2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Kuru yolum tavuklar var ben ondan alıyorum ama tabi nekadar sağlıklıdır bilemiyorum :44:

Canım marketten aldım.Köy tavuğu alabileceğim bir yer yok.

Evet kizlar koy tavuğu bulmak da sikinti bulsak da kaç kere bulabileceğiz..bu konu kafami karistiriyor yani...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Afiyet olsun bebislerinize benim de kiymetli bir defterim oldu sayenizde bebis yemekleri konusunda...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Vaay çok güzel olmuş canım İda' nın demek ağacı var Ne ağacı diktiniz canım merak ettim. Hafta sonu iyi enerji depolamışsın anlaşılan sabahtan halletmişsin işlerini hamarat hatun :) İnşallah İdoş çorbasını severek içer

Teşekkür ederiz tatlımmm topiğimizde bütün anne ve bebekler çok güzel Pazar günü canlı canlı görüp anladım ki herkesin kalbinin güzelliği yüzüne yansımış

Oradaki orman mühendisinin verdiği bilgiye göre çam fıstığı ağacı dikmişiz canım

Michelin bebeklerini yeni görüyorum Boğum boğumlar hakkaten ne kadar da benziyorlar ikisi de ısırmalık

İltifatlarının icin teşekkürler kızlar aslında inci yemek konusunda bana zorluk çıkarmadigi icin ben sansliyim .

Arasta ve Gunebakan inci tanesi ve çıko icin guzel sözleriniz icin teşekkürler

Gunebakan kuş harika asu kuşa cok yakisacak . Neler çıkacak ortaya merakla bekliyorum

Kızlar benim bir sorunum var aslinda sorun mü bilmiyorum ama ılerde problem yaratabilir diye düşünüyorum bana akıl fikir verin .

İnci ayakta dikilerek kaka yapiyor . Sonucta kaka ayakta yapilan bir eylem degil tuvalet aliskanligi kazanirken sorun yasarmiyiz acaba . kakası geldiginde bunu Belli ediyor yüzünü geriyor asla oturmayı yatmayi kucakta durmayı kabul etmiyor ayakta durmak istediğini anlatıyor elini tutup dikilir dikilmez kakayi yapıyor . Ne yapmak gerek bilemedim

Sana ve oykuye bayildimm harika gorunuyorsunuz.
Cok guzel zayiflamissin.

Parmis yeni tarif icin tesekkurler.
Ben suan icin herseyi yediremiyorum cunki hala gazli korkuyorum bu yuzden.

Mutluluk,

Dogum gunün kutlu olsun Canim sende öykü de cok sık ve cok guzelsiniz . Spor ise yaramış cok fit görünüyorsun tebrikler

İkiniz de pek güzelsiniz. Doğum günün kutlu olsun. Ailenle çooook mutlu olun.

Güzel bir tarif daha.Hemen tarif dosyasına ekliyorum.Birkaç tarifi kaçırınca artık akıllandım Ellerine sağlık

kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum hem doğum günüm kutladığınız için hem de güzel sözleriniz için
hayatımda geçirdiğim en güzel doğum günüydü eşimde aynı şekilde keyif almış bunun sebebi tabi ki minik yavrumuz Öykü
onlardan önce hayatımızda ne kadar büyük bir eksiklik varmış dimi kızlar ? Allah yokluklarını göstermesin...
Gelelim şu fitlik olayına :) bu ay bitti spor ve 3 ay sonunda incelme 33 cm.. Allah bereket versin dedim emzirme döneminde olduğum için sürekli rejim yapamadım 1 hafta sıksam ertesi hafta bıraktım mecburen çünkü sütüm fena azalıyor yemezsem.. hala doğum öncesi kiloma dönemedim ama şuan için bu bile mucize bizim için çünkü doğum yapmak bir bayanın vücudunu fena halde etkiliyor. Allah yavrularımıza sağlık sıhhat versin de kilolar verilir alimallah!
bu arada bebekler için verdiğiniz tarifler harika kızlar sizlerden alıyorum tarifleri kolaylık oluyor gerçekten..
biz hala çorba yemiyoruz hep tatlı şeyler istiyoruz ne yapıcam da alıştırıcam sebzelere, çorbalara bilmiyorum
arastacım idanın ağacı hayırlı olsun 
günebakan canım kuş fikri çok hoş asu’ya da tam yakışır yanii
parmecim bence zamanı geldiğinde düzelir o zamana akılları iyice erecek sonuçta

İçimi rahat tutayım o zaman. Ne sevimli oluyordur emeklerken.Babası bizimkini kurmalı oyuncaklara benzetiyor.Aferin Selimtoş'a

İlk fırsatta bunu da deneyeceğim.Bugün yeşil mercimeğimizi pişirdik. Ellerine sağlık. Çok faydalı bir çorba olmuş yine.Buradan bakıp değişik çorbalar yapıyorum.Hepinize teşekkür ederim. Kaka konusunun ileride sıkıntı olacağını pek sanmıyorum.Yeğenim de köşeye çekilip sessizleşerek yapardı.Her bebek kendine özeldir ya, İnci de onu tercih etmiş.Bizimkinin de yaparken suratı değişiyor ve gözleri doluyor.Çok mu duygusalım bilmiyorum;ama gözlerinin dolduğunu görünce bazen benim de gözlerim doluyor.

hayır canım eşim çekindi açıkçası çünkü bize önerdiği alerji kremi alerji yaptı...bir eczacıyla mı görüşsem diye düşünmekteyim...

Aysecim ben ilikli kemigi once yarim saat suda beklettip o suyu doktum.
Yeniden su koyup yarim saat hasladim suzdum.
Yeni suyla bir saat kaynattim iliklerini sisle cikardim,blendir yaptim ve plastik bardaklara koyup,agzini kapatip buzluga attim.

teşekkürler kızlar cevaplarınız için....kurabiye senin alıntın gitmiş sana da teşşekür ettim...kaynattım şimdi soğumasını bekliyorum buzluğa koymak için...

Canımm sen de çok güzeldi dünn. Tontiklik sizde genetik sanırım çikoda öyle :) Ama yakışıyor size tontik olmak.
saol canım benim :) ne kadar zayıflarsak zayıflayalım o yanaklar kalıcı bizde

merhabalar
ben arada girip sizin tariflerinize ve güzel kuzucuklarınızın resimlerine bakıyorum. benim oğluşumda seneye bu zamanlar böyle mi olacak diye
ama mutlaka maşallah diyorum
sağlıcakla kalın...
canım inş. sağ salim alırsın kucağına ...kızların da dediği gibi tadını çıkar hamileliğin ve bol bol uyu bana hep öyle derlerdi :)

canım ben çok uzun süreli kullanmıyorum ama... günde en fazla yarım saat duruyordur üstünde...

Günaydın kızlar Ben sanırım doğum günü temamıza karar verdim. Asu kuşuma kuş temalı doğum günü yapıcam
hahaha tam bulmuşsun valla konsepti Asu kuşcuk :) üstelik farklı da olacak kimseden duymamıştım kuş konsepti :)

vatana millete hayırlı uğurlu olsun İdoşumun ağacı :) dün ben de yer elması aldım çikoya yedirmek için şimdi tarif araştıracağım ....afiyet olsun İdoşuma da umarım yemiştir...

canım ya ilerde sorun olacağını düşünmüyorum...çiko da ya yürütecindeyken yapıyor ya da mama sandalyesinde...eşim diyor bu mama sandalyesinin işlevini yanlış anladı diye :)

Günaydın kızlar Ben sanırım doğum günü temamıza karar verdim. Asu kuşuma kuş temalı doğum günü yapıcam

kuş Asu ya kuş konseptli doğum günü nasıll da yakışır süper seçim canım :128:

harika bir iş yapmışsınız dünüş ağacınızın ömrü uzun olsun..büyüsün de gölgesinde oyunlar oynasın İdoşum

çorba tarifi de süpermiş inşallaahh yer kuzucuğumm

canım huyları çok çabuk değişiyor. bu da geçicidir merak etme sıkıntı olmaz ilerde unutur bence

Bıldırcın yumurtası

Bıldırcın yumurtası besin değeri açısından çok zengindir bununla birlikte proteini de çok yüksektir. Fazla protein alımı böbrekleri yorabilir. 2 yaşına kadar bebek beslenmesinde kullanımı önerilmemektedir.

Çilek

Çilek en alerjen meyvelerden biridir. Bu sebeple bebeğinizde 1 yaşından önce alerjik etkiye neden olabilir.

Kepekli ekmek

Kepek demir emilimini engellediğinden 1 yaşından önce verilmesi önerilmemektedir.

Bakla, patlıcan gibi sebzeler

Patlıcan nikotin içerdiğinden dolayı bebek beslenmesine uygun değildir. 2 yaşına kadar bakla ve patlıcan verilmemesi önerilir.

Bal

Bal, alerji yapabileceği için 1 yaşından önce kullanılması önerilmemektedir. Ancak bal zengin bir besin kaynağıdır. Mamalarda kullanılan bal, sterilizasyon işlemiyle bebeğiniz için uygun hale getirilir.

kepek ekmeğinin yasak olduğunu bilmiyordum ben ... çilek konusunda da doktorumuz ailede alerjisi olan yoksa verebilirsin demişti.

Ahaha evet fıstık yemeye bekleriz Bu arada kuş konsepti süper fikir canım:128::128:

Teşekkürler canlarım sizin de onayını aldıysam tamamdır bu iş

Canım sorun olacağını sanmıyorum daha çoook değişecek bu alışkanlıklar.

Tebrik ediyorum seni gerçekten canım çok iyi forma girmişsin doğumdan sonraki halini bilmiyorum tabi de bu gördüğüm manzara çok çok güzel :) Azminize hayranım ya ben bir türlü zayıflayacağım diyip bir adım atamıyorum. İçimde öyle bir ateş yok Biz ayseyle tostik tostik takılalım :))
Kuş fikrini beğenmene sevindim canım

ben çok beğendim kızlar bu yazıyı.. sizinle de paylaşmak istedim

BEN ÇOCUĞUNUZ...

BEN ÇOCUĞUNUZ...
Beni tanıyorsunuz değil mi? Ben sizin çocuğunuzum. Hani şu ufacık olan. Ben doğmadan daha, çocukluk oyunlarınızda, ilk gençlik umutlarınızda düşündüğünüz ben . Ben sizin çocuğunuzum. Evlenirken beni yapmak için ikinizde hayaller kurmuştunuz. Ben, hani 9 ay boyunca dokunduğunuz , okşadığınız, sağlıklı olayım diye dualar ettiğiniz. Hangi müziğin anne karnında gelişimi etkilediğini araştırdığınız, yemelerinize içmelerinize dikkat ettiğiniz, sırf bana zarar vermemek için o tutkuyla bağlandığınız sigaranızdan, içkinizden vazgeçtiğiniz kişiyim Ben. Hani cinsiyetimi öğrenir öğrenmez bana uygun renk renk elbiseler aldığınız, isim bulmak için en uzun mesaiyi geçirdiğiniz, bu yüzden dedelerden, nenelerden hatta arkadaşlarınızdan gelen baskıya boyun eğmemek için çaba sarf ettiğiniz Ben.

Daha Ben doğmadan kulağıma çalınan nağmelerinizdeki kaygıları , umutları, beklentileri, öfkeleri hatırlıyorum. Ben daha doğmadan beni doktor yaptınız, en iyi topçu oldum, en iyi popçu oldum, dergahınızın en iyi şahsiyeti oldum, hatta doğmadan everdiniz beni, çocuklarım oldu. Ben daha doğmadan babam evden uzaklaştı kimi zaman, cinsiyetime göre hayal kırıklıkları yaşadınız kimi vakit, çevreden gelen saldırılara göğüs gerdiniz.

Ben daha doğmadan gideceğim okul belliydi, aynı zamanda arkadaşlarımı bile nerdeyse seçtiniz.

Hayalleriniz biliyorum bana dair, Ben en güçlü, Ben en akıllı, Ben en güzel/yakışıklı, Ben en sizi temsil eden, Ben en terbiyeli, Ben en saygılı, ben hakkını en iyi savunan… Ben en iyi en iyiydim sizin beklentilerinizde. Kısacası Ben daha Ben olmada, sizin iç dünyanızda en iyi “temsili siz” olmuştum.

Kabul edin daha ilk doğduğumda eciş bücüşlüğümle önce anne inanamadın beni doğurduğuna , baba şaşırdın, sana neremin benzediğini araştırdın içinden, anne sen de. Sonra yavaş yavaş beni sahiplenmeye ve beslemeye başladınız.

İlk emzirme denemeleriniz bir felaketti. Ne kadar kaygılıydınız, memeye yapışan damağım ve içinden çekilen bir şeyi hissettin anne, ve ardından uykusuz zamanlarda geceler gecelerce büyüttünüz beni.

Bütün büyütmelerinizde hep birini büyüttünüz, hep birine kızdınız hep birini yetiştirdiniz ama bu tamamen Ben değildim. Bana benzemiyordu bir kere, Ben olduğum kadardım topu top. Siz yaramaz birinden söz ediyordunuz örneğin. Oysa Ben kendi hayat alanımı genişletmeye ve hayatın sınırlarını öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü tüm sorularıma tam cevap verdiğinizi pek hatırlamıyorum, genelde “ evet”, hayır” arasında benim gelişmeme çok katkı vermeyen cevaplarınız vardı. Ya da tam dinlemeden evet ya da hayır deyip geçiştiriyordunuz. Ben, örneğin bir arkadaşıma sizin istemediğiniz bir eşyamı vermişsem “hayır deyip” kızdınız ya da vurdunuz kimi zaman Oysa ben sizin nedenleriniz ve insanlara karşı ilişki şeklinizi bilmiyordum, siz de yeterince anlatmadınız. Anlattığınız kelime ve kelime bağları çoğu zaman çok anlamadığım tarzdaydı ya da fazla basitleştirip benim için sıkıcı yaptınız dinleyemedim.

Sonrada Ben yaramaz oldum dilinizde ve kendimi yaramaz olarak tanıdım. Ardından sevdim bu oyunu ya da bu oyunlarla ilişki kurdum sizinle. Yemekte sorun yaptım, uykuda sorun yaptım, çünkü buysa rolüm en iyisini oynamalıydım.

Beni çok sevdiğinizi söylediniz kimi zaman ama kimi zaman izin verip kimi zaman her nedense izin vermediğiniz şeyler yaptığımda bana küsmekle, bırakıp gitmekle, beni sevmemekle tehdit ettiniz. Ben de güvenemedim varlığınıza sizi kaybetmemek için bir oyunun içinde buldum kendimi. Bir düşünün iki elimden tutuyorsunuz uçurumun başında ve “şunu yaparsan bırakırım” diyorsunuz.

Sahi bırakır mısınız? Bırakmazsanız niye bana ne istediğinizi daha başka yollardan söylemiyorsunuz. Emin olun siz bana doğrudan ve açıklayarak söylerseniz ben gereğini yaparım. Benim kendimi ifade etmem ,kendimi tanımam için bana izin verin. Ben olan beni çok seveceksiniz. Yoksa sevgili anne ve babam, bütün varlığım sizinle süren kabul ve ret üzerine kurulmuş organize bir oyunda bulursunuz beni. Hep bulduğunuz gibi. Ben Ben olamam, siz hep bu sorunla uğraşırsınız. Benim Ben olmam için izin verin mutlak olacağım. Sadece yol çizin ve sevginizden ,güveninizden mahrum bırakmayın beni.

Yaa kızlar bazı yazıları okuyamıom bazı harfler abuk subuk sembollerle çıkıo iphone uygulamasında mı sorun var silip tekrar mı kursam sizde de öle oluo mu
Funda o yazıyı okuyamadım mesela merak ettim
Günbakan kuş konseptini çok sevdim ayy çok cici olacaklar yaaaa merak ediom şimdiden
Ayşe saol bilgiler için kepeği ben de duymamıştım aklımda olsun
Bıldırcın yumurtası için de notlarımda haftada bi kere 3 dk haşlayıp verin yazıo benim
Arasta dikili ağacı da mı oldu idoşumuzunn☺️
Parme ben sorun olacağını sanmıom bizimki de ayakta daha rahat yapıo kolay ıkınıo öle normaldir yani heralde
Otururken pırt yapıcağı zaman da yana doğru eğilio ay çok Şebekler yaaaaa😘
Özledim bak Yoldayım şimdi gidiom eve kuduruk sıpamı bi koklıyımm💕

Keşke deneme boyları olsa da denesek.Belki vardır.Bir araştırmak lazım. Alerjen gıdalar arasında kiviyi de söyledi bizim dr. Çilek,ceviz ve kiviyi, hatta tereyağını 9. aydan sonra kullanacağız.Ayrıca tarçının da alerjen old., kendi çocuğunun çok sıkıntı çektiğini söylemişti. İnşallah geçecek bu günlerimiz de. Hem Allah'a şükür, dermansız dert değil. Çikoya mucccuk. Yine dobüşten.

Funda yapma bunu bana! Böyle duygusal bir yazı paylaşılır mı? Of offf. İnşallah biz onları layıkıyla yetiştiririz.
Mutluluk çorbaları bizim cadı da yemiyordu.Ben de arada çok az salça koyuyorum. Gazlayabildiklerimi de salçasız veriyorum; ama anlayınca vay halime.Sanki kötü bir şey yapmışım gibi ağlamaya başlıyor. Bizim dr. az tuzlu ve salçalı verebileceğimi söylemişti.
Cemileyd bak ne güzel kilo vermişsin.Ben de bir ara almışım.Hiiiç haberim yok.Demek o ara tıkınmakla meşguldüm Sonra kolları sıvayıp işe koyuldum.Gereksiz yere yediğim abur cuburları azalttım.Çok çok az yiyorum. Neredeyse her gün kızımla yürüyüş yapıyorum.Ekmeği bir öğünde iki dilim yerken teke düşürdüm ve bol kalsiyum (çoğunlukla süt) alıyorum.Böylece iki haftada 2-2.5 kg verdim.Eşimin arkadaşına diyetisyen kefir içmesini önermiş.Ablam da çevresinde çoğu kişinin bununla zayıfladığını söyledi.Hem tok tuttuğu hem de bağırsakları çalıştırdığı için zayıflamaya yardımcı oluyormuş.Ben en az 5 kg daha vermek istiyorum.Hamilelik öncesinden yarım kg daha zayıfım.2 yıl önce 49-50 kgydım. Tiroit sorunuyla birlikte 58-59'a çıktım, hemen hamile kalınca şu anki durum:59. Vücudu toplamak için mutlaka spor şart.Yürüyüş yapıyorum; ama karın bölgesi için özel bir şeyler yapmam lazım.Çok iyi kilo vermişsin.Arada sonuçları yazarsan gaza gelme konusunda bana da yardımcı olmuş olursun

Kızlar selamlar alıntı yapamadım ama
Mutluluk maşallah ne kadar güzelsiniz spor işe yaramış bende başlıycam artık evin altında spor salonumuz var en azında bantta yürürüm eloşta bana bakar diye umut edıyorum

Güne bakan kuş teması gerçekten çok uygun olur kuş ağızlımıza

Arasta ağacınızda idoşumla beraber büyüsün serpilsin ne iyi yapmışsınız

Funda ağlaya ağlaya okudum yazıyı annelik beni pek sulugöz yaptı canım

Parmişim bence ayakta yapmasında sıkıntı yok otururken bez sıkıştırıyodur rahat yapamıyodur artık kakalarda sıvı değil ya ondandır takma kafanı sen

Bende çorbamı ocağa koydum yeşil mercimek çorbası yapıyorum kızlar iki kere haşlayıp kara suyunu döktüm içine arpa şehriye yazdan yapılmış domates sosu kavrulmuş kıyma ve arpacık soğan koydum sizede fikir olsun

Bizi dün gece yine saatlerce uyumadık maalesef üst katımda oturan çocuk gece 2 de bağırıp bağırıp koşuyor hergün korkum benimkide yürümeye başlayınca onun gibi olucak uffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…