu zamanlar böyle mi olacak diye
ama mutlaka maşallah diyorum
sağlıcakla kalın...
izmir buluşması gerçekleşmiş maşallah tatlı kuzucuklara ve güzel annelerineşanslısınız valla kızlar dostluğunuz daim olur inşallah...
c.tesi eşimin bi yakını evlendi pazarda benim doğum günümdü kızımla ilk doğum günüm diye lunaparka gitmek istedim onun içinde benim içinde özel olsun istedim :) çok güzel bir gündü ailecek çocuklar gibi şendikÖykü zaten büyülenmiş gibi bakındı her yere
bunlar düğünden
Eki Görüntüle 1055594 Eki Görüntüle 1055595 Eki Görüntüle 1055596 Eki Görüntüle 1055597
Canım bu tarifi yarından sonra deneyeceğim.Eminim çok güzel olacak.Bebeklere kabak dolması
1 Adet kabak.
2 Yemek kaşığı pirinç
100 Gram kıyma
2 Dal maydanoz
Çok az nane
1/4 Soğan
1 Çay kaşığı zeytinyağı
Kabaklar oyulup, hazırlanır. Soğanlar doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Soğanlar iyice piştiğinde içine kıyma eklenip, kavurmaya devam edilir. Kıyma piştikten sonra, pirinç eklenir. Az su ile pirinç çektirilir. .İçine nane ve ince kıyılmış maydanoz eklenip, dolmanın içi doldurulur. Az suda kısık ateşte pişirilir..
Kuru fasulyeyi ve diğer bakliyatları unutmaz da bir gece önceden ıslatırsanız, ertesi gün pişirme süresi kısalacaktır. Ama ıslatmadan önce yıkamakta fayda var. Kuru fasulyeniz ıslatıldıktan 6-8 saat sonra pişmeye hazır hale gelecektir.Sonra üzerini kaplayacak kadar su pişmesi için yeterli olacaktır.
Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 6 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli. Bu ıslatma işlemi bakliyatların gaz yapma olasılığını da düşürecektir. Islatma sayesinde gaz yapan olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bu nedenle bakliyatları ıslattığınız suyu pişirme sırasında kullanmayın. Islatma suyunu dökün ve ardından bakliyatı su altında yıkayın. Ondan sonra pişirmeye başlayın.
Bakliyatları pişirirken 3 bardak suya 1 bardak kuru gıda ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ama eğer kullandığınız bakliyatı bir gece önceden ıslatmadıysanız ölçüyü 1e 4, hatta 1e 5 şeklinde yapabilirsiniz.
Eğer kuru fasulyeyi yanında tam pirinç, ya da tam buğday ekmeği gibi bir tam tahıl kaynağı ile birlikte servis ederseniz, bebeğiniz o gün ihtiyaç duyduğu proteini tam olarak almış olacak.
Çünkü kuru fasulye gibi bitkisel protein kaynaklarında, hayvani protein kaynaklarında (et gibi). olan temel amino asitlerin hepsi yok. O nedenle onu tam tahıllarla birlikte verirseniz tüm amino asitleri birden almış olacak.
Mutluluk ig.de de görünce bayılmıştım o nasıl bir zayıflık maşallahdün sulozu da görünce incecik bir gaza geldim bakalım hayırlısı, gerçi şu an hamile kaldığım dönemden de aşağıdayım ama tontiktim ben hep ☺️
Parmecim bir tarif daha geldi senden teşekkürlerçikocan uyusun enginarlı çorbayı yapacağım biraz sonra... Size bir sorum olacak kızlar kemik suyundan çorba yapayım diyorum da ilk suyunu döküyor muyduk onun?? Sanki öyle bir muhabbet geçmişti.
Çikonun annesi 😍
Ayşe kemik suyunda da ilk su dökülmeliymis
Canım bende bunu yapıyorum.İçinede biraz ya irmik ya koyuyorum.Rica ederim Canim . Cok naziksin sagol bence hepimizin bebeği cok sansli baksana hala kendimize ait zamandan çalıp burda yine onlar icin cene çalıyoruz .
Bu arada az once yeni bir yemek yaptım. Aslında cok degerli bir dostumun verdigi bir tarif vardı bizim icin et haslama . Ben de hem et suyu yapmak hem de sevgili inci tanesine kusbasi et denemek icin yaptım.
Kusbasi eti Hasladim ilk suyu döktüm ikinci su da siyah geldi gözüme onu da döktüm .ucuncu suyu ayırdım buz poşetine doldurdum . Daha sonra corbslara yemeklere tablet olarak girecek .
Bir bardak kadar suyu et ile birlikte bıraktım . İri iri Dogradigim soğanı etin üstüne ekledim . Biraz beraber kavruldular üstüne Kusbasi havuç ve patates ekledim . Birlikte piştiler . Karabiber ekledim . Sonra yumusacik olan kusbasi eti minik parçalara ayırıp havuç ve patatesi ezdim. Miniklere afiyet olsun .
Bugün kızıma çorba yaptım.Ama sarımsağını biraz kaçırmışım galiba kızımın ağzı sarımsak kokuyor :26:
Tarifimiz
Tavuğu haşladım.Etlerini ayırdım.Tencereye biraz tavuk suyu biraz normal su koydum.(Sırf tavuk suyu koymadım ağır olmasın diye).İçine patates, havuç,1 diş sarımsak,biraz soğan koydum.Haşlanmaya yakın irmik ve brokoli koydum.5 dak.daha kaynattım.Altını kapattım.Biraz dereotu koysum.Blendırdan geçirdim.Sonra küçük küçük ayırdığım tavuk etlerini koydum.Zeytinyağı koymadım.Zaten tavuk suyunun yağı vardı.Afiyetle yedi.
Anam ne Marifetli kadinmissin sen yahu masallah et olsun barışa
Ayşe tam da denk geldi ig resmini görünce burda da bi sormak istedim
Bi Selim'i hatırlıom yürüteç kullanan bi de çikocuğu gördüm
Kızlar bugün ben de kaynımlardan yürüteci aldım annem bakıo oğluma ve artı durduramıom dedi sürekli kucak istiomuş belki böle biraz rahat ederiz hem de hareket eder dedi hiç istemiodum ama aldım
Oğluş da çok sevdi zaten ayakta durmaya bayılıo
Bi problem de mızmızlık had safhada iki gündür şu büyüme atağı dönemi fln mı bi araştırıcam şimdi
Cemile ve diger kizlar tavuğu marketten mi aliyosunuz koy tavuğu falan mi...ben çok vermedim tavuk kendimiz yiyoruz da hani 45 günde buyutuyorlar diyorlar ya aklima takiliyor.yanlis mi yapiyorum çok mu abartiyorum ki..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cemile ve diger kizlar tavuğu marketten mi aliyosunuz koy tavuğu falan mi...ben çok vermedim tavuk kendimiz yiyoruz da hani 45 günde buyutuyorlar diyorlar ya aklima takiliyor.yanlis mi yapiyorum çok mu abartiyorum ki..
bunlar düğünden
Bebeklere kabak dolması
1 Adet kabak.
2 Yemek kaşığı pirinç
100 Gram kıyma
2 Dal maydanoz
Çok az nane
1/4 Soğan
1 Çay kaşığı zeytinyağı
benden bu resimler izmir buluşması çok hoş geçti😄Eki Görüntüle 1054817 Eki Görüntüle 1054818 Eki Görüntüle 1054819 Eki Görüntüle 1054820 Eki Görüntüle 1054821
Eki Görüntüle 1054880 Eki Görüntüle 1054882 Eki Görüntüle 1054885 Eki Görüntüle 1054886 Eki Görüntüle 1054887 Eki Görüntüle 1054888
Bunlar da bendekiler kızlar 😄
Çikonun annesi 😍
Selamm :)
Geçmişi okuyamadım kızlar, birkaç resim atıp kaçacağım, benim kıpırcan oğlum yordu bugün beni biraz.
Bugün özetle;
Benim kıpırcanımla,
Eki Görüntüle 1055002
Güzeller güzeli, boncuk gözlü, kuş ağızlı Asu kuşumla,
Eki Görüntüle 1054999
Güler yüzlü, sempatik mi sempatik Mert ile,
Eki Görüntüle 1055000
Tosunum, paşam, sımsıcacık çikomla,
Eki Görüntüle 1055001
Ve hepsi birbirinden güzel anneleriyle çok güzel geçti.
Sizi yakından tanıdığıma çok memnun oldum kızlar, hepiniz çok içten çok sıcaktınız.
Kurabiye ve Ayşeye hediyeleri için çok teşekkür ediyorum tekrar.
Umarım tekrar görüşebiliriz, çok güzel zaman geçirdik.
Eki Görüntüle 1055003 Eki Görüntüle 1055004 Eki Görüntüle 1055005 Eki Görüntüle 1055006 Eki Görüntüle 1055007
Kızlar ben bugün çok stresliyim kuzum ilk kez babanesiyle kaldı. Bütün gece uyumadım düşünmektenSanki yavrumu cami avlusuna bırakmış gibi hissediyorum nasıl içim buruk anlatamam. Meğer anneme ne çok güveniyormuşum içim çok rahatmış şimdi anlıyorum. Off şimdi aradı kahvaltı zaten zorla yiyordu hiçbişey yememiş ağzını açmıyo ağlıyo dedi...
Bütün bebişler çook tatlıı kocaman maşallah hepsine,ardayada
Yaaa ben çok özendiiim İstanbul grubuu bizde buluşalııım
merhabalar
ben arada girip sizin tariflerinize ve güzel kuzucuklarınızın resimlerine bakıyorum.benim oğluşumda seneye bu zamanlar böyle mi olacak diye
sağlıcakla kalın...
Mutluluk ne guzelsiniz ana kiz harika gorunuyorsunuz..
Kızlar ben de bi tarif paylasaym basit ama sevdi oğlum
Pirasayi cok ince dograyip zeytin yağda kavurdum pisince içine yumurta sarisi kirdim pirasali omlet oldu..bizimki yoğurt sevmediğinden yoğurtla karistirip verdim siz ayri verebilirsiniz kavurma aşamasında ispanak da eklenebilir..
bunlar düğünden
İnşallah öyledir canım.Bebekler uyusuuun, anneleeeer dinlensiiiin.
Ben daha diş sıkıntılarına nail olmadan "Çok sıkıntılı geçmez sanırım." diyordum; ama beni benden alıyor.Herkeste aynı olmuyormuş.Bir yeğenim bizden daha rahat, diğeri de daha bunalımlı diş çıkartmış.Biz de onlara göre orta yoldan ilerliyoruz; ama ortayı bulana dek ayarlarımız epey bozuluyor.Ya keşke bu bebeklerin fabrika ayarlarına geri dönebilsek. Özlediiiiim bebeğimin 2 aylık halini özledim, özledim meleğimin uzun uykularını özlediiim...Selami Baba'ya sevgiler
Bebeklere kabak dolması
1 Adet kabak.
2 Yemek kaşığı pirinç
100 Gram kıyma
2 Dal maydanoz
Çok az nane
1/4 Soğan
1 Çay kaşığı zeytinyağı
Uzun değilmiş canım Allah'tan kalacağı süre. Ama yinede insan kimseye güvenemiyor demi. Annelik çook zor gerçekten
Canım doğum günün kutlu olsun, Öykünle birlikte nice sağlıklı yaşların olsun.
Fotoğraflara bayıldım. İkinizde çok hoş göürnüyorsunuz.
Parmişim tarif süper, yalnız pirinç olduğu için kabız yapar mı acaba. Kabızlıktan çok tırsıyorum artıkk
Canımm sen de çok güzeldi dünn. Tontiklik sizde genetik sanırım çikoda öyle :) Ama yakışıyor size tontik olmak.
Selimde devamlı parkede canım, birşey olmaz. Zaten artık havalar güzelleşmeye başlıyor.
Canım fasulye nohutu nasıl yedireceğiz? Yemek gibi mi yapacağız çorbalarına mı koyacağız?
merhabalar
sağlıcakla kalın...
Canım Allah çalışan tüm annelere sabır, güç, kuvvet versin.Ben 2 saat kızımda ayrılsam burnumda tütüyor.Çalışsam nasıl bırakırdım diye düşünüyorum.Ama Allah sabrını verir tabiki.Ben kızımı babaannede bırakmayı hiç istemem.Çünkü yemek yemezse zorluyor.Yesede biraz daha biraz daha diye diye zorluyor.Beni deli ediyor.Kardeşim çocuk istemiyor işte neden zorluyorsun.bırak acıktığı zaman yer.Olmadı başka bir şey yediririz.
Bugün kızıma çorba yaptım.Ama sarımsağını biraz kaçırmışım galiba kızımın ağzı sarımsak kokuyor :26:
Tarifimiz
Tavuğu haşladım.Etlerini ayırdım.Tencereye biraz tavuk suyu biraz normal su koydum.(Sırf tavuk suyu koymadım ağır olmasın diye).İçine patates, havuç,1 diş sarımsak,biraz soğan koydum.Haşlanmaya yakın irmik ve brokoli koydum.5 dak.daha kaynattım.Altını kapattım.Biraz dereotu koysum.Blendırdan geçirdim.Sonra küçük küçük ayırdığım tavuk etlerini koydum.Zeytinyağı koymadım.Zaten tavuk suyunun yağı vardı.Afiyetle yedi.
Mutluluk ne guzelsiniz ana kiz harika gorunuyorsunuz..
Kızlar ben de bi tarif paylasaym basit ama sevdi oğlum
Pirasayi cok ince dograyip zeytin yağda kavurdum pisince içine yumurta sarisi kirdim pirasali omlet oldu..bizimki yoğurt sevmediğinden yoğurtla karistirip verdim siz ayri verebilirsiniz kavurma aşamasında ispanak da eklenebilir..
nice mutlu yıllara canımana kız süper görünüyosunuz bu arada sen de çok formundasın valla :))
güzel tarifmiş teşekkürler parmiş
süper süper süpeerr! bayıldım hepinize kızlar ne güzel yaptınız valla çok kıskandımm :)) kuzucuklarımı da yerim ben tatlı şeyler sizi
kıyamam sana ben ya sen böyle yazdıkça çok üzülüyorum günebakanımiçini ferah tutmaya çalış lütfen canımcım
ben de gelirim ben deehem de ta tekirdağlardan
size de kocaman maşallah o zaman canım.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
bu da çok güzel bi tarif denemeliyim bi ara canım teşekkürler
bu arada teşekkür ediyoruz oğlumla size teyzeleri bu da öpücüğünüz54:
Kızlar alın size iki şirin çiko 😍😍Eki Görüntüle 1052679 Eki Görüntüle 1052680 Eki Görüntüle 1052681 Eki Görüntüle 1052682
Çikonun annesi 😍
selam kızlar..
annem ve kız kardeşimi dün akşam yolcu ettim kaldık yine oğlumla el elde baş başta :) 1 hafta harika geçti..bolca dinlendim. öğlen 11 lere kadar uyudum..arda da bolca eğlendi teyzesi ve anneannesiyle.. havayı güzel buldukça çıkıp gezdikher güzel şeyin bir sonu varmış. çok çabuk geçiverdi günler maalesef ://
geçmişe şöyle üstten bir göz attım hızlıca..
İnci ve Çikonun tontiş tatlılığına, Emirin yakışıklılığına, Selocanımın artizliğine bayıldıımmmmmkaçırdıklarım varsa nolur kusura bakmasınlar
İzmir buluşması bugün gerçekleşiyor dimi. çook kıskanıyorum ben de sizi ya keşke hepimiz aynı şehirde olabilseydikbolca yiyin o kuzucukları hepimizin yerine kızlar
godofmercy, reoc çok geçmiş olsun kızlar :/
bunlar da özleyenlere Arduştan bir kaç yeni kare:)
Eki Görüntüle 1054462 Eki Görüntüle 1054463 Eki Görüntüle 1054464 Eki Görüntüle 1054465
benden bu resimler izmir buluşması çok hoş geçti😄Eki Görüntüle 1054817 Eki Görüntüle 1054818 Eki Görüntüle 1054819 Eki Görüntüle 1054820 Eki Görüntüle 1054821
Eki Görüntüle 1054880 Eki Görüntüle 1054882 Eki Görüntüle 1054885 Eki Görüntüle 1054886 Eki Görüntüle 1054887 Eki Görüntüle 1054888
Bunlar da bendekiler kızlar 😄
Çikonun annesi 😍
Selamm :)
Geçmişi okuyamadım kızlar, birkaç resim atıp kaçacağım, benim kıpırcan oğlum yordu bugün beni biraz.
Bugün özetle;
Benim kıpırcanımla,
Eki Görüntüle 1055002
Güzeller güzeli, boncuk gözlü, kuş ağızlı Asu kuşumla,
Eki Görüntüle 1054999
Güler yüzlü, sempatik mi sempatik Mert ile,
Eki Görüntüle 1055000
Tosunum, paşam, sımsıcacık çikomla,
Eki Görüntüle 1055001
Ve hepsi birbirinden güzel anneleriyle çok güzel geçti.
Sizi yakından tanıdığıma çok memnun oldum kızlar, hepiniz çok içten çok sıcaktınız.
Kurabiye ve Ayşeye hediyeleri için çok teşekkür ediyorum tekrar.
Umarım tekrar görüşebiliriz, çok güzel zaman geçirdik.
Eki Görüntüle 1055003 Eki Görüntüle 1055004 Eki Görüntüle 1055005 Eki Görüntüle 1055006 Eki Görüntüle 1055007
bunlar düğünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?