2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Kuru Mısır da satılıyor ama konur mü bilemedim bilen yazar bize .
Olmadı taze Mısır'ı bekleyeceğiz Tatlım

Huyları sürekli değişiyormuş canım.Şu dönemlerden sonra normale dönerlermiş.Şu uyku sorunu beni mahvetti. Gündüz dinleneyim diyorum, olmuyor.Bakalım zaman ne gösterecek.

Kızlar nasyanın nohutlu yoğ. çorbasını yaptım.Evde buğday olmadığı için bulgur koydum.Cimcime çok sevdi.Deneyin derim.

Son düzenleme:
kizlar siz bebeklere nohut mercimek veriyorsunuz ama daha ben kendim yemeye baslamadim onlari gecen bir gun deneyeyim dedim karnibahar yedim oglum butun gece gaz sancisindan agladi ne yapmaliyim yedikcemi alisacak yoksa bi zamani ozaman gecicek mi

Son düzenleme:
İyi aksamlar nasilsiniz arkadaslar?
Annem bizdeydi 2 gundur o yuzden giremedim.Gezdik,tozduk guzel gecti.
Kendim anne oldum ama anneme hala cok duskunum.Yanimdayken bile gidecegi saati dusunup uzuldum,ozledim.
Allah uzun ve saglikli bir omur nasip etsin hepsine.
Annesini vefat etmis olan varsa da mekani cennet olsun.

Bebisler genelde hastaymis cok gecmis olsun hepsine.
Cikomun disi cikmis gozunuz aydin.
Bizimde 4.patladi.

Uyku konusu buyuk problem nasil cozulur bilemiyorum.
Gerci buara geceleri iyi cok sukur.Aglamadan veya bir kere aglayarak uyaniyor digee kalkislari sessizce emip uyuyor.Yataktan cikmadigim icin yorulmiyorum cok fazla.

Buarada kavanozlardaki meyve purelerinden veren oldumu?Ben dun uzun sure disarida kalinca vermek durumunda kaldim ilk kez milupa organik almistim.Baris sevdi bitirdi gerci belkide ac oldugu icindir
Bende diyorum arada bir versem olurmu acaba.

Mercimek,nohut,fasulye gibi gaz yapan yemekleri hala ben dahi yesem baris cok gazlaniyor o yuzden bekleyecegim.

Balik konusunda bende ne yapacagimi bilemiyorum
Bir kac kez biz yerken yedi oda tadimlik hic corba vs.yapmadim.

Denedim,oldu,tarif paylasiyorum.
Tadi superdi kendimizede yaptim.

Gunluk past.sut ile yapiyoruz.500gr.sut ile yaptim.
İsinmaya baslayinca icine 2 yemek kasigi yogurt koyup karistiriyoruz.
Bu sekilde kaynamasini bekliyoruz.Kaynadikdan sonra hemen kapatmayip bir 5 dk daha kisik ateste birakiyoruz.
Sonra biraz ilinmasini bekleyip tel suzgecten geciyoruz.İcine isterseniz cok az tuz atabilirsiniz suzmeden once.

Ben balık veriyorum iki üç haftadır
Haftada bi kez mutlaka alıoZ biz
Genelde de çipura oluo tavada az yağda kıZartıom ben bizim balıkların iç en beyaz etli kısmından yarım kibrit kutusu kdr yio
Bazen de annem biz balık alırken 3-5 hamsi attırıo poşete onu da suda haşlayıp limon sıkıp veriom
Her ikisini de çok severek yio

Son düzenleme:
Günaydın kızlar Asu hırıl hırıldı bütün gece zor nefes alıyordu yavrum. Emmek de istemiyor böyle olunca. Neyse ki ateşi çıkmıyor artık ateş çok fena yapıyor. Sulozcum Selim de hasta olmuş çok geçmiş olsun canım. Bebişler hasta olmasın kıyamam kuzucuklara

Günaydın arkadaşlar.Nasılsınız.Biz dün yine gezmelerdeydik.Kızımın ilk dişi çıktı.Çok mutlu oldum.Miniğim büyüyor.Allah'ım bu günlari görecekmiydim.

Günaydın kızlar nasılsınız biz iyiyiz Aren 4 diş çıkardı bazı geceler yine uykusuz kaldık ama geçti gibi çok şükür uykudan önce banyo çok iyi geliyor bize :) Bugünlerde keyfi çok yerinde 2 teyzem geldi ilgi manyağı oldu çocuk kucaktan kucağa Artık şarkı söylediğimizde alkış tutuyor baba demeye başladı (tabi bir ay önce mama ve annnneeee diyordu önce anne dedi )) sevdiği nesneleri veya kişileri görünce elini onlara doğru uzatıp gel gel yapıyor, biri giderken arkasından el sallıyor eliyle uzanamadığı şeylere ayağıyla yetişmeye çalışıyor her hareketi aklımı başımdan alıyor Geçen hafta karşı komşum bize gelmiş Aren'i kucağına almış Aren de kadından pek hoşlanmamış sanırım huysuzluk yapıp kucağından inmeye çalışmak yerine kadının kucağında dudaklarını büke büke gözyaşlarını döke döke sessizce ağlamış kurban olduğum ... Halen o manzara aklıma geldikçe gözlerim doluyor ...

kizlar siz bebeklere nohut mercimek veriyorsunuz ama daha ben kendim yemeye baslamadim onlari gecen bir gun deneyeyim dedim karnibahar yedim oglum butun gece gaz sancisindan agladi ne yapmaliyim yedikcemi alisacak yoksa bi zamani ozaman gecicek mi
Ben bazen kabak yemeğine nohut koyuyorum Aren de çok gazlı bir bebek ama yemekten sonra mutlaka rezene veriyorum ben de içiyorum ... O zaman rahat ediyoruz... Bir kaç gün önce fırında karışık kızartma yapmıştım karnıbahar , patates ve havuçtan oğluma da yedirdim üstüne de rezene pek sorun olmadı...
Günaydın arkadaşlar.Nasılsınız.Biz dün yine gezmelerdeydik.Kızımın ilk dişi çıktı.Çok mutlu oldum.Miniğim büyüyor.Allah'ım bu günlari görecekmiydim.

Dişiniz hayırlı olsun Cemile, inşallah ağrısız sorunsuz çıkarır hepsini ...

Kızlar bizim akşama nişan var nasıl olacak bilmiyorum Asu da rahatsız. Çok özeniyordum kızımın ilk organizasyona katılışı diye Neyse yanımda yedek takım götürücem biraz elbiseyle durur sonra çıkarırım. Gideceğimiz yer de serin olacak. Büyük ihtimal biz kuşumla kucak kucağa geçiririz geceyi :)

Dişiniz hayırlı olsun canım inci gibi sıra sıra dişleri olsun

Canım senin yemeklerine de hayranım çok yaratıcısın

İyi eğlenceler canım umarım Asu huysuzlanmaz ve güzel bir gece geçirirsiniz ... Yemek konusunda şımartıyorsun beni teşekkür ederim

kızlar selam nasılsınız uzun zamandır giremedim sizlere bi sorun olacak bebeğim 7,5 aylık oldu doğru düüst bişey yediremiyorum devam sütü sevmiyor hangisini denediysem içmedi.kaşık mamalarınıda beğenmiyo.ne yapsam bilmiyorum çorba falan yiyo cok zorlarsam.diş çıkarma dönemindeyiz ama yine de çok az şey yemesi beni endişendiriyo.sizler bi günlük neler veriyosunuz bebeklerinize yazarsınız cok sevinirim

Katrecim diş çıkarma döneminde iştahları belirgin biçimde azalıyor benim oğlumun iştahı yerindedir ama diş çıkaracağı zaman çok sevdiği ekmeği bile eline almıyor belli ki canı yanıyor... Bu zamanlarda başka şeylerle kandırıp yediriyorum çok zorlamadan , mesela et yemeklerini çok seviyor benim kuzum çorbalarını yemek istemediğinde bir lokma et yediriyorum ikinci lokma da çorba veriyorum yavaş yavaş yiyor . Misal yoğurt yemek istemediğinde eline salatalık veriyorum ağzını her açtığında bir kaşık yoğurt veriyorum biraz sinirleniyor ama olsun ... Sabah peynir ekmek veriyorum sonra da yumurta yiyor isterse yine peynir yediriyorum bazen zeytin tuzundan arındırılmış tabi ki , öğlen bir meyve cevizli muz ya da portakal , armut falan , öğleden sonra yemek , isterse yine meyve , akşam üstü de yoğurt veriyorum ... Ama artık yemeklerini günde ikiye çıkarmak lazım sanırım öğlen ve akşam olarak ... İki öğüne geçen var mı kızlar ???

Kızlar selam kaç gündür giremedim annem geldi ev taşıyoruz ayrıntılar daha sonra merak etmeyin diye yazayım dedim

Kızlar selam kaç gündür giremedim annem geldi ev taşıyoruz ayrıntılar daha sonra merak etmeyin diye yazayım dedim
Hayırlısı olsun şekerim ayrıntıları merakla beklıyoruz
Kızlar nasılsınız bugün hava yağmurlu kırk yıl başı cam sileyim dedim yağmur yağdı iyimi
Bugün menüde balık çorbası var fileto levreği önce suda haşlıyoruz sonra suynu süzüp haşlama suynun içene havuç patates arpacık soğan ve pirinç koyup kaynatıyoruz sonra içerisine didiklediğimiz balık parçalarını ve maydonoz yada dereotlarını koyup bir taşım kaynatıyoruz afiyet olsun kuzulara
Gurme bebek somonlu tarifi vermiş somonda olab
Lir ama ben levrekle yapıcim
Hasta olan bebiklerimiz umarım bugün daha iyilerdir yaz tam bir gelsede hastalık mevsimi kapansa gerçekten:44:
Bu arada yarın doktor kontromüz var bakalım ne alemdeyiz bide beslenme konusunda çok sorularım var doktora cevaplarını size bildiricem inşallah öpüyorum

Canım bizim de iştahımız çok kötü hasta olduğu için nerdeyse hiç katı gıda almıyor Sürekli öğürüyor. Normalde yiyordu gün içinde kıymalı tavuklu sebze yemekleri köfte dolma yoğurt her şeyi yiyor yani.

Topiğimizin sıska bebişi Asu nerdeyse 3 haftadır akşam yemeklerini de tam öğün olarak yiyor canım. Şu hastalık gelene kadar iştahı gayet iyiydi. Hoş yese de kilo alamıyor o ayrı...

Aaaa kız siz bu eve daha yeni taşınmamış mıydınız? Hayırlı olsun inşallah merakla bekliyorum :))

Afiyet olsun Eloşuma vitamin olsun güzel tarifmiş canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…