2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Günaydın heyy millet nerdesiniz? Teşekkürler alishiacım Asu çok daha iyi keyfi yerine geldi zıp zıp zıplamasını özlemişim

Burdayım günebakan. Burdayım;ama ben bende değilim."Oynatmaya az kaldı, doktorum nerde?" şarkısı dilimden düşmez oldu.Bizimkinin problemleri çığ gibi büyüyüp gidiyor.Daha düne dek kucakta öyle ya da böyle uyuyan bebek şimdi canımı okuyor. Sabahtan beri uyutmaya çalışıyorum.Kucakta uyuyor, yatağa koyunca bin bir kıyamet. Beşikte sallıyorum o da fayda etmiyor. Birkaç gündür de çok hırçın. Iııı diye resmen diş sıkıp ellerini yumruk yapacak hale geldi. Bir sinir furyasıdır gidiyor. Dün metroda iki dk bile durmadı.Çıldıracağım artık.

Günaydın kızlar yaramazdan vakit buldukca yaziyorum gunebakan asucuk duzelmis cok şükür.ikraya ne yedirsem bugun die düşünüyorum fikir bekliyorum

Cnm bu bi atak bence ikrada bi hafta boyunca böyleydi bizi kaybetme korkusu yasiyorlar kucaga alınca uyuyo bırakınca aglio.

Ayse ,

Çikomun incileri mı geldi yerim onun dişlerini ben yerim hayırlı olsun

İnci de dörtledi dişleri sanıyorum hepsi Bır arada çıkacak Bır sürü dis kabarmış

Parmecim nasılsın canım seni gördüğüm iyi oldu enginar aldımda bebeklere özel bir tarif yazmıştın sanırım nasıldı canım ya özür onu kaçırmışım

Cnm bu bi atak bence ikrada bi hafta boyunca böyleydi bizi kaybetme korkusu yasiyorlar kucaga alınca uyuyo bırakınca aglio.

Çok haklısın canım.Bizimki 36. haftadaymış ve bu hafta da atak haftası.Bir yerde de yeni beceriler edinirken hırçın olabileceklerini okudum.Biraz daha rahatladım. Bugünlerde bana tutunup ayağa kalkıyor.Bana tutunup kalkmasını bana güvenmesi, benden destek beklemesi olarak yorumluyorum. Bakalım sıralama ne zaman olacak. Teşekkürler. İkra'ya da

canim aynisi iki gündür bizdede var ne yapicagimi sasirdim dun sabah 8 den 4 e kadar uyutamadim yatağa koydugum an uyandi en son bebek arabasiyla turlaya turlaya uyuttum sinir desen bizddde var bu aylarda kisilikleride gelisiyormus bende diyorum bizim oglan sinirli olacak heralde

Parmecim nasılsın canım seni gördüğüm iyi oldu enginar aldımda bebeklere özel bir tarif yazmıştın sanırım nasıldı canım ya özür onu kaçırmışım
bende enginar aldim ama daha once hic yapmadim haslayip pure yapiyim diyordum

1 adet sogani ince ince dograyip zeytinyağında kavurdum. Az yagli olmasini istedigim icin zeytinyagi ustune biraz su koyarak sogani kavurdum .iki dis sarimsak ekledim .Üstüne inci icin ozel hazirlattigimiz yağsiz uc kere çekilmiş kıymadan iki buyuk köfte kadar ekleyip birlikte kavurdum . İki adet Enginar bir patates bir havucu küp küp dograyip tencereye ekledim bir süre kendi halinde ateşte durdu . Ayri bir kapta hazırladığım bir yumurta sarısı bir kac damla limon bir kasık kadar unu anne yoğurdu ve su ile karistirip terbiyesini hazırladım . .Yogurt ve suyu göz kararı koydum . Tencerenin icindeki sebzelerimiz üstüne .yavaş yavaş döktüm . Kaynayana kadar karıştırdım . Pismesine yakın bir iki Tatli kasığı pirinc ekledim . Aslında pirinc koymayacaktım ama aynı anda meyve puresi yapıyordum . Pure icin fazla pirinc yikamisim ziyan olmasın diye koydum ama iyi oldu . sebzeler iyice yumusayincaya kadar birlikte piştiler. Ocağı kapandıktan sonra blenderdan geçirdim . Üstüne ince kıyılmış Dereotu biraz kuru nane karabiber ekledim . İnciye tuzsuz bize tuzlu olarak servis yaptım . Görüntüsü ve tadı ile harika oldu tavsiye ederim .

Kizlar umarm herkes iyidr cimcimeden firsat buldukca yaziyrm....GUNEBAKAN asu kusun iyi olmasina cok sevndm.hamileyken surekli topikteydk..smdi zor zamn buluyrz kostrmaktan opuyrz eylusle hepinizi

Evet kızlar incileriniz geldi bugün gözle de görülür oldu Asu kuşun iyi olmasına sevindim. Çikom da yüz üstüyken de sırt üstüyken de geri geri gidiyor bir emekleme çabası var yaramaZlıklar yakındır bizde de

Çikonun annesi 😍

Canim merhaba uzun zamandir giremiyordum bugun bi bakiyim dedim.tarifin cok guzel ilk firsatta denemeyi dusunuyorum tesekkurler.ama blender kullnma sakin.bebisin yutmayi ogrenemez.biz kati gidaya basladigimida doktorun ilk yasakladigi sey blenderdi.simdi benim kizim biz ne yersek yiyor pilavdan kofteye corbalar hep taneli zaten butun sebze yemekleri falan.bence sen de taneli ver.tabi yine kendin bilirsin ama bana doktor blendera alisirsa 30aylik oluncaya kadar yemek yiyemez hep pure ister demisti bilgin olsun..

Selam kızlar,
Nasyacım geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşir Elacım.
Çikomunda dişleri gelmiş, inci gibi dişleri olsun inşallah.

Bende durumlar çok kötü. Selim hasta hapşırıyor burnu akıyor. İştahsız.
bugün 9 aylık olduk. 9. ay aşımızı olduk geldik. Umarım gece sorun çıkarmaz çünkü aşı yokken bile yeterince sorun çıkarıyor zaten.
Her gece kaç kere uyandığını saymaya çalışıyorum, 9 dan sonrasını hatırlamıyorum. Dün gece azmedip her uyandığında telefonuma not ettim.
Sonuç beni bile şaşırttı. Tam 16 kez uyandı gece

Bitsin artık bu çilee şarkısını kendime armağan edip kaçıyorumm

CAnım teşekkür ederim uyarın icin benim de drum bu konuda sıkı sıkı uyarmıştı o yüzden en bastan beri Puturlu veriyorum ve cogu şeyi yiyebiliyor , ancak bu çorba blender kullanmadan pek icilebilecek Bır çorba degil bu nedenle kullandım .

Zaten aliskin olduğu icin normal yemeye sorun olmuyor yani .

KizlaR sorum balık ile ilgili .

Ben henüz vermeye başlamadım aslında 15 gun once başlamalıydım

Hangi balıkları veriyorsunuz ve nasil yapıyorsunuz ? Gurme bebekte sebzeli Bır tarif var güzele benziyor baska fikirlere de açığım

KizlaR ,

Ben bu arada beyaz pirinc yerine esmer pirinc kullanmaya karar verdim bağışıklığı arttırıyormuş . Bır de çorbaların icine nohut fasulye haslayip koymamiZ gerekiyor ya alternatif olarak buğday Mısır da haslayip koyabiliriz hem de cok lezzet verir . Aklıma geldi paylaşayım istedim . Söyle Mısırlı bugdayli Bır yogurt çorbası pek Bır guzel olurdu

Selam kızlar bende temizlik vardı bugün cam kapı giriştim tertemiz ettim evi mis gibi oldu ama yağmur yağcakmış yarın pifff
Suloz geçmiş olsun canım ya inşallah hemen düzelir selimim gece uyanmaları konusuna gelince ela ile yarışır biliyosun bizde aynıyız ben artık umudumu kaybettim durumu kabullendim sağlıklı olsunlar yeterki
Günebakan asucum iyiyşmiş çok şükür allah hepsine sağlık sıhhat versin
Ayşecim incileriniz hayırlı olsun ne güzeldir şimdi onlar bizde hala beklemedeyiz diş konusunda

Bizdeki durumlarda şöyle eloş inanılmaz sinirli ve inatçı bugünlerde hiç öle değildi huyu çok değişti tanıyamıyorum kuzumu
Hep bir ayağa kalkma çabası kalmakamayınca kızmalar falan sanki yürüse rahatlıycak birde ağzının suyu çok akıyo önü hep ıslak dişe yordum beklıyorum sabah akşam gördüğüm an ilk sizlere vericiimm müjdeyi dua edin bizim için sorunsuz ve bir an evvel gelsin şu dişler ve hala emeklemiyor oturduğu yerden uzanarak hallediyo işini sıpacan

Aynen parmişim ben koyuyorum artık mesela dünkü yoğurt çorbamda buğday ve nohut vardı çok lezzetli oldu bayıldı bizimki ama mısır nasıl mısır koyucaz onu bilemedim daha taze mısır zamanı da gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…