2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Funda,kurabiye sagolun kizlar.
Hic durmuyor kollarim,bacaklarim artik tutmuyor.Zoraki uyutuyorum onda da kurulu saat gibi 30 veya 45 dk.uyaniyor.
Of ne bileyim bazen oyle bunaliyorum ki Allah affetsin niye cocuk yaptim diyorum(
Dunyanin en guzel duygusu,anne,baba,es hepsinden ustun bir sevgi ama cok zor,yanliz olmakta cabasi(

Günaydın kızlar biz iyiyiz Aren böceğim de iyi keyfi yerinde hızla emeklemeye devam ve artık yürüteçteyken masanın üstündekilere ulaşıp devirmeye başladı geçenlerde tepsinin içine dizili 8 kase sütlacı devirdi mutfak battı kendi üstü de tabi Üst dişimizi çıkarıyoruz bu aralar birazcık huysuzlanıyor bazen tahammül etmek zor 10 çocuğu olanlar nasıl bakıyor yahu
Amanın Allah hastalıklardan kazalardan korusun bebişlerimizi :)
Ben mutlaka her gün gezdiriyorum oğlumu uzaklaşmasam bile evin etrafında bir tur atıyoruz yazık bütün gün evin içinde gına geliyor çocuğa ... Bazen de güneş alan balkona yer yatağı atıyorum etrafına bolca minder dolduruyorum oynuyoruz oğlumla ... Hı ev işleri mi kendi kendilerine hallolmalarını bekliyorum öğrenecekler
Amannn hepimiz azıcık kilo aldık boşver Geçenlerde bir kadın bir evin bahçesinden ham kayısı koparıyordu beni görünce hemen yanıma geldi elindekileri uzattı "al ye hamilesin değil mi" diye sevinerek sordu , hayır yeni (!) doğum yaptım dedim elinden bir tane aldım yoluma devam ettim

canım ücret konusu ben öğretmen olduğum için öğretmenlere indirim varmış 3 aylık 220 liraya yazıldım
zayıflama konusunda ise nacizane görüşlerimi bildireyim canım
b-fit mantığı bana da ilk yazılırken acaba yeterli olurmu ki diye tereddüt ile başlamıştım sonuçta aletleri çok zorlayıcı değil ve dediğin gibi koşu bandı bisiklet falan yok.. burası daha çok incelmeye yönelik adı üstünde b-fit
ben b-fite gittiğim süre içinde öyle aman aman kilo vermedim fakat iyi inceldim sıkılaştım 3 ayda 33 cm.. (düğmesi her ne kadar sıksada :) ) doğum günümde giydiğim pantolon 36 beden mesela ama ben şuan 55 kiloyum önceden 51 kilo ile 36 beden pantolona giriyordum arada ki farkı anlatabildim mi canım? kilo olarak eskiden daha kiloluyum ama inceldiğim için kilomu göstermiyorum.. vücutta ki yağları kasa dönüştürüyorlar mantık bu...
birde kesinlikle boğazı tutmak şart ben rejim yapmadan bu kadar sonuç alabildim. emzirmeyi falan azaltınca rejim ile beraber çok iyi sonuçlar alınabilir bence.. birde çok ilgileniyorlar her ay vücut kitleni yağını suyunu kasını her bişeyini ölçüyorlar işte böyle canım istersen bi dene hem evden uzaklaşmak adına haftada 3-4 gün gidersen kafan da rahatlar çok uzun da değil yarım saat ya o yüzden sorun olmuyor

tarifi not eden varsa yada parmecim tekrar ekleyebilirmisib tşkler

TERBİYELİ ENGİNAR ÇORBASI

1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .
Bu çorbayı soruyorsun değil mi kurabiyem?

Bu sabah kahvaltımızda pekmez, peynir ve yumurta sarısı vardı.Yumurta alerji yaptığı için epeydir yedirmiyordum.Sanırım alerji sürüyor. Yumurtayı yağda kızartmak istemezseniz benim yaptığım gibi suda pişirebilir, içine peynir de ekleyebilirsiniz. Bugün ayrıca elmalı yoğurt yedik ve çorba içtik.Çorbamız kabak, pirinç ve tavuktan oluşuyor.İçine soğan da koydum.Meleğim bu çorbayı epey sevdi.Sanırım bebekler bu tarz çorbaları seviyor.Çikocan da kabak-pirinç çorbasını sevmiş.Bugün kızımın eline salatalık verdim.Önce tutmak için nazlandı ama sonra elinden almak istediğimde çığlık attı

Cnm ikra kendini asti valla )
Ayy cnm atakmi ne y bilmiyorum ama bir an önce gecsin ikra sürekli tirmanio kucagima.yorgunluk kelimesi kifayetsiz kalio benim icin.gormedigi an çığlıkları basio

Seni o kadar iyi anliyorumki sirf dinleneyim die hergun dışarı cikioruz ikrayla arabasinda duruo parka gidiyoruz falan sende dene cnm napcan zor valla

cnm evt bu çorba fakat tarifi bulamayınca şöle yaptım ben
zeytinyağda soğan sarımsak havuç soteledim sonra enginar iç kısım sapından ekledim azcık suyla haşladım iyice olmasına yakın pirinç ekledim blendır yapıp yoğurtla yedirdim..
sonra akşam güzelce ayıkladım yaprakları ayrı tohumu ayrı yerde haşladım tel süzgüden geçtim 6-7 pişirimlik püre yaptım buzluğa attım kullanıcam hafta içi..
afiyet olsun sizin mönünüzde salatalıkla yatıp kalkıoz biz bi parmağıyla oyuyo sulandırıyo diğer eliyle tutup emiyo günde 1 bütün salatalık bitiyo küçük küçük tutturuyorum eline çok zevk alıyor el becerisi gelişiyor tekrar tşkler

Merhaba kızlar bende moral düşük dünden beri. İlker Ali nin 2 gündür hafif öksürüğü vardı arada birde hapşırıyordu kontrol amaçlı gittik doktora.önce dinledi bronşite benziyor dedi akciğer filmi ve kan tahlili istedi kanların bazıları film sonucuda hemen çıktı,baktı alerjik bronşit dedi.bir sürü ilaç yazdı bir tanesi kortizondu, ilaçları aldık ama içim rahat etmedi ablamları aradım,ilacın adını söyleyince sakın verme dedi.onların aile doktorları vardı hem çocuk sağlığı hemde alerji uzmanı.aynı gün içinde o doktora götürdük evet teşhis doğru dedi ama diğer doktorun verdiği ilaçlar için,bu çocuğun şuanki halini düşünmüş ama 30 sene sonrasını düşünmemiş dedi.Ve sırtını dinledi tıkalı dedi hemen buhar verdiler rahatlaması için.şimdilik bize ventolin verdi 1 hafta sonra kontrolümüz var.ama asıl kan sonucu pazartesi çıkacak bakalım ona göre bir yol çizecek. bir sürü şey saydı evdeki halılardan başlayarak çoğu eşyayı kaldırıcaz.
akşamda apartmanda ufak bi kaza yaşadık ben bebek arabasını eşimde Aliyi aldı merdivenlerden çıkarken ayağı takıldı ve ali baş aşağı ters takla oldu 1 cm kala eşim toparlandı hemen bacağından tuttu kaldırdı .tabi ben orda koptum başının taşa vurduğunu sandım ben çığlık attım deli gibi ve Alimde korkup ağladı nefesi kesildi bi ara şoku atlatamadım bir süre bizde haberler pek güzel değil kızlar ama sizinle paylaşmak beni rahatlatıyor.şimdi Ali uyuyor bende yatıp dinleneyim Allaha emanet olun canlarım...

Eline sağlık canım.Epey marifetlisin. Salatalığı ben de kendi kendine yemeye alıştırma olması açısından verdim.Daha önce ekmek ve havuç denemiştim; ama onlara ilgi göstermemişti.Birkaç hafta ara verip tekrar denedim. Böyle parmak yiyecekleri artık sık sık denemek lazım.

Geçmiş olsun canım. Çok üzüldüm.İnşallah bu ilaçlardan hemen şifa bulur.Kazayı ucuz atlatmışsınız. Çok şükür bir şey olmamış.Yavrusuna bir şey olacak diye insanın aklı başından gidiyor değil mi?Annelerin sınavı da bu sanırım.

cnm çok geçmiş olsun Allah korumuş yavrucağı. çok dikkat gerekiyor. hastalığı içinde geçmiş olsun geçicidir cnm iyi düşün alerjik kronik durumlar belirli bi yaşa kadar atlatılabiliyor düzelecek kuzu. odanızın nemi çokmu fazla neden ileri gelmiş ki bu derece olması cnm sebep aramıyormu doktorunuz. iyi haberlerini bekliyoruz

sağolasın canım .. tabii baya şok yaşadım güya soğuk kanlıyım diyordum ama yavrun söz konusu olunca

sağol canım ya dedim zaten sadaka vermemiz lazım . inşallah canım inşallah ailede varmı dedi ilk gittiğimiz dr benim abimin eşinde var astım.ama mutlaka bir yerlerde vardır ama bilmiyorsunuzdur dedi.bende yaptırcam alerji testi belki bendede vardır bilmiyorum.odası aksine kuru diyebilirim doğalgaz sobası var salonda.ama doktorun bana ilk sorusu sezeryan mı normal doğum mu oldu sezeryandada steril oluyorya herşey aslında bebeğin mikrop alması lazımmış normal doğum esnasında . sezeryanla doğan bebeklerin %80 de bu hastalık görülüyormuş.köyde doğsaydı bu çocuk böyle olmazdı dedi :) genetikte olabilir tabi.yarın sonuç nolucak bakalım diğer kan sonucu yarın çıkıyor.

Çok geçmiş olsun.. Allah beterinden saklasın, korusun bütün bebeklerimizi

Kızlar ya hani bebişlerein ellerine ekmek,havuç,salatalık vs. veriosunuz ya ben veremiyorum.. Büyük parça koparsa da boğazına takılırsa diye ödüm kopuyo çünkü bi keresinde ekmek takıldı boğazına ve resmen tıkandı o zaman yalnız değildim Allahtan eltim fala vardı düzelttiler yavrumu ama resmen tıkandı kaldı , onu öyle görünce benşmde elim ayağım kesildi çok panik oldum şimdi veremiyorum bişey napmam lazımki böyle devam edersem sonra dahada zorlancaz

Ben havuc veriyrm cnm onu koparamiyo..bikere eylulde oyle tikandi bnde korktum ama hem vitamn aliyo hem dis kasiyo o yuzden veriyrm

Cnm cok gecmis olsun...dusme gbi olaylari yasiyorz ne yazikki ne kdr korktugunu tahmn ediyrm bi kere bnde dusurmustm eylulu beyninden kaynar sular dokulmustu

Canim benim ya çok geçmiş olsun. Yasadigin korkuyu tahmin edebiliyorum. Allah beterinden korusun.

Oh oh ellerine sağlık canım böyle bişey yapsam bana da çok pratik olur akşam eve giderken enginar alayım en iyisi. Kaç enginardan yaptın tatlım sen?

Canım çok geçmiş olsun kazayı anlatırken kafa üstü düştü diyeceksin sandım içim kalktı verilmiş sadakanız varmış. Bronşiti de inşallah geçer kısa zamanda. Kan sonuçlarınızı bekliyoruz canım gelince yaz mutlaka.

Canım korkma sen yanında olduğun sürece. Bakarsın yutamayacağı büyüklükte koparırsa müdahale edersin. Küçük parçaları zaten yutuyorlar artık öğüre öğüre alışacak :)

Günaydın kızlar

Artık eskisi gibi saatlerce pc başında oturamıyorum. İda tutunup kalkıyor, sıralıyor ve ben arkası üstü düşmesin diye her dakika peşindeyim. Bıraktığın yerde bulmak ne büyük rahatlıkmış yaa. Bunun yürümesi var, koşması var ve sanırım büyüdükçe anne olmak zorlaşıyor

Herkese güzel bir hafta diliyorum kızlar. Fırsat buldukça geçmişi okumaya çalışıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…