Ya kızlar bu buluşma konusunu ciddi ciddi ayarlayalım yaaa.. Ben Beylikdüzündeyim ama eğer bizde İzmirdeki arkadaşlar gibi pazar gününe ayarlarsak Fatihede gelebilirim mesela.. Hadi konuşalım ayarlayalım :)
Kızlar benim bir sorunum var aslinda sorun mü bilmiyorum ama ılerde problem yaratabilir diye düşünüyorum bana akıl fikir verin .
İnci ayakta dikilerek kaka yapiyor . Sonucta kaka ayakta yapilan bir eylem degil tuvalet aliskanligi kazanirken sorun yasarmiyiz acaba . kakası geldiginde bunu Belli ediyor yüzünü geriyor asla oturmayı yatmayi kucakta durmayı kabul etmiyor ayakta durmak istediğini anlatıyor elini tutup dikilir dikilmez kakayi yapıyor . Ne yapmak gerek bilemedim
çok güzel bilgiler tşkler çikonun annesiBıldırcın yumurtası
Bıldırcın yumurtası besin değeri açısından çok zengindir bununla birlikte proteini de çok yüksektir. Fazla protein alımı böbrekleri yorabilir. 2 yaşına kadar bebek beslenmesinde kullanımı önerilmemektedir.
Çilek
Çilek en alerjen meyvelerden biridir. Bu sebeple bebeğinizde 1 yaşından önce alerjik etkiye neden olabilir.
Kepekli ekmek
Kepek demir emilimini engellediğinden 1 yaşından önce verilmesi önerilmemektedir.
Bakla, patlıcan gibi sebzeler
Patlıcan nikotin içerdiğinden dolayı bebek beslenmesine uygun değildir. 2 yaşına kadar bakla ve patlıcan verilmemesi önerilir.
Bal
Bal, alerji yapabileceği için 1 yaşından önce kullanılması önerilmemektedir. Ancak bal zengin bir besin kaynağıdır. Mamalarda kullanılan bal, sterilizasyon işlemiyle bebeğiniz için uygun hale getirilir.
kepek ekmeğinin yasak olduğunu bilmiyordum ben ... çilek konusunda da doktorumuz ailede alerjisi olan yoksa verebilirsin demişti.
Duygusala bağladım gece gece. Allah kimseyi yavrusundan ayırmasınben çok beğendim kızlar bu yazıyı.. sizinle de paylaşmak istedim
BEN ÇOCUĞUNUZ...
BEN ÇOCUĞUNUZ...
Beni tanıyorsunuz değil mi? Ben sizin çocuğunuzum. Hani şu ufacık olan. Ben doğmadan daha, çocukluk oyunlarınızda, ilk gençlik umutlarınızda düşündüğünüz ben . Ben sizin çocuğunuzum. Evlenirken beni yapmak için ikinizde hayaller kurmuştunuz. Ben, hani 9 ay boyunca dokunduğunuz , okşadığınız, sağlıklı olayım diye dualar ettiğiniz. Hangi müziğin anne karnında gelişimi etkilediğini araştırdığınız, yemelerinize içmelerinize dikkat ettiğiniz, sırf bana zarar vermemek için o tutkuyla bağlandığınız sigaranızdan, içkinizden vazgeçtiğiniz kişiyim Ben. Hani cinsiyetimi öğrenir öğrenmez bana uygun renk renk elbiseler aldığınız, isim bulmak için en uzun mesaiyi geçirdiğiniz, bu yüzden dedelerden, nenelerden hatta arkadaşlarınızdan gelen baskıya boyun eğmemek için çaba sarf ettiğiniz Ben.
Daha Ben doğmadan kulağıma çalınan nağmelerinizdeki kaygıları , umutları, beklentileri, öfkeleri hatırlıyorum. Ben daha doğmadan beni doktor yaptınız, en iyi topçu oldum, en iyi popçu oldum, dergahınızın en iyi şahsiyeti oldum, hatta doğmadan everdiniz beni, çocuklarım oldu. Ben daha doğmadan babam evden uzaklaştı kimi zaman, cinsiyetime göre hayal kırıklıkları yaşadınız kimi vakit, çevreden gelen saldırılara göğüs gerdiniz.
Ben daha doğmadan gideceğim okul belliydi, aynı zamanda arkadaşlarımı bile nerdeyse seçtiniz.
Hayalleriniz biliyorum bana dair, Ben en güçlü, Ben en akıllı, Ben en güzel/yakışıklı, Ben en sizi temsil eden, Ben en terbiyeli, Ben en saygılı, ben hakkını en iyi savunan Ben en iyi en iyiydim sizin beklentilerinizde. Kısacası Ben daha Ben olmada, sizin iç dünyanızda en iyi temsili siz olmuştum.
Kabul edin daha ilk doğduğumda eciş bücüşlüğümle önce anne inanamadın beni doğurduğuna , baba şaşırdın, sana neremin benzediğini araştırdın içinden, anne sen de. Sonra yavaş yavaş beni sahiplenmeye ve beslemeye başladınız.
İlk emzirme denemeleriniz bir felaketti. Ne kadar kaygılıydınız, memeye yapışan damağım ve içinden çekilen bir şeyi hissettin anne, ve ardından uykusuz zamanlarda geceler gecelerce büyüttünüz beni.
Bütün büyütmelerinizde hep birini büyüttünüz, hep birine kızdınız hep birini yetiştirdiniz ama bu tamamen Ben değildim. Bana benzemiyordu bir kere, Ben olduğum kadardım topu top. Siz yaramaz birinden söz ediyordunuz örneğin. Oysa Ben kendi hayat alanımı genişletmeye ve hayatın sınırlarını öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü tüm sorularıma tam cevap verdiğinizi pek hatırlamıyorum, genelde evet, hayır arasında benim gelişmeme çok katkı vermeyen cevaplarınız vardı. Ya da tam dinlemeden evet ya da hayır deyip geçiştiriyordunuz. Ben, örneğin bir arkadaşıma sizin istemediğiniz bir eşyamı vermişsem hayır deyip kızdınız ya da vurdunuz kimi zaman Oysa ben sizin nedenleriniz ve insanlara karşı ilişki şeklinizi bilmiyordum, siz de yeterince anlatmadınız. Anlattığınız kelime ve kelime bağları çoğu zaman çok anlamadığım tarzdaydı ya da fazla basitleştirip benim için sıkıcı yaptınız dinleyemedim.
Sonrada Ben yaramaz oldum dilinizde ve kendimi yaramaz olarak tanıdım. Ardından sevdim bu oyunu ya da bu oyunlarla ilişki kurdum sizinle. Yemekte sorun yaptım, uykuda sorun yaptım, çünkü buysa rolüm en iyisini oynamalıydım.
Beni çok sevdiğinizi söylediniz kimi zaman ama kimi zaman izin verip kimi zaman her nedense izin vermediğiniz şeyler yaptığımda bana küsmekle, bırakıp gitmekle, beni sevmemekle tehdit ettiniz. Ben de güvenemedim varlığınıza sizi kaybetmemek için bir oyunun içinde buldum kendimi. Bir düşünün iki elimden tutuyorsunuz uçurumun başında ve şunu yaparsan bırakırım diyorsunuz.
Sahi bırakır mısınız? Bırakmazsanız niye bana ne istediğinizi daha başka yollardan söylemiyorsunuz. Emin olun siz bana doğrudan ve açıklayarak söylerseniz ben gereğini yaparım. Benim kendimi ifade etmem ,kendimi tanımam için bana izin verin. Ben olan beni çok seveceksiniz. Yoksa sevgili anne ve babam, bütün varlığım sizinle süren kabul ve ret üzerine kurulmuş organize bir oyunda bulursunuz beni. Hep bulduğunuz gibi. Ben Ben olamam, siz hep bu sorunla uğraşırsınız. Benim Ben olmam için izin verin mutlak olacağım. Sadece yol çizin ve sevginizden ,güveninizden mahrum bırakmayın beni.
Parmecim bir fikir buldum buluşmak için bizim buraya gelin tam ortada Fatih de
benim eşim pek istemedi yürüteç birtürlü alamadım çok istediğim halde acaba geç mi kaldık 8.ay doluyor
İzmirin güzelleriiiiii beni benden aldınız yaa benim İzmir e olan aşkımı depreştirdiniz gittim sanacaksınız ama hayır gidemedim daha ama içimde bir uhde olarak kalacak bir gün ölmeden inşallah giderim. çok şanslısınız vallahi sizi vede minik kuzularınızı çok öpüyorum çok şirinsinizz
Arkadaşlar bu arada tarifleri kaçırmamaya çalışıyorum sürekli not alıyorum ama hala denemedim :) birde ben dün kırmızı mercimek sebze ve kıymadan oluşan bşr çorba denedim güzel oldu. dün hepsini yiyemedi tabi kalanı cam kavonoza koyup dolaba koydum bugün yedirdim.bir sakıncası var mıdır siz çorbaları günlük mü yapıyorsunuz :26:
Slm kızlar cok tesekkur ederim destekleiniz icin ama malesef alamadim izin mudurden neymis tayini cikip gitcekmis personel eksikmis gelen mudure ayip olurmus insn kynklrina yolladim dilekçe ama pek bise cikmicak vok sinir oldum cok soylendim ama allaha havale ediyorum adi adam o kadar dil döktüm insanliktan nasibini almamis o insancik mudure...dilekcemede ekledim bu ülkede kadina deger yok anneler okumasin calismasin die bi de şef oldum istifa etmeme ramak biraktilar... neyse ayşecim ikra corbayi baya sevdi kuzum kurtaricim oldu...
Umarım bir gün oda olurSizin gibi güzel insanları tanımaktan çok mutlu olurum
Ayy çok şirinler canım yaa sabah komşu geldi bize bizimkide çoraplarını yine çıkarmış elinde sallıyor ben o haline bayılıyorum arkadaş gördü bebeklerin hepsi aynı benimkid böylö yapardı dedi.ama işte bize göre aynı değil sanki bir tek onlar böyle şeyler yapıyor gibi :) ben onun her haline bayılıyorum ona olan sevgimi sürekli dile getiriyorum elimde değil eşimde sessiz sedasız beni seyrediyor belkide kıskanıyor
Kızçelere doğumgününde giymesi için bu tarz elbise de olabilir kızlar...bence tütü çok sıradanlaştı...Eki Görüntüle 1058185
Çikonun annesi 😍
Slm kızlar cok tesekkur ederim destekleiniz icin ama malesef alamadim izin mudurden neymis tayini cikip gitcekmis personel eksikmis gelen mudure ayip olurmus insn kynklrina yolladim dilekçe ama pek bise cikmicak vok sinir oldum cok soylendim ama allaha havale ediyorum adi adam o kadar dil döktüm insanliktan nasibini almamis o insancik mudure...dilekcemede ekledim bu ülkede kadina deger yok anneler okumasin calismasin die bi de şef oldum istifa etmeme ramak biraktilar... neyse ayşecim ikra corbayi baya sevdi kuzum kurtaricim oldu...
Günaydın canlar herkese günayyyydıııın
Kızçelere doğumgününde giymesi için bu tarz elbise de olabilir kızlar...bence tütü çok sıradanlaştı...Eki Görüntüle 1058185
Çikonun annesi 😍
Haklısın canım sıradanlaştı ben de farklı bişeyler bakınıyorum arada ama bulamadım papatya konseptine uygun bişeyler. Yer gök tütü kaynıyorBulamazsam mecbur tütüye talim
Tabi canım bulamayınca yapcak bişey yok... Ama papatya için sarı kurdeleli beyaz bir elbise diktirebilirsin hem kendine de aynı modelden diktirip ikiniz takım giyinebilirsiniz. Nette görüyorum çok hoşuma gidiyor 😄
Çikonun annesi 😍
Haklısın canım sıradanlaştı ben de farklı bişeyler bakınıyorum arada ama bulamadım papatya konseptine uygun bişeyler. Yer gök tütü kaynıyorBulamazsam mecbur tütüye talim
Canım ağacınız hayırlı uğurlu olsun.Ne güzel şimdiden bir ağacı var.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.
Canım bende ertesi günde veriyorum.Tabi taze yapılmış olması daha iyi ama arttıysa onu dökmüyorum.
Ya kızlar bu buluşma konusunu ciddi ciddi ayarlayalım yaaa.. Ben Beylikdüzündeyim ama eğer bizde İzmirdeki arkadaşlar gibi pazar gününe ayarlarsak Fatihede gelebilirim mesela.. Hadi konuşalım ayarlayalım :)
her çocuk ayrı parmecim bnmkide uyanıncs yapar hemen yada örümcekte değişik yani düzelir
çok güzel bilgiler tşkler çikonun annesi
Duygusala bağladım gece gece. Allah kimseyi yavrusundan ayırmasın
örümcek te çok özgür hissediyolar benim bıdık çok seviyor geç değil bence emekleme yürümeye yeltenme yolsa binsin
bizi beğendiğin için tşkler çok güzel oldu buluşmamız
ben bazen çok kaldıysa buzluğa koyuyorum buzdolabı poşetinde yada akşam yine yediriyorum
inşallah hayırlısı olur cnm istediğin izni alırsın
kızlar çok zor durumdayım akşam toparlayıcı sutyen takmıştım omu yaptı bilmiyorum ama şişti sertleşti göğsüm canım çok yanıyor memeyi boşaltmak lazımmış ama ilker huysuz akşamdan beri emmek istemiyor göğüs pompasıda söyledim bi arkadaşın varmış göndereckmiş.sabah duşta aldım ama nafile şuan patlamak üzereyim.. sinirden acıdan çocuğa bağırdım daha çok ağladı yavrum kendimi çok suçlu hissediyorum
cnm kıyamam sakin ol. maşallah sütün bol keşke sağma makinen olsaydı emmediği zaman saklıyorum ben.
örümcek dediğim yürüteç işte. biz örümcek diyoz😃
👶
kızlar çok zor durumdayım akşam toparlayıcı sutyen takmıştım omu yaptı bilmiyorum ama şişti sertleşti göğsüm canım çok yanıyor memeyi boşaltmak lazımmış ama ilker huysuz akşamdan beri emmek istemiyor göğüs pompasıda söyledim bi arkadaşın varmış göndereckmiş.sabah duşta aldım ama nafile şuan patlamak üzereyim.. sinirden acıdan çocuğa bağırdım daha çok ağladı yavrum kendimi çok suçlu hissediyorum
cnm kıyamam sakin ol. maşallah sütün bol keşke sağma makinen olsaydı emmediği zaman saklıyorum ben.
örümcek dediğim yürüteç işte. biz örümcek diyoz😃
👶
sütüm çok olmuyordu öyle elimle sağmayı denedim ama bir damla bile süt gelmediçok fenaymış valla birde benim göğüsler büyük ondanda olabilir sanırım toparlayıcıda süt kanalını tıkadı heralde oy ooyy annelik zzoorr çok zorr
allah iyiliğini versin kız senin bende netten örümcek yazıyorum yürüteçler çıkıyor ama ben inatla örümceğe benzer bişeyler arıyorum heralde yeni bişey diyorum :)
Buluşalım canım.Bende Beylikdüzündeyim ama ben Fatihe gelemem.Ela Fatihe kadar rahat durmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?