2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Guzel annisler ve onlarin tatlimi tatli,ballimi balli bebisleri hepiniz iyisinizdir umarim.
Biz 3 gundur annemdeydik kocis 23 nisanda calisinca ananeye gidelim dedik bu vesile ile bende kutlarim bayramimizi.
Hersey cok guzeldi ta kii yedigim dondurma beni hasta edene kadar simdi daha iyim.
Yarin baris beyin kont.var bakalim ne diyecek dr.amcamiz.

Yayla çorbası icine ben bugday(yarma deriz)nohut fasulye yesil mercimek koyarim bugun ikosa yaptim terbiyesine de misir unu koydum bu sefer ekstradan. tavuk suyu yumurta kirdim yarma ve nohut koydum sadece.yesil mercimekli mantili corba icmisti dun çünkü.
Gecende balik yaptım zeytinyagi ve hafif baharatla terbiyeledim yaglikagidin altina yuvarlak dogranmis patates koydum ustune balik(alabalık) paket gibi sardim yagli kâğıdı fırında pisirdim lokum gibi oldu ikra bayıldıı.

off yazdıklarım gitti. özet geçiyim bari.

tondora, ben de doktor fobisi var cnm, ama mecburen gidicez artık. kendim kullanmaya cesaret edemiyorum. genel olarak memnun kalınan bi ilaç varsa diye sordum zaten. :2:

durusel, geçmiş olsun. biz de doğduğundan beri atopik dermatitle mücadele ediyoruz. doktor her seferinde geçmez diyordu. sürekli kortizonlu krem kullanmak zorunda kalıyorduk. çok şükür bi süredir çok iyi durumda. insan çok üzülüyor biliyorum. sen yine de takip et cnm bence, başka başka doktorlara götür. ama içini de ferah tut. çok şükür iyi şeyler söylemiş doktorunuz. gelmiş geçmiş olsun...

Saol cnm benim sizede geçmiş olsun cok zor minicik yavrularimiz dünyadan bihaber insanın içi parcalaniyor

Gece gece aklıma bişi takıldı kızlar
Hani labne ya da lor yapıoz ya e taze peynirlerde brucella riski olabilio bu konuda Dr undan bilgi alan var mı acaba 😕

Canım cvp veren oldu mu görmedim ama brucella çiğ sütten yapılan peniylerden oluyor bizim sütler piştiği için risk yok diye biliyorum ...

Çikonun annesi 😍

ESLEM aramıza hoş geldin canım... Artık kimse eskisi kadar aktif olamıyor maalesef....
GÜNEBAKAN Asu kuşuma çok geçmiş olsun... Bu aralar hava fena yanıltıcı umarım iyilrşmiştir bile...
DURUSEL canım artık için rahat etsin İkra'nın bir şeyi yokmuş bak.içine sinmediyse bir doktora daha götür... İzin olayına da çok sevindim kuzuyla 4 ay daha 😄
SUBA geçmiş olsun canım sakat havalar dikkatli olmak lazım...
Başsağlığı dileyen herkese çok teşekkürler...Allah evlatlarımıza uzun ömürler versin. Atladığım varsa kusura bakmasın....

Çikonun annesi 😍

A. dermatit nedeniyle 3-4 kez biz de kortizonlu krem kullandık.Artık kullanmayı bıraktım.Kullanınca geçiyor; ama sonra tekrarlıyor.Siz geçmesi için özel bir şey yaptınız mı yoksa kendiliğinden mi geçti?

hadi canım yaa bende doğumdan sonra hala adet olmadım bi doktora gideyim diyorum pek meraklıyım bende gitmeye git canım sormak istediklerinide sorarsın bu arada geçmiş olsun sizede

Saol cnm valla icimi rahat ettirmeye çalışıyorum çünkü Allah korusun eğer o hastaliksa zaten tedavi yok helede bebeklerde bolca dua ediyorum rabbim büyük korktugumuza ugratmaz inşallah. Izin konusunda cok mutlu oldum anne olunca insan evladı için herşeyi yapiyormus anladım mudurume rağmen aldım belki işe başlayınca cektirecek ama olsun yavruma deger.tatil planları yapmaya basladik bile:))

Selam güzel anneler....belki altı aydır giremiyorum foruma. Yada kısaca okuyup çıkıyorum. Demekki baya olmuş girmeyeli ki ne göreyim forum bölünmüş. Neyse
Boş verelim....

Eee ne var ne yok....kuzucuklarımız büyüyorlar....bazen öksürük bazen tıksırımk:)

Anneleri neler yapıyor. .aralık 2013 itibarıyle ücretsiz izne ayrılmıştım. Dilekçemi altı ay olarak yazmıştım ana erkrn başladım. Bir ayı geçti başlayalı.üç saat süt izni, evegel işe git... yorucu oluyor bazen.... ama çalışmak daha iyi oldu sanki. 7 yaşındaki oğlumun ssünnet düğünü var. Haziran da onun haxırlıkları falan. Bu gün içimden bişey yapmak gelmiyor.sıkıldım. bi bakayım dedim forumma. İyi de oldu. Bak neler olıp bitmiş.

Aysecim basiniz sagolsun.
Arastacim yeni evinde mutlulugun daim olsun canim.
Parmis dondumu acaba,cok merak ediyorum ins.cok guzel gecmistir.
Durucum izin isine cok sevindim gozun aydin.

Benim meshur gorumce varya biliyorsunuz dun yarim saatligine barisi biraktim kuafore gittim.Geldim ki kizinin yedigi lolipop sekeri ogluma yedirmis. boyle bir dengesizlik varmi yaaa ve bunu kizi soyledi sinirlendim aldim barisi bir hisimla ciktim evden.

Buarada dr.kont.iyi gecti cok sukur.
2 aydir goturmuyordum asisi olmadigi icin.
Adam bayildi barisima ne kadar tatli olmus ve once seveyim dedi.

Hersey yolunda aynen devam.Ek gidayi cok zor yedigini soyledim zorlama sakin istedigi kadar yesin dedi.Boy ve kilosu iyi oldg.icin.
Cilek,sut,bal,salcali ve tuzlu yemek harici herseyi verebilirsin dedi.
Pirinc yerine bulgur kullan,her yemegede kiyma koy dedi.
Asimizi olduk geldik.1 yasinda cagirdi.
Sac kazitmayi sordum,cok terliyor ve yeni saclar gur cikarmis dedim.
Hayir kazittirma sadece yanlardan toplattir dedi oyle olsaydi benimki cikardi dedi azucuk kelde dr.

Son düzenleme:

Saol canım.Allah miniklerimize ömür versin. Biraz önce aklımdan geçirdim seni kontrolün iyi geçmesine sevindim. Görümcene de Allah akıl fikir versin anne olacak bir de....ne insanlar var yarabbim!!

Çikonun annesi 😍

Selam Canim ay tatlım beni mı merak ettin sen

Dondüm ve harika gecti subacim cok eğlendik cok beğendik doğası insanı mest ediyormuş cidden . İncim de cok usluydu cok mutlu oldu şarkı söyleye söyleye gezdi hic sorun çıkarmadı

Gorumcene fena kılim ne yapmaya calisiyor o ya
Barışın iyi olmasına cok sevindim

Ayse basın sagolsun Canim

Eslem bulut ve bezmicihan hosgeldiniz

ayşe canım başınız sağolsun
suba o görümcen varya harbi bomba yaa bi kaşıkta dondurma yalataymış te allamm
kontrolünüzün iyi geçmesine de sevindim ayrıca o saç muhabbetini sorduğunda iyi olmuş bizim dr da aynı şeyi söylemişti bi yararı olmaz dediydi

bu arada biz bugün 9 aylık olduk kızlar :)) doğum gününe son 3 ayyyy

HAyirli olsun Canim 9. Ayınız cok az kaldı yaslarına cok heyecanlı cok

kizlarrr bugun ogluma dis hedigi yaptikk hersey guzeldi ama bebeklerle misafir agirlamak cok zor bi surude yardim edenim olmasina ragmen oglum 5dakika kucagimdan inmedi yabancilardan cok korkuyor surekli bana kaciyor yanliz olsam yapamazdim heralde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

biz baya kullandık cnm. alevlenince başka çare yok. kendi kendine geçmesi imkansız. bırakır bırakmaz yeniden çıkıyor ama en azından şiddetini almış oluyor. alerji testi yapıldı. kanda çıkmadı. deride sadece süt yapıldı çıkmadı. dr. tavsiyesiyle aptamil pregomin kullandık ama faydası olmadı, normaline döndük. sabun şampuan kullanmıyoruz cnm 6-7 aydır. oilatum junior bath diye bi ilaç verdi doktor. banyo suyuna bi kapak döküyorsun. öyle sünger vs. yok, elimle. durulamıyorsun. aynı markanın bir de nemlendiricisi var. aklına geldikçe gün boyu da onunla nemlendirdik. (daha önce linola ve sebamed kullanıyorduk faydası olmadı) son zamanda netten organik bulaşık ve çamaşır deterjanı aldım. daha önce dalin sabun tozu kullanıyordum. onun da faydası olmuş olabilir. son bir aydır çok iyi durumda çünkü. hava nemlendiricisi almıştım ama pek kullanamadım. izmir de olmamıza rağmen ben biraz fazla üşüdüğümden çok yakarım doğalgazı, eşim bunalır falan. son bir aydır pek yanmadı doğalgaz, belki o da olabilir, ortam kurumuyor sonuçta. kendi çamaşırlarımız da dahil her zaman ilave durulama yaptırıyorum. penye dışında öyle örgü bişey giydirmiyorum. alerjik olabilecek yiyeceklere dikkat ediyorum. evi mutlaka havalandırıyorum. toz vs. dikkat ediyorum. aklıma gelenler bunlar cnm. (bi de sürekli felak nas okuyorum) belki de zaman geçtikçe vücudu tolerans geliştiriyor. bilmek imkansız gibi bişey. çok bilinmeyenli denklem.

geçenlerde, sırtına kadar kaka yapmıştı. sabun ve şampuanla yıkamaktan kendimi alamadım. nereye kadar duru suyla yıkanacak bilmiyorum. hemen hafif hafif kırmızılıklar çıktı yine. pişman oldum ama iş işten geçti. bu arada banyo suyuna katılan ilaçta da parafin var, onu da zararlı diye biliyorum. mustela filan başka bişey mi alsam bilemedim. doktora götürüp sorucam galiba. bi de boynunda var, pişik olduğunu söylemişti daha önce doktorumuz. o da aynısıymış. aslında yüzündekine hiç benzemiyor ama. ona da kortizon kullanıyorum kötüleştikçe. önceden çok ümitsizdim, kafayı yiyordum ne dokunuyor acaba diye. şimdi yüzü geçti ya, boynu da geçer inşallah. moralimi bozmuyorum. ama takip ediyorum. ne doluymuş içim yaa...:44:

edit: peki sizinki ne durumda cnm. kaşınınp kanatmıyor mu? kortizon sürmeden nasıl yapıyorsunuz.

Son düzenleme:

ayy ne güzel. bizde diş bulguru derler. egenin 6 tane dişi var, hepsi de neredeyse tamamnlandı. ben yapamadım tezle uğraşmaktan. aslında sadece aile arasında yapacaktım, aile dediğim (eşim, ben, ege) o da nasip olmadı. çocuğun önüne kalem, makas, vs. koyuluyor, neyi seçerse mesleği o olacak gibi geyiği var diye biliyorum. oğlun neyi seçti, merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…