ayy ne güzel. bizde diş bulguru derler. egenin 6 tane dişi var, hepsi de neredeyse tamamnlandı. ben yapamadım tezle uğraşmaktan. aslında sadece aile arasında yapacaktım, aile dediğim (eşim, ben, ege)o da nasip olmadı. çocuğun önüne kalem, makas, vs. koyuluyor, neyi seçerse mesleği o olacak gibi geyiği var diye biliyorum. oğlun neyi seçti, merak ettim :)
Gunun anlam ve onemine binaen bir foto ekleyelim dedik
Mutlu pazarlar
veeee doğum gününe bir adım daha yaklaşıldı :) nice aylara canım...bizim de yarın 8 bitiyor :)ayşe canım başınız sağolsun
suba o görümcen varya harbi bomba yaabi kaşıkta dondurma yalataymış te allamm
kontrolünüzün iyi geçmesine de sevindim ayrıca o saç muhabbetini sorduğunda iyi olmuş bizim dr da aynı şeyi söylemişti bi yararı olmaz dediydi
bu arada biz bugün 9 aylık olduk kızlar :))doğum gününe son 3 ayyyy
çok zor canım seni çok iyi anlıyorum..bizde de var ama sizinki kadar değil...sadece yüzünde oluyor, öpülünce ve üstümüze falan sürtününce...biz de banyoda oilatum kullanıyoruz, nemlendiricisini de vermişti doktorumuz ama ona karşı da alerjimiz oldu, kremi sürünce kıpkırmızı oldu kuzumun yüzü...sıcak çok etkiliymiş dermatitte ortamı çok sıcak tutma diyeceğim ama sen de İzmirdeymişsin yazın ne mümkünbiz baya kullandık cnm. alevlenince başka çare yok. kendi kendine geçmesi imkansız. bırakır bırakmaz yeniden çıkıyor ama en azından şiddetini almış oluyor. alerji testi yapıldı. kanda çıkmadı. deride sadece süt yapıldı çıkmadı. dr. tavsiyesiyle aptamil pregomin kullandık ama faydası olmadı, normaline döndük. sabun şampuan kullanmıyoruz cnm 6-7 aydır. oilatum junior bath diye bi ilaç verdi doktor. banyo suyuna bi kapak döküyorsun. öyle sünger vs. yok, elimle. durulamıyorsun. aynı markanın bir de nemlendiricisi var. aklına geldikçe gün boyu da onunla nemlendirdik. (daha önce linola ve sebamed kullanıyorduk faydası olmadı) son zamanda netten organik bulaşık ve çamaşır deterjanı aldım. daha önce dalin sabun tozu kullanıyordum. onun da faydası olmuş olabilir. son bir aydır çok iyi durumda çünkü. hava nemlendiricisi almıştım ama pek kullanamadım. izmir de olmamıza rağmen ben biraz fazla üşüdüğümden çok yakarım doğalgazı, eşim bunalır falan. son bir aydır pek yanmadı doğalgaz, belki o da olabilir, ortam kurumuyor sonuçta. kendi çamaşırlarımız da dahil her zaman ilave durulama yaptırıyorum. penye dışında öyle örgü bişey giydirmiyorum. alerjik olabilecek yiyeceklere dikkat ediyorum. evi mutlaka havalandırıyorum. toz vs. dikkat ediyorum. aklıma gelenler bunlar cnm. (bi de sürekli felak nas okuyorum) belki de zaman geçtikçe vücudu tolerans geliştiriyor. bilmek imkansız gibi bişey. çok bilinmeyenli denklem.
geçenlerde, sırtına kadar kaka yapmıştı. sabun ve şampuanla yıkamaktan kendimi alamadım. nereye kadar duru suyla yıkanacak bilmiyorum. hemen hafif hafif kırmızılıklar çıktı yine. pişman oldum ama iş işten geçti. bu arada banyo suyuna katılan ilaçta da parafin var, onu da zararlı diye biliyorum. mustela filan başka bişey mi alsam bilemedim. doktora götürüp sorucam galiba. bi de boynunda var, pişik olduğunu söylemişti daha önce doktorumuz. o da aynısıymış. aslında yüzündekine hiç benzemiyor ama. ona da kortizon kullanıyorum kötüleştikçe. önceden çok ümitsizdim, kafayı yiyordum ne dokunuyor acaba diye. şimdi yüzü geçti ya, boynu da geçer inşallah. moralimi bozmuyorum. ama takip ediyorum. ne doluymuş içim yaa...:44:
edit: peki sizinki ne durumda cnm. kaşınınp kanatmıyor mu? kortizon sürmeden nasıl yapıyorsunuz.
oyyyy sabah sabah gözüm gönlüm açıldı çokk tatlısın ama Barışcımmm :)Gunun anlam ve onemine binaen bir foto ekleyelim dedik
Mutlu pazarlar
günaydınnn arkadaşalrr ben ve derinimmm mutluu pazarlar diliyoruzzz..
ama bi sorunumuz var biizmmm.. derin hiç bişeyy yemiyorr önce ağzını kiltlemeyi öğrenmiştii şimdi de yutmamayı öğrendii. yutmuyorr(( aç aç geziyorrr.. ve ben kızımı yemekten tiksindirdimm galibaaa. ama dayanamıyorumm ne yapayımm bir bebek bu kadar aç kalabilir mii yaaa. bence bu diş etkisi falann da değill nerdeyse 2 haftayı geçtii dişi çıkalıı.. ne yapmalıyımm sizcee ne olur yardım edinnn.. balık yağı mı alsam acaba iştahını açar mıı?
Bizimki hiç kaşınmadı. Belki kaşındı da kızım kaşınmayı bilmediği için gösteremiyordur.Bilemiyorum :26: Boynumuzda sık sık çıkıyor; ama bu bence hatta %100 kıyafetten.Yünlü zaten giydirmiyorum; ama pamuklu penyelerin yaka kısmı da tahriş ediyor.Yakası açık kıyafetler giydirmeye özen gösteriyorum.Bir ara boynunun ön tarafı da tahriş oluyordu.Şimdi yanakta nadiren oluyor.En çok dirseklerinin az aşağısında çıkıyor. Eklem yerleri neden egzama olur onu da bilmiyorum.Her gün 2-3 kez nemlendiriyorum.Kalçasında da çok az var; ama o önemsenecek kadar değil.Beni şu an en çok dirsekleri endişelendiriyor.Ben önce Mustela kullandım.Tamamen geçmeyince kullanmayı bıraktım; fakat içlerinde en etkili de oymuş. Bella B ve Bioderma da kullandık. En kötüsü Bella B. Şu an Biodermanın nemlendiricisini ve yüz+vücut şampuanını kullanıyorum.Saç için de Mustelanın tüm vücut için olanını.Onu daha doğmadan almıştım.Atopik ciltler için değil yani.Diğerleri atopik.Şu iyi bu kötü dedim; ama bir bebeğe iyi gelen diğerine gelmeyebilir.Bize en iyi Mustela gibi geliyor.Bioderma da fena değil. Ben de belki 10 günde bir şampuan kullanıyorumdur. Diğer günler sadece su. Çamaşırlarını Dalin sıvı ile yıkarken son zamanlarda Dalan Roxy kullanıyorum.Deterjanda pek fark görmedim. Evi buharlı mopla temizliyorum.Mikroplar ölsün diye.Gerçi bir yerde de bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çok da titizlenmemek gerektiğini okudum.Kafam karıştı.Yiyecekler konusu dediğim gibi bir muamma.Labnesini, yoğurdunu, ekmeğini kendim yapıyor; ununu ve buğdayını organik alıyorum.TVde bir dr. alerji için bunları önermişti.Bunların da pek faydasını görmedim.Ha kızıma bir şeyler yaptığım için mutlu oluyorum, o ayrıbiz baya kullandık cnm. alevlenince başka çare yok. kendi kendine geçmesi imkansız. bırakır bırakmaz yeniden çıkıyor ama en azından şiddetini almış oluyor. alerji testi yapıldı. kanda çıkmadı. deride sadece süt yapıldı çıkmadı. dr. tavsiyesiyle aptamil pregomin kullandık ama faydası olmadı, normaline döndük. sabun şampuan kullanmıyoruz cnm 6-7 aydır. oilatum junior bath diye bi ilaç verdi doktor. banyo suyuna bi kapak döküyorsun. öyle sünger vs. yok, elimle. durulamıyorsun. aynı markanın bir de nemlendiricisi var. aklına geldikçe gün boyu da onunla nemlendirdik. (daha önce linola ve sebamed kullanıyorduk faydası olmadı) son zamanda netten organik bulaşık ve çamaşır deterjanı aldım. daha önce dalin sabun tozu kullanıyordum. onun da faydası olmuş olabilir. son bir aydır çok iyi durumda çünkü. hava nemlendiricisi almıştım ama pek kullanamadım. izmir de olmamıza rağmen ben biraz fazla üşüdüğümden çok yakarım doğalgazı, eşim bunalır falan. son bir aydır pek yanmadı doğalgaz, belki o da olabilir, ortam kurumuyor sonuçta. kendi çamaşırlarımız da dahil her zaman ilave durulama yaptırıyorum. penye dışında öyle örgü bişey giydirmiyorum. alerjik olabilecek yiyeceklere dikkat ediyorum. evi mutlaka havalandırıyorum. toz vs. dikkat ediyorum. aklıma gelenler bunlar cnm. (bi de sürekli felak nas okuyorum) belki de zaman geçtikçe vücudu tolerans geliştiriyor. bilmek imkansız gibi bişey. çok bilinmeyenli denklem.
geçenlerde, sırtına kadar kaka yapmıştı. sabun ve şampuanla yıkamaktan kendimi alamadım. nereye kadar duru suyla yıkanacak bilmiyorum. hemen hafif hafif kırmızılıklar çıktı yine. pişman oldum ama iş işten geçti. bu arada banyo suyuna katılan ilaçta da parafin var, onu da zararlı diye biliyorum. mustela filan başka bişey mi alsam bilemedim. doktora götürüp sorucam galiba. bi de boynunda var, pişik olduğunu söylemişti daha önce doktorumuz. o da aynısıymış. aslında yüzündekine hiç benzemiyor ama. ona da kortizon kullanıyorum kötüleştikçe. önceden çok ümitsizdim, kafayı yiyordum ne dokunuyor acaba diye. şimdi yüzü geçti ya, boynu da geçer inşallah. moralimi bozmuyorum. ama takip ediyorum. ne doluymuş içim yaa...:44:
edit: peki sizinki ne durumda cnm. kaşınınp kanatmıyor mu? kortizon sürmeden nasıl yapıyorsunuz.
ama bi sorunumuz var biizmmm.. derin hiç bişeyy yemiyorr önce ağzını kiltlemeyi öğrenmiştii şimdi de yutmamayı öğrendii. yutmuyorr(( aç aç geziyorrr.. ve ben kızımı yemekten tiksindirdimm galibaaa. ama dayanamıyorumm ne yapayımm bir bebek bu kadar aç kalabilir mii yaaa. bence bu diş etkisi falann da değill nerdeyse 2 haftayı geçtii dişi çıkalıı.. ne yapmalıyımm sizcee ne olur yardım edinnn.. balık yağı mı alsam acaba iştahını açar mıı?
oglum yasin cuzunu tuttu daha sonra tansiyon aleti aldi canim :))
Mutlu pazarlar
Bizimki hiç kaşınmadı. Belki kaşındı da kızım kaşınmayı bilmediği için gösteremiyordur.Bilemiyorum :26: Boynumuzda sık sık çıkıyor; ama bu bence hatta %100 kıyafetten.Yünlü zaten giydirmiyorum; ama pamuklu penyelerin yaka kısmı da tahriş ediyor.Yakası açık kıyafetler giydirmeye özen gösteriyorum.Bir ara boynunun ön tarafı da tahriş oluyordu.Şimdi yanakta nadiren oluyor.En çok dirseklerinin az aşağısında çıkıyor. Eklem yerleri neden egzama olur onu da bilmiyorum.Her gün 2-3 kez nemlendiriyorum.Kalçasında da çok az var; ama o önemsenecek kadar değil.Beni şu an en çok dirsekleri endişelendiriyor.Ben önce Mustela kullandım.Tamamen geçmeyince kullanmayı bıraktım; fakat içlerinde en etkili de oymuş. Bella B ve Bioderma da kullandık. En kötüsü Bella B. Şu an Biodermanın nemlendiricisini ve yüz+vücut şampuanını kullanıyorum.Saç için de Mustelanın tüm vücut için olanını.Onu daha doğmadan almıştım.Atopik ciltler için değil yani.Diğerleri atopik.Şu iyi bu kötü dedim; ama bir bebeğe iyi gelen diğerine gelmeyebilir.Bize en iyi Mustela gibi geliyor.Bioderma da fena değil. Ben de belki 10 günde bir şampuan kullanıyorumdur. Diğer günler sadece su. Çamaşırlarını Dalin sıvı ile yıkarken son zamanlarda Dalan Roxy kullanıyorum.Deterjanda pek fark görmedim. Evi buharlı mopla temizliyorum.Mikroplar ölsün diye.Gerçi bir yerde de bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çok da titizlenmemek gerektiğini okudum.Kafam karıştı.Yiyecekler konusu dediğim gibi bir muamma.Labnesini, yoğurdunu, ekmeğini kendim yapıyor; ununu ve buğdayını organik alıyorum.TVde bir dr. alerji için bunları önermişti.Bunların da pek faydasını görmedim.Ha kızıma bir şeyler yaptığım için mutlu oluyorum, o ayrıEvimiz bizim sıcak oluyor.Klima da kullanamıyorum. 1-2 aydır doğalgaz kapalı.1 hafta öncesine dek 23-24 derece olan ev şimdilerde 25-26. Üstüne ince bir penye, altına da yine orta kalınlıkta bir penye pantolon giydiriyorum.Gece de bu kalınlıktaki pijamaların üzerine tek battaniye örtüyorum. Gerçekten zor bir durum.İnsan paranoyak oluyor.Bugün elini s.sinek ısırdığını fark ettim.Önce hemen telaşlandım.Yine bir şey alerji mi yaptı diye hayıflanıp vücudunu kontrol ettim.Sonunda s.sinekte karar kıldık.Bizde de durum böyle.
Mutlu pazarlar
canım Alptuğ da 2 gündür kahvaltı yapmıyor...aç olsa ağlar ama sütün yetiyordur belki... arada dönem dönem bunları yaşayacağız sanırımdişler arka arkaya çıkıyormuş canım bak bakalım başka kabaran diş var mı?? bizim alt 2 çıktı bir hafta olmadan azılar kabardı..
Bence de aç değildir.Yan yana olan dişler bizde birkaç hafta arayla çıktı.Alt ilk dişle üst ilk diş arasında da 2 ay gibi bir zaman dilimi vardı.Şu da var: Diş kabarıklığından 2-3 hafta önce bebeklerde değişim başlıyor.Mesela dişimizden 3 hafta önce iştahsızlık ve uyku sorunu başlamıştı.Buna mızmızlık ve kucak isteme de eşlik etmişti. Balıkyağına gelince...Diş nedeniyle iştahsızlık old. zaman dr.muz "Bu yaştaki bebekler için iştahı açmaya yönelik bir şey de yok ki önereyim." demişti. Ben böyle bir şey talep etmemiştim; ama adamcağıza soran çok oluyor demek kiİstersen doktoruna bir danış. İnan geçici bir durum.Başıma geldiğinde ben de çok üzülmüş, hatta buraya da yazmıştım. Şimdi tekrar yaşasam o kadar endişelenmem.Seni çok iyi anlıyorum. Lütfen sakin kal ki, Derin etkilenmesin. Ben işleri yetiştiremediğimde bazen geriliyorum.Bu kızıma da yansıyor ve bir şey yapmak istemiyor.Bir de zamanla insan formüller üretiyor.Az yediğinde "Hadi Bakalım Kolay Gelsin, Ankara'nın Bağları,Ankara'nın Taşına Bak" şarkılarımız favori Çocukta bir Ankara sevdasıdır gidiyor Onlarla bir süre daha yiyor.Bir de mızmızlandığında "Hapşuuu, hapşuuu" diye rol yapıyorum.Biraz gülüyor.
cnm, ben ek gidaya geçtiğimde hiç blender kullanmadım hep çatalla ezerek verdim. bağırsakları çalışsın ve pütürlüye alışsın diye. 3 ay önce dişleri yokken bunları yiyen çocuk, şimdi diliyle dışarı itmeyi öğrendi, blender kullanmaya başladım onu bile itiyor. (6 tane koca koca dişi var bi de düşün, istese çok rahat yer). ilk ek gıdaya başladığımda hiç öğürmedi mesela, şimdi öğürdüğü oluyor. geriye dönüş yaptı. 3-4 gün öncesine kadar 3 hafta filan sadece süt, kaşık maması ve meyve yedi. hatta tedirgin oldum tatlıya mı alıştı diye, en çok sevdiği çorbaları bile içmemeye başladı. diş filan da yok ortada. dönem dönem bunlar olacak sanırım en doğrusu zorlamamak. ben çok üzüldüm yemiyor diye, ağladığım zamanlar oldu, onu da zorladım. ama baktım çocuk sinir belirtileri gösteriyor, avuçlarını sıkıp ıkınır gibi bi hareket yapıyor, bağırıyor, kızıyor yani bana. bu, yememesinden daha kötü. belki biraz uğraşıp bırakmak en iyisi. bir de sürekli yerlerde geziyorlar. midesini üşütmüş olabileceğini düşündüm, gazında da artış vardı. bikaç gün zinco verdim. kendiliğinden yemeye başladı. BALIK YAĞI, BİR YAŞINDAN ÖNCE VERİLMİYOR DİYE BİLİYORUM. Eczaneye sormuştum. doktora da sormak gerek.
benimki bi de yemek yedirirken çok kaşınıyor, yüzü gözü saçı her yeri batıyor. bizde bir öğün baştan aşağı kıyafet değiştirmek demek. uyumadan önce de yapıyor aynısını. alerjisinden mi ileri geliyor, yoksa sıkıntıdan mı yapıyor bilemedim. normal bebişlerde de bu kaşınma olayı oluyor mu, acaba. .
ağzına bakınca kıyameti koparıyorrr valla.. sütümm yok artık canımmbiberon da istemyrr.. arka dişlere de bakayımm ben en iyisii.. teşekkr ederimm canmmm..
biizm kide öle oynak müzikleri seviyr davul zurnaya bile bayılıyorrr hemenn oynamaya başlıyorr ama hiç biri fayda etmedii yutmuyorrr..ama benimm stresimin ona yansıdığına eminimmm.. daha rahat olmaya çalışmalyımm.. öyle kii rüyamda bile ymek veriyorummm.. düşünün şu saate kadar sadec yarım kase den az tarhana içtii.. ..
bende hep pütürlüü verdim ama dediğin gibi şimdi denemediğim şey kalmadııı.. pastörize süt bile vermiştimm onu 60 cc içti diye takrar denek istedimm ama gene işe yaramadııı.. inş. tez zamnda geçeipp giderrr..
Mutlu pazarlar
Geçen haftaistenmeyen bir durum oldu vw ertesi gün hapı kıllanmak dutumunda kaldım
şimdi banada bişeyler söyleyin....son adet tarihi 3 nisan.kaza 19 nisan.yani . yumurtlama dönemi....ilişkiden 8 saat sonea norlevo 1. Tablet, 2. Tablet te 1. Dozdan 12 saat sonra. (Hemen kadın doğum uzmanına gittim. Yumurtlama dönemi eedi ultrasonla baktı...spiral de takabiliriz dedi. Ama herşeye rağmen hamile kalınırsa bu spiral düşük ni ihtimal de olsa problem çıksrabilir ddi. O an karadız kalıp hap alayım dedim
Ama içimde kocamaaaan bi kurt var...ya hamile kaldıysam diye kemirip duruyor. Kızım 8 ayını bitirdi. 7 yaşında bir oğlum var.
Tekrar hamile oln varmı aramızda. Bu durumı yaşayan.....
3.mü geliyor acep????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?