2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Pirinci Kabiz iken vermeyi tercih cok etmezdim . Ben dolmalara bulguru cok yakıştırır yaparım belki Selim icin bulguru denersin

Bakliyati once haslayip çorbalarına ekleyip vermeyi düşünüyorum . Daha sonra yemeğine gecerim gazdan bende korkuyorum

Aysecim ben ilikli kemigi once yarim saat suda beklettip o suyu doktum.
Yeniden su koyup yarim saat hasladim suzdum.
Yeni suyla bir saat kaynattim iliklerini sisle cikardim,blendir yaptim ve plastik bardaklara koyup,agzini kapatip buzluga attim.

Anam ne Marifetli kadinmissin sen yahu masallah et olsun barışa

merhabalar
ben arada girip sizin tariflerinize ve güzel kuzucuklarınızın resimlerine bakıyorum. benim oğluşumda seneye bu zamanlar böyle mi olacak diye
ama mutlaka maşallah diyorum
sağlıcakla kalın...

maşallah size formunu koruyan bir anne daha. öykü kuzum senin güzelliğini kapatmış annesi 41 kere maşallah
nede güzel zaman geçirmişsiniz doğum günün kutlu olsun

ben dolma yapmıyordum ama bu tarif içindekileri haşlayıp blendır yapıp yoğurtla karıştırıp yedirdim hatta bugün yaptım yine
dolmada yapayım tşkler

cnm ilk suyunu bende döküyorum
şimdi kendimize güveç yaptım et suyundan ve kuşbaşı etden ayırdım yarın parmenin tarifini yapacağım😄

çok güzel bilgiler emeğine sağlık cnm. mercimek yedirdim ama kendi nohut yemeğimizden tattırmıştım yarından sonra bende geçeyim bakliyata tşkler yarasın kuzularımıza

Aysecim ben ilikli kemigi once yarim saat suda beklettip o suyu doktum.
Yeniden su koyup yarim saat hasladim suzdum.
Yeni suyla bir saat kaynattim iliklerini sisle cikardim,blendir yaptim ve plastik bardaklara koyup,agzini kapatip buzluga attim.

çok güzel ellerinize sağlık, bnde ilk suyunu döküp yapıyorum buzdolabı poşeti yada bardaklara yapıyorum ğzerine tarih yazıp saklıyorum ki. ilk yaptıklarımı tüketeyim zaman çok geçmesin diye.

Etim hazır bgnden yarın yapacağın hemen😄

merhabalar
ben arada girip sizin tariflerinize ve güzel kuzucuklarınızın resimlerine bakıyorum. benim oğluşumda seneye bu zamanlar böyle mi olacak diye
sağlıcakla kalın...
teşekkürler. Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu.👪

Parmecim ellerine sağlık ne kadar çeşitli şeyler deniosun inci çok şanslı valla ben evdeysem eğer meyve dışında ek gıda almadığı bile oluo bazen oğlumun hala adapte olamadım ben bu ek gıda şeysine
Ama seni okudukça gaza geliom
Yalnız ben de bakliyat vermeye hazır hissetmiom oğluşu zira bol gaz durumları devam:26:

Mutluluk nice mutlu senelerin olsun sevdiklerinle beraber çok hoş çıkmışsınız ana kız maşallah

Ayşe tam da denk geldi ig resmini görünce burda da bi sormak istedim
Bi Selim'i hatırlıom yürüteç kullanan bi de çikocuğu gördüm
Kızlar bugün ben de kaynımlardan yürüteci aldım annem bakıo oğluma ve artı durduramıom dedi sürekli kucak istiomuş belki böle biraz rahat ederiz hem de hareket eder dedi hiç istemiodum ama aldım
Oğluş da çok sevdi zaten ayakta durmaya bayılıo

Bi problem de mızmızlık had safhada iki gündür şu büyüme atağı dönemi fln mı bi araştırıcam şimdi

Canım öncelikle doğum günün kutlu olsun.Miniğin ve eşinle birlikte daha nice yaşlara.Analı kızlı süpersiniz.Bukadar zayıf, fit olmak zorundamısınız.Sizleri gördükçe bazen kendime sinir oluyorum.Şu gırtlağımı tutup kilo veremiyorum diye.Gerçi 5,5 kilo verdim ama bu kadar kilolu olunca verilen kilo belli olmuyor.Birde 2 gündür sürekli yemek yemek istiyorum.Ben sıkılınca hep yemek isterim.Neyse diyete devam.

Canım bu tarifi yarından sonra deneyeceğim.Eminim çok güzel olacak.

Canım bilgi için teşekkürler.

Ayşe kemik suyunda da ilk su dökülmeliymis

Ben tv de izlemiştim.Onkoloji uzmanı anlattı.İlk kemik suyu ocağa konur.Kaynamaya başlayınca dökülür ve yeniden su koyulur.Oda kaynamaya balşalyınca altı kısılır ve 6-7 saat kaynatılır.Suyu biterse yeniden su koyulur.Böyle kaynatırsak kemikteki ilik herşey iyice eriyip vitamini suya geçermiş.Ben elaya az kemik kaynattığım için 3 saat kısık ateşte kaynatıyorum.Sonra sularını buz kalıplarına koyuyorun.Etlerinide küçük küçük yapıp onlarıda buz kalıplarına koyup dondurucuya atıyorum.Yemek zamanı kalıp kalıp alıp kullanıyorum.

Canım bende bunu yapıyorum.İçinede biraz ya irmik ya koyuyorum.

Canım Allah çalışan tüm annelere sabır, güç, kuvvet versin.Ben 2 saat kızımda ayrılsam burnumda tütüyor.Çalışsam nasıl bırakırdım diye düşünüyorum.Ama Allah sabrını verir tabiki.Ben kızımı babaannede bırakmayı hiç istemem.Çünkü yemek yemezse zorluyor.Yesede biraz daha biraz daha diye diye zorluyor.Beni deli ediyor.Kardeşim çocuk istemiyor işte neden zorluyorsun.bırak acıktığı zaman yer.Olmadı başka bir şey yediririz.

Bugün kızıma çorba yaptım.Ama sarımsağını biraz kaçırmışım galiba kızımın ağzı sarımsak kokuyor :26:
Tarifimiz
Tavuğu haşladım.Etlerini ayırdım.Tencereye biraz tavuk suyu biraz normal su koydum.(Sırf tavuk suyu koymadım ağır olmasın diye).İçine patates, havuç,1 diş sarımsak,biraz soğan koydum.Haşlanmaya yakın irmik ve brokoli koydum.5 dak.daha kaynattım.Altını kapattım.Biraz dereotu koysum.Blendırdan geçirdim.Sonra küçük küçük ayırdığım tavuk etlerini koydum.Zeytinyağı koymadım.Zaten tavuk suyunun yağı vardı.Afiyetle yedi.

Mutluluk ne guzelsiniz ana kiz harika gorunuyorsunuz..
Kızlar ben de bi tarif paylasaym basit ama sevdi oğlum
Pirasayi cok ince dograyip zeytin yağda kavurdum pisince içine yumurta sarisi kirdim pirasali omlet oldu..bizimki yoğurt sevmediğinden yoğurtla karistirip verdim siz ayri verebilirsiniz kavurma aşamasında ispanak da eklenebilir..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cemile ve diger kizlar tavuğu marketten mi aliyosunuz koy tavuğu falan mi...ben çok vermedim tavuk kendimiz yiyoruz da hani 45 günde buyutuyorlar diyorlar ya aklima takiliyor.yanlis mi yapiyorum çok mu abartiyorum ki..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende uzun suredir yurutec kullaniyorum cok memnunum.
Olmasa ne yapardim bilmiyorum.

Canım marketten aldım.Köy tavuğu alabileceğim bir yer yok.

Kuru yolum tavuklar var ben ondan alıyorum ama tabi nekadar sağlıklıdır bilemiyorum :44:

nice mutlu yıllara canım ana kız süper görünüyosunuz bu arada sen de çok formundasın valla :))

güzel tarifmiş teşekkürler parmiş

süper süper süpeerr! bayıldım hepinize kızlar ne güzel yaptınız valla çok kıskandımm :)) kuzucuklarımı da yerim ben tatlı şeyler sizi

kıyamam sana ben ya sen böyle yazdıkça çok üzülüyorum günebakanım içini ferah tutmaya çalış lütfen canımcım

Bütün bebişler çook tatlıı kocaman maşallah hepsine,ardayada
Yaaa ben çok özendiiim İstanbul grubuu bizde buluşalııım

ben de gelirim ben dee hem de ta tekirdağlardan

merhabalar
sağlıcakla kalın...

size de kocaman maşallah o zaman canım.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

bu da çok güzel bi tarif denemeliyim bi ara canım teşekkürler

bu arada teşekkür ediyoruz oğlumla size teyzeleri bu da öpücüğünüz 54:

Maşallah size canım anneli kızlı çok güzelsiniz Ayrıca çok formdasın! Bizim haftaya nişan var hala elbise bakmadım çünkü kendime bu halde kıyafet yakıştıramıyorum Nice mutlu yaşların olsun güzel kızınla

Hahahaha şarkı güzelmiş canım :))

Hemen notlarıma ekledim bunları teşekkürler parmişkom

Çok şükür dünü atlattık canım bugün akşam annem gelicek Bu arada ben pirinçli kabak dolmasının kabız yapacağını düşünmüyorum kabak zaten bağırsakları hızlandırıyo dengeler birbirini.

merhabalar
sağlıcakla kalın...

İnşallah sen de sağlıkla yavrunu kucağına alırsın seneye tarifleri uygularsın :) Zaman nasıl geçmiş anlamayacaksın bile... Hamileliğin tadını çıkar canım.

Yemek konusunda özellikle söyledim zaten ağzını açmıyorsa ısrar etme diye. Kayınvalidem o konuda çok saygılıdır asla istemediğim bir şeyi yapmaz.

Afiyet olsun miniklere kızlar aldım sizin tarifleri de. Bu bebek yemekleri konusunda giderek uzmanlaşıyoruz. İlk zamanlar ne yediricem derdi çoktu. Şimdi yedirebileceğimiz çeşitler çoğaldıkça tarif yelpazesi genişliyor :)

Sağol tatlım içimi rahatlatmaya çalışıyorum

Günaydın kızlar Ben sanırım doğum günü temamıza karar verdim. Asu kuşuma kuş temalı doğum günü yapıcam

Günaydın kızlar dün eşimin hastanesindeki ağaç dikme etkinliğine katıldık bu yüzden gelemedim. İdoşumun bir ağacı var artık :)))

Özledim sizleri cancişlerim ve yazma sayfasına gelirken o da ne süper resimler gördüm orda sabah sabah :129::129: Şimdi onları şöyle bi yakından inceliyim. Bu arada yemeğimi filan pişirdim, İdoşun çorbasını da yaptım. Ezogelin ve tarhana harici yemediği için ben de içine değişik şeyler katarak yapıyorum :)) Bugün et suyu ve kuşbaşı et, mercimek, pirinç, yer elması, havuç, nane, kimyon ve zeytinyağından oluşan bir çorba yaptım umarım içer

Allahım Allahım yaaa ben size ne diyim sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Çikom ve İncimin akıl almaz benzerliği, İzmirin en havalı annelerinin ve bebişlerinin buluşması (çok kıskandım çooook ) Arduşumun yüzünden okunan mutluluğu, Mutlulukun (doğum günün kutlu olsun tatlım) düşman çatlatır nitelikteki fiziği çok ama çooook güzelsiniz canlarım yaaa Her birinize ve güzeller güzeli bebeklerimize bir kez daha hayran oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…